Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου κλήθηκε να απολογηθεί η γυναικολόγος που καλούσε τον κόσμο να πει «όχι στα εμβόλια»...Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ κίνησε και διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον της! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Στο Πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου κλήθηκε να απολογηθεί η γυναικολόγος που καλούσε τον κόσμο να πει «όχι στα εμβόλια»...Ο Πρόεδρος του Ι.Σ.Λ κίνησε και διαδικασία ποινικής δίωξης εναντίον της!

  Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: «Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση» - «Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές...

 



Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: «Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση» - «Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»


Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην έκφραση επιστημονικής γνώμης...; Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες της ψήφισης μιας τροπολογίας κατά την οποία «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν....». Οι αντίθετες απόψεις όμως, από επιστήμονες, που δεν ανήκουν στις επιτροπές...απαγορεύονται και διώκονται! Δημοκρατικά πάντα...


Γιατρός από την Λάρισα, γυναικολόγος, δημοσίως και μέσα από το προφίλ της στο facebook, με αναρτήσεις της αποτρέπει τον κόσμο να μην εμβολιασθεί, υποστηρίζοντας ότι τα εμβόλια προκαλούν διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και σταδιακή καταστροφή των αγγείων.

Συγκεκριμένα στην ανάρτησή της η γιατρός αναφέρει: “Πείτε όχι στα εμβόλια κατά του COVID. Μεγάλες παρενέργειες. Η Pfizer έχει θησαυρίσει. Τα κέρδη της τρισεκατομμύρια. Διαταραχές στο ανθρώπινο DNA και καταστροφή σταδιακή αγγείων από όλα τα εμβόλια. Θεραπείες υπάρχουν γρήγορες. Αλλά απόδειξη ότι από Σεπτέμβριο έρχονται και τα μονοκλωνικά αντισώματα. Πολλοί νεκροί από τον COVID-19 αλλά από ενδονοσοκομειακές επιμολύνσεις. Ο απλός ελληνικός λαός το έχει αντιληφθεί. Παρακαλώ πολύ μην παραπλανούμε τον λαό μας και όλη την ανθρωπότητα. Να είμαστε γενναίο και να το λέμε άλλωστε το ξέρουν όλοι σχεδόν. Μακριά από την παγκοσμιοποίηση. Όλοι έχουμε δικαίωμα στη ζωή. Η Γη φτάνει για όλους μας”.



Όσα υποστήριξε η γιατρός είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας, ανέφερε στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας

Κλήση για να απολογηθεί στις 10 Ιουνίου στο πειθαρχικό του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας για την αντιδεοντολογική της συμπεριφορά απέναντι στον κώδικα ιατρικής δεοντολογίας, έλαβε πριν από λίγες ώρες η γυναικολόγος Κωνσταντίνα Καρβέλλα από την Λάρισα, που με τις παρακινδυνευμένες τοποθετήσεις στην προσωπική της σελίδα στο Facebook αναφορικά με τις παρενέργειες του εμβόλιου κατά της Covid-19, έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας: «Απαγορεύεται η έκφραση απόψεων που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση»

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέδωσε την κάτωθι ανακοίνωση τονίζοντας ότι: «Ο Ι.Σ.Λ. δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Με άλλα λόγια, δεν θα γίνονται ανεκτές συμπεριφορές κατά της καθεστηκυίας ιατρικής άποψης σχετικά με τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωσή του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας:

«Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, με αφορμή δημοσιεύματα, αναρτήσεις και σχόλια συναδέλφων στα Μ.Μ.Ε και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης γύρω από την covid-19 και τον εμβολιασμό που βλάπτουν την Δημόσια Υγεία, υπενθυμίζει προς όλους τους γιατρούς ότι ο Κώδικας Ιατρικής Δεοντολογίας με σαφήνεια επισημαίνει:

Η ενημέρωση του κοινού από τους γιατρούς σε θέματα της ειδικότητας ή του γνωστικού τους αντικειμένου πρέπει να γίνεται σύμφωνα με τις αρχές και τις κείμενες διατάξεις που διέπουν την άσκηση του ιατρικού επαγγέλματος και την Ιατρική Δεοντολογία. Η ενημέρωση πρέπει να στηρίζεται αποκλειστικά σε στοιχεία απόλυτα τεκμηριωμένα και διεθνώς παραδεδεγμένα. Η παρουσία του ιατρού πρέπει να περιορίζεται στα αναγκαία για την ενημέρωση πλαίσια και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να υποκρύπτεται σκοπός διαφήμισης», και

Δεν επιτρέπεται η δια των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης έκφραση απόψεων που μπορούν να προκαλέσουν σύγχυση ή παραπλάνηση του κοινού για θέματα υγείας…..

Επιπρόσθετα, κατά την Ιατρική Νομοθεσία αποτελεί μείζον πειθαρχικό παράπτωμα «η συμπεριφορά που δεν συνάδει με την ιατρική ηθική, επιστήμη και δεοντολογία ή που μπορεί να κλονίσει την πίστη της κοινωνίας προς το ιατρικό λειτούργημα».

Τέλος ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, εκ της θεσμικής του θέσης θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, αγωνίζεται κατά προτεραιότητα για την προάσπισή της και διαβεβαιώνει τους συμπολίτες μας ότι δεν θα ανεχθεί αντιδεοντολογικές συμπεριφορές από συναδέλφους που τορπιλίζουν αυτή τη στιγμή την έξοδό μας προς την  «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».

Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιες φωνές να παραπλανούν τον κόσμο»

Όπως αναφέρει στο protothema.gr ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, η γιατρός με τις αναρτήσεις της έχει προβεί σε μια σειρά παραπτωμάτων.

«Κίνησα την διαδικασία της ποινικής της δίωξης. Ήδη της έχει επιδοθεί από τον δικαστικό επιμελητή η κλήση με τις παραβάσεις των νόμων που έκανε. Είναι κλήση σε απολογία ενώπιον του προέδρου, που είναι το πρώτο στάδιο της πειθαρχικής διαδικασίας. Κατά την απολογία την δεν περιμένουμε σε καμία περίπτωση ν ακούσουμε τις απόψεις της. Είναι κλήση σε απολογία στην αντιδεοντολογική της συμπεριφορά και στις παραβάσεις του κώδικα ιατρικής δεοντολογίας. Έχει 15 μέρες μπροστά της να ετοιμάσει την απολογία της».

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας, τα όσα υποστήριξε η γιατρός είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας«Αυτό που έπραξε είναι πειθαρχικό παράπτωμα έτσι κι αλλιώς, ενώ τα όσα επικαλείται είναι σενάρια επιστημονικής φαντασίας. Δεν αρκείται μόνο στο να είναι αρνήτρια του εμβολιασμού, αλλά διατυπώνει και μια σειρά από απόψεις για τις παρενέργειες του εμβολίου που δεν στέκουν και που δεν έχουν καμία επιστημονική τεκμηρίωση. Όποιος κάνει λέει το εμβόλιο δεν θα μπορεί να τεκνοποιήσει ή ότι παρεμβαίνει στο dna τι είναι αυτά».

«Οι αρνητές την υποστηρίζουν. Όλες αυτές τις ώρες έχουμε δεχτεί πάρα πολλές κλήσεις από άτομα που λένε πως “καλά τα λέει η γιατρός”. Όλοι αυτοί μπορεί να είναι βαλτοί από την ίδια ή αυτόκλητοι που θέλουν να την υποστηρίξουν. Εμείς δεν μπορούμε να αφήσουμε τέτοιες φωνές να παραπλανούν τον κόσμο» συνέχισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου.

Στην ανάρτησή της, η οποία δεν υπάρχει πλέον στο προφίλ της και έκανε τον γύρο του διαδικτύου, η γυναικολόγος αναφερόταν σε μεγάλες παρενέργειες από τον εμβολιασμό, σημειώνοντας πως ενάντια στον κορωνοϊό υπάρχουν θεραπείες οι οποίες έχουν και γρήγορα αποτελέσματα.

Δύο μέτρα και δύο σταθμά στην έκφραση επιστημονικής γνώμης...;

Πριν λίγο καιρό γίναμε όλοι μάρτυρες της ψήφισης μιας τροπολογίας του υπουργείου Υγείας στην οποία περιελήφθη και η διάταξη για το ακαταδίωκτο των μελών της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.

Η διάταξη που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση, όριζει ότι «τα μέλη της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού, της Επιτροπής Αντιμετώπισης Έκτακτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας και της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, δεν ευθύνονται, δεν διώκονται και δεν εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν, ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Δίωξη επιτρέπεται μόνο για συκοφαντική δυσφήμιση ή εξύβριση».

Ασχέτως αν συμφωνεί κανείς ή διαφωνεί με τα όσα δημοσίως ανήρτησε η συγκεκριμένη γυναικολόγος, προφανώς πλέον γίνεται αντιληπτό ότι δικαίωμα έκφρασης γνώμης, έχουν μόνο όσοι συμμερίζονται και υιοθετούν τη καθεστηκυία ιατρική άποψη σχετικά με τα συγκεκριμένα εμβόλια κατά του κορωνοϊού. Όλοι οι υπόλοιποι δεν δικαιούνται, ή μάλλον ακόμα καλύτερα όπως διατράνωσε και ο ιατρικός σύλλογος Λάρισας, δεν τους επιτρέπεται να εκφράσουν την άποψη τους δημόσια...Δημοκρατικά πάντα...!



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου