Ολική κατάρρευση του Δυτικού πολιτισμού: Οι Ευρασιατικές δυνάμεις καταργούν την Διώρυγα του Σουέζ αρπάζοντας το οικονομικό κέντρο από την Δύση! (χάρτες) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ολική κατάρρευση του Δυτικού πολιτισμού: Οι Ευρασιατικές δυνάμεις καταργούν την Διώρυγα του Σουέζ αρπάζοντας το οικονομικό κέντρο από την Δύση! (χάρτες)

  Άξονας Ρωσίας-Ιράν-Κίνας και η Τουρκία προ των πυλών Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του Σουέζ μετά το τρομαχτικό ατύ...

 



Άξονας Ρωσίας-Ιράν-Κίνας και η Τουρκία προ των πυλών


Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις γύρω από το θέμα του Σουέζ μετά το τρομαχτικό ατύχημα και το αντίκτυπο στο Παγκόσμιο Εμπόριο. Ενα ατύχημα που “συγχρονίστηκε” με την μεγάλη και ιστορική συμφωνία Ιράν-Κίνας.


Γράφει ο Βασίλης Καπούλας

Η απόφαση των τριών ευρασιατικών δυνάμεων είναι ειλημμένη: Πρέπει να υπάρξει εναλλακτική διαδρομή και απεξάρτηση από την Διώρυγα του Σουέζ. Δεν μένουν μόνο σε αυτή τη φράση αλλά ζητούν η νέα διαδρομή να είναι εκτός αμερικανικού ελέγχου!

Δύο είναι οι υποψήφιες εναλλακτικές διαδρομές οι οποίες είτε θα λειτουργήσουν ταυτόχρονα είτε ξεχωριστά σε πρώτη φάση: Την πρώτη διαδρομή την έχει προτείνει ήδη η Ρωσία και αφορά το Βόρειο Θαλάσσιο Πέρασμα.

Στη φάση αυτή θα ασχοληθούμε με την δεύτερη διαδρομή, τον Νότιο-Βόρειο Μεταφορικό Διάδρομο που έχει προταθεί η οποία περνάει μέσα από το Ιράν και, όπως αναφέραμε, συγχρονίστηκε κατά ένα περίεργο τρόπο με την μεγάλη συμφωνία με την Κίνα και το ατύχημα στο Σουέζ.

Αρπάζει το οικονομικό κέντρο η Ανατολή 

Το θέμα που έχει προκύψει είναι τεράστιο και μακροπρόθεσμα αφορά την γεωπολιτική ύπαρξη της Δύσης.

Αν Ρώσοι, Ιρανοί, Κινέζοι και Τούρκοι εφαρμόσουν τον νέο οικονομικό διάδρομο τότε το οικονομικό κέντρο έχει μετατοπιστεί προς την Ανατολή.

Μιλάμε για 3 μεγέθη υπερ-υπέρ τεράστια που θα συγκεντρώνουν και θα ελέγχουν το εμπόριο, θα εκθρονίσουν τις ΗΠΑ και θα εξαφανίσουν την Ευρώπη δημιουργώντας την πρώτη τεράστια γεωπολιτική ημι-αυτόνομη οντότητα της ανθρωπότητας.

Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με το τερματισμό του δολαρίου στις μεταξύ τους συναλλαγές (υπάρχει ήδη συμφωνία) δεν θα οδηγήσει μόνο σε απαγκίστρωση τους από το δυτικό μοντέλο και τρόπο ζωής.

Κατάρρευση του Δυτικού πολιτισμού

Σε βάθος χρόνου θα υπάρξει ολική κατάρρευση του δυτικού πολιτισμού καθώς οι Κινέζοι θα έχουν κυριαρχήσει.

Στο τρίγωνο Ρωσίας-Κίνας-Ιράν θα εισέλθει και η Τουρκία η οποία πολύ έντεχνα έχει προχωρήσει το προπαρασκευαστικό σχέδιο της ενώ ακόμη είναι στο ΝΑΤΟ. Συνδέθηκε σιδηροδρομικά με την Κίνα προ μηνών ακριβώς για το λόγο αυτό.

Ο νέος διάδρομος θα γίνει πράξη. Η Κίνα ακριβώς για το λόγο αυτό μετέτρεψε σε αποικία της την Τεχεράνη.

Πρόσφατα Ρωσία και Κίνα μίλησαν για τις “αξίες της Δύσης”, την “Δημοκρατία” , τα “ανθρώπινα Δικαιώματα”. Οι φράσεις αυτές δεν ειπώθηκαν τυχαία αλλά ήταν μια πολύ ύπουλη επιθετική υβριδική ενέργεια.

Εμφανίστηκαν ως “εγγυητές μιας νέας παγκόσμιας τάξης με ένα νέο ιδεολογικό μανιφέστο”. Αν αρπάξουν και το οικονομικό κέντρο, τότε η Δύση τελείωσε.

Ο νέος διάδρομος εμπορίου

«Υπάρχει εναλλακτική λύση για τη Διώρυγα του Σουέζ» υπενθυμίζει η Τεχεράνη, στον απόηχο της προσάραξης του πλοίου Ever Given στη Διώρυγα  που έχει προκαλέσει «έμφραγμα» στη διεθνή ναυτιλία. 

Ο πρέσβης του Ιράν στη Ρωσία, Καζέμ Τζαλαλί, πρότεινε την ενεργοποίηση του Διαδρόμου Μεταφορών, μήκους 7.200 χλμ, που διέρχεται από το Ιράν ως εναλλακτική λύση στη Διώρυγα του Σουέζ στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ανατολή, το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA αναφέρει ότι ο Τζαλαλί ζήτησε την επιτάχυνση των «υποδομών και της ενεργοποίησης του Διεθνούς Βόρειου-Νότιου Διάδρομου Μεταφορών (ΝSTC)» ως αποτέλεσμα του «παγώματος» της θαλάσσιας κυκλοφορίας στο Σουέζ.

Εδώ και χρόνια, το Ιράν προωθεί τον Διεθνή Βόρειο-Νότιο Διάδρομο που συνδέει την Ινδία με τη Ρωσία και διέρχεται από το Ιράν, υποστηρίζοντας ότι συνιστά καλύτερη εναλλακτική λύση από την αιγυπτιακή Διώρυγα του Σουέζ.

Ο Ιρανός διπλωμάτης σχολίασε ότι η προτεινόμενη λύση «μειώνει το χρόνο» και «εξοικονομεί κόστος κατά 30% σε σύγκριση με τη Διώρυγα του Σουέζ» αποτελώντας έτσι μια καλύτερη επιλογή για τη θαλάσσια οδό της Ερυθράς Θάλασσας.

«Το πρόσφατο περιστατικό αποδεικνύει την ανάγκη για μια λιγότερο επικίνδυνη εναλλακτική λύση στη Διώρυγα του Σουέζ μέσω της οποίας περνούν περισσότερο από ένα δισεκατομμύριο τόνοι εμπορευμάτων ετησίως» υποστήριξε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Ρώσοι και Ιρανοί συμφωνούν: Η ιστορία με το Σουέζ είναι μόνο η αρχή, δεν γίνεται να μπλοκάρει και να επηρεάζονται μεταφορές και αγαθά αξίας 30 δισ δολαρίων. Kαι δεν γίνεται να ελέγχεται από τους Αμερικανούς. Η μόνη εφικτή λύση λένε είναι ο Διεθνές Βόρειος-Νότιος Μεταφορικός Διάδρομος (INSTC).

“Πρόκειται για έναν διάδρομο για τον οποίο εργαζόμαστε για πάνω από δύο δεκαετίες. Με τον διάδρομο αυτό μειώνεται ο χρόνος ταξιδιού κατά 20 μέρες και τα κόστη μειώνονται κατά 30-60%.” αναφέρουν .

Συμφωνεί και η Τουρκία

Στο ίδιο μήκος κύματος με την Ρωσία και το Ιράν βρίσκεται η Τουρκία. Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, επανέλαβε ξανά και υπενθύμισε ότι η χώρα του έχει ενωθεί σιδηροδρομικά με την Κίνα και αυτό μπορεί να λειτουργήσει υπέρ της:

“Τα πρόσφατα γεγονότα αποκάλυψαν τη σημασία της δημιουργίας εναλλακτικών λύσεων. Θα το πω ξεκάθαρα, η νέα διαδρομή που ξεκινάει από την Κίνα, είναι πιο οικονομική και ασφαλέστερη. 

“Η πιο κατάλληλη διαδρομή για μια εναλλακτική λύση στο Σουέζ, είναι ο κεντρικός διάδρομος που ξεκινάει από την Κίνα, μετά διέρχεται από την Κασπία, φθάνει στην περιοχή του Καυκάσου και μετά καταλήγει στη Τουρκία!”

Ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών μίλησε για τον Ανατολικο-Δυτικό Διάδρομο Κασπίας-Μέσης Ανατολής μέσω του σιδηροδρόμου Μπακού-Τιφλίδας-Καρς. Πρόσφατα υπήρξε σιδηροδρομική ένωση Τουρκίας-Κίνας. Το γεγονός αυτό υπενθύμισε ο Τούρκος υπουργός Μεταφορών.

Η αμαξοστοιχία για την διαδρομή αυτή καλύπτει μια απόσταση 2.300 χιλιομέτρων εντός Τουρκίας, 220 χιλιομέτρων εντός Γεωργίας, 430 χιλιομέτρων στο Αζερμπαϊτζάν, 420 χιλιόμετρα κατά μήκος της Κασπίας Θάλασσας, 3.200 χιλιόμετρα στο Καζακστάν και 2.100 χιλιόμετρα στην Κίνα.

Οσο και να φωνάζει ο Τούρκος, αν δεν βγει από το ΝΑΤΟ δεν πρόκειται να δει τίποτα…





Από warnews247



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου