Διάγγελμα Μπάιντεν για Ρωσία - Εκκενώνεται το Ντονέτσκ από άμαχο πληθυσμό - Λίστα καταφυγίων μοιράζει η Ουκρανία - Θέμα ωρών ο πόλεμος; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Διάγγελμα Μπάιντεν για Ρωσία - Εκκενώνεται το Ντονέτσκ από άμαχο πληθυσμό - Λίστα καταφυγίων μοιράζει η Ουκρανία - Θέμα ωρών ο πόλεμος;

  Μετακινείται ο ουκρανικός στρατός προς Μαριούπολη - Ο Μπάιντεν υπέγραψε το διάταγμα το πρωί της Πέμπτης, οδηγώντας σε κυρώσεις εναντίον πε...

 




Μετακινείται ο ουκρανικός στρατός προς Μαριούπολη - Ο Μπάιντεν υπέγραψε το διάταγμα το πρωί της Πέμπτης, οδηγώντας σε κυρώσεις εναντίον περισσότερων από 30 Ρώσων ατόμων και οργανισμών


Στο Κίεβο δημοσίευσαν χάρτες με τα καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών.


Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν «εθνική κατάσταση έκτακτης ανάγκης» για μια σειρά κακοποιών ενεργειών από τη Ρωσία, επιβάλλοντας νέες κυρώσεις στη ρωσική κυβέρνηση και εκδιώκοντας 10 διπλωματικούς του Κρεμλίνου από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι κινήσεις αποτελούν μέρος μιας εντατικής εκστρατείας των ΗΠΑ για την τιμωρία της Μόσχας για την απόπειρα παρέμβασής της στις εκλογές των ΗΠΑ το 2020, την εκστρατεία της στον κυβερνοχώρο που χρησιμοποίησε μια εταιρεία που ονομάζεται SolarWinds, την κατοχή της στην Κριμαία και άλλες κακοήθεις ενέργειες. Είναι βέβαιο ότι θα κλιμακώσουν τις ήδη αυξανόμενες εντάσεις μεταξύ των δύο εθνών και είναι πιθανό να αντιμετωπιστούν με κάποια ρωσική αντίποινα, συμπεριλαμβανομένης της απέλασης διπλωμάτων των ΗΠΑ. Οι κινήσεις έρχονται επίσης καθώς η Ρωσία συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις κοντά στα σύνορά της με την Ουκρανία, ανησυχώντας τη διεθνή κοινότητα.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι σύντομα θα ανταποδώσει το νέο πακέτο κυρώσεων που επιβλήθηκε εναντίον της χώρας, από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, με την Ουάσινγκτον να απελαύνει δέκα διπλωμάτες της Μόσχας.

Η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του υπουργείου, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι τα αντίποινα κατά της κίνησης των ΗΠΑ είναι «αναπόφευκτα» και ότι ο Αμερικανός πρέσβης, Τζον Σουλίβαν, κλήθηκε για «σκληρές συνομιλίες», λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα το έλεγα πριν, αλλά μπορώ να το πω τώρα: Δεν θα είναι μια ευχάριστη συνάντηση για αυτόν».

Ο Μπάιντεν υπέγραψε το διάταγμα το πρωί της Πέμπτης, οδηγώντας σε κυρώσεις εναντίον περισσότερων από 30 Ρώσων ατόμων και οργανισμών, για ισχυρισμούς ότι η Μόσχα παρενέβη στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2020 και ότι ήταν πίσω από την κολοσσιαία υπόθεση ηλεκτρονικής κατασκοπείας SolarWinds.

Και ενώ το θερμόμετρο στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας ανεβαίνει επικίνδυνα, το ίδιο και χειρότερα επιδεινώνεται η κατάσταση μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας.

Κορυφώνεται η ένταση Ρωσίας-Ουκρανίας ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν απηύθυνε διάγγελμα για την Ρωσία.

Το διάγγελμα έρχεται αμέσως μετά την κήρυξη εθνικής έκτακτης ανάγκης των ΗΠΑ.

Εντωμεταξύ, στο Κίεβο δημοσίευσαν χάρτες με τα καταφύγια για τον άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση έναρξης εχθροπραξιών.

Πριν λίγο η Ουκρανία έστειλε τελεσίγραφο στις ΗΠΑ “ή μας βάζετε άμεσα σε ΝΑΤΟ ή ΕΕ ή αποκτούμε πυρηνικά, άλλη λύση δεν υπάρχει”

Δείτε στο βίντεο το διάγγελμα Μπάιντεν


Δημοσίευσε λίστα με τα καταφύγια το Κίεβο

Η διοίκηση του Κιέβου (KCSA) ανανέωσε και δημοσίευσε, σύμφωνα με το warnews247 τον χάρτη των καταφυγίων στην πόλκη και στα περίχωρα.

Τα καταφύγια αυτά προορίζονται να δεχτούν άμαχο πληθυσμό σε περίπτωση στρατιωτικής σύρραξης. Η αναφορά είναι επίσημη από το ουκρανικό σαιτ.

“Ο χάρτης περιλαμβάνει καταφύγια για άμαχο πληθυσμό, υπόγειους χώρους και δίκτυα, υπόγεια πάρκινγκ και άλλα κτίρια που μπορούν να δεχτούν ανθρώπους.



Δραματική η κατάσταση

Η κατάσταση ασφαλείας χαρακτηρίζεται δραματική. Λευκορωσικές δυνάμεις σπεύδουν και ενισχύουν τις ήδη υπάρχουσες στα σύνορα με Ουκρανία.

Τα σύνορα Πολωνίας και Λιθουανίας έκλεισαν στη Grodna.

Η Ουκρανία αποφάσισε να ξεκινήσει στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή Sumy στα σύνορα με την Ρωσία. Επίσημα μιλούν για “αντιτρομοκρατικές ασκήσεις”.

Οι εικόνες που βλέπετε είναι από το Ντονέτσκ με την τοποθέτηση αμμόσακων.

Ο άμαχος πληθυσμός ήδη αποχωρεί από την πόλη όπως μπορείτε να δείτε και σε φωτογραφίες. Εχουν σχηματιστεί ουρές στα σύνορα προς Ρωσία.


 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου