Γερμανοί που δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας θα κρατούνται σε στρατόπεδα προσφύγων και κέντρα κράτησης, ενώ γίνονται υποχρεωτικές οι μάσκες FFP2 – Παγκόσμια δικτατορία ξημερώνει... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γερμανοί που δεν τηρούν τα μέτρα καραντίνας θα κρατούνται σε στρατόπεδα προσφύγων και κέντρα κράτησης, ενώ γίνονται υποχρεωτικές οι μάσκες FFP2 – Παγκόσμια δικτατορία ξημερώνει...

  Προπομπός μέτρων που είναι πολύ πιθανό να δούμε και στην Ελλάδα η Γερμανία; Ταυτόχρονα οι «κλινικές» μάσκες,   FFP2, καθίστανται υποχρεω...

 






Προπομπός μέτρων που είναι πολύ πιθανό να δούμε και στην Ελλάδα η Γερμανία;


Ταυτόχρονα οι «κλινικές» μάσκες,  FFP2, καθίστανται υποχρεωτικές στα καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες. Πόσο μακρυά είμαστε στην Ελλάδα από την εφαρμογή παρόμοιων μέτρων;


Εκτός από την υποχρεωτική χρήση πλέον διαφορετικού τύπου μασκών, οι οποίες θα φιλτράρουν την αναπνοή, πλέον στη Γερμανία θα δούμε να...φυλακίζεται στη πραγματικότητα, σε «ειδικούς» χώρους, όποιος «συλληφθεί» να παραβαίνει για πάνω από μια φορά τους κανόνες καραντίνας. Το γεγονός μάλιστα ότι θα χρησιμοποιηθούν ακόμα και «στρατόπεδα προσφύγων» για αυτή τη διαδικασία, είναι κάτι που στη χώρα μας θα πρέπει αν μη τι άλλο...να χτυπήσει καμπανάκια με δεδομένο το γεγονός ότι έχουμε γεμίσει με...δομές φιλοξενίας μεταναστών...!

Οι Γερμανοί που συνεχίζουν να αρνούνται να απομονωθούν μετά την έκθεση τους στο Covid-19 πρόκειται να κρατηθούν σε κέντρα κράτησης και σε στενές περιοχές στρατοπέδων προσφύγων. Οι περιφερειακές αρχές σχεδιάζουν να αναλάβουν πιο δραστική δράση εναντίον των παραβιάσεων κανόνων, αναγκάζοντάς τους να παραμείνουν σε καραντίνα, καθώς η χώρα παρατείνει το εθνικό κλείδωμα μέχρι τον Φεβρουάριο εν μέσω φόβων για τα μεταλλαγμένα στελέχη.

Αξιωματούχοι στο κρατίδιο της Σαξονίας - μια περιοχή από εκείνες με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη- έχουν ήδη εγκρίνει σχέδια για τη κράτηση των διαλυτών καραντίνας σε ένα περιφραγμένο τμήμα ενός καταυλισμού προσφύγων, σύμφωνα με τον Telegraph.

Οι ίδιοι ξιωματούχοι στη Σαξονία επέμειναν ότι η εγκατάσταση δεν θα χρησιμοποιηθεί για όσους για πρώτη φορά παραβιάζουν τους κανόνες, αλλά για εκείνους που έχουν αγνοήσει επανειλημμένα το νόμο και αντιμετωπίζουν πρόστιμα...!

Ένα άλλο κρατίδιο, το Βρανδεμβούργο, σχεδιάζει επίσης να χρησιμοποιήσει ένα τμήμα προσφυγικού καταυλισμού.

Στο Σλέσβιχ-Χολστάιν, υπότροποι παραβάτες θα κρατηθούν σε ειδική περιοχή σε κέντρο κράτησης ανηλίκων, ανέφερε η έκθεση επικαλούμενη την εφημερίδα Welt της Γερμανίας.

Η πολιτεία της Βάδης-Βυρτεμβέργης διαθέτει δύο νοσοκομεία με δωμάτια για να κρατούνται οι παραβάτες που θα φυλάσσονται από την αστυνομία, ανέφερε η έκθεση.

Τα κέντρα στοχεύουν στη σύλληψη μόνο εκείνων που εξακολουθούν να αποφεύγουν τη καραντίνα ακόμα και μετά την επιβολή προστίμου, ανέφερε η έκθεση.

Νομικοί εμπειρογνώμονες είπαν στην εφημερίδα Die Welt ότι οι κυβερνητικές των κρατιδίων έχουν την εξουσία να κρατούν αυτούς που παραβιάζουν τους κανόνες σύμφωνα με τους νόμους έκτακτης ανάγκης που έχουν χορηγηθεί από το γερμανικό Bundestag εν μέσω της πανδημίας.

Τα κρατίδια έχουν εξουσιοδοτηθεί να το πράξουν βάσει του νόμου περί προστασίας από ασθένειες, ενός νόμου έκτακτης ανάγκης που ψηφίστηκε από τη γερμανική Ομοσπονδιακή  Βουλή τον Μάρτιο και ανανεώθηκε τον Νοέμβριο, δήλωσε ο Δρ Christoph Degenhart, ειδικός στο διοικητικό δίκαιο.

Τα σχέδια αυτά έρχονται στο φώς καθώς η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και οι ηγέτες των 16 κρατών της Γερμανίας συμφώνησαν να επεκτείνουν και να ενισχύσουν το κλείσιμο της χώρας μέχρι τις 14 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με νέους κανόνες, οι «κλινικές» μάσκες,  FFP2, καθίστανται υποχρεωτικές στα καταστήματα και στις δημόσιες συγκοινωνίες, δηλαδή απαγορεύονται οι μάσκες ή οι κασκόλ.

Το "FFP" σημαίνει "φιλτράρισμα προσώπου." Μία βασική διαφορά από τα καλύμματα στόματος-μύτης που έχουν γίνει κοινό θέαμα σε όλο τον κόσμο είναι ότι κάθονται πιο κοντά στο πρόσωπο και φιλτράρουν τόσο τον αέρα που εισπνέεται όσο και τον αέρα που εκπνέεται.

Η Joana Cotar, μέλος του κόμματος Alternative for Germany, έγραψε στο Twitter ότι όσοι εμπλέκονταν στα κέντρα είχαν «διαβάσει πάρα πολύ τον Όργουελ».




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com στο Facebook...κοινοποιήστε το και στους φίλους σας! 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου