The «terminal»... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

The «terminal»...

  Η υστεροφημία ήταν μια σημαντική λέξη για τους προγόνους μας, κι ο απόλυτος σκοπός ζωής των αρχαίων Ελλήνων. Μια λέξη που αναφέρεται στη...

 






Η υστεροφημία ήταν μια σημαντική λέξη για τους προγόνους μας, κι ο απόλυτος σκοπός ζωής των αρχαίων Ελλήνων.


Μια λέξη που αναφέρεται στη μετά θάνατον «ιστορική αναφορά» του ατόμου, η οποία αποκτάται μετά κόπου και μόχθου και πρωτίστως ελέω έντιμου και αξιόλογου βίου, ο οποίος κρίνεται από την ιστορία και το κοινωνικό σύνολο.


Γράφει ο Νικόλαος Βρούσγος*

Μια λέξη για την οποία πάσχιζε κάθε δημόσιο πρόσωπο που σεβόταν τον εαυτό του και φρόντιζε ούτως ώστε τα λόγια του να συνάδουν με τα έργα του και να χαρακτηρίζεται από τιμιότητα, ανθρωπιά, αλτρουισμό και ανιδιοτελή προσφορά.

Μια φορά κι έναν καιρό; υπάρχει ένα «αεροδρόμιο» “terminal” όπου στην «αίθουσα αναμονής» άνθρωποι πολλοί περιμένουν την ονομαστική αναγγελία της «αναχώρησης της πτήσης τους».

Άλλοι κάθονται λοιπόν στις καρέκλες, άλλοι κάθονται στο πάτωμα, άλλοι είναι όρθιοι, κι άλλοι «κολλημένοι» στις πολυθρόνες της αίθουσας των επισήμων.

Οι περισσότεροι είναι απασχολημένοι με την προσωρινή παρουσία τους στην «αίθουσα αναμονής» αυτή του αεροδρομίου, και ξεχνούν την «συμπεριφορά τους» και κυρίως τον «προορισμό της πτήσης τους», εκτός βέβαια από αυτούς που ακούν ξαφνικά το όνομά τους κι αμέσως αναχωρούν για την «επιβίβαση».

Στην «αίθουσα» αυτή λοιπόν, επικρατεί μια άτυπη διαδικασία «συμπεριφοράς» κάτι σαν συνεχή πρόχειρα διαγωνίσματα, όπου οι περισσότεροι και ειδικά οι προνομιούχοι της αίθουσας VIP (very important persons) αγνοούν επιδεικτικά θεωρώντας πως η «αναμονή» θα διαρκέσει για πάντα.

Η διαδικασία της «συμπεριφοράς» είναι συνεχής, και οι κρυφές κάμερες του “Big Brother” καταγράφουν συνεχώς τον καθένα από τους «μελλοντικούς ταξιδιώτες» ξεχωριστά, και καταχωρούν στο «ατομικό βιβλίο τους τον ισολογισμό» δηλαδή αριστερά πχ του βιβλίου είναι η στήλη με τα αρνητικά και δεξιά πχ του βιβλίου είναι η στήλη με τα θετικά της «συμπεριφοράς» τους.

Ο «ισολογισμός» αυτός των πεπραγμένων της «συμπεριφοράς» του κάθε «μελλοντικού επιβάτη», τελειώνει με την «αναχώρηση της πτήσης» και τα αποτελέσματα αυτά τα αναρτούν οι ιστορικοί στον «τοίχο της αίθουσας αναμονής» ως «υστεροφημία» και το «ενθάδε κείται» κάτω από τον γενικό τίτλο «έργα και ημέρες»

Το σπουδαιότερο όμως όλων είναι πως, από το αποτέλεσμα του «ισολογισμού» κρίνεται και ο «προορισμός της πτήσης» του «ενός εκάστου μελλοντικού επιβάτη» της «αίθουσας αναμονής αυτού του αεροδρομίου», κι αυτό είναι πολύ περισσότερο σημαντικό κι από την «υστεροφημία».

Κι « χων τα κούειν κουέτω».

*Ειδικός κλινικός Γεροντολόγος - Γηρίατρος Φυσιοπαθητικός - Πρόεδρος του Πανελλήνιου Συλλόγου Φυσιοπαθητικών (ΠΑ.ΣΥ.ΦΥ)


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com στο Facebook...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου