Εννέα λόγοι που το αυστηρό Lockdown που ανακοίνωσε ο Πέτσας θα φτάσει το τέλος Ιανουαρίου - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εννέα λόγοι που το αυστηρό Lockdown που ανακοίνωσε ο Πέτσας θα φτάσει το τέλος Ιανουαρίου

  Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση ε...

 





Νέο αυστηρό, πλήρες lockdown για μία εβδομάδα ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.


Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε πως σταματά η «παράδοση εκτός» (click away) στα εμπορικά καταστήματα, η λειτουργία βιβλιοπωλείων, κομμωτηρίων, υπηρεσιών περιποίησης νυχιών, ΚΤΕΟ και οι δραστηριότητες κυνηγιού και ψαρέματος.


Του Αλέξανδρου Γιατζίδη*

Την ίδια ώρα, επανέρχεται η απαγόρευση μετακινήσεων στο αυστηρότερο ωράριο, από τις 21:00 το βράδυ μέχρι και 5:00 το πρωί, με μόνη εξαίρεση τους εργαζόμενους και όσους έχουν ανάγκη ιατρικής βοήθεια.

Τα κρούσματα της κινητικότητας των Χριστουγέννων θα φανούν τέλος της ερχόμενης εβδομάδος και της ακόμα μεγαλύτερης κινητικότητας της Πρωτοχρονιάς θα φανούν γύρω στις 15 Ιανουαρίου. Αναμένεται σαφώς πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση τότε. 

Ποιοι οι λόγοι που το lockdown θα φτάσει στο τέλος του Ιανουαρίου

1. O Ιανουάριος είναι μήνας που εμφανίζονται τα πρώτα κρούσματα γρίπης σε ΜΕΘ. Οι πρώτοι θάνατοι κάθε χρόνο από γρίπη είναι τον Ιανουάριο. Κάθε χρόνο έχουμε 200 θανάτους από γρίπη στην Ελλάδα.

2. Ο καιρός ψυχραίνει και αυξάνει τις συναθροίσεις σε κλειστούς χώρους.

3.  Το εμβόλιο της pfizer δεν είναι διαθέσιμο άμεσα γιατί υπάρχουν προβλήματα σε παραγωγή και διακίνηση. 

4. Έχουν από λάθος παραγγελθεί λίγα εμβόλια από την Ευρωπαϊκή Ένωση

5. Θα υπάρξει αύξηση κρουσμάτων από την χαλάρωση της εορταστικής περιόδου

6. Η μετάλλαξη του ιού είναι πιο μεταδοτική και έχει ανιχνευτεί σε όλο τον κόσμο. Το πιο πιθανό είναι να υπάρχει και στην χώρα μας.

7. Το ιικό φορτίο όπως ανιχνεύεται από τα λύματα είναι αυξημένο

8. Το τρίτο κύμα αναμένεται πιο σοβαρό από το δεύτερο. Στην χώρα μας δεν έχουμε φύγει από το δεύτερο. 

9. Οι ΜΕΘ παραμένουν πολύ πιεσμένες ακόμα και σήμερα. Οπότε όλα τα παραπάνω εφόσον συμβούν θα οδηγήσουν σε πλήρη αποσυντονισμό του συστήματος υγείας και σε καταστάσεις τύπου Μπέργαμο ή και Λονδίνου.

Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν επιτρέπουν βιαστικές κινήσεις και σίγουρα όλα θα αναθεωρούνται μέρα μέρα μάλλον προς το χειρότερο παρά προς το καλύτερο.

*διευθυντή σύνταξης medlabnews.gr iatrikanea 


Πηγή: medlabgr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου