Πλούσια η εγκληματική δραστηριότητα Αλβανών στην Ελλάδα... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Πλούσια η εγκληματική δραστηριότητα Αλβανών στην Ελλάδα...

  Αυτές τις ημέρες είχαμε πλούσια εγκληματική δραστηριότητα Αλβανών εγκληματιών στην Ελλάδα… Ας δούμε πως την περιγράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ…...

 


Αυτές τις ημέρες είχαμε πλούσια εγκληματική δραστηριότητα Αλβανών εγκληματιών στην Ελλάδα…


Ας δούμε πως την περιγράφουν τα αλβανικά ΜΜΕ…


Γράφει η ΘΩΜΑΪΣ  ΠΑΡΙΑΝΟΥ

Αλβανός δραπέτης έμπορος ναρκωτικών


Από τις 2/12, η ελληνική αστυνομία αναζητά τον Τζορτζ Ρενιολάρ, τον 41χρονο Αλβανό, ο οποίος συνελήφθη με 3,5 κιλά κάνναβης, ωστόσο κατάφερε να διαφύγει.Τα ΜΜΕ της Αλβανίας δημοσίευσαν επίσης τη φωτογραφία του Αλβανού που είναι προσαρτημένη σε αριθμό, όπου μέσω αυτού κάθε άνδρας εάν έχει πληροφορίες μπορεί να τη μοιραστεί με την αστυνομία για να πιάσει τον Αλβανό.  Η αστυνομία, τον αναζητά μαζί με τον συνεργό του που ταξίδευαν με αυτοκίνητο το οποίο βρισκόταν υπό αστυνομική παρακολούθηση για αρκετό καιρό. Όταν ο 41χρονος βρήκε τον "διώκτη" έξω από το αυτοκίνητο και το έσκασε από την αστυνομία. Από την άλλη, ο 37χρονος συνεργός του, παρά τις προσπάθειες να φύγει με αυτοκίνητο, δεν τα κατάφερε και πολλοί αστυνομικοί του έδεσαν χειροπέδες. Πέταξαν επίσης και μια τσάντα από το αυτοκίνητο, όπου οι αστυνομικοί ανακάλυψαν ότι υπήρχαν 3,5 κιλά κάνναβης, έτοιμα προς πώληση.

Έγκλημα ενδο-οικογενειακής βίας


Στην Λακωνία, ζούσε και εργαζόταν ένα ζευγάρι Αλβανών, με τα 2 παιδιά τους 8 και 11 ετών..  Στις 5 Δεκεμβρίου το βράδυ και ενώ τα παιδιά τους κοιμώνταν στο διπλανό δωμάτιο ο 40χρονος σύζυγος έπνιξε την 36χρονη σύζυγό του, μετά από καυγά και απειλή της συζύγου ότι θα πάρει τα δύο παιδιά τους και θα φύγει. Ακολούθως, ο δράστης κάλεσε την αστυνομία, λέγοντας : "Έλάτε ώρα, νομίζω ότι σκότωσα τη γυναίκα μου". Σύμφωνα με δημοσιεύματα της αστυνομίας, ο Αλβανός δεν έχει καταδικαστεί στο παρελθόν, ούτε η σύζυγός του τον είχε καταγγείλει ποτέ για ενδοοικογενειακή βία.

Δολοφόνοι αλβανοί με ελληνικά διαβατήρια

Στις 5 Δεκεμβρίου, ανακοινώθηκε ότι ο εντολέας της δολοφονίας του Επιτρόπου Artan Cuku, αποδείχθηκε ότι ήταν εξοπλισμένος με ψευδή ελληνική ταυτότητα για να αποφύγει την έκδοσή του στην Αλβανία. Η είδηση αυτή επιβεβαιώθηκε και από ευρεία έρευνα των ελληνικών αρχών, στην οποία εμπλέκονται πολλοί επικίνδυνοι εγκληματίες, πολλοί αρχηγοί μαφιόζικων οργανώσεων που έχουν εξοπλιστεί με ελληνικές ταυτότητες. Οι έρευνες και το σχέδιο που χρησιμοποίησαν γράφθηκε στη μεγάλη ελληνική εφημερίδα "Καθημερινή".                                                                                               

Τον Απρίλιο του 2020, ένας Αλβανός εγκληματίας με το ψευδώνυμο «Ricardo Muho» και εγκληματική δραστηριότητα στην Ισπανία και την Ελλάδα προσήχθη στην έρευνα του Πειραιά για να απολογηθεί για μια μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων. Ο "Μούχο" βρισκόταν ήδη σε ελληνική φυλακή εκείνη την εποχή, κατηγορούμενος ως ηθικός αυτουργός για τη δολοφονία του πρώην Αλβανού αστυνομικού Artan Cuku, πριν από τρία χρόνια στα Τίρανα. Ο τελευταίος είχε το όνομα αδιάφθορου, καθώς στα 20 χρόνια υπηρεσίας του οδήγησε σε φυλάκιση περίπου 1.000 σκληρών Αλβανών εγκληματιών. Ένας από αυτούς ήταν ο "Μούχο", ο οποίος κατηγορήθηκε από τις Αλβανικές αρχές ότι διέταξε την εξόντωση του διώκτη του με αντάλλαγμα αμοιβή 20.000 ευρώ.                                                                                 

Μέχρι τη σύλληψή του τον Δεκέμβριο του 2018, ο "Μούχο" κρυβόταν στην Αθήνα με πλαστό όνομα και διαβατήριο, φερόμενος ως «Χρήστος Χατζίδης». Τα πλαστά έγγραφα αγοράστηκαν αντί για 35.000 ευρώ από ελληνικούς φορείς, τα οποία επικυρώθηκαν το μεσημέρι από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μια από τις τυπικές περιπτώσεις εγκληματιών που έχουν αποκτήσει ψευδή ταυτότητα μέσω της εγκληματικής ομάδας είναι αυτή του 37χρονου Αλβανού Μάριος Νταμάντι, από το Τεπελένι, ο οποίος ασχολήθηκε με διακίνηση ναρκωτικών, και στις 16 Νοεμβρίου, εν μέσω μυστικής έρευνας, σκοτώθηκε σε ενέδρα

Μαφιόζικη εκτέλεση Έλληνα πυγμάχου


Έλληνας πυγμάχος πυροβολήθηκε με 4 σφαίρες στη μέση του δρόμου. Η αστυνομία έχει ισχυρές υποψίες ότι οι δράστες είναι μέλη ελληνοαλβανικής συμμορίας. Οι  σφαίρες αυτές στοίχισαν την ζωή του Έλληνα πυγμάχου Χάρη Κοντογεώργη, στις 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα, ενώ έντονες υποψίες έχουν δημιουργηθεί στις ελληνικές αρχές ότι οι δράστες είναι μέλη ελληνοαλβανικής συμμορίας. Η ελληνική αστυνομία έχει χαρακτηρίσει το γεγονός ως " μια χρόνια προειδοποίηση δολοφονίας" λόγω της σύνδεσης του πυγμάχου με διάφορες εγκληματικές συμμορίες.   

Τα ελληνικά ΜΜΕ γράφουν ότι υπάρχει φόβος ότι για διάφορους λόγους η διεκδίκηση των συμφερόντων στο οργανωμένο έγκλημα θα συνεχιστεί από Έλληνες εγκληματίες στην Αθήνα, τονίζοντας ότι 18 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους για τέτοια γεγονότα από το 2018. Αυτή η διεκδίκηση συνδέεται με  τις εγκληματικές επιθέσεις στη Ζάκυνθο, ή μεταξύ μελών της αλβανικής μαφίας.                                                          

Τι γεγονός συνδέει η αστυνομία με τη δολοφονία του πυγμάχου Χάρη Κοντογιώργη; Αξιωματούχοι της ΕΛ.ΑΣ εκτιμούν ότι το έγκλημα στο Γαλάτσι σχετίζεται άμεσα με τη δολοφονία ενός πρώην πυγμάχου Μ.M με το ψευδώνυμο "Κεφάλας" τον Μάη του τρέχοντος έτους. Τα δύο θύματα αποδεικνυόταν γνωστά για πολλά χρόνια και είχαν στενούς δεσμούς μεταξύ τους. Ο 44χρονος πυγμάχος βοήθησε τον 58χρονο σε διάφορες δουλειές, ενώ ο τελευταίος τον αποκάλεσε ή τον σύστησε ως «εγγονό»., Ακόμη και ο Χάρης Κοντογιώργης ήταν παρών στην εκτέλεση του 58χρονου πριν από λίγους μήνες στην περιοχή της Μεταμόρφωσης της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της αστυνομίας, το "συμβόλαιο θανάτου" του πρώην πυγμάχου τον Μάη ήταν στενά συνδεδεμένο με ελληνικές και κυρίως αλβανικές συμμορίες για την κατάληψη της περιοχής "υπό παρακολούθηση"                                                

Το βαρύ γεγονός έλαβε χώρα στις 6 Δεκεμβρίου το απόγευμα στο Γαλάτσι, καθώς ο 35χρονος εισήλθε στον αθλητικό σύλλογο πυγμαχίας.       



         Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

             κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!   

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου