Η Singapore Airlines είναι η πρώτη που εγκαινιάζει επίσημα το ψηφιακό «Διαβατήριο COVID-19» για την...«Παγκόσμια ανάπτυξη»! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Singapore Airlines είναι η πρώτη που εγκαινιάζει επίσημα το ψηφιακό «Διαβατήριο COVID-19» για την...«Παγκόσμια ανάπτυξη»!

  Η Singapore Airlines ξεκίνησε δοκιμές για την ψηφιακή επαλήθευση των αποτελεσμάτων και των πληροφοριών εμβολιασμού κατά της Covid-19 Η S...

 





Η Singapore Airlines ξεκίνησε δοκιμές για την ψηφιακή επαλήθευση των αποτελεσμάτων και των πληροφοριών εμβολιασμού κατά της Covid-19


Η Singapore Airlines έγινε ο πρώτος αερομεταφορέας που κυκλοφόρησε επίσημα ένα διαβατήριο COVID, το οποίο θα εμφανίζει την κατάσταση εμβολιασμού και τα αποτελέσματα των δοκιμών COVID των επιβατών.


Η αεροπορική εταιρεία  ανακοίνωσε  ότι η «ψηφιακή διαδικασία επαλήθευσης της υγείας» είναι η πρώτη στον κόσμο που βασίζεται στο πλαίσιο του International Pass Transport Association (IATA) Travel Pass

Η αεροπορική εταιρεία δήλωσε ότι είχε κάνει την κίνηση να ξεκινήσει τη δοκιμή της διαδικασίας, διότι αναμένει ότι τέτοιου είδους «ασυλίες» θα γίνουν ο κανόνας για όλα τα αεροπορικά ταξίδια παγκοσμίως.

Η εταιρεία δήλωσε ότι οι δοκιμές και οι εμβολιασμοί COVID είναι σίγουρο ότι αποτελούν «αναπόσπαστο μέρος» των αεροπορικών ταξιδιών για το άμεσο μέλλον και ότι τα πιστοποιητικά είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος «επικύρωσης των διαπιστευτηρίων υγείας των επιβατών».

Η εταιρεία διακήρυξε ότι το δελτίο υγείας θα προσφέρει μια «πιο απρόσκοπτη εμπειρία» για τους πελάτες και θα είναι μέρος του «νέου φυσιολογικού».

Η αεροπορική εταιρεία σημείωσε ότι όλοι οι επιβάτες που ταξιδεύουν από την Τζακάρτα ή την Κουάλα Λουμπούρ προς τη Σιγκαπούρη θα υποχρεωθούν να λάβουν τεστ COVID σε συγκεκριμένες κλινικές σε αυτές τις πόλεις.

Οι επιβάτες θα λάβουν είτε ψηφιακό είτε έντυπο «υγειονομικό πιστοποιητικό» με κωδικό QR, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της αεροπορικής εταιρείας, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μέρος των check in και του ελέγχου μετανάστευσης.



«Μαζί θα δείξουμε ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν για να ταξιδέψουν με αυτοπεποίθηση ότι πληρούν όλες τις προϋποθέσεις εισόδου της κυβέρνησης Covid-19», σχολίασε ο Nick Careen, Ανώτερος Αντιπρόεδρος της IATA για την Ασφάλεια Αεροδρομίων, Επιβατών και Φορτίου.

«Αυτό θα βοηθήσει να διασφαλιστεί ότι οι πελάτες της SIA θα είναι από τους πρώτους που θα επωφεληθούν καθώς οι κυβερνήσεις ανοίγουν εκ νέου τα σύνορά τους με απαιτήσεις δοκιμών ή εμβολιασμού. Και η εμπειρία που αποκτήθηκε μέσω της συνεργασίας βοηθά στην προετοιμασία για την τελική παγκόσμια ανάπτυξη του IATA Travel Pass », πρόσθεσε ο Careen.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση της εταιρείας γράφει:

«Στους πελάτες που λαμβάνουν τις εξετάσεις Covid-19 σε επιλεγμένες κλινικές στην Τζακάρτα και την Κουάλα Λουμπούρ θα λάβουν ψηφιακά ή έντυπα πιστοποιητικά υγείας με κωδικό QR. Το προσωπικό του αεροδρομίου και η αρχή μετανάστευσης της Σιγκαπούρης θα μπορούν να επαληθεύουν την αυθεντικότητα αυτών των πιστοποιητικών μέσω μιας ασφαλούς εφαρμογής για κινητά και να διασφαλίζουν ότι οι πελάτες πληρούν τις προϋποθέσεις εισόδου στη Σιγκαπούρη. Οι πελάτες χωρίς ψηφιακό πιστοποιητικό μπορούν επίσης να παρουσιάσουν την έντυπη έκδοση για μη αυτόματη επαλήθευση.

Αυτός είναι ένας ταχύτερος και ασφαλέστερος τρόπος για να επικυρώσετε τα διαπιστευτήρια υγείας ενός επιβάτη από τα υπάρχοντα πρωτόκολλα, επιταχύνοντας τόσο τη διαδικασία check-in στο αεροδρόμιο όσο και τη διαδικασία εισόδου στη μετανάστευση στη Σιγκαπούρη. Θα διευκόλυνε τους πελάτες της SIA να ελέγχουν τις πληροφορίες τους, να μειώνουν την τριβή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους και να έχουν ως αποτέλεσμα μια πιο απρόσκοπτη εμπειρία με τη βοήθεια ψηφιακών τεχνολογιών στο νέο κανονικό.»

Όλα δείχνουν πως η απόδειξη του εμβολιασμού, μέσω των «διαβατηρίων COVID», θα καταστεί υποχρεωτική για να μπορεί στο άμεσο μέλλον κάποιος να πετάξει.

Ένα άλλο σύστημα τύπου «διαβατηρίου COVID» γνωστό ως  CommonPass , που χρηματοδοτείται από το World Economic Forum, βρίσκεται επίσης υπό ανάπτυξη.

Μια άλλη εφαρμογή «διαβατηρίου COVID» που  ονομάζεται AOKpass  από την εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλειας International SOS υποβάλλεται επί του παρόντος σε δοκιμές μεταξύ του Αμπού Ντάμπι και του Πακιστάν.

Τέλος αρκεί να τονίσουμε ότι εκατοντάδες  εταιρείες τεχνολογίας  προσπαθούν να αναπτύξουν  συστήματα διαβατηρίων COVID.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου