Εκκλησιαστικά παιχνίδια: Ποιοι επικροτούν «παρακολουθήσεις και εκβιασμούς μητροπολιτών»; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Εκκλησιαστικά παιχνίδια: Ποιοι επικροτούν «παρακολουθήσεις και εκβιασμούς μητροπολιτών»;

  Περισσότερες είναι οι φωνές που σταδιακά ακούγονται απέναντι στον κλοιό που δημιουργεί ο δυτικός κόσμος γύρω από την εκκλησία και την ορθό...

 


Περισσότερες είναι οι φωνές που σταδιακά ακούγονται απέναντι στον κλοιό που δημιουργεί ο δυτικός κόσμος γύρω από την εκκλησία και την ορθόδοξη πίστη.


Η Εκκλησία δεν έχει τη φωνή που της αναλογεί στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε. Όμως η υποταγή της επετεύχθη με «μεθοδικό τρόπο».


Αυτό υποστηρίζει στο Sputnik o Αντώνης Μποσνακούδης, αναλυτής και εκπρόσωπος Τύπου του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (Α.Κ.Κ.ΕΛ.) εκφράζοντας τις ανησυχίες του για την «υγειονομική παρέμβαση των κυβερνήσεων και για την Εκκλησία που την ευλογεί».

Παράλληλα, υποστηρίζει ότι ο έλεγχος στην εκκλησία δεν είναι κάτι καινούριο και μεθοδεύεται προσεκτικά εδώ και χρόνια.

«Δεν είναι λίγοι οι ιερείς βρίσκονται υπό καθεστώς εκφοβισμού και εκβιασμού ενώ κάποιοι υποτάσσονται με εθελοδουλία στην εξυπηρέτηση αντιχριστιανικών και ανθελληνικών συμφερόντων με στόχο την υποταγή των αναδυόμενων δυνάμεων της Ανατολής στη δυτική σφαίρα επιρροής» υπογραμμίζει.

Και προσθέτει:

«Ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, που αιματοκύλισε την Ουκρανία το 2014, με τις ενέργειες του, διαδραματίζει καθοριστικό ρόλο στο καθεστώς υποτέλειας της Εκκλησίας στη χώρα μας. Πρόκειται για το ίδιο αμερικανικό κατεστημένο που ακόμα και μετά την αλλαγή Προέδρου, κατόρθωσε να επιβάλει μέσα στην Ορθόδοξη Εκκλησία έναν διχασμό σχετικά με την αποδοχή της κατασκευής ψευδοαυτοκέφαλης ορθόδοξης εκκλησίας στην Ουκρανία, ενώ υπήρχε ήδη Ορθόδοξη ΕκκλησίαΤο ίδιο κατεστημένο που προσπαθήσει να φιμώσει τις φωνές των αντιφρονούντων μέσα στην Εκκλησία της Ελλάδας».

Παράλληλα εκφράζει τη δυσαρέσκεια του επειδή υπάρχει και ένα βιβλίο που «στην ίδια γραμμή, επικροτεί παρακολουθήσεις, εκφοβισμούς και εκβιασμούς μητροπολιτών και που επικαλείται υπηρεσίες ασφαλείας, το οποίο γράφτηκε από την αιχμή του δόρατος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, τον Αλέξανδρο Μασσαβέτα».

Αν και το βιβλίο βγήκε λίγο πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας, ο κ. Μποσνακούδης, μας εξηγεί ότι φαίνεται ξεκάθαρα η υποτέλεια της εκκλησίας «απέναντι σε υγειονομικές παρεμβάσεις και μέτρα που δεν έχουν λογική, καθώς η εκκλησία υποτάχθηκε νωρίτερα στα συμφέροντα αναγνωρίζοντας αυτοκεφαλίες. Άρα δεν υπάρχει ισχυρή φωνή αντίστασης».

Το απόσπασμα του βιβλίου που προκάλεσε οργή

Ένα από τα σημεία του βιβλίου που προκάλεσε οργή, είναι το ακόλουθο απόσπασμα από το βιβλίο «η Τρίτη Ρώμη»:

«Ειδικά το ενδεχόμενο ανάρρησης στον αρχιεπισκοπικό θρόνο μητροπολίτη που ταυτίζεται με τις θέσεις της Μόσχας το αποκλείουν κατηγορηματικά πηγές με καλή γνώση της εθνικής πολιτικής ασφαλείας. Οι πηγές αυτές επισημαίνουν πως ένα τέτοιο σενάριο “αντίκειται στο εθνικό συμφέρον” και δεν πρόκειται να επιτραπεί. Δεδομένου μάλιστα του ατελούς του χωρισμού Εκκλησίας και κράτους στην Ελλάδα, η παρέμβαση του κράτους προκειμένου να αποτρέψει κάτι που θεωρεί βλαπτικό για τα συμφέροντά του είναι πολύ εύκολη».

Στην ίδια σελίδα αναγράφεται:

«Οι υπηρεσίες ασφαλείας παρακολουθούν στενά κάθε κίνηση των μητροπολιτών εκείνων που είναι γνωστό πως τρέφουν φιλοδοξίες για τον αρχιεπισκοπικό θρόνο. Οποιοσδήποτε έχει εκφράσει φιλορωσικές θέσεις είτε θα εξαναγκαστεί εγκαίρως να μην υποβάλει υποψηφιότητα είτε να την αποσύρει, αν ποτέ υποβληθεί. Εν ανάγκη θα εξαντληθεί κάθε μέσο πίεσης» τονίζουν απερίφραστα οι εν λόγω πηγές.



Απόσπασμα από το βιβλίο “Τρίτη Ρώμη”

© Φωτογραφία : Screenshot

Όπως επισημαίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας, από το απόσπασμα φαίνεται ότι υπάρχει μια κατάσταση «ανεξέλεγκτων παρεμβάσεων μέσα στην Εκκλησία ακόμα και από το ίδιο το κράτος, ειδικά στην περίπτωση αυτή για την εκλογή ανθρώπων στα ανώτατα ιερατικά αξιώματα».

«Τα συμφέροντα επιτάσσουν μητροπολίτες που δεν θα είναι ανεξάρτητοι, αλλά θα είναι ελεγχόμενοι από τον δυτικό κόσμο, ώστε να μην λάβουν αξιώματα οι ιερείς που θέλουν κανονικές σχέσεις με τη ρωσική Εκκλησία» καταλήγει.

sputniknews.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου