Ερευνητές Πανεπιστημίου της Φλόριντα: «Μηδαμινή η εξάπλωση του κορωνοϊού από Ασυμπτωματικούς ή Προσυμπτωματικούς – Σημαντική η μετάδοση εντός της οικίας.» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ερευνητές Πανεπιστημίου της Φλόριντα: «Μηδαμινή η εξάπλωση του κορωνοϊού από Ασυμπτωματικούς ή Προσυμπτωματικούς – Σημαντική η μετάδοση εντός της οικίας.»

  «Τα νοικοκυριά είναι και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικοί χώροι μετάδοσης, ακόμη και σε περιοχές όπου η κοινοτική μετάδοση είναι μειωμένη...

 





«Τα νοικοκυριά είναι και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικοί χώροι μετάδοσης, ακόμη και σε περιοχές όπου η κοινοτική μετάδοση είναι μειωμένη.»


Τι σημαίνουν πρακτικά τα ευρήματα των ερευνητών; Ακόμα και σε κοινότητες στις οποίες δεν υπάρχει μεγάλο ιικό φορτίο ή υπάρχουν πολλοί ασυμπτωματικοί και προσυμπτωματικοί, με το καθολικό lockdown αυξάνεται η πιθανότητα μετάδοσης λόγω μεγαλύτερου συγχρωτισμού!

Γράφει ο ( Λ )

Τέσσερις ερευνητές από το Τμήμα Βιοστατιστικής του Πανεπιστημίου της Φλόριντα συνέγραψαν μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο από το Journal of the American Medical Association.

Πραγματοποίησαν μια δευτερεύουσα ανάλυση 54 μελετών που εξετάζουν το ποσοστό οικιακής δευτερογενούς μετάδοσης  του SARS-CoV-2.

Σύμφωνα με το CDC, το δευτερεύον ποσοστό επίθεσης είναι ο αριθμός των νέων περιπτώσεων μεταξύ των επαφών διαιρούμενος με τον συνολικό αριθμό των επαφών.

Οι ερευνητές επιβεβαίωσαν ότι το SARS-CoV-2 είναι πιο μεταδοτικό από άλλους κορωνοϊούς, με δευτερογενές ποσοστό μετάδοσης 16,6% (95% CI 14,0% -19,3%) σε σύγκριση με 7,5% (95% CI 4,8% -10,7%) για το SARS -CoV και 4,7% (95% CI, 0,9% -10,7%) για MERS-CoV.

Τα ευρήματά τους επιβεβαίωσαν επίσης ότι το ποσοστό μετάδοσης είναι υψηλότερο στις επαφές ενηλίκων σε σύγκριση με τις επαφές παιδιών και των συζύγων σε σύγκριση με άλλα μέλη της οικογένειας.

Το δευτερεύον ποσοστό μετάδοσης για περιπτώσεις συμπτωματικών ήταν 18,0% (95% CI 14,2% -22,1%) και το ποσοστό ασυμπτωματικών και προσυμπτωματικών περιπτώσεων ήταν 0,7% (95% CI 0% -4,9%).

Το ασυμπτωματικό / προ-συμπτωματικό δευτερεύον ποσοστό μετάδοσης δεν είναι στατιστικά διαφορετικό από το μηδέν και το διάστημα εμπιστοσύνης είναι τεχνικά 0,7 ± 4,2, με αποτέλεσμα εύρος -3,5% -4,9%, αλλά τα ποσοστά μετάδοσης δεν μπορούν να είναι αρνητικά, οπότε περικόπτεται στο 0.

Στην έρευνα τους καταλήγουν στα εξής συμπεράσματα:

 «Τα ευρήματα αυτής της μελέτης υποδηλώνουν ότι τα νοικοκυριά είναι και θα συνεχίσουν να είναι σημαντικοί χώροι μετάδοσης, ακόμα και όταν η κοινοτική μετάδοση είναι μειωμένη. Θα πρέπει να διερευνηθούν περαιτέρω οι στρατηγικές πρόληψης, όπως η αυξημένη χρήση μάσκας στο σπίτι, ο βελτιωμένος εξαερισμός, η εθελοντική απομόνωση σε εξωτερικές εγκαταστάσεις και η στοχευμένη αντιική προφύλαξη.»

Αναφορά: RationalGround.com  / Μελέτη εδώ .



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου