Ο Πρόεδρος των Σκοπίων διεκδικεί «Μακεδόνες στην Ελλάδα»! Αν θυμάστε, το θέμα είχε ανοίξει το «Ουράνιο Τόξο»..! Τώρα είναι ή όχι προδότες όσοι ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών και όσοι ακόμα την ανέχονται; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Πρόεδρος των Σκοπίων διεκδικεί «Μακεδόνες στην Ελλάδα»! Αν θυμάστε, το θέμα είχε ανοίξει το «Ουράνιο Τόξο»..! Τώρα είναι ή όχι προδότες όσοι ψήφισαν τη συμφωνία των Πρεσπών και όσοι ακόμα την ανέχονται;

  Βήμα βήμα εξελίσσεται η δημιουργία ανύπαρκτου μειονοτικού ζητήματος! Η απάντηση σε όσους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι επαίρο...

 




Βήμα βήμα εξελίσσεται η δημιουργία ανύπαρκτου μειονοτικού ζητήματος! Η απάντηση σε όσους ψήφισαν τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι επαίρονται για την «εθνική επιτυχία», αλλά και σε όσους τη στηρίζουν σήμερα, ήλθε από τον Πρόεδρο των Σκοπίων.


Ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας Πενταρόφσκι, αναφερόμενος στο πρόβλημα που προέκυψε από τη στάση και το βέτο της Βουλγαρίας, η οποία δεν αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα,  θυμήθηκε και τους εν Ελλάδα “Μακεδόνες”.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Βαλκανικό Περισκόπιο, ο Στέβο Πενταρόφσκι δήλωσε: «Εχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Με τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν τους εγκαταλείπουμε».

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πενταρόφσκι δεν αναμένει αλλαγή στη θέση της Σόφιας  έναντι των Σκοπίων μετά τις εκλογές της 4ης Απριλίου στη Βουλγαρία.

 Σε συνέντευξή του στην Klan TV είπε ότι «δυστυχώς τα νέα από τη Βουλγαρία μιλούν για μια σταθερή θέση τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της κυβέρνησης έναντι της  χώρας μας, έτσι που όποιος  και να σχηματίσει κυβέρνηση μετά τις εκλογές, δεν θα υπάρξει σημαντική αλλαγή».

Ωστόσο, ελπίζει ότι: « οι Ευρωπαίοι φίλοι μας στις Βρυξέλλες θα βρουν μια διατύπωση που δεν θα αρνείται το θεμελιώδες δικαίωμά μας  για το πώς αισθανόμαστε και αυτό-δηλωνόμαστε , και έτσι θα μπορέσουμε να ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ».

«Δεν υπάρχει μερικό δικαίωμα στην αυτοδιάθεση. Έχουμε το βασικό ανθρώπινο δικαίωμα να δηλώσω  τον εαυτό μου όπως νοιώθω. Εάν νιώθω σαν Μακεδόνας που μιλάει μακεδονικά, δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική λύση, έτσι θα  μου απευθυνθείτε», σχολίασε σύμφωνα με το βουλγαρικό δημοσίευμα.

Ερωτηθείς για τη θέση της Σόφιας σχετικά με την ταυτότητα, τη γλώσσα και την ύπαρξη της μακεδονικής μειονότητας στη Βουλγαρία, ο Πενταρόφσκι εξήγησε ότι δεν πρέπει να υπάρχουν απαιτήσεις που σχετίζονται με την αυτοδιάθεση.

«Η διατριβή τους είναι ότι πρέπει να σταματήσουμε τις προσπάθειες αναγνώρισης της μειονότητας της Βόρειας Μακεδονίας στη Βουλγαρία.

 Η νούμερο ένα αρχή στις διεθνείς σχέσεις, ειδικά μετά το 1945, είναι η μη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις άλλων χωρών. Επομένως, δεν πρέπει και δεν πρέπει θέλουμε να παρεμβαίνουμε στην εσωτερική τάξη της Βουλγαρίας», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιο:

«Ωστόσο, εάν κάποιος απευθυνθεί μόνος του στο Συμβούλιο της Ευρώπης και άλλους οργανισμούς που ασχολούνται με ανθρώπινα δικαιώματα, αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιος από τα Σκόπια τον ενημέρωσε ή τον πλήρωσε».

Πρόσθεσε:

«Έχουμε τους ανθρώπους που δηλώνονται ως Μακεδόνες και στην Ελλάδα. Στη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν τους παρατάμε», δήλωσε ο Πενταρόφσκι.

Όπως είπε περιμένει να ισχυρότερη συμμετοχή των ΗΠΑ στα Δυτικά Βαλκάνια μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν, καθώς υπάρχουν άνθρωποι στη διοίκησή του που έχουν άμεση εμπειρία στην περιοχή.

«Μεταξύ τους είναι η Βικτόρια Νούλαντ, η οποία είχε προσωπικές σχέσεις με τη Βόρεια Μακεδονία, αλλά και την περιοχή», κατέληξε.

Σε αυτό το σήμείο καλό είναι να θυμίσουμε ότι για αυτές τις διεκδικήσεις όλοι εμείς οι «ακραίοι...συνωμοσιολόγοι» είχαμε προειδοποιήσει πολλάκις. Για να αντιληφθείτε ότι η πρόσφατη κίνηση του Προέδρου των Σκοπίων δεν αποτελεί μια μεμονομένη κίνηση, θα σας θυμίσουμε τι έγινε μόλις δύο μέρες μετά την συμφωνία για το ονοματολογικό. Θυμάστε; Το Σλαβόφωνο πολιτικό κόμμα «Ουράνιο Τόξο» είχε ζητήσει αναγνώριση «εθνικής μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα. Τι έγινε δηλαδή; Υπήρξε κάποιος φορέας εντός Ελλάδας ο οποίος έθεσε το ζήτημα...και τώρα έρχεται το κράτος των Σκοπίων να «αγκαλιάσει» την υποτιθέμενη μειονότητα....! Σκόπιμο είναι επίσης να θυμηθούμε και την άποψη γαλάζιων στελεχών, τα οποία σήμερα βρίσκονται σε μια κυβέρνηση η οποία...«τιμά» την υπογραφή του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμάστε άραγε τι έλεγε πριν τη Συμφωνία η κ. Βούλτεψη....;

Για πόσο ακόμα θα ανέχεσαι Έλληνα ραγιά αυτούς που σε πρόδωσαν «για το καλό σου»; Θα τους αφήσεις να προχωρήσουν και σε νέα εθνική υποχώρηση...;



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου