Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια - Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων - Σφοδρή σύγκρουση με τη κυβέρνηση - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Εκκλησία προσφεύγει στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια - Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων - Σφοδρή σύγκρουση με τη κυβέρνηση

  Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Εκκλησία και την κυβέρνηση με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνια. ...

 





Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η αντιπαράθεση ανάμεσα στην Εκκλησία και την κυβέρνηση με αφορμή τα νέα περιοριστικά μέτρα για τα Θεοφάνια. Ο Αρχιεπίσκοπος θα τελέσει τον αγιασμό των υδάτων σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή.


Στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της απόφασης της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα προσφεύγει άμεσα η Εκκλησία, όπως προαναγγέλλει εγκύκλιος που εστάλη σε όλες τις Μητροπόλεις της χώρας.


Συγκεκριμένα στην εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος που έχει ημερομηνία 4 Ιανουαρίου 2021 αναφέρεται μεταξύ άλλων:

  • Η παρουσία πιστών εντός των εκκλησιών και την εορτή των Θεοφανείων θα είναι με αναλογία ένας ανά 15 τμ, με ελάχιστη απόσταση 2 μέτρων και μέγιστο αριθμό πιστών εντός των ναών (έως 375 τμ) τους 25.
  • Σε μητροπολιτικούς ναούς οι πιστοί θα φτάνουν τους 50 εντός των εκκλησιών

Η προσφυγή της Εκκλησίας στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια

Στην ίδια εγκύκλιο αναφέρεται ότι η Εκκλησία «προσφεύγει άμεσα εις το Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της νέας ΚΥΑ υπ' αριθ. Δ1α/Γ.Π.οικ.2 (ΦΕΚ Β' 1/2-1-2021)». Μέχρι αυτή την ώρα, η εκκλησία δεν έχει επισήμως ανακοινώσει την προσφυγή στο ΣτΕ για τα Θεοφάνια. Ωστόσο, γνωστοποίησε την πρόθεσή της μέσω της εγκυκλίου σε όλες τις Μητροπόλεις. Η στάση αυτή συνιστά κλιμάκωση της σκληρής αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση.

Μάλιστα πληροφορίες φέρουν τον Αρχιεπίσκοπο να τελεί τον αγιασμό των υδάτων σε τοποθεσία που δεν έχει γίνει ακόμα γνωστή, όπως επιβεβαιώνεται και από την παρακάτω εγκύκλιο.






Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου