ΣΟΚ - Εκτεθειμένος ο Κικίλιας, μετά τις αποκαλύψεις Βλαχογιαννόπουλου, για ακρωτηριασμό ασθενούς από θρόμβωση, μετά το εμβόλιο της ASTRAZENECA - Προσπάθεια συγκάλυψης! Εισαγγελέας; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

ΣΟΚ - Εκτεθειμένος ο Κικίλιας, μετά τις αποκαλύψεις Βλαχογιαννόπουλου, για ακρωτηριασμό ασθενούς από θρόμβωση, μετά το εμβόλιο της ASTRAZENECA - Προσπάθεια συγκάλυψης! Εισαγγελέας; (Video)

  Π.Βλαχογιαννόπουλος: Ο Υπουργός είπε άλλα,από αυτά που εντοπίσαμε στην Επιτροπή Φαρμακο-επαγρύπνησης Τι γράφουν οι πρόσφατες οδηγίες Υπη...

 







Π.Βλαχογιαννόπουλος: Ο Υπουργός είπε άλλα,από αυτά που εντοπίσαμε στην Επιτροπή Φαρμακο-επαγρύπνησης


Τι γράφουν οι πρόσφατες οδηγίες Υπηρεσιών Υγείας  του Καναδά, που αναπροσαρμόσθηκαν μετά από επιστολή της Astra Zeneca προς τους επαγγελματίες υγείας; Δεν έχει φτάσει ακόμα στην Ελλάδα η επιστολή που προειδοποιεί για θρομβώσεις...;

 

Η ασθενής, στην οποία αναφέρεται ο κ. Βλαχογιαννόπουλος, τις προηγούμενες ημέρες είχε υποστεί  εμβολιασμό, με το εμβόλιο της Astra Zeneca και ενώ το περιστατικό σύμφωνα με την επιτροπή φαρμακοεπαγρύπνισης του ΕΟΦ, είχε αξιολογηθεί ότι είχε πιθανή (possible) σχέση με το εμβόλιο, «ο Υπουργός Υγείας την άλλη μέρα στις ειδήσεις ανέφερε ότι “εμείς δεν έχουμε παρατηρήσει θρομβώσεις. Ένα περιστατικό συζητήθηκε από τους γιατρούς και τελικά αποκλείστηκε η συσχέτιση”. Τελικά μας λαμβάνει κανείς υπ όψιν ή όχι;»

Αναρωτιέται στην επιστολή του ο καθ. Κος Βλαχογιαννόπουλος, προς τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής,  διαβάζοντας την αυτούσια στον 98.4

Ας σημειωθεί ότι ο κος Βλαχογιαννόπουλος είναι υπέρμαχος των εμβολιασμών και  μάλιστα στη συνέντευξή του,  μίλησε εκτενέστατα υπέρ των εμβολιασμών τονίζοντας, ότι είναι απαραίτητο να συνεχίσουν οι εμβολιασμοί.

Παράλληλα όμως τόνισε, ότι θα πρέπει να βελτιωθεί το σύστημα φαρμακοεπαγρύπνισης και να ενθαρρυνθούν οι γιατροί σχετικά με την συστηματική παρακολούθηση των εμβολιαζόμενων και την λεπτομερειακή καταγραφή των συμπτωμάτων που τυχόν παρουσιάζουν, δεδομένου ότι πρόκειται για νέο εμβόλιο, που χρησιμοποιείται πρώτη φορά σε τόσο μεγάλη (μαζική έκταση) στον πληθυσμό.

Στο σημείο αυτό απεκάλυψε επίσης ότι η  ίδια η εταιρεία έχει στείλει επιστολή, η οποία έχει καθυστερήσει  να κοινοποιηθεί στους επαγγελματίες υγείας επιφορτισμένους με τους εμβολιασμούς.

Ο ίδιος αρνήθηκε ωστόσο,  να αποκαλύψει το περιεχόμενο της επιστολής, επικαλούμενος νομικά κωλύματα.

Όταν όμως του γνωστοποιήσαμε τις πρόσφατες οδηγίες Υπηρεσιών Υγείας  του Καναδά, που αναπροσαρμόσθηκαν μετά από  αντίστοιχη προφανώς επιστολή της Astra Zeneca προς τους επαγγελματίες υγείας και το γενικό πληθυσμό δεν δήλωσε ότι πρόκειται για διαφορετικό περιεχόμενο.

Παραθέτουμε τα κυριότερα σημεία από το κείμενο των εν λόγω οδηγιών στον Καναδά:

1ον : Οι επαγγελματίες υγείας θα πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή όσον αφορά την εμφάνιση σημείων και συμπτωμάτων θρομβοεμβολικών επεισοδίων ή θρομβοπενίας».

2ον : Οι ασθενείς θα πρέπει να αναζητήσουν άμεση ιατρική βοήθεια εάν το αναπτύξουν τα ακόλουθα συμπτώματα:δύσπνοια, πόνο στο στήθος, πρήξιμο στα πόδια ή κοιλιακό άλγος μετά τη χορήγηση του εμβολίου AstraZenecaΟι ασθενείς θα πρέπει επίσης να αναζητήσουν άμεση ιατρική φροντίδα εάν παρουσιάσουν τα ακόλουθα: ξαφνική εμφάνισησοβαρών ή επίμονων πονοκεφάλων που επιδεινώνουν ή θολώνουν την όραση αρκετές ημέρες μετά τον εμβολιασμό ή εάνεμφανίσουν μώλωπες ή μικρές κυκλικές ερυθρότητες. (Σε τοποθεσία διαφορετική από το σημείο της ένεσης) και πουεμφανίζονται λίγες ή περισσότερες μέρες μετά τον εμβολιασμό».

"Αν και αυτές οι περιπτώσεις είναι σπάνιες, τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί θα  πρέπει να βρίσκονται σε επιφυλακή σχετικά με την εμφάνιση ορισμένων κλινικών σημείων και συμπτωμάτων που απαιτούν άμεση ιατρική βοήθεια".

Η μη κοινοποίηση της επιστολής αποτελεί μείζον πρόβλημα, δεδομένου ότι τόσον οι επαγγελματίες υγείας, όσον και οι εμβολιαζόμενοι έχουν πλήρη άγνοια των δεδομένων και είναι εκτεθειμένοι σε παραπληροφόρηση, η οποία πέρα από τους κινδύνους που ενέχει για την υγεία τους, είναι δυνατόν να καταφέρει ένα σοβαρό πλήγμα και να διαταράξει την ομαλή πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, λόγω της σύγχυσης που προκαλεί εκ των πραγμάτων.

Δυστυχώς, όπως επιβεβαιώνεται για άλλη μια φορά, από τις δηλώσεις του κ. Βλαχογιαννόπουλου, εμφανίζονται από τους αρμόδιους θεσμικά φορείς, τεράστια κενά στη διαχείριση της πανδημίας.

Αυτή τη φορά όμως δεν είναι απλώς εκτεθειμένοι, είναι υπόλογοι απέναντι στον πληθυσμό, που παραμένει εκτεθειμένος στο νέο επιδημικό κύμα, χωρίς μέτρα Δημόσιας Υγείας, χωρίς ανάχωμα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με τα δημόσια νοσοκομεία να μην μπορούν να αντιμετωπίσουν πλέον την κατάσταση.Οφείλουν  άμεσα μια ειλικρινή και πειστική απάντηση, στο όνομα της διαφάνειας , όπως εξήγησε ο καθηγητής Ανοσολογίας.

Δείτε το βίντεο:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου