Απόσυρση εμβολίων της AstraZeneca μετά το θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας έπειτα από τον εμβολιασμό της. Συναγερμός σε Ευρώπη και σε Ελλάδα! Διαψεύδει ο ΕΟΦ... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Απόσυρση εμβολίων της AstraZeneca μετά το θάνατο μιας 49χρονης γυναίκας έπειτα από τον εμβολιασμό της. Συναγερμός σε Ευρώπη και σε Ελλάδα! Διαψεύδει ο ΕΟΦ...

  Προληπτική απόσυρση παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca και στην Ελλάδα; Αιτία του συναγερμού είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί θάνατος...

 Προληπτική απόσυρση παρτίδας εμβολίων της AstraZeneca και στην Ελλάδα;


Αιτία του συναγερμού είναι το γεγονός ότι έχει καταγραφεί θάνατος μιας 49χρονης γυναίκας και μια περίπτωση πνευμονικής εμβολής μιας 35χρονης μετά τη λήψη εμβολίων της AstraZeneca της συγκεκριμένης παρτίδας στην Αυστρία.

 

Συναγερμός έχει σημάνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες ανάμεσα στις οποίες και η Ελλάδα μετά από μια «προβληματική» πατρίδα εμβολίων της AstraZeneca. Πρόκειται για την παρτίδα ABV5300, σύμφωνα με όσα αναφέρει το πρακτορείο ειδήσεων της Λετονίας.

Επίσης μια 35χρονη έπαθε πνευμονική εμβολή αλλά είναι καλά στην υγεία της. Και τα δυο περιστατικά συνέβησαν στην Αυστρία και διερευνάται αν έχουν σχέση με τον εμβολιασμό τους με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Η 49χρονη γυναίκα παρουσίασε διαταραχές της πήξης του αίματος. Παράλληλα την περασμένη Κυριακή η Αυστρία σταμάτησε τους εμβολιασμούς με την συγκεκριμένη παρτίδα στην χώρα προκειμένου να διερευνήσει αυτά τα δυο περιστατικά. Το Ομοσπονδιακό Γραφείο της χώρας για την ασφάλεια και την υγεία ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ακόμα που να συνδέουν τις επιπλοκές αυτές με τον εμβολιασμό.

Μετά από το θάνατο ατόμου που είχε κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, η Αυστρία ανακοίνωσε πως σταματά τη χρήση των εμβολίων μιας συγκεκριμένης παρτίδας μέχρι να διερευνηθούν πλήρως τα αίτια θανάτου του εν λόγω ατόμου αλλά και μιας ασθένειας που εμφανίστηκε αμέσως μετά τη λήψη του.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, την ίδια απόφαση έλαβε και η Λετονία.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο μεταδίδει πως 17 χώρες της Ε.Ε. έχουν προμηθευτεί δόσεις από τη συγκεκριμένη παρτίδα.

Τα εμβόλια από την παρτίδα ABV5300 έχουν διανεμηθεί σε 17 χώρες μέλη της ΕΕ. Μέχρι στιγμής το Λουξεμβούργο, η Εσθονία, η Ελλάδα, η Αυστρία και η Λιθουανία πάγωσαν προληπτικά την χρήση της συγκεκριμένης παρτίδας.

Διαψεύδει ο ΕΟΦ τα περί απόσυρσης παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca

Διαψεύδει ο ΕΟΦ τα περί απόσυρσης παρτίδας του εμβολίου της AstraZeneca στην Ελλάδα ο ΕΟΦ, τονίζοντας πως σχετικά δημοσιεύματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

«Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων, η παραγωγός εταιρεία, καθώς και ο Αυστριακός Οργανισμός Φαρμάκων, δεν σχετίζουν τη συγκεκριμένη παρτίδα και τον εμβολιασμό με ανεπιθύμητες ενέργειες που καταγράφηκαν στην Αυστρία» τονίζει η σχετική ανακοίνωση.

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου