Γεωπολιτικό «ντόμινο» σε εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα, που φέρνει πιο κοντά παγκόσμια ανάφλεξη... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Γεωπολιτικό «ντόμινο» σε εξέλιξη τα επόμενα 24ωρα, που φέρνει πιο κοντά παγκόσμια ανάφλεξη...

Η Ρωσία απέκλεισε διά θαλάσσης την Ουκρανία και ανακοινώνει ένωση με τη Λευκορωσία - Η Τσεχία καταγγέλλει τη Ρωσία διευρύνοντας το καταλογο ...







Η Ρωσία απέκλεισε διά θαλάσσης την Ουκρανία και ανακοινώνει ένωση με τη Λευκορωσία - Η Τσεχία καταγγέλλει τη Ρωσία διευρύνοντας το καταλογο των χωρών που τα «σπάνε» με τους Ρώσους - Το βρετανικό ναυτικό θα κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα για να υπερασπιστεί την Ουκρανία


Η Ρωσία έκλεισε οριστικά την θαλάσσια περιοχή της βόρειας Μαύρης Θάλασσας περί την Κριμαία και απέκλεισε δια θαλάσσης την ανατολική ουκρανικής κατοχής χερσαία έκταση της περιφέρειας έως τον Οκτώβριο, σύμφωνα με ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων.


Πρακτικά, κάθε πλοίο που επιθυμεί να κινηθεί στην περιοχή, θα πρέπει να λαμβάνει την έγκριση της ρωσικής κυβέρνησης.

Όλα αυτά εν μέσω φημών για ένωση της Ρωσίας με την Λευκορωσία στον απόηχο μιας απόπειρας δολοφονίας από τις δυτικές μυστικές υπηρεσίες του προέδρου της πρώτης Α.Λουκασένκο. Μια κίνηση που αν συμβεί μεταφέρει τα ρωσικά σύνορα στην Πολωνία...

Ρωσικές πηγές από χτες το βράδυ, σύμφωνα με το warnews247, ανέφεραν πως “η προβοκάτσια του Λουκασένκο περί απειλής θανάτου έχει ως σκοπό την νόμιμη είσοδο ρωσικών δυνάμεων στην Λευκορωσία, και γιατί όχι, την ένωση με την Ρωσία”.

Ένωση Ρωσίας-Λευκορωσίας

Το σχέδιο δεν είναι κάτι το καινούριο. Υπάρχει στα χαρτιά εδώ και πολλά χρόνια, τουλάχιστον από το 1999. Υπάρχουν σχέδιο για ένα κοινό νόμισμα, ένα κοινό Κοινοβούλιο, ένα Σύνταγμα, ένα δικαστικό σύστημα και άλλους θεσμούς.

Από το 2000 Ρωσία και Λευκορωσία ενοποίησαν πολλά συστήματα με αποτέλεσμα να είναι ανεπίσημα “ένα κράτος”.

Σήμερα και χτες ο Α.Λουκασένκο έκανε τις εξής δηλώσεις:

“Στο κοντινό μέλλον θα πάρω μια από τις πιο σημαντικές αποφάσεις της ζωής μου στο 1/4 του αιώνα που κυβερνώ.

Θα το επισημοποιήσουμε και θα το ανακοινώσουμε.  

Θα είναι μια από τις πλέον βασικές αποφάσεις μου και θα είναι μια πολύ σοβαρή επιλογή μου.

Γι αυτό και το λέω δημόσια, μόνο πάνω από το πτώμα μου δεν θα πετύχουμε”

Η απόφαση θα εφαρμοστεί με προεδρικό διάταγμα.

Την επόμενη ημέρα, στις 22 Απριλίου, έχει ήδη αποφασισθεί να λάβει χώρα συνάντηση των δύο προέδρων Ρωσίας και Λευκορωσίας.

Μετά θα ακολουθήσει Συμβούλιο Υπουργών και έπειτα το Ανώτατο Συμβούλιο του Κράτους του “Ενωμένου Κράτους”

Ρωσικά ΜΜΕ σημειώνουν με έμφαση ότι “μόνο με οικονομική και πολιτική ενοποίηση με την Ρωσία θα αποφευχθεί “πολύχρωμη επανάσταση στην Λευκορωσία”.




Η ανάπτυξη των ρωσικών δυνάμεων δεν έχει τέλος. Ροστόβ, σήμερα.



Έτσι  απομονώνει τις υπό ουκρανικό έλεγχο περιοχές της Μαριούπολης και απαγορεύει στο ουκρανικό Ναυτικό να διέρχεται από την γέφυρα του Κέρτς, που συνδέει την ηπειρωτική Ρωσία με την Κριμαία, σύμφωνα με το defencenet.

Η Ρωσία, ουσιαστικά δημιούργησε μία τεράστια περιοχή απαγόρευσης πλεύσης στη Μαύρη Θάλασσα.

«Από τις 21:00 στις 24 Απριλίου έως τις 21:00 στις 31 Οκτωβρίου, η διέλευση από τα χωρικά ύδατα της Ρωσικής Ομοσπονδίας για ξένα στρατιωτικά πλοία και άλλα κρατικά πλοία θα σταματήσει», ανέφερε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti. δήλωση όπως είπε την Παρασκευή.


Η απαγόρευση ξεκινά από το δυτικό άκρο της Κριμαίας, περνά στη νότια ακτογραμμή της χερσονήσου από τη Σεβαστούπολη έως το Hurzuf και φτάνει έξω από τη χερσόνησο Κερτς κοντά στο φυσικό καταφύγιο Opuksky, απομονώνοντας συνολικά δια θαλάσσης την νοτιοανατολική Ουκρανία που παραμένει ακόμα υπό τον έλεγχο του καθεστώτος του Κιέβου που υποστηρίζεται από τους δυτικούς.

Ένας ανώτερος αξιωματούχος της ΕΕ χαρακτήρισε την κίνηση ως «εξαιρετικά ανησυχητική εξέλιξη».

«Η κίνηση έρχεται σε αντίθεση με τους κανόνες της ελεύθερης θαλάσσιας διέλευσης και του διεθνούς δικαίου και αυξάνει τις εντάσεις γύρω από την «στρατιωτική συσσώρευση στην άλλη πλευρά των ρωσικών συνόρων με την Ουκρανία», δήλωσε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο ειδήσεων AFP.

Ρωσικά άρματα μάχης T-80BVM με εξοπλισμό σνορκελ για τη διάβαση υδάτινων κωλυμάτων, δεν είναι ένα καλό σημάδι. Όπως αναφέρεται η συγκεκριμένη έκδοση υπάρχει κυριότερα στις μονάδες ξηράς του βόρειου Στόλου.


 

Καταστροφή της Ουκρανίας

Στην Ουκρανία μάλλον κάτι δεν έχουν καταλάβει καλά. Ίσως δεν πιστεύουν πως η Ρωσία θα επιτεθεί με όλες τις δυνάμεις της. Γιατί αν το πίστευαν, ήδη θα υπήρξε πανεθνική κινητοποίηση και επιστράτευση.

Πριν λίγο έκαναν και την εμφάνιση τους ρωσικά άρματα μάχης με χρήση αναπνευστήρα (snorkel), για διάβαση βαθέων υδάτων. Είναι το δεύτερο τεράστιο “καμπανάκι” που κτυπά μετά την μεταφορά συστημάτων ζεύξεων ποταμών.

Προφανώς στόχος των Ρώσων είναι η διάβαση του ποταμού Siverskyi Donets στο Λουγκάνσκ και του ποταμο Kal’mius στο Ντονέτσκ.

Μόνο η 58η Στρατιά που μεταφέρθηκε στην Κριμαία διαθέτει:

  1. Τρία αερομεταφερόμενα επιθετικά Τάγματα
  2. Ένα Τάγμα αναγνώρισης
  3. Ενα Τάγμα πυροβολικού
  4. Αντιαεροπορική Άμυνα
  5. Ελεύθερους σκοπευτές
  6. Επιλαρχία αρμάτων μάχης

Τί έχει κάνει η Ουκρανία για να προστατευτεί απέναντι στην τεράστια συσσώρευση ρωσικών δυνάμεων σε Κριμαία και Κρασνοντάρ; Τίποτα. Και όχι μόνο αυτό.

Το χειρότερο είναι πως δεν μπορεί.

Εχει μεταφέρει όλες τις δυνάμεις της στο Ντονμπάς και βόρεια της Κριμαίας.

Δεν έχει άμυνες δίπλα στην στρατηγικής σημασίας πόλη του Χάρκοβο.

Δεν υπάρχουν οχυρώσεις, στρατιωτικές προετοιμασίες. Ολοι έχουν σταλεί στο Ντονμπάς.

Είναι όλες οι δυνάμεις δεσμευμένες στην επίθεση εναντίον των Ρώσων στο Ντονμπάς που οι υπόλοιπες πόλεις τους είναι ανυπεράσπιστες.

Η Τσεχία εμπλέκει το ΝΑΤΟ σε έκρηξη αποθήκης πυρομαχικών το 2014 και κατηγορεί τη Ρωσία!

Η Τσεχία ζήτησε από τους συμμάχους της στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση να ερευνήσουν από κοινού την υπόθεση ρωσικής ανάμειξης σε έκρηξη σε αποθήκη πυρομαχικών το 2014.

Όπως ανακοίνωσε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της χώρας στο ΝΑΤΟ Jakub Landovsky  θα φέρει το θέμα στο  συμβούλιο των Ευρωπαίων υπουργών Εξωτερικών αύριο, ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter.


Η Πράγα απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες χθες και ανακοίνωσε ότι έρευνες συνδέουν τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες με την έκρηξη, που είχε στοιχίσει τη ζωή σε δύο ανθρώπους.

Οι απελάσεις και οι ισχυρισμοί της Πράγας έχουν πυροδοτήσει τη μεγαλύτερή της διαμάχη με τη Ρωσία από τέλος της κομμουνιστικής εποχής το 1989.

Το πρακτορείο ειδήσεων Interfax μετέδωσε ότι ο Βλαντίμιρ Ντζαμπάροφ, πρώτος αναπληρωτής επικεφαλής της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της ρωσικής άνω βουλής, δήλωσε χθες ότι οι ισχυρισμοί της Πράγας είναι παράλογοι και πως η απάντηση της Μόσχας θα πρέπει να είναι ανάλογη.

Η απάντηση της Ρωσίας στις κινήσεις της Τσεχίας και η σύλληψη του Προξένου της Ουκρανίας

Ενα βήμα πριν το “λουκέτο” βρίσκεται η πρεσβεία της Τσεχίας στην Ρωσία καθώς η Μόσχα ανακοίνωσε ότι απελαύνει 20 Τσέχους διπλωμάτες απαντώντας στην απόφαση της τσεχικής κυβέρνησης για την απέλαση 18 Ρώσων διπλωματών για την ανατίναξη στρατιωτικών εγκαταστάσεων.

Η Μόσχα έδωσε διορία 14 ωρών στους Τσέχους διπλωμάτες για να εγκαταλείψουν την χώρα, μετέδωσε το πρακτορείο RIA επικαλούμενο το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Νωρίτερα, ο πρέσβης της Τσεχίας, Vítezslav Pivonka, κλήθηκε στο ρωσικό ΥΠΕΞ για να του επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας.

Υπάρχουν αναφορές σε ρωσικά ΜΜΕ ότι ενδεχομένως η πρεσβεία της Τσεχίας να κλείσει καθώς η εκδίωξη 20 διπλωματών μπορεί να παρακωλύσει την λειτουργία της.

Eντύπωση όμως προκαλεί το βίντεο με την έφοδο των Ρώσων πρακτόρων και την σύλληψη του Προξένου της Ουκρανίας κατά παράβαση της Σύμβασης της Βιέννης που καλύπτει το διπλωματικό προσωπικό.

Οι Ρώσοι τον διέσυραν κανονικά σε ζωντανή μετάδοση.

Υπενθυμίζουμε ότι Ουκρανός διπλωμάτης συνελήφθη επ’ αυτοφώρω στην Αγία Πετρούπολη την ώρα που επιχειρούσε να αποκτήσει απόρρητες πληροφορίες από Ρώσο πολίτη, σύμφωνα με την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας.

«Στις 16 Απριλίου, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας συνέλαβε επ’ αυτοφώρω στην Αγία Πετρούπολη Ουκρανό διπλωμάτη , τον πρόξενο του γενικού προξενείου της Ουκρανίας στην πόλη, Ολεκσάντρ Σοσονιούκ, κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με Ρώσο πολίτη και της παραλαβής απόρρητης πληροφορίας, από υπηρεσίες επιβολής του νόμου και βάσεις δεδομένων της FSB» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Υπηρεσίας.

Aκόμη και τα κράτη της Βαλτικής ανησυχούν πολύ από την ατμόσφαιρα όπως έχει διαμορφωθεί. Ο ΥΠΑΜ της Εσθονίας Kalle Laanet, ανέφερε πως η“χώρα πρέπει να αυξήσει την αμυντική της ετοιμότητα”



Το βρετανικό ναυτικό θα κατευθυνθεί προς τη Μαύρη Θάλασσα καθώς αυξάνονται οι εντάσεις πολέμου μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας

Η αυξανόμενη ρωσική στρατιωτική συσσώρευση στα σύνορα της Ουκρανίας προκαλούν εντάσεις και σύμφωνα με τη mirror τα βρετανικά πολεμικά πλοία κινούνται προς τη Μαύρη Θάλασσα για να δείξουν αλληλεγγύη στους συμμάχους του ΝΑΤΟ.

Το Βασιλικό Ναυτικό θα αναπτύξει πολεμικά πλοία στον Εύξεινο Πόντο τον επόμενο μήνα εν μέσω αυξανόμενων εντάσεων μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Πιστεύεται ότι η αποστολή έχει ως στόχο να δείξει αλληλεγγύη με τους συμμάχους του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία, ανέφεραν οι Sunday Times.

Οι ηγέτες σε ολόκληρη τη Δύση και την Ουκρανία ανησυχούν για τη συγκέντρωση των ρωσικών στρατευμάτων και προέτρεψαν τη Μόσχα να τους αποσύρει.

Έχει πλέον αναφερθεί ότι ένας καταστροφέας τύπου 45, οπλισμένος με πυραύλους αντιαεροπορικών και φρεγάτα αντι-υποβρυχίων τύπου 23, θα εγκαταλείψει την ομάδα εργασίας του Βασιλικού Ναυτικού στη Μεσόγειο και θα κατευθυνθεί μέσω του Βοσπόρου στη Μαύρη Θάλασσα τον Μάιο...



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου

Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου