Η Ευρώπη ξεσπά ενάντια στα μέτρα περιορισμού της Νέας Τάξης. Μαζικές διαδηλώσεις σε Βέλγιο, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κροατία. Οι Έλληνες ακούν...; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Ευρώπη ξεσπά ενάντια στα μέτρα περιορισμού της Νέας Τάξης. Μαζικές διαδηλώσεις σε Βέλγιο, Ιταλία, Αυστρία, Ολλανδία, Αγγλία, Κροατία. Οι Έλληνες ακούν...;

  Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών τη Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για τους ενισχυμένους περιορισμούς του COVI...

 


Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο κέντρο των Βρυξελλών τη Κυριακή για να διαμαρτυρηθούν για τους ενισχυμένους περιορισμούς του COVID-19 που επιβλήθηκαν από τη βελγική κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της τελευταίας αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού.


Μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ευρώπη το Σάββατο κυρίως στη Βιέννη, τη Ρώμη και την Ολλανδία, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλη την ήπειρο επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς καραντίνας και εισάγουν δρακόντεια μέτρα εμβολιασμού εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων του κινεζικού κορωνοϊού.


Σε μεγάλες πόλεις σε όλη την Ευρώπη σημειώθηκαν διαδηλώσεις ενάντια στους νέους κανόνες και απαιτήσεις για την απόδειξη των εμβολιασμών, με ορισμένες να οδηγούν σε βία και συλλήψεις ή να μετατρέπονται σε ταραχές.

Οι διαδηλώσεις για τον κορωνοϊό δεν είναι καινούργιο στην Ευρώπη. Οι άνθρωποι διαδήλωσαν ενάντια στα lockdown και τους περιορισμούς το 2020 και οι διαμαρτυρίες συνεχίστηκαν και φέτος, καθώς πολλές ευρωπαϊκές χώρες απαιτούν απόδειξη εμβολιασμού για να έχουν πρόσβαση σε ορισμένα μέρη.

Αλλά οι διαδηλωτές στοχεύουν τώρα στους νέους περιορισμούς που τίθενται στην αρχή του χειμώνα, καθώς πολλές κυβερνήσεις λένε ότι χρειάζονται μέτρα για να μετριαστεί η χειμερινή έκρηξη και τα τεταμένα συστήματα υγείας.


Δεκάδες χιλιάδες διαδηλώνουν στις Βρυξέλλες κατά των μέτρων κλειδώματος στο Βέλγιο

Σύμφωνα με την αστυνομία οι περισσότεροι από τους 35.000 ανθρώπους στη συγκέντρωση είχαν ήδη φύγει για τα σπίτια τους όταν η διαδήλωση κατέληξε σε βίαιες συγκρούσεις, καθώς αρκετές εκατοντάδες άνθρωποι άρχισαν να πετροβολούν την αστυνομία, να σπάνε αυτοκίνητα και να πυρπολούν τους κάδους σκουπιδιών. Η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα και κανόνια νερού και προσπάθησε να αποκαταστήσει την τάξη όταν έπεσε το σούρουπο στη βελγική πρωτεύουσα.

«Έχουμε τραυματισμούς, αλλά δεν μπορούμε να πούμε ακόμη πόσους», δήλωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Ilse Vande Keere. Δεν ήταν επίσης σαφές πόσα άτομα κρατήθηκαν.


Νωρίτερα, οι διαδηλωτές προσήλθαν για να διαμαρτυρηθούν για τις ισχυρές πιέσεις της κυβέρνησης να εμβολιαστούν και για τυχόν κινήσεις για επιβολή υποχρεωτικών εμβολίων.

Φωνάζοντας «Ελευθερία! Ελευθερία! Ελευθερία!» και τραγουδώντας το αντιφασιστικό τραγούδι «Bella Ciao», οι διαδηλωτές παρατάχθηκαν πίσω από ένα τεράστιο πανό που έγραφε «Μαζί για την Ελευθερία» και κατευθύνθηκαν προς τα κεντρικά γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ανάμεσα στο πλήθος, οι πινακίδες διέφεραν από ακροδεξιά διακριτικά έως τις σημαίες του ουράνιου τόξου της LGBT κοινότητας.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Ευρώπη ήταν το καυτό σημείο της πανδημίας αυτή τη στιγμή, η μόνη περιοχή στην οποία αυξάνονταν οι θάνατοι από τον COVID-19. Το φθινοπωρινό κύμα λοιμώξεων κατακλύζει τα νοσοκομεία σε πολλές χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης της Ουκρανίας, της Ρωσίας, της Ρουμανίας, της Τσεχικής Δημοκρατίας και της Σλοβακίας.

Τις τελευταίες ημέρες, υπήρξαν πολλές αντιεμβολιαστικές πορείες στα ευρωπαϊκά έθνη, καθώς η μια κυβέρνηση μετά την άλλη αυστηροποίησε τα μέτρα. Η ολλανδική αστυνομία συνέλαβε περισσότερους από 30 ανθρώπους κατά τη διάρκεια αναταραχών στη Χάγη και σε άλλες πόλεις της Ολλανδίας το Σάββατο, μετά από πολύ χειρότερη βία το προηγούμενο βράδυ.


Η Αυστρία μπαίνει σε εθνικό lockdown 10 ημερών τη Δευτέρα για όλους τους κατοίκους της, αφού πρώτα επέβαλε lockdown στους μη εμβολιασμένους. Οι χριστουγεννιάτικες αγορές στη Βιέννη ήταν γεμάτες την Κυριακή με ντόπιους και τουρίστες να παρακολουθούν τα εορταστικά αξιοθέατα προτού κλείσουν τα καταστήματα και οι πάγκοι με τρόφιμα.

Οι Ευρωπαίοι στους δρόμους...

Μαζικές διαδηλώσεις ξέσπασαν σε ολόκληρη την Ευρώπη το Σάββατο με διαδηλώσεις στη Βιέννη, τη Ρώμη και την Ολλανδία, καθώς οι κυβερνήσεις σε όλη την ήπειρο επιβάλλουν εκ νέου περιορισμούς καραντίνας και εισάγουν δρακόντεια μέτρα εμβολίων εν μέσω αυξανόμενων κρουσμάτων του κινεζικού κορωνοϊού.

Υπολογίζεται ότι 38.000 άνθρωποι παρέλασαν στο Wiener Ring το Σάββατο στη Βιέννη ενάντια στην επιβολή νέων περιορισμών καραντίνας. Οι διοργανωτές της εκδήλωσης ισχυρίστηκαν ότι περίπου 100.000 άνθρωποι βρέθηκαν στις διαδηλώσεις.

Η αυστριακή εφημερίδα  Kronen Zeitung  ανέφερε ότι υπήρξαν τουλάχιστον δέκα συλλήψεις κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης, καθώς οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία, η οποία φέρεται να δέχτηκε επίθεση με πυροτεχνήματα.

Η διαμαρτυρία στη Βιέννη έγινε αφότου ο πρόσφατα εγκατεστημένος καγκελάριος της Αυστρίας, Alexander Schallenberg, επέβαλε πανελλαδικό lockdown και ανακοίνωσε ότι από τον Φεβρουάριο, οι εμβολιασμοί θα γίνουν υποχρεωτικοί για πρόστιμα και πιθανές ποινές φυλάκισης.

Στη Ρώμη, περίπου 4.000 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στο Circus Maximus, με φωνές «ελευθερίας» να ηχούν στο αρχαίο στάδιο, σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Il Messaggero .


Η διαδήλωση είδε επίσης πανό υπέρ του Τραμπ και συνθήματα όπως «άνθρωποι σαν εμάς δεν τα παρατάνε ποτέ».

Η Ιταλία θέσπισε πρόσφατα την απαίτηση του λεγόμενου Green Pass για τους χώρους εργασίας, τα εστιατόρια και τα γυμναστήρια μεταξύ άλλων δημόσιων χώρων.

Βίαιες σκηνές εμφανίστηκαν για άλλη μια φορά σε όλη την Ολλανδία μετά από μια νύχτα ταραχών το βράδυ της Παρασκευής στο Ρότερνταμ. Τουλάχιστον 19 άτομα συνελήφθησαν στη Χάγη, εν μέσω αναφορών για εκτεταμένους βανδαλισμούς και επιθέσεις σε αστυνομικούς, πέντε από τους οποίους τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την De Telegraaf .

Χαοτικές σκηνές παρατηρήθηκαν επίσης στην ψαράδικη πόλη Urk, όπου 16 συνελήφθησαν καθώς διαδηλωτές πυροβόλησαν πυροτεχνήματα κατά της ισχυρής αστυνομικής παρουσίας.

Η Ολλανδία έχει δει μια μαζική εξέγερση του κινήματος κατά του lockdown αφού ο πρωθυπουργός Mark Rutte επέβαλε εκ νέου τους περιορισμούς του lockdown και ζήτησε να περιοριστεί το δελτίο υγείας της χώρας στους εμβολιασμένους και σε όσους έχουν αποδείξεις ανάρρωσης από τον ιό της Γουχάν.

Περίπου 2.000 άνθρωποι διαδήλωσαν επίσης στη Ζυρίχη της Ελβετίας, ενώ άλλες διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα ενόψει του εθνικού δημοψηφίσματος για τα διαβατήρια εμβολίων που θα διεξαχθεί αργότερα αυτόν τον μήνα.

Διαμαρτυρίες πραγματοποιήθηκαν επίσης στη Βρετανία, με πορείες στο Μάντσεστερ και στο Λονδίνο, όπου διαδηλωτές κατά του εμβολιασμού συγκεντρώθηκαν έξω από την Αυστριακή Πρεσβεία.

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν και στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ενάντια στα σχέδια να γίνουν υποχρεωτικά τα εμβόλια για τους υπαλλήλους του δημόσιου τομέα, σύμφωνα με το BBC.



Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου. To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους. 


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου