Γαλλία: Με νόμο θα απαγορεύεται η είσοδος σε μέσα μεταφοράς για όσους δεν εμβολιαστούν! - Η παγκόσμια δικτατορία είναι γεγονός; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γαλλία: Με νόμο θα απαγορεύεται η είσοδος σε μέσα μεταφοράς για όσους δεν εμβολιαστούν! - Η παγκόσμια δικτατορία είναι γεγονός;

  Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της Γαλλίας, λόγω του νομοσχεδίου περί εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού. Οι πολίτες στη Γαλλί...

 





Οργισμένες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση της Γαλλίας, λόγω του νομοσχεδίου περί εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού.


Οι πολίτες στη Γαλλία που αρνούνται να λάβουν το εμβόλιο COVID-19 θα απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τις δημόσιες συγκοινωνίες και να κάνουν αρκετές από τις δραστηριότητες που έκαναν μέχρι τώρα, βάσει ενός νέου νόμου.


Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ τη Δευτέρα, σύμφωνα με το France24  υποστήριξε το υπουργικό συμβούλιο για νομοσχέδιο που έχει σχεδιαστεί για να παρέχει ένα νομικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση κρίσεων υγείας, συμπεριλαμβανομένης της πανδημίας κορωνοϊού.

Ο νόμος, ο οποίος πρόκειται να κατατεθεί στο κοινοβούλιο, επιβάλλει στους πολίτες να έχουν αποδεικτικά στοιχεία για αρνητικό τεστ COVID ή «προληπτική θεραπεία, συμπεριλαμβανομένης της χορήγησης εμβολίου» προκειμένου να «έχουν πρόσβαση σε μέσα μεταφοράς ή σε ορισμένες τοποθεσίες, καθώς και σε ορισμένες δραστηριότητες».

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο νόμος προκάλεσε «οργισμένες διαμαρτυρίες από πολιτικούς της αντιπολίτευσης».

Το πρόγραμμα εμβολιασμού της Γαλλίας, το οποίο πρόκειται να ξεκινήσει την Κυριακή, δεν θα είναι υποχρεωτικό, Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, το 55 τοις εκατό των Γάλλων λένε ότι δεν θα κάνουν το εμβόλιο , ένα από τα υψηλότερα ποσοστά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ο Πρόεδρος Εμμανουήλ Μακρόν έχει υποσχεθεί ότι οι εμβολιασμοί, αν και συνιστώνται έντονα, δεν θα είναι υποχρεωτικοί.

Ωστόσο, οι πολιτικοί της αντιπολίτευσης καταδίκασαν το σχέδιο νόμου, με τον Marine Le Pen, αρχηγό του ακροδεξιού κόμματος RN, να το αποκαλεί "ουσιαστικά ολοκληρωτικό" μέτρο.

"Κατά τρόπο παλιό, αυτό το νομοσχέδιο δεν στοχεύει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς, αλλά θα αποτρέψει οποιονδήποτε που δεν συμμορφώνεται να έχει κοινωνική ζωή", είπε.

Ο εκπρόσωπος του κόμματος RN Sebastien Chenu είπε ότι η κυβέρνηση του Macron σχεδιάζει «δικτατορία για την υγεία».

Ο Guillaume Peltier, αναπληρωτής αρχηγός του κεντροδεξιού κόμματος LR, δήλωσε ότι «είναι αδιανόητο» να επιτρέπεται στην κυβέρνηση να «πάρει όλη τη δύναμη να αναστείλει τις ελευθερίες μας χωρίς κοινοβουλευτικό έλεγχο».



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου