Μας κοροϊδεύει το Υπουργείο Υγείας; Μας λένε ότι δεν γίνονται αιτήσεις χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων και μπορεί να μείνουν αδιάθετα, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται τη χορήγηση; (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μας κοροϊδεύει το Υπουργείο Υγείας; Μας λένε ότι δεν γίνονται αιτήσεις χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων και μπορεί να μείνουν αδιάθετα, ενώ ταυτόχρονα αρνούνται τη χορήγηση; (Video)

  Αν πρόκειται να μείνουν αδιάθετα τα μονοκλωνικά αντισώματα...για ποιον λόγο δεν αλλάζετε τα κριτήρια λήψης τους; Το Υπουργείο Υγείας κάν...

 

Αν πρόκειται να μείνουν αδιάθετα τα μονοκλωνικά αντισώματα...για ποιον λόγο δεν αλλάζετε τα κριτήρια λήψης τους;


Το Υπουργείο Υγείας κάνει...έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς να τα συνταγογραφούν, ενώ υπάρχουν πολλά περιστατικά που «έφυγαν» στα νοσοκομεία χωρίς να τους χορηγηθούν!


Προτεραιότητα στην χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων έχουν οι ανεμβολίαστες εγκυμονούσες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο της κύησής τους αποκάλυψε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος...αλλά σε πόσες εγκύους που νοσηλεύτηκαν στις ΜΕΘ έχουν χορηγηθεί...και πόσες έχουν πεθάνει χωρίς  να τους χορηγηθούν;

Ο Γενικός Γραμματέας Υπηρεσίων Υγείας του Υπουργείο Υγείας Γιάννης Κωτσιόπουλος, καλεσμένος στην εκπομπή «Συνδέσεις», μίλησε για τη χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων στις έγκυες , για τις ελλείψεις των αναπνευστήρων στα νοσοκομεία αλλά και για τα κένα που δημιουργούνται λόγω των αναστολών. Ωστόσο, τα όσα είπε για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων θα έπρεπε ήδη να έχουν δημιουργήσει απορίες και σίγουρα προτάσεις για τη τροποποίηση των κριτηρίων χορήγησης τους.

«Προτεραιότητα στην χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων έχουν οι ανεμβολίαστες εγκυμονούσες που βρίσκονται στο τρίτο τρίμηνο της κύησής τους» αποκάλυψε ο Γιάννης Κωτσιόπουλος, Γενικός Γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας του υπουργείου Υγείας, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ για τις προϋποθέσεις χορήγησής τους. Ωστόσο πρόσφατος είναι ο θάνατος της Παρθένας Κουτμερίδου, κόρης του πρώην βουλευτή που νοσηλευόταν με κορωνοϊό. Ήταν έγκυος στον 7ο μήνα, όταν νόσησε και δεν είχε εμβολιαστεί, ωστόσο έμεινε διασωληνωμένη για περισσότερες από 30 ημέρες, όπως γράφει ο τοπικός Τύπος των Σερρών και οι γιατροί κατάφεραν να πάρουν το παιδί με καισαρική...αλλά δεν της χορήγησαν μονοκλωνικά. Η αυτονόητη ερώτηση είναι, «γιατί;». Επιτρεπόταν να εμβολιαστεί, αλλά δεν επιτρεπόταν να λάβει τα μονοκλωνικά αντισώματα ως θεραπεία; Γιατί εγκαλούν όλοι τον σύζυγο της επειδή δεν εμβολιάστηκε...αλλά δεν εγκαλεί κανείς τον θεράποντα ιατρό της που δεν της χορήγησε τη θεραπεία; Έστω να γνωστοποιηθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία δεν της χορηγήθηκε η θεραπεία. Σε εξέλιξη επίσης είναι και η νοσηλεία του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Τράγκα σε ΜΕΘ, ο οποίος ζήτησε να του χορηγηθεί η θεραπεία μονοκλωνικών αντισωμάτων αλλά έλαβε αρνητική απάντηση καθώς ο σακχαρώδης διαβήτης δεν είναι μέσα στα κριτήρια χορήγησης...!

Ενημερωτική καμπάνια σε γιατρούς για να κάνουν αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών..

Ενημερωτική καμπάνια στις ιατρικές εταιρείες, στους ιατρικούς συλλόγους και στους γιατρούς της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, ξεκινά το υπουργείο Υγείας, με στόχο να καταστεί σαφές, ότι όλοι οι γιατροί έχουν το δικαίωμα να κάνουν αίτηση χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων για τους ασθενείς που παρακολουθούν και ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου.

«Οι γιατροί πρέπει να ενημερωθούν για να μπορέσουμε να δούμε περισσότερα αιτήματα, γιατί έχουμε 2.000 δόσεις διαθέσιμες και είναι κρίμα να μην τις χορηγήσουμε ιδιαίτερα τώρα που η πανδημία είναι σε έξαρση», ανέφερε ο γενικός γραμματέας Υπηρεσιών Υγείας Ιωάννης Κωτσιόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ-1.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στις έγκυες, σημειώνοντας ότι οι γυναίκες που διανύουν το τρίτο τρίμηνο, είναι στις ομάδες υψηλού κινδύνου και σύμφωνα με τις οδηγίες της επιτροπής μπορούν να λάβουν φάρμακα με μονοκλωνικά αντισώματα.

«Άρα ο γυναικολόγος- μαιευτήρας τους, θα πρέπει άμεσα από τη στιγμή που θα πληροφορηθεί ότι η γυναίκα είναι θετική στην covid-19, να μπει στην Ηλεκτρονική Συνταγογράφηση και να υποβάλλει το αίτημα. Εμείς μέσα σε 24 ώρες θα το έχουμε επεξεργαστεί και θα έχουμε κατευθύνει τη γυναίκα στο κατάλληλο νοσοκομείο για να γίνει άμεσα η χορήγηση των μονοκλωνικών», είπε ο κ.Κωτσιόπουλος.

«Πιστεύω ότι με τη νέα θεραπεία μειώνουμε δραστικά τον κίνδυνο να νοσήσει βαριά μια γυναίκα, που βρίσκεται σε αυτό το στάδιο της εγκυμοσύνης», τόνισε, προσθέτοντας ότι ήδη μία έγκυος έχει λάβει τη νέα θεραπεία.

Πώς γίνεται η διαδικασία αίτησης

Όπως εξήγησε ο γ.γ. των υπηρεσιών υγείας του υπ. Υγείας, οι νοσούντες ασθενείς από κορονοϊό, εφόσον έχουν θετικό PCR και βρίσκονται στις πρώτες πέντε – εφτά ημέρες της νόσησής τους μπορούν να κάνουν γρήγορα αίτηση, μέσω του θεράποντα ιατρού τους και η επιτροπή μέσα σε λίγες ώρες θα κρίνει αυτή την αίτηση, θα επικοινωνήσει μαζί τους θα τον/την κατευθύνει σε ποιο νοσοκομείο θα γίνει η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων.

Για έλλειψη αναπνευστήρων, οξυγόνου

Ο κ. Κωτσιόπουλος διέψευσε ότι δεν υπάρχουν αναπνευστήρες σε οποιοδήποτε υγειονομικό σχηματισμό της χώρας. «Έχουμε προμηθευτεί χιλιάδες όλο αυτό το χρονικό διάστημα. Οπότε υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία και αναπνευστήρες βαρέως χρήσεως για τους ασθενείς που διασωληνώνονται και φορητοί αναπνευστήρες για να υποβοηθήσουν την αναπνοή για τους λιγότερο βαριά ασθενείς τα λεγόμενα Hi-Flow».

Σημείωσε δε ότι κάθε νοσοκομείο είναι κατασκευασμένο για να μπορεί να αντέξει ένα συγκεκριμένο αριθμό συσκευών πάνω στο δίκτυο. «Στα νοσοκομεία που φτάνουν στα όρια τους κάνουμε διάφορες παρεμβάσεις για να μπορέσουν να αυξήσουμε τη δυναμική του δικτύου», είπε ο κ. Κωτσιόπουλος.

Επίσης, προσέθεσε, γίνεται κατανομή των ασθενών με κορονοϊό σε διάφορες κλινικές του ίδιου νοσοκομείου ή μεταφορά τους σε άλλα νοσοκομεία, «δηλαδή διαμοιράζουμε το φορτίο εξίσου στις διάφορες κλινικές covid-19, για να μη δημιουργηθούν προβλήματα με το οξυγόνο». «Έχουμε κάνει πολλές παρεμβάσεις σε πολλά νοσοκομεία στον βαθμό που μας επέτρεπαν τα δίκτυα, γιατί πολλά νοσοκομεία είναι και παλιά. Και επιπλέον δεξαμενές οξυγόνου έχουμε βάλει και έχουν γίνει παράπλευρα δίκτυα» επισήμανε.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου