Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest
CopyAMP code

Η Ρωσία βρίσκεται αντιμέτωπη με υβριδική επίθεση στο έδαφος της. Δεν ήταν τυχαία η επιστροφή του Ναβάλνι...

  Η επιστροφή του Ναβάλνι και η αναμενόμενη σύλληψη του στη Ρωσία είναι μια «πορτοκαλί» επανάσταση νέας γενιάς. Η εθελοντική επιστροφή του...

 


Η επιστροφή του Ναβάλνι και η αναμενόμενη σύλληψη του στη Ρωσία είναι μια «πορτοκαλί» επανάσταση νέας γενιάς.


Η εθελοντική επιστροφή του Ναβάλνι στη Ρωσία αποτελεί μέρος μιας μεγάλης κλίμακας υβριδικής πολεμικής επιχείρησης που υποστηρίζεται από όλες τις μυστικές επιχειρήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ.


Η επιστροφή του Alexander Navalny, μακροχρόνιου πράκτορα της CIA, στη Ρωσία, εξέπληξε όλους εμάς τους παρατηρητές. Η επιστροφή χωρίς καμία κάλυψη και ασφάλεια σε μια χώρα όπως η Ρωσία, μια χώρα με πολύ ισχυρή παράδοση στην αντικατασκοπία, είναι, αν όχι αυτοκτονική πράξη, τουλάχιστον πολύ απερίσκεπτη. 

Ωστόσο, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζονται: Η εθελοντική επιστροφή του Ναβάλνι στη Ρωσία αποτελεί μέρος μιας μεγάλης κλίμακας υβριδικής πολεμικής επιχείρησης που υποστηρίζεται από όλες τις μυστικές επιχειρήσεις των χωρών του ΝΑΤΟ. Αυτή τη φορά, η CIA ενεργοποίησε το μεγάλο σκοπό: ο στόχος της επιστροφής του Ναβάλνι και της αναμενόμενης σύλληψης του στη Ρωσία είναι μια έγχρωμη επανάσταση νέας γενιάς.

Όπως στις περισσότερες χώρες του κόσμου, η κοινωνικοοικονομική κατάσταση στη Ρωσία απέχει πολύ από το να είναι τέλεια. Ο αντίκτυπος της C-19 επιδείνωσε ένας μαρασμός με πολύ έντονη λαϊκή απογοήτευση. Αυτός ο εκνευρισμός μετατράπηκε σε μορφή ακραίας οργής σε τμήματα της Ρωσίας, ιδίως στη Σιβηρία και τη Ρωσική Άπω Ανατολή. Εκτός από τις οικονομικές δυσκολίες, προστίθεται ένα κλείδωμα του πολιτικού πεδίου (μια παγκόσμια τάση) που πολλοί Ρώσοι δεν μπορούν πλέον να αντέξουν. Η επιρροή του νεοφιλελευθερισμού δυτικού τύπου στη Ρωσία είναι σχεδόν στο ίδιο επίπεδο με αυτό που κέρδισε τον ενθουσιασμό πολλών Ουκρανών προτού τους πάρει σε μια αναταραχή που φαίνεται ατελείωτη. Όμως, σε αντίθεση με την Ουκρανία, η Ρωσία διαθέτει σπουδαίους στρατηγικούς ικανούς να διακρίνουν τις πιο ύπουλες απειλές και να τις προβλέπουν.

Η Επιχείρηση Ναβάλνι είναι μία από τις δηλωμένες επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν τη θεματική του δηλωμένου αντιπάλου που επωφελείται από διεθνείς μιντιατική κάλυψη και υποστήριξη.

Αυτό είναι ο τρόμος της Κίνας, διότι το πεδίο της αντιπαράθεσης σε αυτήν την περίπτωση περιορίζεται σε ένα σύνολο κανόνων του πολιτικά ορθού και επιφανειακού παιχνιδιού (και αυτό εξηγεί τις τεχνικές του Πεκίνου να εξουδετερώσει την απειλή πολύ πριν από ένα κρίσιμο όριο). Οι διαδηλώσεις υποστήριξης για τον Ναβάλνι στη Ρωσία δεν είναι αποτέλεσμα οποιασδήποτε δημοτικότητας αυτού του επαγγελματικού ταραχοποιού, αλλά της αποτελεσματικής δημιουργίας ενός μεγάλου δικτύου υποστήριξης και ανατροπής από τη CIA, το γερμανικό BND, το βρετανικό Mi6, το ολλανδικό AIVD, το καναδέζικο CSIS, το εσθονικό Välisluureamet και πολλές άλλες ειδικές υπηρεσίες εχθρικές προς τη Μόσχα.

Οι Ρώσοι στρατιωτικοί έχουν αποκτήσει κάποια εμπειρία στον αγώνα κατά των υβριδικών πολέμων. Η επιχείρηση Ναβάλνι είναι τολμηρή αλλά έχει λίγες πιθανότητες να οδηγήσει σε επανάσταση. Θα χρησιμεύσει στο να ελεγχτεί η αντοχή του ρωσικού κρατικού μηχανισμού ενώπιο των νέων ασύμμετρων απειλών και της κοινωνικής μηχανικής αποσταθεροποίησης μέσω κοινωνικών δικτύων που δεν είναι παρά μόνο τα εργαλεία μάχης του βαθέως Κράτους των ΗΠΑ.

Είναι σαν να λέμε ότι υπάρχει φωτιά στο σπίτι. Η Ρωσία θα αναγκαστεί να ενισχύσει τις υβριδικές της πολεμικές δυνατότητες, τις οποίες έχει αναπτύξει εδώ και μερικά χρόνια, και να αυξήσει τις δυνατότητές της στον κυβερνοπόλεμο, δημιουργώντας τα δικά της κοινωνικά δίκτυα και, τελικά, το δικό της Διαδίκτυο. Αυτή η τελευταία επιλογή που ακολουθείται από τη Κίνα έχει καταστεί απαραίτητη για την επιβίωση μιας στρατιωτικής δύναμης όπως η Ρωσία ενώπιο του πολλαπλασιασμού των υβριδικών απειλών γύρω από το προπύργιο της.

Από strategika51.org


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com στο Facebook

...κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου

CopyAMP code