Ανθρωπιστικό αφιέρωμα με στοιχεία ΣΟΚ από την Eurostat: Ένα στα τρία ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον! 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ανθρωπιστικό αφιέρωμα με στοιχεία ΣΟΚ από την Eurostat: Ένα στα τρία ελληνόπουλα είναι φτωχό και χωρίς μέλλον! 500.000 παιδιά δεν έχουν να φάνε…

  Πνευματικές και ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζει πάνω από το 18% των ανηλίκων! Φτωχό και αντιμέτωπο με τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το...

 



Πνευματικές και ψυχικές διαταραχές αντιμετωπίζει πάνω από το 18% των ανηλίκων!


Φτωχό και αντιμέτωπο με τον κοινωνικό αποκλεισμό είναι το 31,5% των ανήλικων Ελληνόπουλων (κάτω των 18 ετών), έναντι ποσοστού 24,2% που είναι ο μέσος όρος στην ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το 2020 που δόθηκαν στη δημοσιότητα.

 

Επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά

Πάνω από την Ελλάδα σε φτώχεια βρίσκονται μόνο η Ρουμανία (41,5%) και η Βουλγαρία (36,2%)!  Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά στην ΕΕ κατέγραψαν η Σλοβενία (12,1%), η Τσεχία (12,9%), η Δανία (13,5%) και η Φινλανδία (14,5%).

Ουσιαστικά ένα στα τρία ανήλικα Ελληνόπουλα είναι χωρίς ευκαιρίες στη ζωή του, μια κατάσταση που διαμορφώθηκε την τελευταία δεκαετία των Μνημονίων.

Επίσης 76% του ελληνικού πληθυσμού ηλικίας κάτω των 60 ετών ζει σε νοικοκυριά χωρίς σταθερή εργασία και με εξαρτώμενα παιδιά!

Επίσης, το 50,5% των παιδιών με γονείς με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο διατρέχουν τον κίνδυνο της φτώχειας, έναντι 7,7% των παιδιών με γονείς με υψηλό μορφωτικό επίπεδο.

Σύμφωνα με την Eurostat, με τον κίνδυνο της φτώχειας απειλείται στην ΕΕ το 45% των μονογονεακών νοικοκυριών, το 35% των νοικοκυριών με τρία ή περισσότερα παιδιά!

Συνολικά 500.000 Ελληνόπουλα ζούνε κάτω από το όριο της φτώχειας που σημαίνει ότι δεν χορταίνουν το φαγητό που τρώνε, δεν θερμαίνονται τον χειμώνα όπως πρέπει, δεν ντύνονται όπως πρέπει, δεν έχουν φάρμακα όταν αρρωσταίνουν, ούτε παροχές υγείας, δεν έχουν την παιδική ηλικία που πρέπει. 

Στο σύνολο των παιδιών της χώρας το 25% είναι φτωχά παιδιά, μια γενιά που μοιάζει σε πολλά με την πρώτη μετακατοχική γενιά των Ελληνόπουλων.

Η οικονομική κρίση εκτός από την ανεργία, τη φτώχεια και τη διεύρυνση των ανισοτήτων συνοδεύεται από μειωμένες παροχές υγείας, μειώμενη σίτιση, χαμηλή ποιότητα διατροφής και αυξημένη παιδική νοσηρότητα και θνητότητα, αναφέρουν τα στοιχεία της Eurostat που δόθηκαν πριν λίγο στην δημοσιότητα. Και όλα αυτά σε πληθυσμό "καθαρών" Ελλήνων λιγότερο από 10 εκατ. ψυχές.

Παράλληλα, 300.000 παιδιά στερούνται τα βασικά αγαθά στην καθημερινότητα τους, με το 9,2% των παιδιών, να μένουν σε σπίτια που όλοι είναι άνεργοι!

«Η κακή διατροφή μιας ολόκληρης γενιάς Ελληνοπαίδων σήμερα θα έχει μακροπρόθεσμα αρνητικές επιπτώσεις και μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική ανάπτυξη στην Ελλάδα δεκαετίες αργότερα, όταν πια αυτά τα παιδιά γίνουν ενήλικες» είχε επισημάνει ο παιδίατρος-σύμβουλος γαλουχίας Στέλιος Παπαβέντσης σε ανακοίνωσή του με θέμα «Οικονομική κρίση και βρεφική διατροφή».

Kαι μέσα σε όλα, η πνευματική διαταραχή των παιδιών: Στην Ελλάδα το ποσοστό που καταγράφεται με στοιχεία του 2019, πριν δηλαδή από το ξέσπασμα της πανδημίας, είναι τεράστιο: Το 18% παιδιών και εφήβων 10-19 ετών αντιμετωπίζουν κάποια ψυχική διαταραχή. Συγκεκριμένα, πρόκειται για το 17,4% των αγοριών και το 18,7% των κοριτσιών. Φαντασθείτε τι κατάσταση επικρατεί σήμερα...

Μια χώρα πτωχευμένη και χωρίς μέλλον, σε δημογραφική και οικονομική κρίση μόνιμα! Το ερώτημα είναι ποιος ευθύνεται για την εθνική τραγωδία; Και γι'αυτό το εθνικό έγκλημα ποιος θα πληρώσει; Ή μάλλον ποιος θα πρωτοπληρώσει, γιατί στην ουρά της... της κρίσεως  περιμένουν πολλοί συνυπεύθυνοι και συναυτουργοί.

 Και όπως ο Μέγας Παπαδιαμάντης έγραψε και λάλησε…

Και τι πταίει η γλαυξ, η θρηνούσα επί ερειπίων; Πταίουν οι πλάσαντες τα ερείπια. Και τα ερείπια τα έπλασαν οι ανίκανοι κυβερνήται της Ελλάδος.

Αλλά και ο Νομπελίστας *Γ. Σεφέρης προσθέτει ….

«Όπου και αν σταθώ η Ελλάδα με πληγώνει»

*Με αυτό τον στίχο, ο Μεγάλος Έλληνας ποιητής Γιώργος Σεφέρης, θέλησε να εκφράσει την πίκρα του για την Ελλάδα που τρώει τα παιδιά της. Για την Ελλάδα αυτή που αποθεώνει την κοινωνία των λίγων, την κοινωνία της ανισότητας και της αδικίας. Μια Ελλάδα, η οποία πάσχει από έλλειψη συλλογικής συνείδησης. Βέβαια δεν ξέρω αν θα κατάφερνε ο Σεφέρης να βρει στίχο για να περιγράψει την πίκρα του για την σημερινή κοινωνική παρακμή μιας διεφθαρμένης κοινωνίας όπως η δική μας. Κοινωνία των λίγων και κάτι παραπάνω, η οποία έχει πλέον ως λάβαρο της την διαπλοκή. Η έννοια της συλλογικής συνείδησης είναι κάτι παντελώς άγνωστο, και μόνο η ατομικότητα του καθενός υπάρχει. Όλοι εναντίον όλων, και κυρίως αυτοί που διαχειρίζονται τις εξουσίες, οι οποίοι είναι εναντίον της προόδου του κοινωνικού συνόλου. Στην ελληνική πραγματικότητα τίποτε δεν είναι αγνό και όπως φαίνεται. Όλοι και όλα βρίσκονται σε ένα παιχνίδι το οποίο έχει ως μοναδικά και απώτερο σκοπό το προσωπικό κέρδος, είτε αυτό έρθει άμεσα είτε μακροπρόθεσμα. Κανείς δεν σκέφτεται το κοινό συμφέρον παρά μόνο το προσωπικό όφελος. Έτσι μια κοινωνία που δεν έχει αυτοσεβασμό και ενότητα, με πολίτες που συνεχώς επιδιώκουν να την βλάψουν, πώς θα μπορούσε να παραμείνει υγιής και να μην πληγώσει τους απλούς και τίμιους πολίτες της οι οποίοι είναι τα μοναδικά θύματα του απύθμενου αυτού δόλου;

Πρόσθετο σχόλιο.

Πρέπει η EUROSTAT να μας ενημερώνει; Καθημερινά βιώνουμε την φτώχεια των Ελληνοπαίδων, που λιποθυμάνε στα σχολεία από πείνα. Καθημερινά σε κάθε μας βήμα βλέπουμε το δράμα των Ελλήνων αστέγων στα παγκάκια και πολλά άλλα δράματα που αδιάφορα προσπερνάμε ΟΛΟΙ.

Και χθες το βράδυ φιλοξενήσαμε ακόμη 400 παράνομους ή παράτυπους μετανάστες, που πεσκέσιν μας έστειλε η απάνθρωπη Τουρκία με δουλεμπορικό πλοίο υπό Τουρκική σημαία, που αναχώρησε από τα τουρκικά παράλια, αφού πολλές Ελληνικές προοδευτικές φωνές το απαίτησαν, αλλά οι ίδιοι σαν "φιλάνθρωποι" δεν τους φιλοξένησαν ...

Αυτοί τουλάχιστον θα τύχουν φροντίδας, αφού θα τους προσφερθεί, τροφή, στέγη, επίδομα, αλλά η φιλόξενη φτωχή Ελλάδα πόσο θα αντέξει ακόμη … Πόσο; Και αλήθεια ποιος ξένος βοήθησε τις εκατοντάδες χιλιάδες των Μικρασιατών Ελλήνων προσφύγων ή και τους 350000 εκτοπισμένους Έλληνες Κυπρίου; πρόσφυγες, που η βάρβαρη Τουρκία εκδίωξε με την βία από τις πατρογονικές τους εστίες το 1974…Ποιός. Μόνο ο αδελφός Ελληνικός λαός συμπαραστάθηκε και στους Μικρασιάτες και στους Έλληνες της Κύπρου…Μόνο!

Στο δια ταύτα Έλληνες αδελφοί…..  ΟΛΟΙ ας αφυπνισθούμε και επιδείξουμε τα ανθρώπινα μας συναισθήματα  αγάπης και συμπαράστασης στα χιλιάδες πεινασμένα παιδιά της Ελλάδας, προτού είναι αργά και αντικρύσουμε εικόνες της κατοχής … Η Νέμεσις και οι Ερινύες ξοπίσω μας θα είναι μια ζωή …





ΙΔΕΤΕ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ.


ΑΠΟΡΟΙ, ΑΣΤΕΓΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ Vs ΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΤΟΥ ΙΣΛΑΜ…

https://koukfamily.blogspot.com › 2...

Ελληνόπουλα λιποθυμούν από πέινα στην Ελλάδα του 2020 ...

https://ellinikiafipnisis.blogspot.com › ...

Ελλάδα | ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ - Άστεγοι ηλικιωμένοι στο προαύλιο ...

https://orthodoxia.online › greece › e...

Το δημοσιευμα του Olympia που προκάλεσε την παρέμβαση ...

https://www.olympia.gr › ellada › to-...

Κ.ά.π.

·KAI ΤΕΛΟΣ ΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΡΑΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΡΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ….

Ας δούμε ξεκάθαρα και ανθρωπιστικά αυτή την μεγάλη κρίση φτώχειας, που περνά σήμερα η Ελλάδα μας και ας μην βλέπουμε μόνο τι συμβαίνει στις πλούσιες γειτονιές, αλλά ας κάνουμε μια βόλτα και σε φτωχογειτονιές και ας μπούμε σε ένα Ελληνικό χαμόσπιτο, που οι άποροι γονείς  ταϊζουν τα παιδιά τους μια φορά την μέρα και αν, όσπρια ή ένα ξεροκόμματο ψωμί, που κάποιος φιλάνθρωπος γείτονας τους πρόσφερε ......

Φορτίον μη συγκαθαιρείν, αλλά συνανατιθέναι τοις βαστάζουσι.
– Μη βοηθάς να αφήσουν κάτω το φορτίο, αλλά βοήθα να το κουβαλήσουν.
Πυθαγόρας

Επείνασα γαρ και εδώκατέ μοι φαγείν, εδίψησα και εποτίσατέ με, ξένος ήμην και συνηγάγετέ με, γυμνός και περιεβάλετέ με, ησθένησα και επεσκέψασθέ με, εν φυλακή ήμην και ήλθατε πρός με.
κατά Ματθαίον (κε’ 35-37)

Αποσπασματικές πληροφορίες Newsroom  pronews.gr, Eurostat, koukfamily κ.ά.

Με πόνο ψυχής η επιμέλεια από Αντώνη Αντωνά – Συγγραφέα – Σχολιογράφο. www.ledrastory.com



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου