Στο μικροσκόπιο ξανά τα πειραματικά εμβόλια κατά του Covid-19 των Astrazeneca, Pfizer και Johnson & Johnson. Καθυστερημένες οδηγίες και συστάσεις για πιθανούς κινδύνων από Βρετανία και EMA... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στο μικροσκόπιο ξανά τα πειραματικά εμβόλια κατά του Covid-19 των Astrazeneca, Pfizer και Johnson & Johnson. Καθυστερημένες οδηγίες και συστάσεις για πιθανούς κινδύνων από Βρετανία και EMA...

  Στο μικροσκόπιο νέες αναφορές για το Astrazeneca: Εξετάζεται για σύνδρομο Guillain-Barré - Εμβόλιο Pfizer: Πιθανός κίνδυνος οιδήματος σε χ...

 







Στο μικροσκόπιο νέες αναφορές για το Astrazeneca: Εξετάζεται για σύνδρομο Guillain-Barré - Εμβόλιο Pfizer: Πιθανός κίνδυνος οιδήματος σε χρήστες ενέσιμων θεραπειών προσώπου – Βρετανία: Εναλλακτικό εμβόλιο αντί της AstraZeneca θα χορηγείται στους κάτω των 40 ετών! Ενώ πριν μια εβδομάδα η Ελλάδα εμβολίασε με Astrazeneca τους 30ρηδες...


Ενώ οι πολίτες εμβολιάζονται μαζικά καθώς εμπιστεύθηκαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται την ρυθμιστικές αρχές Ευρωπαϊκής Ένωσης και Βρετανίας, έρχονται στο προσκήνιο νέες συστάσεις και επανεξέταση των εμβολίων...για πιθανούς κινδύνους


Ενώ στην Ελλάδα εμβολιάστηκαν μαζικά εκατοντάδες χιλιάδες 30ρηδες με Astrazeneca, έρχεται τώρα μια σύσταση από τη Βρετανία, που αν μη τι άλλο, πρέπει να δημιουργήσει προβληματισμό...κυρίως για τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκαν οι επιστήμονες που είχαν εκφράσει διαφωνία...! Η ερώτηση που δεν τολμά κανείς να κάνει είναι η εξής: Εφόσον είμαστε σίγουροι για την ασφάλεια των εμβολίων, γιατί κάθε τρεις και λίγο εντοπίζουμε νέες "αμελητέες" πιθανότητες κινδύνων; Μήπως γιατί τα εμβόλια είναι πειραματικά και οι κλινικές δοκιμές γίνονται τώρα, κάτι το οποίο αποκρύπτετε σκοπίμως; Και ποιος μας εγγυάται ότι μετά από μερικούς μήνες δεν θα "εντοπίσετε" και άλλους πιθανούς κινδύνους από τις κλινικές δοκιμές; Μαντέψτε ποιοι είναι τα πειραματόζωα σε αυτές τις κλινικές δοκιμές....

ΕΜΑ: Στο μικροσκόπιο νέες αναφορές για το Astrazeneca - Εξετάζεται για σύνδρομο Guillain-Barré

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει αναφορές για το εμβόλιο της Astrazeneca.

Η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Ευρώπης (ΕΜΑ) δήλωσε σήμερα ότι εξετάζει αναφορές για μια σπάνια διαταραχή εκφυλισμού των νεύρων σε άτομα που έχουν λάβει το εμβόλιο COVID-19 της AstraZeneca και ζήτησε πιο λεπτομερή στοιχεία για τις περιπτώσεις από την εταιρεία.

Στο πλαίσιο μιας τακτικής αναθεώρησης των αναφορών ασφαλείας για το εμβόλιο, η Vaxzevria, η επιτροπή ασφάλειας του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων αναλύει δεδομένα που παρέχονται για περιπτώσεις συνδρόμου Guillain-Barre, ανέφερε η ρυθμιστική αρχή.

Τι είναι το σύνδρομο Guillain-Barré

Το σύνδρομο Guillain-Barré είναι μια σπάνια νευρολογική κατάσταση στην οποία το ανοσοποιητικό σύστημα του οργανισμού προσβάλλει την προστατευτική επικάλυψη στις νευρικές ίνες. Οι περισσότερες περιπτώσεις ακολουθούν βακτηριακή ή ιογενή λοίμωξη και αναπτύσσονται κατά τη διάρκεια ημερών ή εβδομάδων.

Είναι ένας εξαιρετικά σπάνιος, γνωστός κίνδυνος που σχετίζεται με λοιμώξεις του αναπνευστικού και του εντέρου, καθώς και με ορισμένους εμβολιασμούς στο παρελθόν.

Ο EMA εξετάζει επίσης αναφορές καρδιακής φλεγμονής με το εμβόλιο Pfizer-BioNTech, που ονομάζεται Comirnaty, και το πλάνο της Moderna, ανέφερε. Και τα δύο εμβόλια χρησιμοποιούν νέα τεχνολογία mRNA για να δημιουργήσουν ανοσία έναντι του κοροναϊού.

Εμβόλιο Pfizer: Πιθανός κίνδυνος οιδήματος σε χρήστες ενέσιμων θεραπειών προσώπου - Νέα ανακοίνωση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων

Τα άτομα που έχουν υποβληθεί σε ενέσιμες θεραπείες προσώπου με τα λεγόμενα φίλερ ίσως αντιμετωπίζουν μικρό κίνδυνο να εμφανίσουν πρήξιμο στο πρόσωπο μετά τη λήψη του εμβολίου της Pfizer, ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων.

Η Επιτροπή Φαρμακοεπαγρύπνησης του EMA αναφέρει ότι το φυλλάδιο οδηγιών του εμβολίου θα πρέπει να ενημερωθεί με νέα προειδοποίηση, τονίζει όμως ότι τα οφέλη του εμβολιασμού συνεχίζουν να υπερσταθμίζουν τον κίνδυνο.

Η σχέση των ενέσιμων θεραπειών με την εμφάνιση οιδήματος στο πρόσωπο δεν είναι αποδεδειγμένη, φαίνεται όμως πιθανή σύμφωνα με τις αναφορές που έχει δεχθεί ο οργανισμός.

Οι εν λόγω θεραπείες χρησιμοποιούνται για το γέμισμα ρυτίδων ή την αύξηση του πάχους των χειλιών. Περιέχουν ουσίες σαν τζελ που συνήθως απορροφούνται σταδιακά από τον οργανισμό, όπως για παράδειγμα το υαλουρονικό οξύ.

Συστάσεις για το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΜΑ αναφέρει ακόμα ότι το φυλλάδιο οδηγιών του εμβολίου της Janssen, θυγατρικής της Johnson & Johnson, θα ενημερωθεί ώστε να συνιστά τους γιατρούς να παρακολουθούν τους λήπτες που εμφανίζουν θρομβοπενία (χαμηλά αιμοπετάλια) για τυχόν εμφάνιση θρόμων.

Το φυλλάδιο είχε ήδη ενημερωθεί ώστε να προειδοποιεί για πιθανό κίνδυνο εμφάνισης θρόμβων σε συνδυασμό με θρομβοπενία, μια σπάνια αλλά σοβαρή διαταραχή που έχει αναγνωριστεί ως πιθανή παρενέργεια και του εμβολίου της Astra.

Βρετανία: Εναλλακτικό εμβόλιο αντί του AstraZeneca θα προσφέρεται στους κάτω των 40 ετών

Στα άτομα κάτω των 40 ετών στη Βρετανία θα προσφέρεται ένα διαφορετικό εμβόλιο κατά του Covid-19 αντί αυτού της Oxford/AstraZeneca, μετά από ανησυχίες για σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολών, ανέφεραν οι εφημερίδες Daily Telegraph και Independent.

Στα άτομα κάτω των 40 ετών στη Βρετανία θα προσφέρεται ένα διαφορετικό εμβόλιο κατά του Covid-19 αντί αυτού της Oxford/AstraZeneca, μετά από ανησυχίες για σπάνια περιστατικά θρομβοεμβολών, ανέφεραν οι εφημερίδες Daily Telegraph και Independent.

Η Μεικτή Επιτροπή Εμβολιασμού και Ανοσοποίησης (JCVI) έχει συστήσει ότι θα πρέπει να προσφέρεται σε αυτές τις ηλικίες ένα εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna ως ένα μέτρο «μέγιστης προφύλαξης», τόνισε η Telegraph.

Μια εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας δήλωσε χθες ότι η θέση της JCVI και της βρετανικής ρυθμιστικής αρχής φαρμάκων (MHRA) «συνεχίζει να είναι ότι τα οφέλη του εμβολίου Oxford/AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων για τη συντριπτική πλειοψηφία των ενηλίκων».

«Η JCVI εξετάζει τις συστάσεις της με βάση τις τελευταίες επιστημονικές συμβουλές», ανέφερε η εκπρόσωπος σε μια ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η Βρετανία οδεύει προς το να προσφέρει ένα εμβόλιο σε όλους τους ενήλικες μέχρι τα τέλη Ιουλίου.

Τον Απρίλιο, η JCVI συνέστησε να προσφέρεται ένα εναλλακτικό εμβόλιο αντί αυτού της AstraZeneca σε άτομα κάτω των 30 ετών. Οι έγκυες γυναίκες στο Ηνωμένο Βασίλειο ενημερώθηκαν να λαμβάνουν το εμβόλιο της Pfizer ή της Moderna.

Στα τελευταία εβδομαδιαία στοιχεία, ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας δήλωσε ότι η συχνότητα εμφάνισης των σπάνιων θρομβοεμβολών σε συνδυασμό χαμηλών αριθμών αιμοπεταλίων ήταν 10,5 ανά 1 εκατομμύριο δόσεις (ή διαφορετικά 10,5 ανά 500.000 πλήρως εμβολιασμένων ατόμων), σε σύγκριση με 9,3 ανά 1 εκατομμύριο δόσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Η JCVI συνέταξε τις συστάσεις της νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα και μια ανακοίνωση από την κυβέρνηση αναμένεται αργότερα σήμερα, ανέφερε ο Independent.

Η ρυθμιστική αρχή τόνισε χθες Πέμπτη ότι υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι οι σπάνιες θρομβοεμβολές που συνδέονται με το εμβόλιο της AstraZeneca εμφανίστηκαν περισσότερο σε γυναίκες από όσο σε άνδρες, σημειώνοντας ότι η διαφορά στα περιστατικά ήταν μικρή.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου