Ένας νέος κόσμος ετοιμάζεται και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιος με αυτόν που ξέραμε. Αφυπνίσου! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ένας νέος κόσμος ετοιμάζεται και δεν θα είναι σε καμία περίπτωση ίδιος με αυτόν που ξέραμε. Αφυπνίσου!

  Η νέα «κανονικότητα»: «Φράχτες» μεταξύ ανθρώπων & δραστηριότητες... μόνο για εμβολιασμένους - Ο ρόλος του πιστοποιητικού Οι εμβολιασ...

 







Η νέα «κανονικότητα»: «Φράχτες» μεταξύ ανθρώπων & δραστηριότητες... μόνο για εμβολιασμένους - Ο ρόλος του πιστοποιητικού


Οι εμβολιασμοί έχουν ξεκινήσει, αν και ακόμα στα περισσότερα κράτη (ανάμεσα τους και το ελληνικό) βρίσκονται σε χαμηλά επίπεδα. 


Γράφει ο Θάνος Νικηταράς

Παρόλα αυτά ήδη έχουμε ξεκινήσει να βλέπουμε ορισμένα ψήγματα από την «κανονικότητα» που ετοιμάζεται. Αφορμή για το άρθρο είναι το Grand Prix της Formula 1 που γίνεται στο Μπαχρέιν. 

Το πρωτάθλημα επέστρεψε και μαζί... και οι θεατές, καθώς οι τοπικές αρχές πούλησαν εισιτήρια για τον αγώνα, με μία σημαντική υποσημείωση, αυτά είναι μόνο για εμβολιασμένους, ή για όσους έχουν ξεπεράσει τον κορωνοϊό και έχουν αποκτήσει ανοσία. 

Δηλαδή, για να παρακολουθήσει κάποιος το Grand Prix θα πρέπει να έχει πιστοποιητικό εμβολιασμού, ένα πιστοποιητικό για το οποίο ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δώσει αρκετές μάχες και ήταν ο πρώτος ο οποίος ζήτησε να υιοθετηθεί. 

Αν και αρχικά έλεγαν πως θα ήταν μόνο για τα ταξίδια και θα χρησιμοποιηθεί για να «ανασάνει» η οικονομία, καθώς θα έρθουν τουρίστες, ήδη βλέπουμε να χρησιμοποιείται και για άλλους λόγους, όπως αυτός που αναφέραμε. 

Μια νέα πραγματικότητα ετοιμάζεται και αν κάποιος θεωρεί πως αυτή είναι προσωρινή -μέχρι να χτιστεί το τοίχος ανοσίας κτλ- θα τον παραπέμψουμε στις δηλώσεις του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον. 

Ο Tζόνσον θέλει να υιοθετηθούν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού, αλλά μόνο αφού έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο όλοι οι Βρετανοί, διαχωρίζοντας ουσιαστικά με αυτό τον τρόπο τους πολίτες σε αυτούς που θέλουν να εμβολιαστούν και σε αυτούς που δεν θέλουν. 

Όσον αφορά το τι πρότεινε η βρετανική κυβέρνηση; Όπως αναφέρει η Daily Telegraph δικαίωμα εισόδου σε θέατρα, γήπεδα, χώρους εργασίας κτλ θα έχουν μόνο όσοι έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού. (δείτε το σχετικό άρθρο εδώ)

Ακόμα και στις ΗΠΑ του Τζο Μπάιντεν τις τελευταίες ημέρες υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρουν πως οι επιχειρήσεις δίνουν μπόνους σε υπαλλήλους για να εμβολιαστούν. 

Ενώ στην ΕΕ ήδη έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να ετοιμαστεί το πιστοποιητικό εμβολιασμού. 

Τέλος, αν κάποια χώρα μπορεί να θεωρηθεί ως «παράδειγμα» για το τι ακολουθεί αυτό είναι το Ισραήλ, εκεί που η οικονομία έχει ανοίξει, αλλά αφορά μόνο όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού, αλλά ακόμα και αυτοί πρέπει να ακολουθούν κάποια μέτρα. 

Για παράδειγμα το Haifa Theatre του Νίζα Μπεν Ζβι το οποίο προετοιμάζει το πρώτο one-man-show από το περασμένο καλοκαίρι. «Τα φώτα είναι αναμμένα και η καρδιά μου γέμισε με ελπίδα η οποία μου λέει πως τα καταφέραμε. Τέλειωσε. Επιστρέφουμε και δεν υπάρχουν περιορισμοί». Οπως και να έχει, οι θεατρόφιλοι θα πρέπει να κάθονται απομακρυσμένοι ο ένας από τον άλλον, και το θέατρο θα παραμένει μισοάδειο. Τα έσοδα αυτά δεν θα είναι αρκετά για να καλύψουν μεγάλες παραγωγές όπως μιούζικαλ.

Το ίδιο ισχύει και για τα εστιατόρια, εκεί που οι πελάτες πρέπει να έχουν απόσταση δύο μέτρων ο ένας από τον άλλον. 

Να σημειώσουμε πως ακόμα και στην Ελλάδα (από τη στιγμή που δεν έχουμε τον απαραίτητο αριθμό εμβολίων) θα γίνει υποχρεωτικό το rapid test για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού, ώστε -όπως λένε- να ανοίξει ξανά η οικονομία. 

Τώρα... αν αυτό είναι η νέα «κανονικότητα», πάω πάσο! 



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου