Αυστραλία: Ακύρωσαν την βίζα του ανεμβολίαστου «εγκληματία» Ν.Τζόκοβιτς και τον απελαύνουν αύριο μετά από «θρίλερ» εννέα ωρών! Η «Δημοκρατία» νίκησε...ενάντια στην ελευθερία! Θα κινηθεί νομικά! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Αυστραλία: Ακύρωσαν την βίζα του ανεμβολίαστου «εγκληματία» Ν.Τζόκοβιτς και τον απελαύνουν αύριο μετά από «θρίλερ» εννέα ωρών! Η «Δημοκρατία» νίκησε...ενάντια στην ελευθερία! Θα κινηθεί νομικά!

  Διπλωματικό θρίλερ με τον Τζόκοβιτς και νέες δηλώσεις του πατέρα του: «Μάχη για την ελευθερία του κόσμου» Μετά από εννιά ώρες αναμονής σ...

 





Διπλωματικό θρίλερ με τον Τζόκοβιτς και νέες δηλώσεις του πατέρα του: «Μάχη για την ελευθερία του κόσμου»

Μετά από εννιά ώρες αναμονής στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης αναγκάζεται να αποχωρήσει από τη Αυστραλία. Ο Νόβακ Τζόκοβιτς θα κινηθεί νομικά μετά την άρνηση βίζας που τον αφήνει...αιχμάλωτο!

 

Σύμφωνα με το Theage.com οι αρχές της Αυστραλίας ενημέρωσαν τον Νόβακ Τζόκοβιτς ότι ακύρωσαν τη βίζα του, καθώς δεν πείστηκαν από τα έγγραφα που παρουσίασε και πρέπει να αποχωρήσει άμεσα από τη χώρα.


Η Αυστραλία, δεν επιτρέπει την είσοδο στη χώρα σε ανθρώπους που δεν έχουν κάνει το εμβόλιο του κορωνοϊού και το Νο1 του κόσμου έχει επιλέξει να μην εμβολιαστεί. Την Τρίτη (4/1), ο «Νόλε» γνωστοποίησε με μήνυμα του στο Instagram ότι έλαβε ιατρική εξαίρεση, γράφοντας χαρακτηριστικά ότι: «Πέρασα φανταστικό και ποιοτικό χρόνο με τους αγαπημένους μου κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που είχα και σήμερα πάω στην Αυστραλία με άδεια ιατρικής εξαίρεσης». Το συγκεκριμένο ποστάρισμα ήταν η αφετηρία, ενός ταξιδιού που εξελίχθηκε σε «θρίλερ» με διπλωματικές και κοινωνικές διαστάσεις...!

Ο διευθυντής αγώνων του Australian OpenΚρεγκ Τάιλι, ουσιαστικά έριξε το… μπαλάκι στον Τζόκοβιτς«Κατανοούμε πλήρως την αναστάτωση όλων καθώς είναι γνωστές οι απόψεις του Νόβακ σχετικά με τον εμβολιασμό. Ωστόσο, εναπόκειται σε αυτόν να συζητήσει δημόσια για την κατάστασή του και για τους λόγους που πήρε την εξαίρεση. Εμείς δεν είμαστε σε θέση, δεν είναι και νόμιμο, να αποκαλύψουμε τους λόγους και να δημοσιοποιήσουμε ιατρικές πληροφορίες», τόνισε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας ότι η ιατρική εξαίρεση δόθηκε, μετά από εξέταση στοιχείων και δεδομένων.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Σκοτ Μόρισον, μιλώντας για το θέμα ανέφερε ότι ο Τζόκοβιτς θα πρέπει να αποδείξει ότι έχει πραγματική ιατρική εξαίρεση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα πάρει το επόμενο αεροπλάνο και θα γυρίσει σπίτι του! «Περιμένουμε την παρουσίασή του και ποια στοιχεία θα μας παρέχει για να το υποστηρίξει αυτό. Αν αυτά τα στοιχεία είναι ανεπαρκή, τότε δεν θα έχει διαφορετική μεταχείριση από κανέναν άλλον και θα είναι στο επόμενο αεροπλάνο για το σπίτι. Δεν θα πρέπει να υπάρχουν ειδικοί κανόνες για τον Νόβακ Τζόκοβιτς. Κανένας απολύτως», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς απειλεί να κινηθεί νομικά μετά την άρνηση βίζας που τον αφήνει αιχμάλωτο

Ο Νο.1 του παγκόσμιου τένις, ο Νόβακ Τζόκοβιτς, θα προσβάλει νομικά την απόρριψη της βίζας του την τελευταία στιγμή, αφού πέρασε οκτώ ώρες υπό κράτηση στο αεροδρόμιο της Μελβούρνης ανεπιτυχώς παραπέμποντας την υπόθεσή του στους συνοριακούς αξιωματούχους τη νύχτα.

Το πρωί της Πέμπτης, οι δικηγόροι του Τζόκοβιτς ετοιμάζονταν να αμφισβητήσουν την απόφαση, επιβεβαίωσαν δύο πηγές που γνωρίζουν την υπόθεση στο The Age και στο Sydney Morning Herald .

Ο Τζόκοβιτς, που βρίσκεται στο Νο. 1 στον κόσμο, θέλει να παίξει στο Australian Open, το οποίο ξεκινά στις 17 Ιανουαρίου. Έχει κερδίσει το τουρνουά εννέα φορές. Ένας 10ος τίτλος θα τον παρέσυρε τους αντιπάλους του Ρότζερ Φέντερερ και Ράφαελ Ναδάλ, οι οποίοι είναι ισόπαλοι μαζί του για το ρεκόρ των 20 νικών στα γκραν σλαμ καριέρας των ανδρών.

Ο Τζόκοβιτς και το προσωπικό υποστήριξής του έφυγαν από το αεροδρόμιο περίπου στις 10 το πρωί της Πέμπτης. Μπορεί να τεθεί υπό κράτηση μεταναστών στο Carlton καθώς οι δικηγόροι του προσπαθούν να ανατρέψουν την απόφαση.

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς Κρατήθηκε ως «εγκληματίας» από τους Αυστραλούς γεγονός που προκάλεσε οργή στη Σερβία

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας κάλεσε σε συνάντηση τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι.

Απόιστευτη τροπή πήρε το ζήτημα τις προηγούμενες ώρες με τον Νόβακ Τζόκοβιτς, πριν τελικά αποφασιστεί η οριστική απέλαση του..! Ο Υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας, Νίκολα Σελάκοβιτς, παρουσιάστηκε έξαλλος από τα σερβικά Μ.Μ.Ε καθώς δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τις αρχές της Αυστραλίας και συγκεκριμένα με τον ομόλογό του στην Καμπέρα.

Γι’ αυτό κάλεσε σε έκτακτη συνάντηση τον Ντάνιελ Έμερι, τον πρέσβη της Αυστραλίας στο Βελιγράδι, ενώ ταυτόχρονα έστελνε επιστολή διαμαρτυρίας με την απαίτηση ο Τζόκοβιτς να αφεθεί αμέσως ελεύθερος. 

«Οι συνοριακές αρχές μπορούν να προχωρήσουν στην έκδοση visa, ωστόσο μετέφεραν την υπόθεση στις αρχές της Βικτόρια. Το πολιτικό παιχνίδι της Αυστραλίας παίζεται στην πλάτη του Τζόκοβιτς» ανέφερε η σερβική Informer, η οποία έγραψε ότι «ο Νόβακ κρατείται ως εγκληματίας, με αστυνομική επιτήρηση την ώρα που η σερβική κυβέρνηση διαμαρτύρεται με επιστολή της στην αντίστοιχη της Αυστραλίας και ζητάει την άμεση απελευθέρωσή του».

«Ξέσπασε» ο πατέρας του – «Τον κρατούν αιχμάλωτο, να βγούμε στους δρόμους»

Ο πατέρας του Σέρβου τενίστα μίλησε στο Spuntik για αιχμαλωσία του γιού του και για μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου.

Την ώρα, λοιπόν, που πήγε να δημιουργηθεί διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Σερβίας και Αυστραλίας, ο πατέρας του «Νόλε», Σερτζάν, κάλεσε τους Σέρβους να είναι έτοιμοι, ώστε να κατέβουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

«Δεν έχω ιδέα τι συμβαίνει, τον κρατούν αιχμάλωτο εδώ και πολλές ώρεςΔεν είναι μια μάχη για τον Νόβακ αυτή, είναι μία μάχη για την ελευθερία του κόσμου! Είναι μία μάχη για όλο τον κόσμο. Αν δεν τον απελευθερώσουν μέσα στην επόμενη μισή ώρα, ετοιμαστείτε να κατέβουμε στους δρόμους. Είναι μία μάχη για όλους μας», τόνισε χαρακτηριστικά.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου