Περί του φασισμού και των λοιμώξεων - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Περί του φασισμού και των λοιμώξεων

  Μια επιδημία είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής, όχι τόσο στο ιατρικό αλλά στο επίπεδο της αντιμετώπισης ή διαχείρισης της. H γελοιοποίηση τ...

 


Μια επιδημία είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής, όχι τόσο στο ιατρικό αλλά στο επίπεδο της αντιμετώπισης ή διαχείρισης της.


H γελοιοποίηση των ανηλεώς απαίδευτων τηλεοπτικών ιατρών, γυρολόγων, τους οποίους η Εξουσία άφησε επίτηδες αμολητούς σαν τα άγρια σκυλιά, για να μας φοβερίσουν, γαβγίζοντας την απληστία, την αγυρτεία και την αμάθεια τους έξω από τις ιερές θύρες μας…


Γράφει ο
Νίκος Αγαμέμνων Καραβέλος

Λοίμωξη, ( εκ του ρήματος λοιμώσσω- λοιμός), είναι η νοσηρή, μολυσματική κατάσταση, που προκαλείται από την εισβολή στον οργανισμό παθογόνων μικροοργανισμών.

Λοιμική, είναι η θανατηφόρα επιδημία. "Έπεσε λοιμική στον τόπο και κόσμος πολύς αφανίστηκε", έλεγαν.

Οι λοιμώξεις γενικώς, είναι της αρμοδιότητος της Ιατρικής, στο επίπεδο της διάγνωσης, πρόληψης και θεραπείας, όταν όμως γίνονται Λοιμικές ,δηλαδή επιδημίες ή "πανδημίες", χωρίς να αποβάλλουν την ιατρική πλευρά, καθίστανται αντικείμενο έρευνας και κλάδων, όπως η Νομική, η Κοινωνιολογία, τα Μαθηματικά και η Πολιτική.

Ο πολύς Μισέλ Φουκώ ανέλυσε γλαφυρά τον έρωτα της εξουσίας προς τις Λοιμικές (επιδημίες) και την ασυγκράτητη ροπή της προς την άγρια εκμετάλλευση αυτών προς υπεραύξηση των κερδών των πλουσίων σε βάρος των φτωχών.

Δεν είναι τυχαίο που ο Αιδεσιμότατος οικονομολόγος Τόμας Ρόμπερτ Μάλθους ( Thomas Robert Malthus 1766-1834), υποστήριζε ότι η αύξηση του πληθυσμού λειτουργεί ανασταλτικά στην πρόοδο. Η δύναμη του πληθυσμού, έλεγε, είναι πολύ μεγαλύτερη από αυτήν που μπορεί να συντηρήσει η γη. Υπεδείκνυε να χτίζονται οι πόλεις πλησίον των βάλτων, ώστε να αραιώνει ο πληθυσμός από τις επιδημίες.

Τα αυτά περίπου υποστηρίζει και ο "αείμνηστος" εσχ(κ)ατόψυχος "βασιλικός σύζυγος" της Μεγάλης Βρετανίας, πρόεδρος του "ευαγούς ιδρύματος" για τον έλεγχο της αύξησης του πληθυσμού. Εννοείται των φτωχών! Τα ίδια διακηρύσσουν οι ομοίως ανώμαλοι πλην ρεαλιστές πλουτοκράτες και σήμερα!

Επομένως οι Λοιμικές είναι "Θεού δώρο" για τους παραλυμένους παραλήδες της Γης, γιατί πλουτίζουν αγρίως από δαύτες, οπότε, κι αν δεν τις προκαλούν, πάντως τις εκμεταλλεύονται σφόδρα. Σκεφτείτε πως ένα ρεμάλι, κάποιος Σκούρας,( μάλλον πατριωτάκι μας) μέσα στην πανδημία (και εξαιτίας της) αύξησε την περιουσία του κατά κάμποσες εκατοντάδες δις δολάρια!

Ορθά, λοιπόν, ο Φουκώ περιέγραψε τον τρόπο διαχείρισης των επιδημιών της Πανούκλας, που δεν διαφέρει, τηρουμένων των αναλογιών, από την σημερινή διαχείριση του Κόβιντ 19.

Ένα επίσης κοινό ανά τους αιώνες χαρακτηριστικό των Λοιμικών ( επιδημιών), δεν είναι τόσο τα κλινικά συμπτώματα της ασθένειας αλλά, κυρίως, τα κοινωνικά συμπτώματα, όπως ο Φόβος, το Δέος, ο Τρόμος, από μια αόριστη μα αναμενόμενη τιμωρία θανάτου, τόσο περισσότερο βέβαιη, όσο λιγότερο αληθινή. Οι μόνοι που αδυνατούν να τα διαγνώσουν, είναι οι αγράμματοι φαρμακευτικο -δίαιτοι γιατροί.

Αυτά τα δεδομένα αποδεικνύουν ότι μια επιδημία είναι κυρίως ζήτημα πολιτικής, όχι τόσο στο ιατρικό αλλά στο επίπεδο της αντιμετώπισης ή διαχείρισης της.

Εκείθεν και η προφανής γελοιοποίηση των ανηλεώς απαίδευτων τηλεοπτικών ιατρών, γυρολόγων, τους οποίους η Εξουσία άφησε επίτηδες αμολητούς σαν τα άγρια σκυλιά, για να μας φοβερίσουν, γαβγίζοντας την απληστία, την αγυρτεία και την αμάθεια τους έξω από τις ιερές θύρες μας, λαμβάνοντας επί των κεφαλών τους το βάρος της οργής και της αηδίας μας.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου