Η Σουηδία επεκτείνει την απαγόρευση των εμβολίων της Moderna σε άτομα έως 30 ετών…λόγω μυοκαρδίτιδας - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Σουηδία επεκτείνει την απαγόρευση των εμβολίων της Moderna σε άτομα έως 30 ετών…λόγω μυοκαρδίτιδας

  Ο Σουηδικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι επεκτείνει αυτή την απαγόρευση πέρα από την αρχική προθεσμία για άτομα ηλικίας έως και 30 ετών. Η ...

 









Ο Σουηδικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι επεκτείνει αυτή την απαγόρευση πέρα από την αρχική προθεσμία για άτομα ηλικίας έως και 30 ετών.


Η Σουηδία συνεχίζει να απαγορεύει το εμβόλιο της Moderna για τον COVID-19 για άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω λόγω παρενεργειών που σχετίζονται με την καρδιά, ανακοίνωσε η υπηρεσία δημόσιας υγείας.


Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση του Spikevax της Moderna για παιδιά άνω των 12 ετών τον Ιούλιο.

Ωστόσο, στις 6 Οκτωβρίου, η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας ανακοίνωσε ότι σταματά τη χρήση του Spikevax σε άτομα που γεννήθηκαν το 1991 ή αργότερα, αφού δεδομένα έδειξαν αυξημένο κίνδυνο φλεγμονής του καρδιακού μυός (μυοκαρδίτιδα) ή αυτού που περιβάλλει την καρδιά (περικαρδίτιδα).

Η αρχική απαγόρευση είχε προθεσμία έως την 1η Δεκεμβρίου 2021 και μάλλον θα επεκταθεί άλλους 3 μήνες έως 1η Μαρτίου 2022.

Ωστόσο, ο Σουηδικός οργανισμός ανακοίνωσε ότι επεκτείνει αυτή την απαγόρευση πέρα από την αρχική προθεσμία για άτομα ηλικίας έως και 30 ετών.

Επίσης προτείνει ότι όποιος έχει λάβει ως πρώτη δόση Spikevax της Moderna συνιστάται να λάβει το εμβόλιο της Pfizer's το Comirnaty ως δεύτερη δόση.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ενέκρινε τη χρήση του Comirnaty του εμβολίου της Pfizer τον Μάιο.

«Τώρα όλοι όσοι είναι κάτω των 30 ετών που περιμένουν τη δεύτερη δόση τους μπορούν να εμβολιαστούν», δήλωσε ο Anders Tegnell, επιδημιολόγος στην Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας της Σουηδίας.

Η υπηρεσία υγείας είπε επίσης ότι σχεδιάζει να θέσει τέλος στα συνεχή tests και θα αφαιρέσει τη σύσταση για tests για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι, ανεξάρτητα από το αν εμφανίζουν συμπτώματα ή όχι.
Οι νέες οδηγίες δοκιμών θα τεθούν σε ισχύ την 1η Νοεμβρίου.

«Πρέπει να δοκιμάσουμε όσους κινδυνεύουν περισσότερο να μολυνθούν από τον COVID-19.
Το εμβόλιο προστατεύει καλά, πάνω απ 'όλα από σοβαρές ασθένειες, αλλά και από λοίμωξη και την εξάπλωση της λοίμωξης», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η αξιωματούχος της Υπηρεσίας Υγείας, Britta Bjorkholm.

Η υπηρεσία υγείας σημείωσε ότι τα άτομα που είναι ασθενείς ή εργάζονται στην υγειονομική περίθαλψη θα πρέπει να υποβάλλονται σε εξετάσεις, καθώς και όσοι έχουν έρθει σε στενή επαφή με όποιον έχει μολυνθεί.

Από τα 139.651 tests που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, το 3% βρέθηκε θετικό.

Επί του παρόντος, περίπου το 85% όλων των Σουηδών ηλικίας 16 ετών και άνω έχουν λάβει μία δόση του εμβολίου για τον COVID-19, ενώ το 80% έχει εμβολιαστεί με δύο εμβόλια ή περισσότερα.

Εν τω μεταξύ, μια συμβουλευτική ομάδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) αξιολογεί τις αποφάσεις τόσο στη Σουηδία όσο και στη Δανία για τη διακοπή του εμβολιασμού των νέων με το εμβόλιο της Moderna  εν μέσω ανησυχιών για την υγεία.

Η Δανία ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό το μήνα ότι θα σταματήσει να προσφέρει το εμβόλιο Moderna σε οποιονδήποτε κάτω των 18 ετών ως «προληπτική στρατηγική» λόγω δεδομένων που δείχνουν σοβαρές παρενέργειες που σχετίζονται με την καρδιά.

«Στα προκαταρκτικά δεδομένα… υπάρχει υποψία για αυξημένο κίνδυνο καρδιακής φλεγμονής, όταν εμβολιαστεί με Moderna», δήλωσε η Δανική Υγειονομική Αρχή.
Τα αποτελέσματα αυτών των μελετών αναμένονται σύντομα, ανέφερε ο ΠΟΥ.

Από bankingnews.gr



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου