Νέα Ομιλία: Η γλώσσα της αντίθετης λογικής – Μέρος 2ο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Νέα Ομιλία: Η γλώσσα της αντίθετης λογικής – Μέρος 2ο

      Αποκωδικοποίηση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα. Η Νέα Ομιλία έχει ως βασικό γνώρισμα ότι χρησιμοποιεί λέξ...

 

 


 

Αποκωδικοποίηση της γλώσσας που χρησιμοποιούν τα ολοκληρωτικά καθεστώτα.


Η Νέα Ομιλία έχει ως βασικό γνώρισμα ότι χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις ακριβώς αντίθετες απ’ αυτό που οι άνθρωποι έχουν διδαχτεί ότι αντιπροσωπεύουν, με σκοπό να αλλοιώσει την πραγματικότητα.

 

Γράφει η Χρυσούλα Μπουκουβάλα 

Ως Νέα Ομιλία (New Speak στα αγγλικά ή Novlangue στα γαλλικά) χαρακτηρίζεται η γλώσσα την οποία μιλούν οι κάτοικοι της Ωκεανίας στο δυστοπικό μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ «1984». Η Νέα Ομιλία που χρησιμοποιούν πλέον όλες οι κυβερνήσεις της Δύσης, χρησιμοποιήθηκε και από το ναζιστικό καθεστώς του Χίτλερ που αναγνώριζε μόνο την αλήθεια του Αρχηγού, αντιστρέφοντας σκοπίμως την πραγματικότητα και επιβάλλοντας το ψέμα ως αλήθεια. Αν θέλουμε λοιπόν να επιβιώσουμε, επιβάλλεται να μάθουμε να τη μεταφράζουμε.

Η Νέα Ομιλία έχει ως βασικό γνώρισμα ότι χρησιμοποιεί λέξεις και φράσεις ακριβώς αντίθετες απ’ αυτό που οι άνθρωποι έχουν διδαχτεί ότι αντιπροσωπεύουν, με σκοπό να αλλοιώσει την πραγματικότητα.

Η Νέα Ομιλία βασίζεται στην αρχή ότι η πραγματικότητα είναι εκείνη που θέλει ο Αρχηγός, και δεν είναι τυχαίο ότι ο Χέρμαν Γκέρινγκ, εξέχον μέλος της κυβέρνησης του Χίτλερ, δήλωνε πως «Όταν ο Φύρερ το θέλει, τότε δύο και δύο κάνουν πέντε».

Ο Όργουελ σε δοκίμιό του που κυκλοφόρησε το 1943 με τίτλο Looking back on the Spanish War (Κοιτάζοντας πίσω στον Ισπανικό Πόλεμο) σχετικά με την αντιμετώπιση της ναζιστικής προπαγάνδας, επεσήμανε τα εξής συγκλονιστικά:

«Η ναζιστική θεωρία αρνείται ότι υπάρχει “Η αλήθεια”. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει “επιστήμη”. Υπάρχει μόνο «γερμανική επιστήμη”, “εβραϊκή επιστήμη” κ.λπ. Ο σιωπηρός στόχος αυτού του τύπου σκέψης είναι ένας εφιαλτικός κόσμος στον οποίο ο Αρχηγός, ή κάποια κυβερνητική κλίκα, ελέγχει όχι μόνο το μέλλον, αλλά και το παρελθόν. Εάν λοιπόν ο Αρχηγός λέει ότι το ένα ή το άλλο γεγονός “δεν συνέβη ποτέ”, τότε δεν συνέβη ποτέ. Εάν λέει ότι “δύο και δύο κάνουν πέντε”, τότε δύο και δύο κάνουν πέντε. Αυτή η προοπτική με τρομάζει πολύ περισσότερο και από τις βόμβες».

Κανένας άνθρωπος βεβαίως δεν μπορεί να αμφιβάλλει ότι δύο συν δύο κάνουν τέσσερα, ή ότι το παρελθόν δεν μπορεί να αλλάξει, επειδή αυτός ο τρόπος λειτουργίας της σκέψης είναι σύμφυτος με τη φύση ενός υγιή ανθρώπου (όχι όμως όταν μετατρέπεται σε τύραννο ή είναι παράφρων).

Να λοιπόν πώς ένας «Αρχηγός» μπορεί να επιβάλλει στους ανθρώπους ότι δύο και δύο κάνουν πέντε, ωστόσο με τέτοιου είδους διαστροφές της λογικής οι άνθρωποι παύουν να μπορούν να σκέφτονται.

Συνεπώς, όταν το ψέμα επιβάλλεται ως αλήθεια, καταστρέφεται κάθε δυνατότητα οποιασδήποτε συγκροτημένης σκέψης, καθώς και κάθε δυνατότητα κριτικής προς το καθεστώς.

Η Νέα Ομιλία καταλύει την καρτεσιανή ιδέα ότι το πρότυπο της αλήθειας είναι η αυτο-απόδειξη σαφών και διακριτών ιδεών.

Πάνω στο ζήτημα της διαστροφής της αλήθειας, το 2007 ο κριτικός Μέσων Ενημέρωσης Άντριου Κιν επεσήμανε στο δοκίμιό του με τίτλο The Cult of the Amateur: How Today’s Internet is Killing Our Culture (Η κουλτούρα του ερασιτέχνη: Πώς το σημερινό διαδίκτυο σκοτώνει τον πολιτισμό μας), ότι το σύνθημα 2+2=5 εφαρμόζεται και στη πολιτική της διαδικτυακής εγκυκλοπαίδειας Βικιπαίδεια, που επιτρέπει σε οποιονδήποτε χρήστη να επεξεργάζεται τα λήμματά της.

Ο Κιν υποστήριξε ότι επειδή η Βικιπαίδεια είναι βασισμένη στην ιδέα ότι ο ενθουσιασμός του ερασιτέχνη για ένα περιεχόμενο που δημιουργείται από τους χρήστες οδηγεί αναγκαστικά σε μια εγκυκλοπαίδεια κοινής γνώσης (που μοιράζεται δηλαδή) και όχι σε μια εγκυκλοπαίδεια γραμμένη από τους ειδικούς της γνώσης, τους επαΐοντες, επομένως η περίφημη «σοφία του πλήθους» της Βικιπαίδειας στο τέλος θα διαστρεβλώσει ολοσχερώς την αλήθεια (κάτι που κάνει ήδη).

Τέλος, απόδειξη ότι ζούμε την εκ νέου γιγάντωση του ναζισμού, είναι και η δήλωση μιας Αμερικανίδας καθηγήτριας μαθηματικών τον Αύγουστο του 2020, που ισχυρίστηκε ότι «Η εξίσωση 2+2=4 μυρίζει λευκούς υπέρμαχους της πατριαρχίας!»

Α

Αγάπη: παραλυτική λέξη που χρησιμοποιείται πολύ στα τραγούδια και στις παρέες των υποτιθέμενων προοδευτικών νέων (love festivals), και θεωρείται ότι λύνει κάθε πρόβλημα.
Μετάφραση: ό,τι νάναι, μπούρδες.

Αγγλικά: εμβληματική λέξη που περιγράφει τη γλώσσα των κυριάρχων. Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα θεωρείται πολύ καθώς πρέπει να τονίζει κάποιος το λόγο του με καθαρά αγγλικές εκφράσεις προκειμένου να δηλώσει ότι τα αγγλικά έπρεπε να είναι η δεύτερη μητρική μας γλώσσα, όπως είχε πει και η ανθελληνίδα πολιτικός Άννα Διαμαντοπούλου, όταν ήταν υπουργός Παιδείας.

Έτσι, ενώ σε όλες τις χώρες του εξωτερικού, τα ποιοτικά εμπορικά σήματα όπως και οι ακαδημαϊκές, πολιτικές, ταξιδιωτικές και γενικά οι παντός είδους επιχειρήσεις φέρουν ελληνικά ονόματα, στη χώρα μας φέρουν αγγλικά, και οι διαφημίσεις περιέχουν όλο και περισσότερες αγγλικές λέξεις.

Το καλά σχεδιασμένο αυτό φαινόμενο από ανθελληνικούς εγκεφάλους, παίρνει διαστάσεις χιονοστιβάδας στις διαφημίσεις προς τους νέους, καθώς οι υπεύθυνοι μάρκετινγκ είναι συνήθως και οι ίδιοι νέοι και θεωρούν πολύ εμπορικό να χρησιμοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερες αγγλικές λέξεις.

Αυτοί οι μαρκετίστες, σπουδαγμένοι μέσα στην πολιτική κορεκτίλα και κορακίλα της μεταπολίτευσης, θεωρούν βλακωδώς ότι ακόμα και την εποχή του κορωνοϊού, η χρήση αγγλικών σε ένα διαφημιστικό μήνυμα κάνει τον (φτωχοποιημένο) Έλληνα καταναλωτή να πιστεύει υποσυνείδητα ότι αγοράζοντας το προϊόν τους εισέρχεται στην κατηγορία των κυριάρχων του δυτικού κόσμου, ωστόσο, οι εποχές που αυτό λειτουργούσε χάρις στις γερές συντάξεις των γονιών του, ή στα διακοποδάνεια έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Αφρικανός: παραλυτική λέξη που περιγράφει έναν φτωχό άνθρωπο, με μαύρο δέρμα που ζει κατά βάσιν στην Αφρική. Σύμφωνα με την κυρίαρχη ιδεολογία, ένας Αφρικανός μετανάστης στην Ευρώπη, χάρη στην εκπαίδευση και στη δημοκρατία των αγορών, γίνεται Ευρωπαίος και είναι εκ φύσεως ίσος, αν όχι ανώτερος μ’ αυτόν.

Σημείωση: οι Νοτιο-αφρικανοί ευρωπαϊκής καταγωγής (Ολλανδοί Μπόερς), ουδέποτε θεωρήθηκαν Αφρικανοί από την κυρίαρχη ιδεολογία.

Αφρική: η λέξη χρησιμοποιείται μόνον υπό την έννοια ότι η Αφρική είναι μια καταπληκτική ήπειρος που κατοικείται από εξαίρετους ανθρώπους που προσέφεραν τα μάλλα στον ανθρώπινο πολιτισμό, αλλά παρ’ όλα αυτά οι αυτόχθονες κάτοικοι της Αφρικής είναι αιώνια θύματα της δουλείας και της αποικιοκρατίας των δυτικών.

Σημείωση: το να πει σήμερα κάποιος που κατέχει την ελληνική ιθαγένεια «γίναμε Αφρική» περιγράφοντας την κατάσταση στην Ελλάδα, μπορεί από μερικούς δικαστές να εξισωθεί με …ρατσιστική δήλωση.

Αφρο-ευρωπαίος: βαρβαρισμός που χρησιμοποιείται με τον ίδιο τρόπο όπως και στις ΗΠΑ από εκείνους που ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν ανθρώπινες φυλές, προκειμένου να περιγράψουν τα άτομα που γεννήθηκαν στην Ευρώπη, αλλά που δεν διεκδικούν την αφρικανική τους ταυτότητα.
Μετάφραση: έγχρωμος.

Ανατρέπει τους κώδικες: ένας «καλλιτέχνης» λέγεται ότι ανατρέπει τους κώδικες όταν βεβηλώνει με κάθε ασυλία θρησκευτικά ή εθνικά συλλογικά σύμβολα. Οι κώδικες της πολιτικής και της πολιτιστικής ορθότητας απαγορεύεται να βεβηλωθούν.

Ανθρωπιστική δράση: έκφραση που περιγράφει τη δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ της απόπειρας επιβολής δυτικών αξιών σε απρόθυμους πληθυσμούς. Συναντάται και με φράσεις όπως «βρήκα δουλειά σε ανθρωπιστικές αποστολές» και τις περισσότερες φορές αφορούν το ακριβά αμοιβόμενο επάγγελμα το οποίο εξασκούν οι γλωσσομαθείς γιοι και οι κόρες των καλών οικογενειών της Δύσης, που είναι ακόμα προσκολλημένοι στην δήθεν αριστερή κορεκτίλα του γαλλικού Μάη του ’68.

Ανισόρροπος: αποκοιμιστική λέξη που χρησιμοποιείται συχνά όταν ένα έγκλημα διαπράττεται από ένα πρόσωπο μεταναστευτικής προέλευσης ή μουσουλμανικού θρησκεύματος, διότι για την κυρίαρχη και «αντιρατσιστική» ιδεολογία, ένας τέτοιος εγκληματίας, δεν μπορεί εκ των πραγμάτων να είναι σε κανονική κατάσταση.
Μετάφραση: κακοποιός.

Αντιφασίστες (Αντίφα): υποκινητές ταραχών της Άκρας Αριστεράς και του λεγόμενου Αναρχισμού, που συνήθως επαινούνται και αγιοποιούνται από τα συστημικά ΜΜΕ και δεν διώκονται από την ελληνική Δικαιοσύνη, παρά τις βιαιότητες και τα εγκλήματα που διαπράττουν.

Οι Αντίφα παρουσιάζουν επίσης παγκοσμίως την εξής ιδιομορφία: επιτίθενται μόνο στους αντιρρησίες των κυβερνήσεων και στους πατριώτες, ανεξαρτήτως της χώρας στην οποία ανήκουν.

Παράδειγμα: στην Ελλάδα μεταξύ των αναρίθμητων ανθελληνικών δράσεων των Αντίφα, συγκαταλέγονται και οι βανδαλισμοί των απεικονίσεων των εθνικών μας ηρώων του 1821 που φιλοτέχνησε ο γκραφιτάς Εύρυτος, κατά παραγγελίαν δημάρχων, με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 21.

Βεβηλώνοντας αυτές τις όμορφες ζωγραφιές οι Αντίφα αποδεικνύουν περίτρανα ποιους υπηρετούν, καθότι εξυβρίζουν τους εθνικούς ήρωες της Ελλάδας με το εξής εμετικό σύνθημα: «Οι ήρωες της ελληνικής Επανάστασης βρωμίζουν τους τοίχους της Αθήνας».






Σε όλες τις χώρες της Δύσης των οποίων οι πολιτικοί είναι εχθροί του λαού τους και υπηρέτες αλλότριων συμφερόντων (σχεδόν σε όλες δηλαδή), οι Αντίφα έχουν εξέχουσα φθοροποιό και εγκληματική δράση που διεξάγεται πάντα με την ανοχή της Δικαιοσύνης.

Όποιος λοιπόν αναρωτιέται ποιος κινεί τους Αντίφα στην Ελλάδα, αναγκαστικά οδηγείται προς τους Γκρίζους Λύκους της Τουρκίας, στην Open Society του Σόρος, στη ΜΙΤ, στη Μοσάντ και στις υπόλοιπες «συμμαχικές» υπηρεσίες πληροφοριών.

Άξονας του κακού: παραλυτική έκφραση που χρησιμοποιήθηκε το 2002 από τον Τζορτζ Μπους τον νεώτερο εις βάρος του Ιράκ, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας, επειδή η λέξη άξονας παραπέμπει υποσυνείδητα στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Επισημαίνουμε ότι από τότε, ο κατάλογος των χωρών που αποτελούν αυτόν τον περιβόητο άξονα δεν έχει σταματήσει να εμπλουτίζεται και διαμορφώνεται ανάλογα με τα αμερικανικά γεωστρατηγικά σχέδια.

Αποδόμηση: διανοουμενίστικη τακτική, που τιμάται ιδιαιτέρως από τους καθηγητές των δυτικών πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, και συνίσταται στο να υιοθετείται η καθεστωτική πλευρά των γεγονότων και να απονομιμοποιούνται οι εθνικές ταυτότητες και τα παραδοσιακά πιστεύω. Η αποδόμηση των ανωτέρω δεν εξυπηρετεί παρά τα συμφέροντα της ολιγαρχίας.
Συνώνυμο: avant-garde.

Αποδόμηση των στερεοτύπων του φύλου: πομπώδης έκφραση που μεταφράζεται στη σκοτεινή βούληση της ολιγαρχίας να επανεκπαιδεύσει τα νήπια και τα παιδιά προκειμένου να τα κάνει να ξεχάσουν τη ταυτότητά τους και το φύλο τους.

Σύμφωνα με τις δολοφονικές επιδιώξεις των ιερατείων της εξουσίας, τα φύλα θεωρούνται κοινωνικές «κατασκευές» και όχι βιολογικές, αλλά ωστόσο οι εκπαιδευτικοί-μαριονέτες των ιερατείων δεν εξηγούν ποτέ στα παιδιά γιατί τα φύλα υπάρχουν στη φύση.

Απορρύθμιση: εμβληματική λέξη που τονίζεται θετικά από την Ευρωπαϊκή Ένωση εδώ και πολλά χρόνια, περιγράφοντας το γεγονός ότι ο τομέας της αγοράς δεν σταματάει να επεκτείνεται εις βάρος της πολιτικής λαϊκής κυριαρχίας και των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

Αποφασιστικότητα: υποσυνείδητη λέξη που προορίζεται να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο θα εκτελεστεί μία υποτιθέμενη κυβερνητική ή πρωθυπουργική βούληση. Γενικά, η λέξη αφορά σε πομπώδεις δηλώσεις χωρίς συνέχεια που δεν ακολουθούνται από απτά αποτελέσματα.
Μετάφραση: πρόθεση, λόγια.

Αυτονομία: παραπλανητικός όρος που έχει αξιοποιηθεί από την ολιγαρχία ως εξίσωση της ελευθερίας. Στην πραγματικότητα, σημαίνει την ατομικοποίηση της διεθνούς κοινωνίας σύμφωνα τις προσταγές της φιλελεύθερης ιδεολογίας, και την υποταγή των ατόμων στις επιθυμίες του μάρκετινγκ.
Μετάφραση: κοινωνική ανομία.

Αυτο-οικοδόμηση δεξιοτήτων: περίπλοκη έκφραση των λεγόμενων σύγχρονων «παιδαγωγών» αντί να πει ότι απαγορεύεται να διδάσκεται ο,τιδήποτε στους μαθητές και ότι οι τελευταίοι πρέπει να τα ανακαλύψουν όλα μόνοι τους.

Αυτο-ριζοσπαστικοποίηση: κλασική δυτική συστημική έκφραση που εμφανίστηκε το 2012 μετά την επίθεση ενός τζιχαντιστή στην Τουλούζη της Γαλλίας που δολοφόνησε επτά άοπλους πολίτες.

Η έκφραση έχει σκοπό να πείσει το κοινό ότι οι μουσουλμάνοι τρομοκράτες αφροασιατικής προέλευσης που γεννιούνται σε ευρωπαϊκό έδαφος, αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά και ότι το οικογενειακό ή το θρησκευτικό τους περιβάλλον δεν εξασκεί καμία επίδραση στην εγκληματική τους συμπεριφορά.

Τέτοιου είδους ρητορική συνεπικουρεί τη γνωστή ρητορική για τον εγκληματία που είναι θύμα του κοινωνικού του περίγυρου, και την οποία τα συστημικά ΜΜΕ χρησιμοποιούν κατά κόρον.

Αφιερωμένος: χαρακτηριστικός όρος θρησκευτικής προέλευσης που χρησιμοποιείται σήμερα όταν ένα πρόσωπο ή μια οργάνωση επιδίδεται σε κάτι, για να υπονοήσει ότι το κάνει με αφοσίωση προκειμένου να εξυπηρετήσει το κοινό καλό, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετεί μόνο τη τσέπη του.
Μετάφραση: επιφορτισμένος.

Παράδειγμα: «Σε όλους αυτούς είναι αφιερωμένη η νέα σειρά podcast της οργάνωσης Solidarity Now, με τίτλο #ΔικοίΜαςΉρωες | #OurHeroes» μέσα από την οποία θα ακουστεί η φωνή και η προσφορά τους στο ανθρωπιστικό πεδίο».

Β

Βαλκανικής καταγωγής: εντελώς παραπλανητική έκφραση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στα αστυνομικά δελτία για τους τσιγγάνους και τους γύφτους των Βαλκανίων που συλλαμβάνονται να έχουν διαπράξει αδικήματα ή εγκλήματα.

Βιολογικό: διαφημιστικό επιχείρημα για να πωλούνται διάφορα προϊόντα πιο ακριβά από τα άλλα, όχι όμως πάντα καλύτερης ποιότητας. Κλασικό παράδειγμα τα βιολογικά αυγά.

Βιοποικιλότητα: λέξη φετίχ των οικολόγων και όσων επωφελούνται από τα Πράσινα Ταμεία προκειμένου να θέσει σε κατάσταση συναγερμού το λαό για την εξαφάνιση ζωικών ειδών, αληθινή ή υποτιθέμενη. Όλως παραδόξως όμως, η εξαφάνιση της ανθρώπινης βιοποικιλότητας δεν ενδιαφέρει καθόλου τους οικολόγους, κάτι που αποτελεί μέγα μυστήριο.

Βιώσιμος: παραπλανητικό επίθετο που έχει σκοπό να διακηρύξει την ποιότητα ενός προϊόντος ή μιας δράσης που θεωρείται ότι προφυλάσσει την ελευθερία επιλογής των μελλοντικών γενεών, οι οποίες όμως τελικά δεν γεννιούνται.
Μετάφραση: υποστηρίξιμος.

Βοήθεια: παραλυτική λέξη μέσα σε φράσεις που αναφέρονται σε αφρικανικές χώρες οι οποίες ζητούν πάντα βοήθεια από τις ευρωπαϊκές, και την οποία οι τελευταίες οφείλουν να τους χρωστούν στους αιώνες των αιώνων.

Δ

Δαιμονοποίηση: μιντιακή και πολιτική διαδικασία που στις δυτικές μεταδημοκρατίες συνίσταται στην ενορχήστρωση της δίωξης ορισμένων απόψεων και εκείνων που τις εκφέρουν, προκειμένου να εμποδιστεί κάθε εις βάθος κριτική. Οι δαιμονοποιημένες απόψεις μετασχηματίζονται τελικά σε ποινικά αδικήματα.
Μετάφραση: κυνήγι μαγισσών.

Δακρυγόνα σε αεροζόλ: φράση που αντικαθιστά επίτηδες τα γνωστά δακρυγόνα (που προκαλούν ασφυξία) για να φαίνεται ότι είναι κάτι ακίνδυνο. Χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει δράσεις της αστυνομίας εναντίον ειρηνικών διαδηλώσεων πατριωτών ή αντιδρώντων σε γάμους ομοφυλοφίλων και σε παρελάσεις gay pride.

Δημόσια δράση: πολιτικώς ορθή έκφραση αντί για την έκφραση «κρατική δράση» (επειδή οι φιλελεύθεροι απεχθάνονται τη λέξη Κράτος).

Διαγενεακές διαφορές: πομπώδης έκφραση που στην πραγματικότητα στοχεύει να ελαχιστοποιήσει τις δυσκολίες ενσωμάτωσης στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας των νέων εισβολέων μεταναστευτικής προέλευσης.

Ο όρος αυτός, ειδικά μετά το τέλος της φερόμενης ως πανδημίας, θα προσπαθήσει να μασκαρέψει το γεγονός ότι οι περισσότεροι μετανάστες/τριες δεν μπορούν να απορροφηθούν από καμία ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, εφόσον οι περισσότεροι είναι ανύπαρκτης ή χαμηλής μόρφωσης και η βιομηχανική παραγωγή δεν έχει πλέον ανάγκη από ανειδίκευτους εργάτες.

Διαιτησία: διαδικασία που προτιμάται από τους Αγγλοσάξονες και είναι σύμφωνη με τη φιλελεύθερη ιδεολογία, που στηρίζεται στην αντιπαράθεση συμφερόντων ενώπιον ενός δικαστή. Η διαιτησία χρησιμεύει στην περιθωριοποίηση της αρχής του έγγραφου νόμου, απόρροια των κυρίαρχων κρατών.
Συνώνυμα: προστασία των επενδύσεων, soft law.

Διαρθρωτική προσαρμογή: έκφραση που περιγράφει τις οικονομικές και τις κοινωνικές πολιτικές που εφαρμόζονται υπό την αιγίδα διεθνών οικονομικών οργανισμών που ελέγχονται από Δυτικούς (π.χ. Διεθνές Νομισματικό Ταμείο), και συνίστανται στο να υποδουλώσουν τα χρεωμένα κράτη προς μια κατεύθυνση που ταυτίζεται απόλυτα με τη φιλελεύθερη ιδεολογία.
Μετάφραση: εκβιασμός.

Παράδειγμα: «Η Τουρκία τα τελευταία χρόνια έχει ελλείμματα της τάξης του 3% του ΑΕΠ περίπου, ενώ η χώρα μας, μετά τη διαρθρωτική προσαρμογή με τα τρία μνημόνια, έχει μηδενίσει σχεδόν αυτό το έλλειμμα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν».

Ε

Εθισμός: ενθαρρυνόμενη ασθένεια καθώς καταλήγει στην κατανάλωση και σε παρορμητικές αγορές. Παράδειγμα: Ο απόλυτος εθισμός ή εθισμός για πάντα.

Εξιλαστήριο θύμα: εμβληματική έκφραση μέσω της οποίας η διοικούσα ελίτ προσπαθεί να μασκαρέψει την ταυτότητα των προσώπων που διαπράττουν συχνά αδικήματα και εγκλήματα, υπό την προϋπόθεση ότι δεν είναι ευρωπαϊκής καταγωγής και χριστιανικού θρησκεύματος.

Για παράδειγμα, όταν ένα έγκλημα διαπράττεται από ένα τέτοιο πρόσωπο, η ελληνική κυβέρνηση σπεύδει πάντα να δηλώσει ότι δεν πρέπει να μεταχειριζόμαστε την πληθυσμιακή κατηγορία από την οποία προέρχεται ως «εξιλαστήριο θύμα».

Εκπαιδευόμενος: παραπλανητική λέξη που δεν περιγράφει παρά έναν μαθητή, αν και πλέον στα θρανία της δημόσιας εκπαίδευσης τα παιδιά μαθαίνουν όλο και λιγότερα.

Επίθεση, θα επιτεθούμε: υποσυνείδητο ρήμα που σκοπεύει στο να υποβάλλει την ιδέα μιας στρατιωτικού τύπου ενέργειας εκ μέρους της πολιτικής ολιγαρχίας, εναντίον ενός φανταστικού εχθρού.

Στην πραγματικότητα, όπου αναφέρεται αυτό το ρήμα σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα επιτεθεί εναντίον της μεσαίας τάξης ενός λαού.

Παράδειγμα: «Η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας Τζασίντα Άρντερν δήλωσε ότι σκοπεύει να επιτεθεί σε προβλήματα, όπως είναι η κλιματική αλλαγή, η φτώχεια και η ανισότητα».

Εργοτάξιο (μεγάλο): υποσυνείδητη λέξη που προορίζεται να προβάλλει θετικά τις εν εξελίξει κυβερνητικές πρωτοβουλίες για νομοσχέδια που έχουν εγκαταλειφθεί ημιτελή.

Παράδειγμα: «Ο πρωθυπουργός εγκαινίασε το μεγάλο εργοτάξιο της Ατζέντας της μεταρρύθμισης των επικουρικών συντάξεων». Όταν ακούτε κάτι τέτοιο και είστε συνταξιούχος, να είστε σίγουροι ότι η σύνταξή σας θα σφαγιαστεί.

Ευκατάστατοι πολίτες ή ευκατάστατες οικογένειες: έκφραση που χρησιμοποιείται για να δικαιολογήσει την ενίσχυση της φορολογικής πίεσης και τη μείωση των κοινωνικών δικαιωμάτων μιας μερίδας του αυτόχθονος πληθυσμού, εν ονόματι του εξισωτισμού.
Μετάφραση: μεσαία τάξη.

Ευρωπαϊκή άμυνα: οξύμωρο και εντελώς απατηλό σχήμα που προορίζεται να κάνει τους αφελείς να πιστέψουν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξασφαλίσει την στρατιωτική άμυνα της Ευρώπης, ενώ δεσμεύεται στο να εμπιστεύεται αυτόν τον ρόλο στο ΝΑΤΟ, και κατά συνέπειαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ευρωπαϊκή υπηκοότητα: απατηλή έκφραση, εφόσον ο υποτιθέμενος Ευρωπαίος πολίτης δεν διαθέτει συλλογικά δικαιώματα, εκτός από το να εκλέγει ανά τετραετία ή πενταετία «βουλευτές» στο Ευρωπαϊκό ψευτο-Κοινοβούλιο, μη κυρίαρχη οντότητα. Στην πραγματικότητα, η φερόμενη ως ευρωπαϊκή υπηκοότητα περιορίζεται στην υποταγή στην ιδεολογία του Κράτους Δικαίου και των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Η

Ήπιος: εμβληματική λέξη που προορίζεται να ενισχύσει τις διαδικασίες που θεωρείται ότι καταναλώνουν ελάχιστα ορυκτά καύσιμα (π.χ.: ήπια κυκλοφορία = πεζόδρομος, ήπια μορφή ενέργειας = αιολικές μηχανές, φωτοβολταϊκά κ.ά.).

Οι ήπιες μορφές ενέργειας έχουν χαμηλότερη ενεργειακή απόδοση από τις ορυκτές πηγές ενέργειας, επομένως απαιτούν περισσότερη ανθρώπινη ενεργειακή κατανάλωση (χειρωνακτική εργασία για τις δουλειές, και ποδαρόδρομο ή ποδήλατο για τις μετακινήσεις).

Όποιος λοιπόν ακούει τη λέξη ήπιος και αδυνατεί να επωμιστεί το κόστος εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο σπίτι ή στην επιχείρησή του, να αγοράσει ηλεκτρικό αυτοκίνητο, δεν είναι αθλητικός τύπος ή νέος σε ηλικία για να κυκλοφορεί σε κοντινές αποστάσεις με ποδήλατο ή με πατίνι, σημαίνει ότι θα αποκλειστεί κοινωνικά, κατά παράβασιν των θεμελιωδών δικαιωμάτων του ανθρώπου.

Θ

Θάρρος: εντελώς παραπλανητική λέξη που χρησιμοποιείται όταν ένας πολιτικός, που προηγουμένως συμπεριφερόταν ως πατριώτης, προσχωρεί επιδεικτικά στην κυρίαρχη ιδεολογία.
Μετάφραση: κωλοτούμπα.

Θρησκευτικό ντελίριο: αποκοιμιστική έκφραση που μαζί με τη λέξη ψύχωση προορίζεται να χαρακτηρίσει τη συμπεριφορά ενός ισλαμιστή δολοφόνου που ορμάει είτε με το αυτοκίνητό του ως οδηγός, είτε με πυροβόλα όπλα, σπαθιά, μαχαίρια ή τσεκούρια, σε αμέριμνους Ευρωπαίους πεζούς φωνάζοντας Αλάχου Ακμπάρ, προκειμένου να μην παρουσιαστεί στους Ευρωπαίους ως ισλαμιστής.

Η έκφραση προέρχεται από τη Γαλλία που εδώ και πολλά χρόνια δέχεται ετησίως δεκάδες τρομοκρατικές μουσουλμανικές επιθέσεις, και χρησιμοποιείται συστηματικά και στη χώρα μας για να παραπλανήσει τους πολίτες και να μην τους δημιουργήσει αρνητικά αντανακλαστικά, καταστρέφοντας το αφήγημα της ωφέλειας του εξισλαμισμού τους.

Να επισημάνουμε δε ότι έχει αποδειχτεί από ανεξάρτητους ερευνητές ότι ο κοινός ισχυρισμός των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων ότι οι δράστες είχαν προηγουμένως νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές κατ’ εξακολούθησιν, είναι εντελώς ψευδής.

Παράδειγμα: «Ο οδηγός του αυτοκινήτου που επιτέθηκε την Κυριακή σε πεζούς στη Ντιζόν, φωνάζοντας “Ο Θεός είναι μεγάλος,” είναι ψυχικά διαταραγμένος και η πράξη του δεν καταδεικνύει κάποια τρομοκρατική ενέργεια. Όπως είπε η εισαγγελέας, δήλωσε ότι έδρασε μόνος, διότι τον συγκίνησε το δράμα των παιδιών της Παλαιστίνης και της Τσετσενίας. Στο παρελθόν έχει νοσηλευτεί σε ψυχιατρικές κλινικές και πάσχει από θρησκευτικό ντελίριο».

Κ

Καθημερινές δράσεις ή δράσεις της καθημερινής ζωής: Στερεότυπη έκφραση απόκτησης εξαρτημένων αντανακλαστικών στα οποία προτρέπει η πολιτικά ορθή ιδεολογία, που υποκρύπτει τη στέρηση θεμελιωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως η ελεύθερη μετακίνηση των πολιτών.

Παράδειγμα: Η φράση «Καθημερινά αντανακλαστικά που προστατεύουν τον πλανήτη μας» εφαρμόζεται συχνά για να προτρέψει τους πολίτες να εγκαταλείψουν το ΙΧ αυτοκίνητό τους και να μετακινούνται μόνο πεζοί ή με ποδήλατο σε μια περιορισμένη ακτίνα.

Κάλεσμα σε μποϊκοτάζ: το μποϊκοτάζ προϊόντων είναι ανεκτό παγκοσμίως υπό μία και μοναδική εξαίρεση στην Ιστορία της ανθρωπότητας: των προϊόντων μιας και μόνο χώρας, του Ισραήλ. Επισημαίνουμε ότι κάθε δημόσιο κάλεσμα για μποϊκοτάζ ισραηλινών προϊόντων από έναν πολίτη ή μία οργάνωση, ενδέχεται από ορισμένους δικαστές να ποινικοποιηθεί ως αντισημιτισμός.

Καπιταλισμός: λέξη ταμπού για τους Αριστερούς όπως και για τους Δεξιούς. Και οι δύο χρησιμοποιούν πλέον τη λέξη αγορές.

Κοινό αγαθό: ξεπερασμένη έκφραση καθ’ ότι για τη φιλελεύθερη ιδεολογία μετράει μόνο το άτομο και τα απαράβατα «δικαιώματά» του.

Kοινωνικά δικαιώματα: απατηλή έκφραση που στην πραγματικότητα στην εποχή μας περιγράφει χρέη που ορισμένες μειονοτικές ομάδες απαιτούν να τους εξωφληθούν πιεστικά και ενίοτε δια της βίας, ωσάν να τους τα χρωστά ένας λαός και τα οποία στρέφονται εναντίον του.
Μετάφραση: προνόμια.

Κομάντο: λέξη που χρησιμοποιείται για να προσβάλλει πατριώτες ή χριστιανούς μιας δυτικής χώρας −που τα τελευταία χρόνια αποκαλούνται χριστιανοταλιμπάν− που προσπαθούν να αμυνθούν από την επίθεση της καμπαλιστικής ολιγαρχίας. Ωστόσο, τα άτομα της άκρας Αριστεράς δεν χαρακτηρίζονται ποτέ ως κομάντο, αλλά πάντα ως θαρραλέοι ακτιβιστές που εναντιώνονται στον …φασισμό.

Κυβερνοβία: παραλυτική λέξη που στοχεύει στην διαπόμπευση εκείνων που διαχέουν στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πληροφορίες ή ιδέες αντίθετες με την κυρίαρχη ιδεολογία. Η φερόμενη ως διαδικτυακή βία αναφέρεται πάντα σε απόψεις υπέρ της πατρίδας και κατά: της λαθρομετανάστευσης, του εξισλαμισμού της Ευρώπης και της Ελλάδας, του τζιχαντισμού, και της προνομιακής μεταχείρισης πασών των μειονοτήτων.

Η έκφραση χρησιμεύει κυρίως για να εθίσει τη κοινή γνώμη που αντιτίθεται στα παραπάνω, στην ιδέα ότι είναι έγκλημα να εκφράζεται κάποιος εναντίον τους.

Κυβερνοβία ωστόσο δεν καταγγέλλεται ποτέ όταν ομάδες ΛΟΑΤΚΙ τοποθετούν με φωτομοντάζ τη σημαία των ΛΟΑΤΚΙ αντί της σημαίας της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 κατά των Τούρκων, προσβάλλοντας κατάφωρα τα ιστορικά σύμβολα του έθνους μας, ή όταν δήθεν ακροαριστεροί αρθρογράφοι, πράκτορες των ξένων μυστικών υπηρεσιών, βρίζουν απλούς Έλληνες πατριώτες και τους εθνικούς τους ήρωες.

Παράδειγμα: «Εδώ και κάποιους μήνες, ένας πιτσιρικάς, φασίστας του γλυκού νερού (αναφέρεται στον γκραφιτά Εύρυτο) βρωμίζει διάφορους τοίχους της Αθήνας με μορφές της ελληνικής επανάστασης και άλλα παρόμοια για Κωνσταντινούπολες και δε συμμαζεύεται. […] Τελευταίες βρωμιές του θα συναντήσει κανείς στο αθλητικό κέντρο της Αργυρούπολης, στο ναυτικό όμιλο Καλλιθέας και αλλού. […] Ας τον κάνουμε να χωθεί στη βρωμότρυπά του».


Προσβολή της σημαίας της Επανάστασης του 1821. Αριστερά η ιστορική σημαία, και δεξιά, στη θέση της η σημαία των ΛΟΑΤΚΙ.


Κυβερνοεγκληματικότητα: παραλυτική έκφραση που έχει σκοπό να εξοικειώσει το κοινό με την ιδέα ότι οι επικοινωνίες του πρέπει πάντα να ελέγχονται ασφυκτικά, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφάλειά τους.

Επισημαίνουμε, ωστόσο, ότι η διεθνής κατασκοπεία των τηλεπικοινωνιών που διεξάγουν οι ΗΠΑ και οι Αγγλοσάξονες σύμμαχοί τους μέσω του δορυφορικού συστήματος υποκλοπών παγκοσμίου βεληνεκούς Echelon, ποτέ δεν χαρακτηρίζεται ως κυβερνοεγκληματικότητα.

Παράδειγμα: Η ρουφιανιά όλων των επικοινωνιών των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής που κάνει ο σταθμός της βρετανικής στρατιωτικής βάσης της Δεκέλειας στη Κύπρο, αν και χαρακτηρίζεται από τον ίδιο τον καθεστωτικό Τύπο ως υποκλοπή, εντούτοις δεν διώκεται ως κυβερνοέγκλημα. Όχι παίζουμε!

Σημείωση: ο παρακάτω σύνδεσμος δεν μπορεί να γίνει ενεργός, αλλά μπορείτε να διαβάσετε το σχετικό άρθρο της Καθημερινής του 2012 αρχειοθετημένο με τίτλο «Οι βρετανικές βάσεις στην Κύπρο» κάνοντας αντιγραφή-επικόλληση στον φυλλομετρητή σας: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_14/08/2010_411480

Λ

Λιτότητα: απατηλή λέξη που προορίζεται να κάνει τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να πιστέψουν ότι μέσω αυτής ελαττώνεται το δημόσιο έλλειμμα, ενώ στη πραγματικότητα η κάθε κυβέρνηση που υπογράφει μνημόνια που προστάζουν λιτότητα δεσμεύεται να αυξήσει δραματικά τη φορολογία στους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.
Μετάφραση: φτωχοποίηση.

Λουτρό αίματος: έκφραση που χρησιμοποιείται για να δραματοποιήσει διαδηλώσεις που λαμβάνουν μέρος σε μια χώρα όπου η κυβέρνησή της είναι στόχος επιχειρήσεων αποσταθεροποίησης εκ μέρους των ΗΠΑ.

Παράδειγμα: «Λουτρό αίματος στην ανατολική Ουκρανία: Συνεχίζεται η επίθεση του στρατού: Για πολλούς νεκρούς μιλάει το Κίεβο».

Μ

Mάχη: υποσυνείδητη λέξη που έχει σκοπό να προβάλλει μια δράση που δεν ενέχει κανέναν απολύτως κίνδυνο για το πολιτικό προσωπικό. Παράδειγμα: «Από τη Ρόδο ξεκινά σήμερα τη μάχη των εκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης».
Μετάφραση: μάχη για μίζες, επάγγελμα, δουλειά.

Mειονεκτούντες: απατηλή λέξη που στη πραγματικότητα σημαίνει όσους έχουν μεταναστευτική προέλευση.

Παράδειγμα: μειονεκτούσα συνοικία. Ωστόσο όλες οι συνοικίες αυτού του είδους επωφελούνται από προνομιακά βοηθήματα και παροχές εκ μέρους του Δημοσίου στα πλαίσια των Αστικών Πολιτικών ή της «διαφορετικότητας».
Μετάφραση: επιδοτούμενοι μετανάστες.

Μεμονωμένο περιστατικό: παραπλανητική έκφραση που έχει σκοπό να κάνει τους Έλληνες πολίτες να πιστέψουν ότι οι δράστες επιθέσεων ή εγκλημάτων που επικαλούνται το Ισλάμ, δεν είναι παρά διαταραγμένα άτομα, χωρίς καμία σύνδεση με οποιονδήποτε και ο,τιδήποτε.

Mη δασμολογικοί φραγμοί ή φραγμοί μη δασμολογικού χαρακτήρα: έκφραση που περιγράφει το σύνολο της εθνικής νομοθεσίας και των κανονισμών που οι μεγάλες διεθνείς επιχειρήσεις εκτιμούν ότι αντιτίθενται στο ελεύθερο εμπόριο, δηλαδή στα συμφέροντά τους.
Μετάφραση: εθνική κυριαρχία.

Ξ

Ξανθιά: υποσυνείδητος απαξιωτικός χαρακτηρισμός για την ηθική και την πνευματική ποιότητα μιας γυναίκας, εκ μέρους της νέας κυρίαρχης τάξης που προτιμά τους μαύρους και τους μιγάδες.

Κατά παράδοξο τρόπο, τα απαξιωτικά ανέκδοτα που κατηγορούν τις ξανθιές δεν ενοχλούν ούτε τις επαγγελματίες φεμινίστριες, ούτε τους επαγγελματίες αντιρατσιστές.

Ο

Ολίσθημα: παραλυτική λέξη που χαρακτηρίζει τη ρητορική που αντιτίθεται στην κυρίαρχη ιδεολογία. Παράδειγμα: λεκτικό ολίσθημα.

Όπλα μαζικής καταστροφής: παραλυτική πολεμική έκφραση που έχει στόχο να δικαιώσει τους πολέμους που διεξήχθησαν ή μπορεί να διεξαχθούν με πρωτοβουλία των ΗΠΑ (ΝΑΤΟ) εναντίον του Ιράκ, της Λιβύης, της Συρίας, της Ρωσίας, του Ιράν και της Βόρειας Κορέας.
Συνώνυμα: πυρηνικό πρόγραμμα της Ρωσίας / του Ιράν/ της Βόρειας Κορέας.

Οπλοστάσιο (μέτρων): λέξη δανεισμένη από το στρατιωτικό λεξιλόγιο για να περιγράψει έναν απλό κατάλογο μέτρων που προτείνουν μια στρατιωτικού τύπου λύση του προβλήματος εκ μέρους των κυβερνώντων.

Οπλοστάσιο (πυρηνικό): έκφραση που περιγράφει τα πυρηνικά όπλα όσων χωρών δεν είναι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ. Ο όρος δεν χρησιμοποιείται ποτέ για να περιγράψει το πυρηνικό οπλοστάσιο των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Π

Πολίτης του κόσμου: οξύμωρο διεθνιστικό σχήμα με στόχο να κάνει τους λαούς να πιστεύουν ότι καταργώντας την κυριαρχία των Κρατών τους, οι πολίτες θα διατηρήσουν τα δικαιώματά τους.
Μετάφραση: δούλος.

Πρόσβαση στον πολιτισμό: απατηλή έκφραση που σημαίνει την υποταγή του πληθυσμού στην τυραννία της πολιτικής ορθότητας, δηλαδή κυρίως στη διεθνιστική και ξεριζωμένη από κάθε τι εθνικό, εμπορική τέχνη.

Προσβασιμότητα: λέξη φετίχ της ολιγαρχίας που διατείνεται ότι ευνοεί την προσβασιμότητα για όλους, ενώ στην πραγματικότητα οι έλεγχοι πρόσβασης σε πολλούς χώρους και κυρίως στην ύπαιθρο, δεν παύουν να πολλαπλασιάζονται παντού.

Σ

Σημαντική πρόοδος: εμβληματικός όρος που χρησιμοποιείται κυρίως στον πληθυντικό. Μια σημαντική πρόοδος σημαίνει υλοποίηση νέων στόχων της κυρίαρχης ιδεολογίας και όλο και λιγότερο εκπλήρωση ενός πάγιου συνδικαλιστικού αιτήματος, δηλαδή της κοινωνικής προόδου.
Μετάφραση: καρατόμηση κοινωνικών κεκτημένων.

Σύμμαχος: απατηλή λέξη που έχει αλλάξει την έννοιά της και δεν σημαίνει πια μια συμμαχία ανάμεσα σε ίσους εταίρους, αλλά μια σχέση εξάρτησης.
Μετάφραση: δορυφόρος, υποτελής.

Παράδειγμα: Οι φράσεις «Η Ελλάδα είναι σύμμαχος με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ», ή «Η Ελλάδα έλαβε μέρος με το σύμμαχό της ΝΑΤΟ σε άσκηση» σημαίνει ότι η ελληνική κυβέρνηση στρατηγικά και κυριολεκτικά είναι υπόδουλη σ’ αυτές τις χώρες.

Συνασπισμός: έκφραση που χρησιμοποιείται όταν οι Δυτικοί αναλαμβάνουν στρατιωτικές δράσεις εναντίον κρατών ή κινημάτων. Ο αόριστος χαρακτήρας αυτής της λέξης έχει στόχο να αποκρύψει το γεγονός ότι μεγάλος αριθμός απ’ αυτές τις επιχειρήσεις δεν καλύπτεται από διεθνή πληρεξούσια και είναι παράνομος.

Για παράδειγμα, οι νατοϊκοί βομβαρδισμοί του «Συνασπισμού» κατά της πρώην Γιουγκοσλαβίας το 1999, όχι μόνο δεν είχαν λάβει καμία έγκριση από τον ΟΗΕ, αλλά ήταν αντίθετοι και στα άρθρα 5 και 6 του καταστατικού του ίδιου του ΝΑΤΟ, που ορίζουν ότι το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική και όχι επιθετική δομή, ενώ οι βομβαρδισμοί με απεμπλουτισμένο ουράνιο που διεξήγαγε στο Κόσοβο και στη Σερβία αποτελούν εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας (όπως χαρακτηρίστηκε από σχετική συνεδρίαση της Ελληνικής Βουλής του 2001) διότι σε βάθος χρόνου έχουν επιπτώσεις στον άμαχο πληθυσμό, στους στρατιωτικούς που βρίσκονταν εκεί, αλλά και στην παραγωγή τροφίμων τα οποία εν συνεχεία εξάγονταν και στην Ελλάδα, προκαλώντας έκτοτε εκθετική αύξηση των καρκίνων.

Συνομωσία: όρος που γενικά χρησιμοποιείται με απαξιωτικό στόχο για να δυσφημίσει όλους όσους καταγγέλλουν την ύπαρξη ενός πολιτικού σχεδίου της ολιγαρχίας και που παρουσιάζονται ότι είναι όλοι ψυχικά ασθενείς της άκρας δεξιάς που πάσχουν από το σύνδρομο της συνομωσιολογίας. Η αναφορά σε θεωρίες συνομωσίας δεν χρησιμεύει παρά για να απονομιμοποιήσει κάθε αντίθετη με το καθεστώς άποψη.

Συνομωσιολογία: σύνδρομο του οποίου είναι θύματα όσοι καταγγέλλουν την κρυφή στρατηγική της ολιγαρχίας, που εντελώς μυστηριωδώς χτυπά όσους είναι πατριώτες.
Μετάφραση: κριτική ανάλυση.

Συνταγματικό τόξο: έκφραση που αρχικά στην Ιταλία, και εν συνεχεία στην Ευρώπη, περιγράφει την ένωση όλων των δεξιών και των αριστερών κομμάτων, προκειμένου να εμποδιστεί η εκλογή ενός λαϊκού υποψήφιου ή ενός υποστηρικτή της εθνικής ταυτότητας. Συναντάται και ως δημοκρατική ένωση.
Μετάφραση: πολιτική μηχανορραφία.

Τ

Τελετουργική σφαγή: μέθοδος σφαγής ζώων κοσέρ και χαλάλ, που γίνεται απόλυτα ανεκτή από τις δημόσιες αρχές και τις περισσότερες οργανώσεις και κόμματα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των ζώων, ενώ είναι αντίθετη με τους υπάρχοντες υγειονομικούς και κτηνιατρικούς κανονισμούς.

Κατά τη διάρκεια αυτών των σφαγών, τα δύστυχα ζώα αντί να αναισθητοποιούνται με ηλεκτρικό πιστόλι ή να σκοτώνονται ακαριαία −όπως προβλέπουν οι νόμοι της δήθεν ανθρωπιστικής Ευρωένωσης− σφάζονται με κοφτερό μαχαίρι αργά και βασανιστικά, ώστε να φεύγει το αίμα τους σιγά σιγά. Ο σύγχρονος νόμιμος βασανισμός κατά των ζώων είναι εδώ και έχει όνομα: κοσέρ και χαλάλ.

Μουσουλμάνοι και οι εβραίοι επιβάλλουν στην διεφθαρμένη Ευρωένωση και στο παραλυμένο ελληνικό δικαστικό σώμα, έναν κτηνώδη τρόπο σφαγής των ζώων, επικαλούμενοι ότι για λόγους θρησκευτικής ελευθερίας πρέπει να γίνει σεβαστός.

Οπότε εις το εξής, οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα για τα ζώα που ζητάει τη ψήφο μας, ή φιλοζωική ΜΚΟ δεν καταδικάζει εμπράκτως, διεξάγοντας «ακτιβιστικές δράσεις» έξω από τα σφαγεία κοσέρ και χαλάλ, διαδηλώνοντας με πάθος στις κεντρικές πλατείες, και δεν γεμίζει τους δρόμους των πόλεων, τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και Ενημέρωσης με αφίσες ζώων που σφάζονται με τελετουργική σφαγή, αξίζει την περιφρόνηση και την καταγγελία όλων μας ως δεκανίκι του συστήματος και δεν νοιάζεται παρά μόνο για το πώς θα μπει στη Βουλή και θα αποσπάσει κρατικές επιχορηγήσεις.

Υ

Υποδέχομαι: αποκοιμιστικό-παραλυτικό ρήμα που χρησιμοποιείται συστηματικά όταν πρόκειται για λαθρομετανάστευση, προκειμένου να υποβάλλει την ιδέα ότι οι μετανάστες είναι οι προσκεκλημένοι σε μια χώρα από τους αυτόχθονες κατοίκους, και οι αυτόχθονες οι οικοδεσπότες που πρέπει να τους κάνουν καλή υποδοχή.

Στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο είναι εντελώς ψευδές διότι ουδέποτε ο Ελληνικός λαός προσκάλεσε λαθρομετανάστες να έλθουν στην πατρίδα του, ούτε συναίνεσε στη διασπορά τους στην ενδοχώρα, καθώς βεβαίως πρόκειται για εισβολείς.

Αυτό το έκαναν μονομερώς οι ανθελληνικές μειοδοτικές κυβερνήσεις με την εντολή της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, και άλλων διεθνών οργανισμών που απεργάζονται τη γενοκτονία του ελληνικού έθνους.

Παράδειγμα: «Μέλη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ υποδέχθηκαν το βράδυ της Κυριακής, πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν στον Πειραιά, προκειμένου να μεταφερθούν στην ηπειρωτική Ελλάδα».

Φ

Φιλανθρωπικός (οργανισμός): εντελώς παραπλανητική λέξη που χρησιμοποιείται για την ελεημοσύνη που δεν ενδιαφέρεται για τον πλησίον όταν είναι Ευρωπαίος, αλλά αποκλειστικά για τους «άλλους», υπό την προϋπόθεση ότι μένουν μακριά από την ευρωπαϊκή ή την αμερικανική ήπειρο.

Χ

Χαλαρός-χαλαρά: λέξη φετίχ της ολιγαρχίας, που στηρίζεται στην πεποίθηση ότι το άτομο πρέπει να απορρίψει όλες τις κανονικότητες προκειμένου να «απελευθερωθεί». Στην πραγματικότητα αυτή η απελευθέρωση είναι εντελώς κίβδηλη, διότι είναι στην υπηρεσία των αγορών.
Συνώνυμο: cool.

Χρέος μνήμης: παραλυτική έκφραση που περιγράφει μια επιχείρηση ενοχοποίησης μόνο των Ευρωπαίων, που διεξάγεται για να επωφεληθεί τα μάλλα η ολιγαρχία.
Μετάφραση: αυτομαστίγωση.


Στο τρίτο μέρος, ερμηνεία και άλλων κρίσιμων λέξεων και φράσεων της Νέας Ομιλίας.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

• Jean-Yves Le Gallou και Michel Geoffroy – Polemia, Dictionnaire du Novlangue: Ces 1000 mots qui vous manipulent, εκδ. Via Romana, 2015.

• Alphonse Allais, Deux et deux font cinq (2 + 2 = 5), εκδ. Paul Ollendorff, 1895.

• Μιχαήλ Μπακούνιν, Θεός και Κράτος, εκδ. Ελεύθερος Τύπος, 1986.

• George Orwell, Review of Power: A New Social Analysis by Bertrand Russell.

• George Orwell, Looking Back on the Spanish War.

• Andrew Keen, The Cult of the Amateur: How Today’s Internet is Killing Our Culture, εκδ. Crown Business, 2007.

• Math professor claims equation 2+2=4 ‘reeks of white supremacist patriarchy’, Whasington Examiner.


Από aperopia.fr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου