Cyber Polygon 2020: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φιμωθεί το διαδίκτυο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Cyber Polygon 2020: Πώς η πανδημία του κορωνοϊού θα χρησιμοποιηθεί ώστε να φιμωθεί το διαδίκτυο

  Διεθνής άσκηση κυβερνοεπίθεσης προαναγγέλλει μαζική απώλεια δεδομένων; Η πανδημία ως τέλεια δικαιολογία για έναν μαζικό αποπληθυσμό και ...

 



Διεθνής άσκηση κυβερνοεπίθεσης προαναγγέλλει μαζική απώλεια δεδομένων;


Η πανδημία ως τέλεια δικαιολογία για έναν μαζικό αποπληθυσμό και την αφαίρεση κάθε ελευθερίας, ειδικά από τους ευρωπαϊκούς λαούς, που πριν ξεσπάσει η φερόμενη ως πανδημία, είχαν αρχίσει να εξεγείρονται λόγω των επαναλαμβανόμενων ληστειών των διεθνών τοκογλύφων εις βάρος τους.


Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα

Στις 8 Ιουλίου του 2020 διεξήχθη η Cyber Polygon 2020, η δεύτερη μεγαλύτερη άσκηση στον κόσμο, με θέμα τη κυβερνοασφάλεια. Η εκδήλωση δεν απευθυνόταν μόνο σε εταιρικές τεχνικές ομάδες, αλλά αποτέλεσε και ένα διαδικτυακό συνέδριο με ανώτερους αξιωματούχους διεθνών οργανισμών και κορυφαίων εταιρειών.

Πέντε εκατομμύρια τηλεθεατές από 57 χώρες την παρακολούθησαν σε livestream, ενώ 120 ομάδες στον τομέα της κυβερνοασφάλειας από 29 χώρες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε μια ενδεχόμενη κρίση του κυβερνοχώρου.

Το κεντρικό θέμα της προσομοίωσης ήταν «Ψηφιακή Πανδημία: πώς να αποφευχθεί μια κρίση και να ενισχυθεί η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο σε όλα τα επίπεδα».

Εξετάστηκαν ενδελεχώς οι συνέπειες μιας παγκόσμιας κυβερνοεπίθεσης που θα «έριχνε» τα πληροφοριακά συστήματα των δημοσίων υπηρεσιών και των ιδιωτικών επιχειρήσεων των περισσοτέρων χωρών, και θα εξαφάνιζε τα δεδομένα των απλών πολιτών που φυλάσσονται σε υπηρεσίες cloud.

Η προσομοίωση είχε συντονιστή το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και πραγματοποιήθηκε με τη τεχνική υποστήριξη της ρωσικής τράπεζας Sberbank και της εταιρείας κυβερνοασφάλειας Βi.zone, και είχε καλεσμένους εκπροσώπους της Ιντερπόλ αλλά και μεγάλων πολυεθνικών εταιρειών, όπως η VISA και η ΙΒΜ.

Οι 120 ομάδες αποτελούσαν τη λεγόμενη Μπλε Ομάδα, ενώ οι ειδικοί της πληροφορικής των Sberbank και Βi.zone τη Κόκκινη Ομάδα, που θα επιχειρούσε να «χακάρει» εικονικά τη Μπλε Ομάδα.





Η Κόκκινη Ομάδα της Cyber Polygon επί το έργον.


Η συγκεκριμένη προσομοίωση είναι αντίστοιχη με εκείνη που είχε διοργανώσει ο Μπιλ Γκέιτς με τίτλο «Event 201», που έγινε τον Οκτώβριο του 2019 στη Νέα Υόρκη, λίγο πριν ξεσπάσει η φερόμενη ως πανδημία του κορωνοϊού και είχε θέμα τις συνέπεις του ξεσπάσματος μιας πανδημίας, ακριβώς εξ αιτίας ενός …κορωνοϊού.

Πόσο τυχαίες μπορεί να είναι τέτοιου είδους προσομοιώσεις; Η συγκεκριμένη ήταν η δεύτερη, ενώ η πρώτη έγινε το 2019, πάλι από τον ίδιο φορέα.

Η σκιώδης υπέρ-κυβέρνηση που εξουσιάζει τις τύχες των λαών, έχει αποδείξει ότι προειδοποιεί για τις προθέσεις της μέσω κινηματογραφικών ταινιών, Ετήσιων Αναφορών, αλλά και «προσομοιώσεων – ασκήσεων ετοιμότητας» για την αντιμετώπιση μεγάλων κρίσεων που θεωρεί αναπόφευκτο ότι θα ξεσπάσουν, ενώ στη πραγματικότητα τις προκαλεί η ίδια.

Κατήχηση παγκοσμιοποίησης

Την εκδήλωση Cyber Polygon 2020 χαιρέτησαν ο Ρώσος διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας Sberbank και ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, ενώ εγκαινίασε ο Κλάους Σβαμπ, ιδρυτής και πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.




O Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν, απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση Cyber Polygon 2020.

Ένας από τους ύποπτους υπολογισμούς – εκτιμήσεις που έχει κάνει για το μέλλον το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, είναι ότι από το 2020 μέχρι το 2030, οι ζημίες από τις κυβερνοεπιθέσεις εξ αιτίας της ψηφιακής πανδημίας, θα ανέλθουν σε 90 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Μέσα σ’ αυτά τα πλαίσια, ο Σβαμπ τόνισε με το γνωστό βλοσυρό ύφος του που παραπέμπει σε διοικητή της Κομαντατούρ, ότι «η πανδημία του κορωνοϊού πυροδότησε δομικά σοκ που ουδέποτε είχαμε αντιμετωπίσει στο παρελθόν, και ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει ασφαλής ο ψηφιακός κόσμος μας από επιθέσεις κυβερνοεγκληματιών».

Το Φόρουμ, που νοιάζεται για το καλό των λαών, ξέρει. Ας το εμπιστευθούμε λοιπόν…

Ο Σβαμπ, επανέλαβε το γνωστό τροπάριο: «αν επιλέξουμε τον …εθνικισμό και τον …ρατσισμό θα μείνουμε πίσω, και αν δεν κάνουμε τη Μεγάλη Επανεκκίνηση (Great Reset), δεν θα οικοδομήσουμε έναν κόσμο αειφόρο, οικολογικό και δίκαιο και δεν θα χτίσουμε ένα νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο».

Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου στο aperopia.fr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου