Καθηγητής Δημήτρης Κούβελας: «Μια γυναίκα 30-39 ετών, δεν χρειάζεται καθόλου εμβολιασμό» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Καθηγητής Δημήτρης Κούβελας: «Μια γυναίκα 30-39 ετών, δεν χρειάζεται καθόλου εμβολιασμό» (Video)

  «Εγώ θα έλεγα σε μια γυναίκα 30-39 ετών, ότι δεν χρειάζεται εμβολιασμό καθόλου. Σε αυτή την ηλικία δεν έχει λόγο να εμβολιαστεί γιατί δεν ...

 






«Εγώ θα έλεγα σε μια γυναίκα 30-39 ετών, ότι δεν χρειάζεται εμβολιασμό καθόλου. Σε αυτή την ηλικία δεν έχει λόγο να εμβολιαστεί γιατί δεν κινδυνεύει από τον κορωνοϊό.»


«Για ποιο λόγο λοιπόν να την εκθέσω σε έναν, ακόμα και μικρό, δυνητικό κίνδυνο, όταν δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο από την ίδια τη νόσο;»


Ο Δημήτρης Κούβελας, Καθηγητής Κλινικής Φαρμακολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) και Διευθυντής Εργαστηρίου Κλινικής Φαρμακολογίας, απαντά με αφοπλιστικό τρόπο για όλα στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγών.

«Από τη στιγμή που έχουμε προσδιορίσει κάποιους παράγοντες που αυτό το συγκεκριμένο φαρμακευτικό προϊόν έχει κάποιο παραπάνω ρίσκο, αυτό που θα έπρεπε να γίνει, είναι να μην το χορηγούμε στους ανθρώπους για τους οποίους έχει παραπάνω ρίσκο. Ξέρουμε από τις μέχρι τώρα παρατηρήσεις, ότι άτομα που έχουν αυξημένο ρίσκο θρομβοεμβολικού επεισοδίου είναι νεότερης ηλικίας γυναίκες. Μια 50χρονη δεν κινδυνεύει ιδιαίτερα από τον ιό αν δεν έχει κάποιο σοβαρό υποκείμενο νόσημα ή δεν είναι παχύσαρκη κλπ, επομένως δεν εχει και κάποιον ιδιαίτερο λόγο να εμβολιαστεί. Για ποιο λόγο λοιπόν να την εκθέσω σε έναν, ακόμα και μικρό, δυνητικό κίνδυνο, όταν δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο από την ίδια τη νόσο; Σε αυτές τις γυναίκες που θέλουμε να μειώσουμε-μηδενίσουμε το κίνδυνο από τον κορωνοϊό, το ιδανικό θα ήταν να τις εμβολιάσουμε με τα άλλα εμβόλια...».

«Στα φάρμακα πάντα έχουμε εξατομίκευση. Για αυτό θα ξανα πώ το γνωστό ΄που λέω πάντα. Χωρίς πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και χωρίς οικογενειακό γιατρό, τα εμβόλια δεν βοηθούν ιδιαίτερα γιατί δεν μπορούμε να στοχεύσουμε τον κατάλληλο άνθρωπο μέσα από τις προδιαγραφές που χαρακτηρίζει το φαρμακευτικό προϊόν.»

«Παρενέργειες έχουν παρατηρηθεί σε όλα τα εμβόλια. Δεν υπάρχει φάρμακο ή εμβόλιο, χωρίς παρενέργειες. Το εμβόλιο της Pfizer δεν είναι πολύ αποτελεσματικό στους πολύ μεγάλους σε ηλικία. Εμένα ο πατέρας μου είναι 90 χρονών και δεν έκανε καθόλου αντισώματα, το ίδιο και η παρέα του. Επομένως αυτός που το έχει κάνει και δεν έχει μετρήσει αντισώματα, θα εκτεθεί στον ιό και θα πεθάνει από τον ιό..! Ποιο είναι το χειρότερο; Να νομίζει ότι είναι εμβολιασμένος ή να μην είναι καθόλου;»

«Εγώ θα έλεγα σε μια γυναίκα 30-39 ετών, ότι δεν χρειάζεται εμβολιασμό καθόλου. Σε αυτή την ηλικία δεν έχει λόγο να εμβολιαστεί γιατί δεν κινδυνεύει από τον κορωνοϊό. Αφήστε τι λένε οι συνάδελφοι μου για τις εντατικές...θα δείτε έξω από τις εντατικές, πόσοι νόσησαν και δεν έπαθαν τίποτα. Στην εντατική υπάρχει και άτομο 15 χρονών που του έχει πέσει κεραμίδι στο κεφάλι...θα πρέπει να κυκλοφορούμε όλοι με κράνος;

Δείτε την απολαυστική συνέντευξη του:



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου