Οι δέκα «πληγές του Φαραώ» – Μητσοτάκη - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Οι δέκα «πληγές του Φαραώ» – Μητσοτάκη

  Εάν δεν βρεθεί ο σύγχρονος «Μωυσής» για να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της σημερινής Εξουσίας, οι πληγές του “Φαραώ” συνεχώς θα αυξάνουν....

 



Εάν δεν βρεθεί ο σύγχρονος «Μωυσής» για να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της σημερινής Εξουσίας, οι πληγές του “Φαραώ” συνεχώς θα αυξάνουν...


Έλλειμμα Δημοκρατίας με την χειραφέτηση της Δικαιοσύνης… Διωγμός του πιστού λαό από την Εκκλησία του Θεού… Παταγώδης αποτυχία της υγειονομικής κρίσης… η ακρίβεια διαλύει νοικοκυριά… γίνεται καταλήστευση των συνταξιούχων…οι πυρόπληκτοι αφήνονται στην κακή τους μοίρα....και οι πληγές συνεχίζονται.


Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

Από τη δημιουργία του Κόσμου, ο Θεός δημιούργησε τον Άνθρωπο – κατ΄ εικόνα και ομοίωση - προκειμένου να διαιωνίσει το ανθρώπινο γένος και να διαχειριστεί την Ζωή των άψυχων και έμψυχων όντων επί αυτού, και εννοείται όλου του γήινου περιβάλλοντος…

Όταν ο Λαός όμως ταλαιπωρείται από ηγέτες μωροφιλόδοξους, σατράπες και αγνώμονες προς το Θείο πρόσταγμα, ο Θεός στέλνει κάποιον “Μωυσή” για να ρυθμίσει τα προβλήματα του ανθρώπου, γιατί υποτίθεται (ο Μωυσής)  μπορεί να νουθετήσει ακόμη και έναν “Φαραώ”!

Αλλά μπορεί ενδεχομένως κάποιος “Φαραώ”, παρακάμπτοντας τον Θεό, να θέλει να γίνει εκείνος Θεός και να δίνει δικές του, όχι δέκα εντολές, αλλά δέκα πληγές στον δυστυχούντα λαό του (του Φαραώ), εξ αποτελέσματος της αυταρέσκειάς του, της μωροφιλοδοξίας του, του σατραπισμού του!

Τότε ο λαός περιμένει τον “Μωυσή” του!

Στις ημέρες ωστόσο δεν έχει εμφανιστεί ακόμη αυτός ο “Μωυσής” για να μας απαλλάξει από τον σύγχρονο “Φαραώ” και τις πληγές του, που καταστρέφουν τον λαό μας;

Ο οποίος με την ονείρωξη της “μεγάλης επανεκκίνησης”, επέφερε στο λαό πληγές που καθίστανται αγιάτρευτες!  

Αλλά ας επικεντρωθούμε καλύτερα, στις πιο σημαντικές – γιατί υπάρχουν κι άλλες – πληγές του σύγχρονου “Φαραώ”:

Εκδίωξε τον πιστό λαό από την Εκκλησία του Θεού…

Ίσως για τους περισσότερους από εμάς, ο ρόλος της Εκκλησίας στο σημερινό γίγνεσθαι να προκαλεί ερωτηματικά, για τις πραγματικές προθέσεις του υπηρετούντος Κλήρου, πλήρως υποταγμένου στο πολιτειακό δρώμενο, δηλαδή τις προθέσεις του ώστε να εξυπηρετεί επιταγές εξισωτικές με παραθρησκευτική προπαγάνδα, αντί να ενεργεί ως ομοιογενές σύνολο, ως “Εκκλησία της Χριστιανικής θρησκείας”, μόνης επίσημα αναγνωρισμένης  από το Σύνταγμά μας!

Έτσι οι πιστοί  “εκδιώχτηκαν” από την Εκκλησία του Θεού, με εντολή του σύγχρονου “Φαραώ” και την συμμετοχή των “Φαρισαίων” ιεραρχών!

Του απαγόρευσαν του πιστού λαού την συμμετοχή του στα Θεία Πάθη του Θεανθρώπου Χριστού και στην Αγία Του Ανάσταση! Του απαγόρευσαν την λιτανεία και περιφορά της Παναγίας του και των Αγίων της Πίστης μας! Του απαγόρευσαν την Θεία Κοινωνία που εξαγνίζει την ψυχή και το σώμα του! Του απαγορεύουν την προσέλευση στους Ιερούς Ναούς για να λειτουργηθεί, να προσευχηθεί, να ανάψει ένα κεράκι!   

Τώρα του ζητούν για να συμμετέχει στον εορτασμό των Χριστουγέννων και του νέου Έτους να τηλεφωνεί πρώτα, για να διαπιστωθεί ότι δεν είναι υπεράριθμος στο Ναό του Θεού του!

Παταγώδης αποτυχία της υγειονομικής κρίσης…

Στην αντιμετώπιση του Covid-19 κυριάρχησε μια διχαστική πολιτική της κοινωνίας, αφού ο σύγχρονος “Φαραώ” την χώρισε σε πειθαρχημένους πολίτες και δήθεν απείθαρχους, που τους ονόμασε αρνητές, επειδή αυτοί θεωρούν ότι είναι κυρίαρχοι του σώματός τους και εναντιώνονται στην φασιστικού τύπου υποχρεωτικότητα!

Όταν το πανδημικό υγειονομικό πρόβλημα ασθενείας των πολιτών, δεν αγγίζει τους παράνομους μετανάστες και του ρομά!

Όταν θέτει σε υποχρεωτική αναστολή, τους πλέον αναγκαίους νοσοκομειακούς επιστήμονες, το ιατρικό-νοσηλευτικό προσωπικό, που όντες γνώστες των επιχειρουμένων ιατρικών πράξεων με αγνώστων στοιχείων σύνθεσης του χρησιμοποιουμένου εμβολιαστικού ιάματος και μάλιστα χωρίς οριστική χρονική διερεύνηση, αποτελεσματικότητα και αδειοδότηση από τους αρμοδίους Φορείς Υγείας, αρνούνται να εμβολιαστούν!

Όταν αγνοεί δεκάδες επιστήμονες παγκοσμίου κύρους (ιατρούς, ιολόγους, βιοχημικούς, μοριακούς βιολόγους, παθολόγους-ανατόμους κ.α.), επειδή έχουν αντίθετη άποψη από τη δική του!

Όταν αποκρύπτει ιατρική έκθεση – μελέτη των κ.κ. Σωτήρη Τσιόδρα, καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και Θόδωρου Λύτρα,   επίκουρου καθηγητή Δημόσιας Υγείας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο της Κύπρου, για τους θανάτους εκτός ΜΕΘ και τη σχέση της θνητότητας με τις περιορισμένες δυνατότητες του ΕΣΥ! Μια έρευνα που ολοκληρώθηκε τον Μάιο και μόλις πριν από λίγες ημέρες είδε το φως της δημοσιότητας!

 



Με τον σύγχρονο “Φαραώ” και την κυβέρνησή του να τα έχει εντελώς χαμένα και να προσπαθεί να περισώσει το κύρος του, λέγοντας – τάχατες - πως δεν γνώριζε!

Όταν το μεγάλο πρόβλημα στην αντιμετώπιση του Covid-19 είναι η έλλειψη αναγκαίου αριθμού ΜΕΘ, που υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις και βεβαίως και η σημερινή!  

Όταν έχει υποβαθμίσει νοσοκομειακές μονάδες και έχει κλείσει άλλες!

Όταν ακυρώνονται χειρουργεία βαρέων περιπτώσεων!

Έτσι προέκυψε και έλλειμμα δημοκρατίας, ελευθερίας, μαζί με την οικονομική αφαίμαξη και στέρηση – μεγάλου μέρους του πληθυσμού – στην ψυχαγωγία, στην διασκέδαση!

Έλλειμμα Δημοκρατίας με την χειραφέτηση της Δικαιοσύνης…

Η Δικαιοσύνη και τα όργανα που την απαρτίζουν (δεν υφίσταται πλέον διάκριση των εξουσιών δηλ. νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας), φαίνεται να προσβλέπουν μόνον στην προσωπική τους αναρρίχηση σε πιο υψηλόβαθμη καλύτερα αμειβόμενη θέση και έτσι έχει συμπαραταχθεί με την πολιτική βούληση των εκάστοτε κυβερνώντων.

Λαμβάνουν αναδρομικά μισθώματα και δεν επιθυμούν να συμμετάσχουν στην εισφορά αλληλεγγύης. Θεωρείται πως είναι πλήρως υποταγμένη στις αποφάσεις και τις ενέργειες της πολιτικής βούλησης των κυβερνητικών οργάνων!

Ο Λαός δεν την εμπιστεύεται, ως την προβλεπόμενη και επιβαλλόμενη από το Σύνταγμα για Δίκαιη και Ισόνομη μεταχείριση όλων των πολιτών!

Αφού αργεί η απόδοση Δικαιοσύνης για κραυγαλέες περιπτώσεις τραγικών συμβάντων, όπως πυρκαγιών με ανθρώπινα θύματα και πλημμυρών λόγω καθυστέρησης αντιπλημμυρικών έργων και παραλείψεων καθήκοντος των ιθυνόντων των ΟΤΑ και της πολιτείας. Τα πολιτικά πρόσωπα ενώ είχαν την υποχρέωση κατασκευής έργων δεν ενήργησαν αυτονόητα. Δεν τιμωρήθηκαν εξ αυτών των παραλείψεων, με καταφανή και υποτονική εκ μέρους της Δικαιοσύνης  την “ανέχεια” για τους πολιτικούς!

Όταν καταγράφονται αποφάσεις “χαστούκια” από Ενώσεις Δικαστών και Εισαγγελέων των Ευρωπαϊκών Κρατών για την μη αντίδραση των νομικών συλλόγων της χώρας για την καθ’ υπαγόρευση από την Κομισιόν και την ΕΕ επιβολή και εφαρμογή αντιλαϊκών μέτρων από τα μνημόνια και τους αντισυνταγματικούς νόμους. 

Όταν ο σύγχρονος “Φαραώ” στην Ελλάδα, εφαρμόζει διά νόμου τιμωρητική φίμωση, μετά από ειδική “επεξεργασία του άρθρου 191 Ποινικού Νόμου”,  για την έκφραση διαφορετικής άποψης  από τους πολίτες, τους δημοσιογράφους, τους ιστότοπους του διαδικτύου, του εντύπου Τύπου και των ΜΜΕ γενικότερα, στις αποφάσεις και τη διαχείριση της Εξουσίας!

Οι πυρόπληκτοι αφήνονται στην κακή τους μοίρα και η ακρίβεια διαλύει νοικοκυριά…





Αδυναμία διαχείρισης των πληγέντων πυρόπληκτων από τον σύγχρονο “Φαραώ”,  που τους μετέτρεψε σε πλημμυροπαθείς, κυρίως στη Βόρεια Εύβοια!

Αδυναμία διαχείρισης του ενεργειακού προβλήματος με αντικατάσταση των λιγνιτικών μονάδων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με ανεμογεννήτριες, με αύξηση των τιμολογίων ΔΕΗ και πώλησή της!

Προφανώς περιμένει τον “στρατηγό άνεμο” να φυσήξει, μήπως και φθηνύνουν τα σπιτικά τιμολόγια, από τη στιγμή που νοικιάζουν τα βουνά σε ιδιωτικές εταιρείες  με αποφάσεις του ΣτΕ, για να στήσουν κερδοφόρες επιχειρήσεις σε βάρος του λαού που δεν εισπράττει καμιά ωφέλεια! Άλλωστε, η δήθεν “κλιματική αλλαγή” είναι οικονομική καταστροφή, που θα εξαθλιώσει περαιτέρω τα νοικοκυριά με λίαν επικίνδυνα για την επιβίωση αρνητικά χαρακτηριστικά!

Έτσι αναμένεται περισσότερη φτώχεια, ακρίβεια, κλειστές επιχειρήσεις,  εκτίναξη των πληθωριστικών πιέσεων διακίνησης ρευστότητας, φωτιά στα τιμολόγια και τους λογαριασμούς της ενέργειας ηλεκτρικού ρεύματος, καυσίμων, φυσικού αερίου, ειδών πρώτης ανάγκης!

Επιβολή νέας φοροκατεγίδας και καταλήστευση των συνταξιούχων…

Φόρους, φόρους, φόρους καλούνται να πληρώσουν οι πολίτες αυτής της χώρας. Αν και έχουν πληρωθεί περίπου 43 δις ευρώ για φόρους, διαφαίνεται ότι πρόκειται να επιδεινωθεί η κατάσταση με καθυστερήσεις πληρωμών, αφού υπάρχουν και καθυστερήσεις τριών και τεσσάρων χρόνων στην απονομή συντάξεων ανθρώπων με τεράστιες ανάγκες, που θα αντιμετωπίσουν και τιμωρητικές παρακρατήσεις μισθών τους και ουδέποτε θα αναλάβουν αναδρομικά όσα τους αναλογούν.  Άλλωστε και τα αναδρομικά θα περάσουν στα έσοδα για επαναφορολόγηση.  Η ΑΑΔΕ ως Ανώνυμος Εταιρεία με έδρα στις Βρυξέλες ΔΕΝ πτοείται από την ανέχεια και οι πολίτες θα τρέξουν στην “τυφλή Δικαιοσύνη” για την απονομή του Δικαίου τους!

Όταν τελεσίδικες αποφάσεις του ΣτΕ για τους συνταξιούχους δεν εκτελούνται από τον σύγχρονο “Φαραώ” της Πατρίδος μας!

Όταν έρχεται νέα δικαστική απόφαση – βόμβα, που δικαιώνει συνταξιούχους, ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ, ορίζοντας πως δεν ήταν νόμιμες οι περικοπές σε επιδόματα (δώρα εορτών και αδείας), καθώς και στις επικουρικές τους συντάξεις για το χρονικό διάστημα από 11/6/2015 έως 11/5/2016! Και όπως αναφέρει η απόφαση, οι σχετικές διατάξεις νόμου του 2012 “αντίκεινται στις προπαρατεθείσες συνταγματικές διατάξεις και είναι, ως εκ τούτου, ανίσχυρες και μη εφαρμοστέες”!

Έτσι καλείται ο ΕΦΚΑ να καταβάλλει τα ποσά των περικοπών με τόκο μάλιστα 6%! Παράλληλα, αναγνωρίζει πως δικαιούται αυτών των ποσών και κάθε κληρονόμος θανούντος, αφού κάνει προσφυγή!

Ταυτόχρονα στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν τρεις συνδικαλιστικές οργανώσεις και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στον Ευρωπαϊκό Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (GDPR) η από 16/9/2021 Υπουργική Απόφαση με την οποία συνιστάται Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Εργοδοτών (ΓΕΜΗΣΟΕ)!

Πρόκειται για την Ομοσπονδία Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος (ΟΤΟΕ), το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθηνών και το Σωματείο Εργαζομένων ACS - Ταχυδρομικές Υπηρεσίες!

Σύμφωνα με το Νόμο Χατζηδάκη που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο προβλέπεται ότι στο πληροφορικό σύστημα ΕΡΓΑΝΗ θα συσταθεί Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων και Γενικό Μητρώο Οργανώσεων Εργοδοτών, στο οποίο θα εγγράφονται οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, ο αριθμός των μελών τους, και άλλα προσωπικά τους στοιχεία!

Σε αναζήτηση του σύγχρονου “Μωυσή”…

Αντιλαμβάνεστε ότι δεν αναφέρομαι στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του σύγχρονου “Φαραώ” της Πατρίδας μας, στα εθνικά θέματα, στην αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας και στην αθρόα παράνομη μετανάστευση που μαστίζει την Ελλάδα!

Είναι κορυφαία ζητήματα και στα οποία πολλάκις έχω αναφερθεί!

Έτσι με αυτά και με τα άλλα, εάν δεν βρεθεί ο σύγχρονος “Μωυσής” για να μας ελευθερώσει από τα δεσμά της σημερινής Εξουσίας, οι πληγές του “Φαραώ” συνεχώς θα αυξάνουν!!

 Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr

www.egerssi.gr



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου