Έναρξη σύρραξης στο Ισραήλ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από Χαμάς - Αεροπορικές επιδρομές από Ισραήλ – Εξέγερση Παλαιστινίων 15 χλμ. από το Τελ Αβίβ. Κατέβασαν τη σημαία του Ισραήλ - φωτιά στο ιερό Όρος του Ναού...Ογκώδεις διαδηλώσεις Τούρκων κατά του Ισραήλ... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Έναρξη σύρραξης στο Ισραήλ: Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από Χαμάς - Αεροπορικές επιδρομές από Ισραήλ – Εξέγερση Παλαιστινίων 15 χλμ. από το Τελ Αβίβ. Κατέβασαν τη σημαία του Ισραήλ - φωτιά στο ιερό Όρος του Ναού...Ογκώδεις διαδηλώσεις Τούρκων κατά του Ισραήλ...

  Διαταγή για αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας έδωσε πριν λίγο η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ καθώς οι ισλαμιστές της Χαμάς και ...

 






Διαταγή για αεροπορικές επιδρομές στην Λωρίδα της Γάζας έδωσε πριν λίγο η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ καθώς οι ισλαμιστές της Χαμάς και των άλλων εξτρεμιστικών οργανώσεων εξαπέλυσαν πάνω από 100 ρουκέτες σε 4 ώρες.


Οι ισραηλινές δυνάμεις έπληξαν περιοχές στην Βόρεια Γάζα στην Al-Waha. Η Αεροπορία του Ισραήλ έπληξε 8 στρατιωτικά φυλάκια και σκότωσε οκτώ μέλη της Χαμάς.


Η κατάσταση αν δεν υπάρξει σύντομα διαμεσολάβηση τρίτης χώρας οδηγείται σε ανεξέλεγκτη κρίση. Χαρακτηριστικό, σύμφωνα με το warnews247, είναι πως άνοιξαν τα καταφύγια ακόμη και στο Τελ Αβίβ και στα περίχωρα σε Bnei Brak και Givatayin.

Δηλώσεις Νετανιάχου

“Είμαστε σε έναν αγώνα που διαχέεται σε αρκετά μέτωπα. Στην Ιερουσαλήμ, στην Γάζα και αλλού στην χώρα.

Η τρομοκρατική οργάνωση της Γάζας πέρασε την “κόκκινη γραμμή” κτυπώντας στην “Ημέρα της Ιερουσαλήμ” (σσ ότι ανέφερε χτες το WarNews247) με πυραύλους στην είσοδο της Ιερουσαλήμ.

Το Ισραήλ θα απαντήσει με μεγάλη ισχύ πυρός. Δεν θα υποφέρουμε στο έδαφος μας, στην πρωτεύουσα μας, και δεν θα βλάψουμε τους πολίτες ή τους στρατιώτες μας. Οποιος μας επιτίθεται πληρώνει βαρύ τίμημα.

Σας λέω πολίτες του Ισραήλ, ότι η τωρινή σύγκρουση θα διαρκέσει κάποιο χρονικό διάστημα. Δεν ζητάμε κλιμάκωση αλλά όποιος επιλέξει να κλιμακώσει, θα νοιώσει την ισχύ μας”.


Παλαιστίνιος αναρριχάται στον ιστό, κατεβάζει την σημαία του Ισραήλ κι υψώνει αυτή της Παλαιστίνης

Συνέβη σε μια πορεία στην πόλη Λοντ μόλις στα 15χλμ από το Τελ Αβίβ, στο κατεχόμενο εσωτερικό στο Ισραήλ, προς υποστήριξη της Ιερουσαλήμ, του τζαμιού Αλ Άκσα και της Σέιχ Τζαρά. Οι νεαροί Παλαιστίνιοι ανάβουν φωτιές στο κέντρο της πόλης και κατεβάζουν την σημαία του Ισραήλ μια ανάσα από το Τελ Αβίβ, σύμφωνα με το dimpenews. ”Ντροπή” αναφωνεί ταπεινωμένος ο Ισραηλινός δημοσιογράφος αρχισυντάκτης του Ynet Radio… Kι όλα αυτά ενώ συνεχίζεται όλη τη νυχτα η αντιπαράθεση με το Ισραήλ να βομβαρδίζει τη Γάζα σε μια επιχείρηση που αποκαλέστηκε "ο Φύλακας των τοίχων"


Στην ίδια πόλη οι Άραβες που εξεγέρθηκαν μπλόκαραν με φωτιές τον αυτοκινητόδρομο 40.Καίνε την ισραηλινή σημαία στο αστυνομικό τμήμα της πόλης..



Ισραηλινή κάτοικος καλεί σε βοήθεια… ”Το αστυνομικό τμήμα στο Λοτ καίγεται. Η παλαιστινιακή σημαία κυματίζει. Υπάρχουν πολιορκημένοι στην κοινότητα της γειτονιάς. Η παραίσθηση!” Ζει εφιάλτη….

Φωτιά στο Όρος του Ναού στο πιο ιερό σύμβολο του Ισραήλ - πυρκαγιά στο Τέμενος Αλ Ακσά

Πριν από λίγο μεταφέρεται φωτιά στο Όρος του Ναού στο πιο ιερό σύμβολο του Ισραήλ.. άρπαξαν κάποια δέντρα και απλώνει….Άγνωστη η αιτία…Aραβικοί λογαριασμοί μεταδίδουν πως καίγεται δέντρο στο τέμενος Αλ Ακσά. Toυλάχιστον έτσι ξεκίνησε στη συνέχεια λαμπάδιασαν και παρακείμενα δέντρα, σύμφωνα με το dimpenews. Για τεράστια φωτιά στην ανοιχτωσιά/πλατεία των Τζαμιών στην Ιερουσαλήμ μιλά έγκριτος δημοσιογράφος επικαλούμενος το AFP.


Από την άλλη πλευρά κι φόντο τη φωτιά οι Ισραηλινοί έμπροσθεν του Τοίχους των Δακρύων συνεχίζουν αμέριμνοι σχεδόν τη γιορτή της κατάκτησης της πόλης….Σκηνή φανατισμού…


Σκηνή φανατισμού ενώ η πυρκαγιά είναι δίπλα τους κατά μυριάδες συνεχίζουν τη γιορτή.Mάλιστα οι Ισραηλινοί φανατικοί πανηγυρίζουν που απειλείται άμεσα από την πυρκαγιά το αλ Ακσά. Η φωτιά είναι δίπλα από το Χρυσό Θόλο….Πηγές της αστυνομίας λένε ότι Παλαιστίνιοι πέταξαν μολότοφ κι έτσι ξεκίνησε αυτή η φωτιά …Οι Ισραηλινοί φανατικοί πανηγυρίζουν σύμφωνα με βίντεο και το εβραικό μέσο kan.Πυκνός μαύρος καπνός πάνω από τον Τοίχο των Δακρύων….


Πλάνα από δέντρα που καίγονται γύρω από το τζαμί Al Aqsa, ένα από τα πιο ιερά μέρη του Ισλάμ, εμφανίστηκε σε κοινωνικά δίκτυα.

Το τζαμί Al Aqsa είναι ένα από τα πιο διάσημα μουσουλμανικά ιερά στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ. Μεταφρασμένo κατά κυριολεξίαν από τα αραβικά, το όνομα αυτού του τζαμιού είναι το “μακρινό τζαμί”. Το Al-Aqsa βρίσκεται στο όρος του Ναού, τη θέση του Ναού του Σολομώντα. ( γι αυτό οπανηγυρίζουν οι φανατικοί Εβραίοι δίπλα ακριβώς και με κίνδυνο της ζωής τους δεν εκκενώνουν το σημείο).Αυτός ο ναός καταστράφηκε πλήρως τον 1ο αιώνα, μετά την αποτυχημένη Εβραϊκή εξέγερση εναντίον των Ρωμαίων. Μετά την καταστροφή, οι Εβραίοι απαγορεύτηκε να εισέλθουν στην Ιερουσαλήμ. Μετά την κατάληψη του χριστιανικού βυζαντίου, η πόλη καταλήφθηκε από μουσουλμάνους, οι οποίοι έχτισαν ένα τζαμί στη θέση του πρώην Ναού. Το δυτικό τείχος που περιβάλλει το λόφο στον οποίο βρίσκεται τ’ Αλ Άκσα, θεωρείται το μόνο κατάλοιπο του ναού του Ηρώδη και αντιπροσωπεύει το ιερότερο μέρος για τους Εβραίους που το αποκαλούν Τείχος Δακρύων.


Ογκώδεις διαδηλώσεις Τούρκων κατά του Ισραήλ μετά το κάλεσμα του Ερντογάν σε ιερή κινητοποίηση του ισλαμικού κόσμου...

Ο Ερντογάν καλεί σε Τζιχάντ

Ο Ερντογάν πρώτα συναντήθηκε στην Άγκυρα με τον Παλαιστίνιο υπουργό Εξωτερικών, Riyad Al-Maliki, και έπειτα ξεκίνησε να καθυβρίζει το Ισραήλ.

Πριν λίγο έχει νέα τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Παλαιστίνιο πρόεδρο, Μαχμούτ Αμπάς, όσο και με τον επικεφαλής του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, για τα βίαια επεισόδια που σημειώνονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστίνιων στην Ιερουσαλήμ.

Ο Ερντογάν χαρακτήρισε τη στάση του Ισραήλ τρομοκρατία δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «θα κάνουμε οτιδήποτε μπορούμε για να κινητοποιήσουμε τον ισλαμικό κόσμο, αλλά και όλο τον κόσμο για να σταματήσει αυτή η κατοχή και η τρομοκρατία του Ισραήλ».

Μεγάλο πλήθος συγκεντρώθηκε στην Άγκυρα, την τουρκική πρωτεύουσα, διαμαρτυρόμενο για όσα συμβαίνουν στο Ισραήλ εκφράζοντας αλληλεγγύη για το Τέμενος Αλ Άκσα στην Ιερουσαλήμ

Οι τούρκοι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την ισραηλινή πρεσβεία με συνθήματα όπως «Νίκη για την Ιερουσαλήμ και το Τζαμί»




 Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου