Η Πολωνική κυβέρνηση προστατεύει τους Πολωνούς πολίτες από τη διαδικτυακή λογοκρισία: «Η πολιτική της διαδικτυακής λογοκρισίας που προωθείται παγκοσμίως είναι κομμουνιστικό μέτρο και όχι δημοκρατικό!» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Πολωνική κυβέρνηση προστατεύει τους Πολωνούς πολίτες από τη διαδικτυακή λογοκρισία: «Η πολιτική της διαδικτυακής λογοκρισίας που προωθείται παγκοσμίως είναι κομμουνιστικό μέτρο και όχι δημοκρατικό!»

  «Η πολιτική διαδικτυακής λογοκρισίας έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους» - «Η ελευθερία του ...

 




«Η πολιτική διαδικτυακής λογοκρισίας έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους» - «Η ελευθερία του λόγου πρέπει να υπερασπιστεί από τη λογοκρισία» - Ακούει κανένας στην Ελλάδα;


Ο Σεμπάστιαν Καλέτα προειδοποιεί ότι ο Δυτικός κόσμος βρίσκεται σε «επικίνδυνο δρόμο». Οι αριστεροί ριζοσπαστικοί γίγαντες του Διαδικτύου έχουν αναλάβει τη ροή πληροφοριών στο Διαδίκτυο, ενώ οι «πολιτιστικοί μαρξιστές» έχουν αναλάβει τα μέσα ενημέρωσης και άλλους παραδοσιακούς θεσμούς στα δυτικά κράτη, σύμφωνα με τον Πολωνό υπουργό.


Σε αντίθεση με την Ελλάδα και τις τελευταίες ελληνικές κυβερνήσεις οι οποίες δεν δίνουν δεκάρα για τη προάσπιση της ελευθερίας του λόγου των Ελλήνων πολιτών, οι Πολωνοί δείχνουν το δρόμο. Αλήθεια, θα μάθουμε ποτέ γιατί εμείς, η γενέτειρα της Δημοκρατίας, έχουμε υποκαταστήσει την ελευθερία του λόγου με τη λεγόμενη....«πολιτική ορθότητα»;

«Η πολιτική διαδικτυακής λογοκρισίας έχει ως στόχο να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους» και η «Big Tech» συνεργάζεται με την ακροαριστερά για να προωθήσει αυτό το περιβάλλον που έχει περισσότερα κοινά με τις μεθόδους της Σοβιετικής Ρωσίας παρά με τις σύγχρονες δημοκρατίες, δήλωσε ένας υπουργός της Πολωνίας στο Breitbart.

Ο Σεμπάστιαν Καλέτα είναι αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της Πολωνίας και ο υπεύθυνος για το νέο νόμο που θα ψηφιστεί από τη Πολωνική Βουλή και προορίζεται να δώσει προστασία στους πολωνούς πολίτες από φαινόμενα λογοκρισίας από τις  υπερβολικά ισχυρές εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, όπως της Silicon Valley. Δήλωσε στο Breitbart ότι η Πολωνία έχει πραγματικές ανησυχίες για την ακύρωση του πολιτισμού ελευθερίας λόγου και νομοθετεί εναντίον της.

Ο Καλέτα δήλωσε ότι ενώ οι χειρότερες υπερβολές της πολιτικής ορθότητας δεν έχουν ακόμη γίνει αισθητές στην συντηρητική κοινωνία της Πολωνίας, η κυβέρνησή του παρακολουθούσε τις εξελίξεις αλλού - συμπεριλαμβανομένου του γεγονότος ότι η «πολιτική ορθότητα» έχει εξελιχθεί σε μια πλήρη αριστερά πολιτική προπαγάνδα - με ανησυχία.



Ο Καλέτα κατέστησε σαφές ότι τα 50 χρόνια ζωής της Πολωνίας υπό σοβιετική κομμουνιστική κατοχή έχουν αφήσει το έθνος επιφυλακτικό για τις σύγχρονες εξελίξεις στη λογοκρισία - κάτι για το οποίο είπε ότι άλλα έθνη που δεν είχαν υποφέρει ποτέ από τον κομμουνισμό φαίνεται να εθελοτυφλούν! Είπε: «Η πίεση από την άκρα αριστερά έχει εξελιχθεί από ήπια πολιτική ορθότητα σε μια πολύ πιο σκληρή φάση, αυτή της ακύρωσης του πολιτισμού… [είναι] πολύ ανησυχητικό, και θυμίζει περισσότερο πρότυπα μπολσεβικισμού παρά δημοκρατικά».

Παρατηρώντας τον επικίνδυνο δρόμο πάνω στον οποίον οδεύουν τώρα πολλές Δυτικές χώρες, ο Καλέτα προσέφερε ένα μάθημα από το πρόσφατο παρελθόν της Πολωνίας όταν «στρατόπεδα επανεκπαίδευσης» ήταν ο κανόνας για τους αποκλίνοντες και εκείνους που επέκριναν την επικρατούσα άρχουσα τάξη και κατάσταση. Συνέχισε: «Η κουλτούρα ακύρωσης της ελευθερίας του λόγου στοχεύει να κάνει τους ανθρώπους να φοβούνται να εκφράσουν τις απόψεις τους.

«Τα σήματα από τα αριστερά είναι σαφές - εάν δεν συμφωνείτε μαζί μας και μας επικρίνετε, το« σύστημα »που δημιουργήσαμε όχι μόνο θα σας απολύσει, αλλά θα περιορίσει την πρόσβασή σας σε ορισμένες υπηρεσίες και προϊόντα.»

Τελικά, είπε ο Καλέτα, οι «νεο-μαρξιστές» που καλούν σε επίθεση σε πολιτιστικούς θεσμούς όπως τα mainstream media και η Silicon Valley χρησιμοποιούν «μεθόδους που είναι πιο κοντά σε αυτές της Σοβιετικής Ρωσίας από τη σοσιαλδημοκρατία». 

Ο Καλέτα και η πολωνική κυβέρνηση εισάγουν έναν νέο νόμο για την προστασία των Πολωνών πολιτών από τη διαδικτυακή λογοκρισία. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, οι Πολωνοί που βρήκαν τους λογαριασμούς και τις αναρτήσεις τους μπλοκαρισμένες, διαγραμμένες ή περιορισμένες για μηνύματα που προσβάλλουν τα ηθικά της «Big Tech», αλλά δεν κρίνονται παράνομα από την πολωνική νομοθεσία, θα μπορούσαν να ζητήσουν πλέον επανόρθωση.

Το μελλοντικό συμβούλιο ελεύθερου λόγου που έχει οριστεί από το κοινοβούλιο θα μπορούσε να απαιτήσει από τα δίκτυα κοινωνικών μέσων να αποκαταστήσουν τους λογαριασμούς των αδικημένων Πολωνών. Η Πολωνία θα μπορούσε να επιβάλει πρόστιμα έως 50 εκατομμύρια ζλότι (14 εκατομμύρια δολάρια) ανά αδίκημα σε περιπτώσεις όπου αρνήθηκαν να συμμορφωθούν. Τελικά, εξήγησε: «Η ελευθερία του λόγου πρέπει να υπερασπιστεί από τη λογοκρισία».




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου