Dr. Ryan Cole: «Η ανησυχητική τάση αύξησης των καρκίνων υποδηλώνει ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 αλλάζουν τη φυσική ανοσολογική απόκριση» (Video) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Dr. Ryan Cole: «Η ανησυχητική τάση αύξησης των καρκίνων υποδηλώνει ότι τα εμβόλια κατά του COVID-19 αλλάζουν τη φυσική ανοσολογική απόκριση» (Video)

  «Βλέπουμε μια αλλαγή στην έμφυτη ανοσοαπόκριση», λέει ο παθολόγος Δρ. Ryan Cole, ιδρυτής της Cole Diagnostics. Τους τελευταίους μήνες, ο...

 






«Βλέπουμε μια αλλαγή στην έμφυτη ανοσοαπόκριση», λέει ο παθολόγος Δρ. Ryan Cole, ιδρυτής της Cole Diagnostics.


Τους τελευταίους μήνες, ο Dr. Cole είπε ότι άρχισε να βλέπει στο μικροσκόπιο μια σειρά από ανησυχητικές τάσεις: την εμφάνιση μιας παιδικής ασθένειας σε ενήλικες και μια αύξηση των σπάνιων καρκίνων. Άλλοι γιατροί έχουν επαναλάβει τις παρατηρήσεις του, λέει, αλλά δεν διεξάγονται αυστηρές μελέτες.

 

Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

 

«Δεν μπορείς να βρεις αυτό που δεν ψάχνεις», λέει.

Ρίχνουμε επίσης μια ματιά στους παράγοντες που επηρεάζουν τον τρόπο με τον οποίο ένα άτομο αντιμετωπίζει τον COVID-19. Η Αμερική έχει μια κρίση βιταμίνης D , η οποία είναι απαραίτητη για ένα λειτουργικό ανοσοποιητικό σύστημα, λέει ο Cole. «Αυτό είναι ένα μήνυμα για τη δημόσια υγεία που είναι τόσο κρίσιμο, γιατί έτσι ανεβαίνει το επίπεδο βιταμίνης D σας, έτσι αυξάνεται η συνολική σας ικανότητα να καταπολεμάτε όχι μόνο τον COVID, αλλά οποιονδήποτε ιό σε οποιαδήποτε εποχή του ιού».

Ακολουθεί το αποκαλυπτικό video της συνέντευξης στο «American Thought Leaders» και στη συνέχεια η απομαγνητοφώνηση:


Jan Jekielek: Δρ Ryan Cole, χαίρομαι πολύ που σας έχω στους Ηγέτες της Αμερικανικής Σκέψης.

Δρ. Ryan Cole: Ευχαριστώ Jan, χαίρομαι που βρίσκομαι εδώ.

κ. Jekielek: Λοιπόν, Δρ Κόουλ, ήμασταν και οι δύο λίγο νωρίτερα σήμερα σε αυτήν την πορεία για το «Νίκησε τις Εντολές» στην Ουάσιγκτον, DC στο Μνημείο του Λίνκολν. Και μου φάνηκε ότι ήσουν ένας από τους MCs. Έχουμε λοιπόν μεγάλη ευκαιρία εδώ, απλώς για να μας δώσετε μια ιδέα για το τι ήταν αυτό και τι πιστεύετε ότι επιτεύχθηκε εδώ σήμερα.

Δρ. Κόουλ: Ήταν μια καλή ευκαιρία να φέρουμε ηγέτες της σκέψης μαζί, γιατρούς, επιστήμονες που ήταν στην πρώτη γραμμή του COVID για να μοιραστούν ένα μήνυμα ενότητας, προς τα εμπρός. Προσπάθεια να σταματήσουν ορισμένες από τις πολιτικές και τις διαδικασίες που έχουν συμβεί και δεν ήταν επιστημονικές. Αυτοί λοιπόν είναι άνθρωποι, συνάδελφοι γιατροί, από όλο τον κόσμο. Ξέρετε πολλούς από αυτούς, τον Δρ Mercola, τον Dr. Malone, τον Dr. Urso, τον Dr. Corey, που έδωσαν έμφαση στην έγκαιρη θεραπεία. Όσοι έχουν δει τους κινδύνους σε αυτά τα πλάνα. Το γεγονός ότι τα πλάνα είναι ξεπερασμένα τώρα που έχουμε ουσιαστικά έναν νέο ιό εδώ. Ομικρο.

Έτσι, αυτή ήταν μια ευκαιρία να ενοποιήσουμε πραγματικά τους ανθρώπους και στις δύο πλευρές, εμβολιασμένοι ή μη, δεν έχει σημασία ποιο είναι το πολιτικό σας κόμμα να πει βασικά, «Γεια, το σώμα μας είναι δικό μας, ο ιερός ναός μας, και δεν υπάρχει λόγος για εμάς να επιβάλλει κάτι που δεν έχει νόημα, ειδικά για τα παιδιά». Ήταν λοιπόν μια καλή ευκαιρία. Και ναι, οι συνάδελφοί μου είπαν, "Γεια, γιατί δεν κάνεις MC σήμερα;" Και σκέφτηκα, «Εντάξει, θα ήταν διασκεδαστικό». Και ήταν. Ήταν μια καλή ευκαιρία να δούμε τους ανθρώπους να ενώνονται με αυτόν τον τρόπο.

Mr. Jekielek: Επομένως, δεν είναι απαραιτήτως προφανές πώς καταλήξατε από την παρουσία σας σε αυτήν, πολλά, πολλά χρόνια σε μια διαγνωστική επιχείρηση, που ήταν ο πυρήνας της δουλειάς σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, στο να βρεθείτε ξαφνικά στη σκηνή εδώ στο Lincoln Memorial. Έπρεπε να σκάψω λίγο και να μάθω ποιο είναι το υπόβαθρό σας, ποιο είναι αυτό στο οποίο δουλέψατε και τώρα δουλεύετε; Και πώς σε οδήγησε αυτό εδώ;

Δρ. Κόουλ: Σίγουρα. Ήταν όλα ένα θεϊκό ατύχημα. Είμαι κάπως εξωστρεφής εσωστρεφής, πραγματικά. Υπήρξα πολυάσχολος παθολόγος, εκπαιδευμένος στην Mayo Clinic, εκπαιδευμένος στην ανατομική και κλινική παθολογία, τη χειρουργική παθολογία. Έκανε κάποιο Ph.D. εργάστηκε στην ανοσολογία και στη συνέχεια έκανε μια υπο-ειδίκευση στη δερματοπαθολογία στη Νέα Υόρκη, υπό τον Παγκόσμιο Εμπειρογνώμονα. Λοιπόν, ναι, είμαι παθολόγος—είμαι ανεξάρτητος εδώ και 18 χρόνια—

κ. Jekielek: Και πολύ συνοπτικά, παθολογία μόνο για τους απλούς.

Δρ. Κόουλ: Α, ναι. Για την παθολογία, είμαι ο πιο σημαντικός γιατρός που δεν συναντάς ποτέ και ελπίζεις πάντα να είναι σωστός; Αυτό σημαίνει ότι παίρνω ένα κομμάτι από σένα και δεν έρχεσαι να με δεις, αλλά αυτό το κομμάτι σου έρχεται να με δει. Οπότε είμαι ο γιατρός για τον γιατρό. Κάνω αυτή τη διάγνωση καρκίνου, αυτή τη διάγνωση μόλυνσης. Κοιτάζω τα πάνελ αιμοληψίας σας. Κοιτάζω τις μικροβιολογικές σας αναφορές.

Κοιτάζω, χαριτολογώντας το λέμε στην επιχείρηση κρέας ή χυμός. Τέλος πάντων, είτε κοιτάμε ιστούς είτε υγρά από το σώμα και αναλύουμε ποια διαδικασία ασθένειας συμβαίνει σε αυτό το άτομο. Η δουλειά μου λοιπόν είναι να είμαι διαγνωστικός. Τώρα δούλευα [στα] επείγοντα, οικογενειακή ιατρική και δερματολογία για πολλά χρόνια επίσης. Είμαι λοιπόν πολύ κλινικά προσανατολισμένος παθολόγος. Έτσι σκέφτομαι σε κλινικές σφαίρες, αλλά διαγνώσω και βοηθώ τον γιατρό να κατανοήσει την ασθένεια του ασθενούς του.

κ. Jekielek: Και είστε σε αυτήν την προσωπική πρακτική εδώ και χρόνια;

Δρ Κόουλ: 18 χρόνια, έχω δει περίπου 500.000 ασθενείς στην καριέρα μου.

κ. Jekielek: Βλέπεται από μικροσκόπιο ή κάτι τέτοιο;

Δρ. Κόουλ: Κυρίως μέσω του μικροσκοπίου.

Κύριος Jekielek: Περνάτε τις κανονικές σας ρουτίνες και ο κορωνοϊός εμφανίζεται στις αρχές του 2020, και τι συμβαίνει;

Δρ. Κόουλ: Λοιπόν, έχοντας το υπόβαθρο στην ανοσολογία και την ιολογία, σκέφτηκα, «Εντάξει, αυτό είναι ενδιαφέρον. Τι είναι η νέα πανδημία;» Ήμουν εξοικειωμένος με τον αρχικό SARS-CoV-1. Το είχα μελετήσει αρκετά καλά. Όταν εμφανίστηκε το MERS, το είχα μελετήσει καλά και εγώ. Έτσι σκέφτηκα, «Εντάξει, εδώ είναι ένας άλλος κορονοϊός. Ας δούμε λοιπόν τι διαφορετικό έχει αυτό ή τι είναι το ίδιο με αυτό.” Και είναι σχεδόν 80 τοις εκατό ίδιο με τον αρχικό SARS-CoV-1.

Έτσι σκέφτηκα, «Εντάξει, ξέρουμε τι συνέβη εκεί». Προέκυψε, επηρέασε κυρίως τους ηλικιωμένους από την άποψη των δυσμενών αποτελεσμάτων και στη συνέχεια κάηκε αρκετά γρήγορα. Και όσοι είχαν εκτεθεί είχαν ανοσία και εξακολουθούν να είναι 18 χρόνια αργότερα, σκέφτηκα, «Εντάξει, έτσι μπορούμε να το διαχειριστούμε». Και μετά παρακολούθησα τι έκανε ο κόσμος και σκέφτηκα, «Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προσέγγιση σε κάτι», τις δύο εβδομάδες για να ισοπεδώσω την καμπύλη και φοβόμαστε τι μπορεί να κάνει αυτό.

Λοιπόν, ασχολούμαι με τις γενετικές αλληλουχίες, εξετάζω ποιες είναι οι διαφορές στην πρωτεΐνη ακίδας; Ποια είναι η ιστορία αυτού του ιού σε σύγκριση με αυτό που έχουμε δει στο παρελθόν. Και κάνοντας ιολογία στο εργαστήριο, μοριακή διάγνωση, σκέφτηκα, «Εντάξει, θα πρέπει να κάνουμε κάποιες επιπλέον δοκιμές στο εργαστήριο», το οποίο κάναμε. Αυτό ήταν ένα slog γιατί όλα τα χρήματα πήγαν στα γιγάντια εταιρικά εργαστήρια στην αρχή, και προσπαθώ να τα μεταφέρω στο περιβάλλον της κοινότητας. Και τελικά, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχουμε δοκιμάσει ίσως 150.000 συν ασθενείς μέσω ενός ανεξάρτητου εργαστηρίου της κοινότητας.

κ. Jekielek: Είναι το εργαστήριό σας;

Δρ. Κόουλ: Το εργαστήριό μου. Ναι ναι. Ναι. Δεν είμαι το μόνο εργαστήριο στην πολιτεία, υπάρχουν πολλά άλλα, αλλά ήμασταν οι πρώτοι που είπαμε: «Κοιτάξτε, δεν μπορούμε να περιμένουμε επτά έως 10 ημέρες, όταν ένας ιός έχει κάνει αναπαραγωγή, είναι πέντε έως επτά ημέρες. Άρα για να λάβουμε απάντηση μέχρι τότε είναι πολύ αργά». Έτσι, προσπάθησα να κάνω ό,τι μπορούσα για να αυξηθούν οι δοκιμές στην κοινότητά μου νωρίς. Εστιάσαμε λοιπόν σε αυτό για το πρώτο μέρος της πανδημίας. Και πάλι, μελετούσα πώς αυτό επηρεάζει την κοινωνία [και] ποια ηλικιακή διαστρωμάτωση. Είχαμε ένα συναρπαστικό παράδειγμα εργαστηρίου νωρίς στην κοινωνία και αυτό ήταν μια ιστορία δύο πλοίων. Και αυτό ήταν το Diamond Princess για το οποίο όλοι είχαν ακούσει και το USS Roosevelt.

Είχαμε λοιπόν αυτό το κρουαζιερόπλοιο και είδαμε ότι ο ιός είχε επηρεάσει τους ηλικιωμένους και η αναλογία του ποσοστού θνησιμότητας ήταν μεταξύ των ηλικιωμένων. Στη συνέχεια, είχατε το USS Roosevelt όπου ένα άτομο με προϋπάρχουσες παθήσεις υπέκυψε, αλλά είχατε περίπου το ίδιο ποσοστό μόλυνσης και στα δύο πλοία. Και ξέραμε από νωρίς, αν είχαμε παρακολουθήσει το έργο του Δρ. Ioanaddis ή του Dr. Jay Bhattacharya, θα λέγαμε, "Ε, έχουν δίκιο, από επιδημιολογική άποψη." Και είχαμε αυτές τις πρώτες μελέτες. Ως παθολόγος λοιπόν, ως διαγνώστης προτύπων, τι παθολογία είναι πρότυπο.

κ. Jekielek: Μόνο μια ερώτηση πριν πάμε στο μοτίβο. Σωστά για τι; Τι ήταν σωστό για τον Ioanaddis και τον Dr. Bhattacharya και οι δύο στο Stanford, σωστά; Ναι.

Δρ. Κόουλ: Ναι. Είχαν δίκιο, κοιτάξτε, ο ιός μολύνει πολύ περισσότερους ανθρώπους από ό,τι έλεγαν οι δικοί μας στην τηλεόραση. Είχαμε αυτό το ποσοστό θνησιμότητας από τρομακτικά ποσοστά, αλλά πραγματικά το ποσοστό θνησιμότητας κρουσμάτων, μπορείτε να υπολογίσετε μόνο εάν γνωρίζετε τον πραγματικό αριθμό των μολύνσεων. Έτσι βγήκαν στις κοινότητες και είπαν, «Εντάξει, ορίστε ο αριθμός των ανθρώπων που είναι στο νοσοκομείο, πεθαίνουν.

Αλλά ο πραγματικός αριθμός των ατόμων που έχουν μολυνθεί είναι πολύ μεγαλύτερος από αυτόν, γεγονός που καθιστά το ποσοστό θνησιμότητας σε αυτήν την περίπτωση μόνο ένα κλάσμα του ποσοστού αντί για πολλές ποσοστιαίες μονάδες. Είχαμε λοιπόν αυτό το κοινωνικό κατασκεύασμα ότι το 3% ή το οκτώ τοις εκατό των ανθρώπων θα πεθάνουν. Εάν κοιτάξατε νωρίς τα δεδομένα της Βόρειας Ιταλίας, ενώ στην πραγματικότητα ήταν, εάν είστε άνω των 65 ετών με τέσσερις συννοσηρότητες, τότε έχετε 0,5 τοις εκατό πιθανότητα μετάδοσης ή 1 τοις εκατό ή δύο τοις εκατό. Αλλά κάτω των 65 ετών χωρίς συννοσηρότητες, το ποσοστό θνησιμότητας ήταν ουσιαστικά σχεδόν μηδενικό.

Έτσι, ο Δρ. Ioanaddis και ο Dr. Bhattacharya, ο οποίος ήταν ένας από τους συγγραφείς της Διακήρυξης του Great Barrington, και έχω γίνει φίλοι μαζί του. Είχαν δίκιο νωρίς, αλλά η κυβερνητική πολιτική, όταν το εξετάσαμε, ήταν περισσότερο ο πανικός και ο φόβος αντί να ακολουθήσουμε τα δεδομένα ή να ακολουθήσουμε αυτά τα παραδείγματα σκαφών εργαστηρίου όπως λέγαμε.

Ξέρω λοιπόν ότι εσύ και εγώ συζητούσαμε λίγο πριν, είμαστε και οι δύο άνθρωποι με σχέδια. Και η καθημερινή μου δουλειά είναι ότι εκατομμύρια κύτταρα την ημέρα περνούν από τα μάτια μου και εκατομμύρια μοτίβα δεδομένων στο εργαστήριο περνούν από τους βολβούς των ματιών μου. Βλέπω ίσως 40.000 βιοψίες το χρόνο, είμαι υπεύθυνος για δεκάδες χιλιάδες αιματολογικές εξετάσεις. Οπότε μοτίβα, μοτίβα, μοτίβα. Είδα λοιπόν τα μοτίβα από νωρίς, και μετά η αντίδρασή μας σε αυτά τα μοτίβα είναι πραγματικά εκεί που ξύπνησα και είπα: «Περιμένετε, τα πράγματα δεν έχουν νόημα εδώ. Η προσέγγισή μας σε αυτό, η δημόσια πολιτική μας, δεν ταίριαζε πραγματικά με το φάρμακο».

κ. Jekielek: Για ένα διάστημα το σκεφτόσασταν μόνο για τον εαυτό σας, αλλά κάποια στιγμή σε κάλεσαν σε ένα σεμινάριο. Πες μου για αυτό. Άκουσα λίγα πράγματα για αυτό.

Δρ Κόουλ: Ναι. Αυτό λοιπόν ήταν ένα απροσδόκητο ταξίδι. Σίγουρα εκπαίδευα τους ασθενείς καθώς περνούσαν από το εργαστήριο. Είχα ακούσει μερικές από τις διαλέξεις της πρώιμης θεραπείας από κάποιους άλλους συναδέλφους μου. Εξέτασα επίσης τα επαναχρησιμοποιημένα φάρμακα και άρχισα να θεραπεύω ασθενείς.

Ο πρώτος μου ασθενής ήταν ο μικρότερος αδερφός μου, παχύσαρκος, διαβητικός τύπου 1. Έχει χάσει λίγο βάρος. Πάντα μου λέει να το πω στους ανθρώπους τώρα. Ήταν ο πρώτος μου ασθενής με COVID, πραγματικά άρρωστος, στο δρόμο του για το ER. Είπα, «Μην πας στο ER, πήγαινε στο φαρμακείο. Καλώ λίγη ιβερμεκτίνη». Τον περιποιήθηκε. 24 ώρες αργότερα με φωνάζει, «Γεια, θυμήσου αυτόν τον πόνο που είχα στους πνεύμονές μου. Θυμηθείτε ότι το οξυγόνο μου ήταν 86. Λοιπόν, είμαι μέχρι τα 98 και νιώθω υπέροχα». Σε μια μέρα, και έτσι αντέδρασαν ορισμένες από τις προηγούμενες παραλλαγές σε ορισμένες από αυτές τις προηγούμενες θεραπείες.

Αυτή ήταν λοιπόν η πρώιμη εμπειρία μου με αυτό. Εκπαίδευα ασθενείς από τη στιγμή που ξεκινήσαμε τις δοκιμές. Έρχονταν από το εργαστήριο και έβαλα ταμποναριστά χιλιάδες άρρωστους ασθενείς προσωπικά, εκτός από την ομάδα μου. Και θα τους συμβούλευα: «Αυξήστε τα επίπεδα βιταμίνης D σας. Εάν έχουμε μια διεθνή πανδημία ανεπάρκειας βιταμίνης D, βεβαιωθείτε ότι το ανοσοποιητικό σας σύστημα είναι συντονισμένο. Αυτό είναι ένα κρίσιμο μέρος». Οπότε έκανα εκπαίδευση.

Έπειτα άρχισα να κάνω κάποιες πρώιμες θεραπείες, γιατί ποτέ δεν ξέχασα πώς να γίνω πραγματικός γιατρός. Και τότε ένας φίλος μου ήρθε στο εργαστήριο και είπε: «Γεια, ο Αντικυβερνήτης στην πολιτεία σας, το Αϊντάχο, κάνει ένα εκπαιδευτικό σεμινάριο κατά τη διάρκεια της νομοθετικής συνόδου μία φορά την εβδομάδα. Θέλει κάποιον να μιλήσει για τον COVID». Λοιπόν, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει μερικές ιστορίες σχετικά με το πόσο είχαμε βοηθήσει την κοινότητα και προσπαθούσαμε να κάνουμε για την κοινότητα. Και έζησα στο εργαστήριο για τρεις μήνες κυριολεκτικά όσο ήμασταν στο πρώτο κύμα.

Πήγα λοιπόν στην πρωτεύουσα της πολιτείας για να δώσω μια μικρή 20λεπτη μεσημεριανή διάλεξη τσιτ-chat ενώ οι άνθρωποι έτρωγαν το σάντουιτς τους, ορίστε μερικά στοιχεία για τον COVID. Μέχρι τότε είχα διαβάσει χιλιάδες άρθρα και είχα δει χιλιάδες ασθενείς. Έφτιαξα λοιπόν μια μικρή περίληψη και την επόμενη μέρα, αφού έδωσα αυτή τη διασκεδαστική διάλεξη, χτύπησα μερικά χτυπήματα στην πλάτη και σκέφτηκα, «Εντάξει, ήταν διασκεδαστικό». "Γεια, είχες 10.000 προβολές, είχες 50.000 προβολές."

Είμαι σαν, «Περιμένετε προβολές. Δεν δημοσίευσα τίποτα.” Κάποιος το είχε βιντεοσκοπήσει και έγινε viral μέχρι που φυσικά το YouTube το απέσυρε γιατί οι πληροφορίες σε αυτό βασικά φροντίζουν για την υγεία του ανοσοποιητικού σας. Πάρτε τη βιταμίνη D σας. Μαντέψτε, υπάρχουν πρώιμες θεραπείες. Μαντέψτε, αυτά τα πλάνα είναι πειραματικά. Η ενημερωμένη συναίνεση είναι εξαιρετικά σημαντική όταν χρησιμοποιούμε κάτι ολοκαίνουργιο σε μια κοινωνία χωρίς μακροπρόθεσμα δεδομένα.

Έτσι, έδωσα ένα μήνυμα πολύ κοινής λογικής με έναν πολύ παθιασμένο τρόπο που μου είπαν και είχε απήχηση σε πολύ κόσμο, ακόμη και στη σημερινή πορεία και ομιλία. Είχα τόσους πολλούς ανθρώπους, «Αυτή η ομιλία που έδωσες». Όπως, «Ω ναι, το ξέρω». Και έχω σοκαριστεί και εκπλήσσομαι που τόσοι άλλοι συνάδελφοι δεν έχουν μιλήσει. Έτσι, όταν συνέβη αυτό, αυτό το πρώτο, μετά προσκλήθηκα να έρθω σε αυτό το πρόγραμμα ή σε εκείνο το πρόγραμμα, «Θα μας εκπαιδεύσετε σε αυτό; Μπορείτε να μας πείτε για αυτό;» Οπότε, οδήγησα πολύ τα δεδομένα και απλώς προσπάθησα να μοιραστώ την επιστημονική αλήθεια και μετά να επισημάνω πού οι δημόσιες πολιτικές και οι αποφάσεις που λαμβάνουμε ή επιβάλλουμε στους ανθρώπους δεν ταιριάζουν με αυτό που γνωρίζουμε επιστημονικά.

κ. Jekielek: Ξεκινήσατε λοιπόν να θεραπεύετε ασθενείς για COVID;

Δρ Κόουλ: Το έκανα.

κ. Jekielek: Ναι.

Δρ Κόουλ: Και αυτό είναι ενδιαφέρον, ο πρώτος ασθενής ήταν ο αδερφός μου και αυτό πήγε καλά. Διαβητικός τύπου 1, συννοσηρότητες. Ξέραμε μέχρι τότε ποιος είχε δυσμενή έκβαση, η συννοσηρότητα, οι υποκείμενες παθήσεις, οι ηλικιωμένοι. Ο επόμενος ασθενής που αντιμετώπισα ήταν η 78χρονη μητέρα μου, πιθανότατα το πήρε από τον αδερφό μου. Αλλά ήταν καλύτερη σε 36 ώρες. Προφύλαξη, ο μπαμπάς μου που δεν έπαθε ποτέ COVID. Και έτσι ήταν ένα ενδιαφέρον ταξίδι. Και μετά οι ασθενείς συνέχιζαν να έρχονται σε μένα και να λένε: «Ε, ο γιατρός μου δεν θα με θεραπεύσει. Τι να κάνω?" Και μετά βοηθούν δύο άλλοι συνάδελφοι σε όλη τη χώρα. Έχουμε πάρα πολλούς ασθενείς, υπάρχει υπηρεσία τηλευγείας. "Μπορεις να βοηθησεις?"

Και σκέφτηκα ότι η κλήση μου ως γιατρός είναι να βοηθήσω. Αυτή η ιερή σχέση γιατρού ασθενή αφορά την ανθρωπότητα και την ιστορία του καλού Σαμαρείτη. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω έναν συνάνθρωπο να υποφέρει, γνωρίζοντας ότι υπάρχει κάτι που μπορεί να γίνει ενώ παρακολουθώ τόσους συναδέλφους γιατρούς να μην κάνουν τίποτα ή να δαιμονοποιούν τις πρώιμες θεραπείες για τις οποίες είχαν παραπληροφορηθεί.

Επιστημονικά, διάβασα τόσο πολύ τους μηχανισμούς δράσης, την παθοφυσιολογία, τη φαρμακοκινητική, κατανοώντας πώς λειτουργούν πραγματικά αυτά τα κακοήθη φάρμακα πρώιμης θεραπείας. Και πόσα χρόνια γνωρίζουμε για πάνω από μια δεκαετία, πόσες επιδράσεις έχει η ιβερμεκτίνη στους ιούς RNA; Το ίδιο με την υδροξυχλωροκίνη. Υπάρχουν αμέτρητες μελέτες και μηχανισμοί που λένε, «Ναι, αυτά είναι αντιιικά, δεν είναι απλώς αντιπαρασιτικά». Και πράγματι το ξέρουμε εδώ και πολύ καιρό.

κ. Jekielek: Άρα τουλάχιστον άξιο προσοχής.

Δρ. Κόουλ: Είναι απολύτως άξιο προσοχής με τη θεμελιώδη επιστήμη πίσω από αυτά. Και έτσι, ναι, άρχισα να θεραπεύω ασθενείς και μέχρι σήμερα έχω περιθάλψει 350.400 ασθενείς από τους οποίους ούτε ένας δεν πήγε στο νοσοκομείο, ούτε ένας δεν έχει πεθάνει. Άρα η έγκαιρη θεραπεία σώζει ζωές και τι κάνει ένας παθολόγος θεραπεύοντας τους ασθενείς; Λοιπόν, στον πυρήνα αυτού [είμαι], είμαι γιατρός. Και έκανα όλα αυτά τα χρόνια ιατρικής πριν κάνω παθολογία, που δεν πρόκειται να αφήσω έναν ασθενή να υποφέρει αν μπορώ να ανακουφίσω αυτό το πόνο. Αυτή είναι η κλήση μου.

κ. Jekielek: Κάτι για το οποίο δεν έχουμε μιλήσει πολύ στην εκπομπή πριν είναι η αξία της βιταμίνης D επειδή αυτό είναι κάτι για το οποίο δεν χρειάζεστε γιατρό ειλικρινά, σωστά;

Δρ. Κόουλ: Σωστά.

κ. Jekielek: Και από ό,τι καταλαβαίνω, είναι πολύ σημαντικό να έχεις ένα αξιοπρεπές επίπεδο βιταμίνης D—σε φέρνει σε πολύ ισχυρότερη θέση σε σχέση με τον ιό, όπως το καταλαβαίνω. Ίσως μπορείτε να το εξηγήσετε λίγο, γιατί το αναφέρατε νωρίτερα.

Δρ Κόουλ: Ναι. Ανέφερα ότι, σε εκείνη την ομιλία που έδωσα, είχα αναφέρει, «Κοιτάξτε, δεν έχουμε μόνο αυτή την έλλειψη βιταμίνης D. Είναι σε επίπεδα πανδημίας. Έχουμε έναν τρόπο ζωής σε εσωτερικούς χώρους τώρα και είναι σοκαριστικό καθώς βλέπω αυτά τα μοτίβα στο εργαστήριο, συνειδητοποιώ πόσοι άνθρωποι έχουν χαμηλή βιταμίνη D». Και πάρα πολλοί γιατροί στην πραγματικότητα δεν το ελέγχουν αυτό στους ασθενείς τους.

Επομένως, η βιταμίνη D δεν είναι μια βιταμίνη αυτή καθεαυτή, είναι μια προορμόνη που θα παράγει το σώμα μας τους μήνες της άνοιξης και του καλοκαιριού όταν έχουμε ηλιοφάνεια και το φθινόπωρο και το χειμώνα, εδώ έγινα επίσης αμφιλεγόμενη, είπα, «Κοιτάξτε, δεν υπάρχει πραγματικά τέτοιο πράγμα όπως η εποχή της γρίπης και του κρυολογήματος, υπάρχει απλώς η περίοδος χαμηλής βιταμίνης D». Και είναι λίγο υπερβολικό. Αλλά ακόμη και μια μελέτη του Δρ Anthony Martino που κυκλοφόρησε πριν από δύο χρόνια είπε: «Κοιτάξτε, εάν τα επίπεδα βιταμίνης D σας είναι φυσιολογικά, η τάση σας για γρίπη ή κρυολόγημα μειώνεται στο μισό. Και στη συνέχεια, εάν λάβετε ένα, τα συμπτώματά σας και η σοβαρότητά σας μειώνονται επίσης στο μισό».

Είναι λοιπόν εκεί έξω στην ιατρική βιβλιογραφία και περισσότερα επίπεδα βιταμίνης D μειώνουν τον κίνδυνο καρκίνου σε περίπου 17 διαφορετικούς καρκίνους, μειώνουν τους θανάτους από στεφανιαία νόσο, μειώνουν τα προβλήματα με την οστεοπόρωση, μειώνουν τις ιογενείς λοιμώξεις, μειώνουν τις διαταραχές πήξης. Τόσα πολλά πράγματα που κάνει η βιταμίνη D επειδή είναι ουσιαστικό μέρος της παθοφυσιολογίας μας.

Μίλησα λοιπόν γι' αυτό και είπα: «Κοίτα, αν μπορούμε να ανεβάσουμε τα επίπεδα της βιταμίνης D μας, οι πιθανότητές μας να είμαστε σοβαροί με τον COVID είναι πολύ λιγότερες». Λοιπόν, μια μεγάλη μελέτη από τον Δρ. Κάουφμαν το 2020 εξέτασε 191.000 ασθενείς και είπε: «Κοιτάξτε, εάν τα επίπεδα βιταμίνης D σας είναι πάνω από 50 ή όχι, πάνω από 50 η πιθανότητα να κολλήσετε COVID μειώνεται περίπου στο μισό και η σοβαρότητά σας μειώνεται. κατά 80 συν τοις εκατό». Η κλινική Mayo έκανε μια μελέτη και είπε, εάν η βιταμίνη D σας είναι πάνω από 30, η πιθανότητα να βρεθείτε στη ΜΕΘ μειώθηκε κατά ένα τεράστιο ποσοστό. Και μετά, αν ήταν κάτω από 30 και κάτω από 20, τότε αυτό ήταν το υψηλό ποσοστό πιθανότητας να διασωληνωθείς.

Έτσι είχαμε σήματα από νωρίς. Η βιταμίνη D είναι σαν τον αγωγό μιας ωραίας συμφωνίας. Και λέει στο σώμα σας, αυτό το τμήμα μπείτε, αυτό το τμήμα συντονιστείτε, αυτό το τμήμα μπείτε, και έλα στο mezzo forte και στο forte και πήγαινε στο πιάνο. Η βιταμίνη D λοιπόν είναι αυτός ο αγωγός του ανοσοποιητικού μας συστήματος.

Τώρα έχετε ακούσει για την καταιγίδα κυτοκινών από την οποία έχουν περάσει οι άνθρωποι. Εάν η βιταμίνη D σας είναι ανεπαρκής, το ανοσοποιητικό σας σύστημα μοιάζει περισσότερο με το mosh pit σε μια συναυλία πανκ ροκ. Ping, ping, ping συντρίβεται μαζί και δεν υπάρχει αυτό το σήμα για να ενεργοποιήσετε ή να απενεργοποιήσετε. Έτσι, η βιταμίνη D είναι αυτός ο φανταστικός αγωγός της τάξης στις ανοσολογικές μας αποκρίσεις. Και κάθε πυρήνας σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας έχει έναν υποδοχέα για τη βιταμίνη D. Έτσι, ως παθολόγος και ως κάποιος που μελετά τα μοτίβα, προσπάθησα να μοιραστώ αυτό το μήνυμα για το πόσο σημαντικό είναι αυτό για τη συνολική μας υγεία του ανοσοποιητικού.

κ. Jekielek: Ναι. Και δεν είναι μια θεραπεία για όλα ή κάτι-

Δρ. Κόουλ: Α, καθόλου.

κ. Jekielek: … αλλά ακούγεται σαν κάτι που οι περισσότεροι άνθρωποι στην εποχή της πανδημίας COVID μπορεί να θέλουν να μάθουν, σωστά;

Δρ. Κόουλ: Σε κάθε εποχή γρίπης και κρυολογήματος και δείτε, αυτό είναι ένα άλλο συναρπαστικό σημείο δεδομένων. Έτσι, όσο πιο σκούρο δέρμα σας, όσο πιο βόρεια ζείτε στον κόσμο, τόσο χαμηλότερα τείνουν να είναι τα επίπεδα βιταμίνης D. Γιατί το σκούρο δέρμα είναι ένα φυσικό αντηλιακό. Αν κοιτάξετε λοιπόν τα ποσοστά θανάτων σε όλο τον κόσμο κατά το πρώτο κύμα της πανδημίας. Σε όλες τις πόλεις του Βορρά, υπάρχει ένας τιμητικός τοίχος για αυτούς τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας, ένας συνάδελφός μου στο Ηνωμένο Βασίλειο είπε: «Είναι συναρπαστικό ότι όλοι αυτοί οι συνάδελφοι που πέθαναν νωρίς στην πανδημία, που ήταν νοσοκόμες και γιατροί, ήταν όλοι με πιο σκούρο δέρμα». Αυτό είναι ένα μήνυμα για τη δημόσια υγεία που είναι τόσο κρίσιμο, γιατί έτσι αυξάνεται το επίπεδο βιταμίνης D σας. Έτσι πηγαίνει η συνολική σας ικανότητα να καταπολεμήσετε, όχι μόνο τον COVID, αλλά οποιονδήποτε ιό σε οποιαδήποτε εποχή του ιού.

Και έτσι πηγαίνει αυτή η βασική ισορροπία της ανοσολογικής σας απόκρισης. Έτσι, αν κοιτάξετε το Σαν Φρανσίσκο, αν κοιτάξετε το Σικάγο, αν κοιτάξετε το Ντιτρόιτ, αν κοιτάξετε τη Νέα Υόρκη, αν κοιτάξετε τους θανάτους στην πραγματικότητα στη Σουηδία, όλοι επέκριναν την απάντηση της Σουηδίας στην πανδημία. Οι θάνατοι ήταν στο πιο σκούρο δέρμα Σομαλοί και Αιθίοπες γυναίκες και άνδρες που βρίσκονταν σε βόρειο κλίμα με πιο σκούρο δέρμα και στην κουλτούρα τους καλύπτονται επίσης. Έτσι, είχαν επίπεδα ραχίτιδας, όπως, επίπεδα βιταμίνης D 8, 7, 9-

κ. Jekielek: Και αυτό μελετήθηκε;

Δρ. Κόουλ: Αυτό μελετήθηκε. Αυτά ήταν δεδομένα, αλλά μηνύματα δημόσιας υγείας, «Αυτά δεν είναι τα droid που ψάχνετε. Αυτό δεν έχει σημασία.” Είναι κρίσιμο για την υγεία μας. Και πάλι, όπως επισημαίνετε, δεν είναι το καλό, το τέλος όλων, αλλά η εξέταση των μηνυμάτων δημόσιας υγείας αγνοώντας…

Ήμουν σε μια ομοσπονδιακή επιτροπή για τη φυλή και τον COVID πριν από αρκετούς μήνες προσκεκλημένος με μερικούς άλλους, τέσσερις ή πέντε από εμάς, αλλά αυτό ήταν ένα από τα σημεία που ανέφερα, «Ναι, έχουμε μια κρίση παχυσαρκίας σε πολλούς πληθυσμούς, αλλά έχουμε επίσης μια κρίση βιταμίνης D». Και ακούμε για τις κοινωνικές ανισότητες και τις κοινωνικές ανισότητες που προκαλούν κινδύνους για τον COVID, σίγουρα αυτός μπορεί να είναι ένας παράγοντας, αλλά πρέπει να φτάσουμε στη βασική βιολογική ανισότητα. Για να μην διδάξετε στους ανθρώπους ότι εάν έχετε σκούρο δέρμα, χρειάζεστε ακόμη περισσότερη βιταμίνη D εάν ζείτε βορειότερα. Είναι απλώς ένα βασικό μήνυμα εξελικτικής βιολογίας που πρέπει να μοιραζόμαστε.

Ένα άτομο με πιο σκουρόχρωμο δέρμα που ζει στο Σικάγο θα συνθέσει περίπου έξι φορές λιγότερη βιταμίνη D από ένα άτομο με πιο ανοιχτόχρωμο δέρμα. Επομένως, είναι πολύ πιο σημαντικό σε εκείνες τις κοινότητες όπου, προφανώς προσπαθούμε να βελτιστοποιήσουμε την υγεία, αυτό θα πρέπει να είναι ένα μήνυμα των υπαλλήλων δημόσιας υγείας. Κοιτάξτε, τι μπορούμε να κάνουμε που είναι φθηνό και εύκολο μήνυμα για να βγούμε εκεί έξω; Αυτό είναι ένα από αυτά. Δεν είναι το μόνο πράγμα προφανώς, αλλά ως διαγνωστικός μοτίβων, σκέφτηκα, "Ε, δεν είναι ενδιαφέρον αυτό;"

κ. Jekielek: Λοιπόν, όσον αφορά αυτά τα μοτίβα, τι άλλο έχετε δει κοιτάζοντας μέσα από το μικροσκόπιο;

Δρ. Κόουλ: Αυτή είναι μια μεγάλη ερώτηση. Και αυτό ήταν το ενδιαφέρον. Ως εκ τούτου, ναι, πρώιμες θεραπείες που είδα με τους συναδέλφους μου και δεν θεράπευα έναν τόνο ασθενών, οι συνάδελφοί μου θεράπευσαν πολύ περισσότερα από εμένα. Βοήθησα όπου μπορούσα επειδή ήμουν απασχολημένος στο εργαστήριο. Αλλά στο εργαστήριο, μετά την ολοκλήρωση των βολών, κάνω αρκετή εργασία βιοψίας δέρματος.

Και παρατήρησα μετά την κυκλοφορία των λήψεων, υπάρχει αυτό το μικρό ιογενές εξόγκωμα που βλέπω γενικά στα παιδιά. Ονομάζεται Molluscum contagiosum, είναι ένας ιός της ευλογιάς. Συνήθως τα παιδιά θα το πάρουν. Το Contagiosum ονομάζεται επειδή είναι αρκετά μεταδοτικό και τα παιδιά το περνούν πέρα ​​δώθε όταν είναι μικρά. Αλλά συνήθως από τη στιγμή που είστε στα δίδυμα ή στην εφηβεία σας, το ανοσοποιητικό σας σύστημα το κρατά υπό έλεγχο.

κ. Jekielek: Τι κάνει στους ανθρώπους που το έχουν;

Δρ. Κόουλ: Ω, αυτός ο ιός προκαλεί απλώς μικρές δερματικές μυρμηγκιές. Δεν είναι ιός ανθρώπινων θηλωμάτων. Είναι ένας ιός parapox, αλλά προκαλεί αυτό το μικρό λευκό κονδυλωμάτων. Το ενδιαφέρον λοιπόν ήταν, εντάξει, τα παιδιά το καταλαβαίνουν. Όταν ξεκίνησαν τα πλάνα, θυμάστε πώς τα κάναμε πρώτα στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες; Έτσι, λαμβάνω πολλές βιοψίες καρκίνου δέρματος από δερματολόγους και οικογενειακούς γιατρούς σε όλη τη χώρα και την περιοχή μου.

Και άρχισα να παρατηρώ μια ανοδική τάση σε αυτό το χτύπημα που συνήθως βλέπω στα παιδιά στους ηλικιωμένους. Και σκέφτηκα, «Ω, όχι, αυτό είναι ασυνήθιστο. Δεν το βλέπω ποτέ αυτό. Αυτή είναι μια μόλυνση της παιδικής ηλικίας, όχι των ηλικιωμένων». Και μετά άρχισα να βλέπω όλο και περισσότερο, και σκέφτηκα, «Περίμενε λίγο, αυτό είναι κάποιου είδους ανοσολογική απορρύθμιση». Και είχα ήδη τις ανησυχίες μου σχετικά με τη χρήση μιας πειραματικής θεραπείας, χωρίς να γνωρίζω ποια είναι ορισμένα συστατικά, να μην ξέρω τι θα έκαναν.

Και εγώ, πάλι, είχα διαβάσει χιλιάδες χιλιάδες εφημερίδες για τον COVID. Ο COVID ήταν η εμμονή μου. Είτε επρόκειτο για διαδικτυακές διαλέξεις είτε για ανάγνωση διαλέξεων, κοιτάζοντας τις ανοσολογικές απαντήσεις, προσπαθώντας να βρούμε, γράφει κάποιος για αυτό, κ.λπ. Έτσι είδα αυτό το χτύπημα. Είδα αυτή τη δυσλειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος, σκέφτηκα, «Ω-Ω, Χιούστον, έχουμε ένα πρόβλημα». Διότι αυτή η σειρά κυττάρων, αυτή η σειρά Τ-κυττάρων που κρατά υπό έλεγχο τους ιούς, αυτή η οικογένεια κυττάρων κρατά επίσης υπό έλεγχο τους καρκίνους. Λοιπόν, την ίδια στιγμή, περίπου ένα ή δύο μήνες αργότερα, ξαφνικά υπάρχουν ορισμένοι τύποι καρκίνου που βλέπω συνήθως στο εργαστήριο μετά από 500.000 ασθενείς. Έχετε μια ιδέα χρόνο με τον χρόνο για αυτό που βλέπετε.

Άρχισα να βλέπω καρκίνους του ενδομητρίου να αυξάνονται και υπάρχει συγκεκριμένος τύπος… Μελανώματα, άρχισα να βλέπω πιο παχύρρευστα και νωρίτερα επίσης. Και φυσικά σκέφτηκα, «Εντάξει, αυτό είναι επειδή έχουμε κλειδωθεί ή επειδή οι άνθρωποι δεν πηγαίνουν στον γιατρό τους ή χάνουν τις επισκέψεις τους; Ή μήπως συσχετίζεται με ένα χρονικό πλαίσιο στο οποίο οι άνθρωποι παίρνουν τις λήψεις;»

Ήταν και τα δύο, αλλά ξέρω ποιες κλινικές δεν έκλεισαν ποτέ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, και ξέρω ποιες έκλεισαν. Έκανα λοιπόν μια στατιστική ανάλυση και παλινδρόμηση, σκέφτηκα, «Εντάξει, βλέπω μια αύξηση σε αυτά τα συγκεκριμένα πράγματα». Τώρα οι συνάδελφοί μου θα επικρίνουν και θα πουν, «Λοιπόν, αυτό είναι απλώς ανέκδοτο». Και μπορώ να πω, «Ναι, έχεις δίκιο. Βλέπω μόνο 25.000 ασθενείς, 40.000 βιοψίες το χρόνο. Δεν μπορείς να κάνεις ένα πλήρες στατιστικό σύνολο για αυτό». Αλλά τουλάχιστον είδα τα μοτίβα και όλη η επιστήμη ξεκινά πραγματικά με μια παρατήρηση.

Το επεσήμανα λοιπόν. Και μετά είναι ενδιαφέρον, καθώς με έχουν προσκαλέσει και μίλησε σε διαλέξεις σε όλη τη χώρα, άλλοι ογκολόγοι ήρθαν κοντά μου ή με πήραν τηλέφωνο. Ή ακόμα και μόλις χθες, ένας ογκολόγος ακτινοβολίας ήρθε κοντά μου και μου είπε: «Έχετε δίκιο. Κάτι είναι λάθος. Βλέπω καρκίνους που συνήθως κρατάμε υπό έλεγχο. Ξέρουμε ότι μπορούμε να διαχειριστούμε αυτόν τον καρκίνο.

Και ο ασθενής θα πάρει 2, 3, 5, 6 καλά χρόνια ζωής, αλλά πήρε το εμβόλιο ή πήρε το αναμνηστικό του, και μετά δύο μήνες αργότερα, ο καρκίνος του είναι μια πυρκαγιά. Και αυτά είναι πράγματα που έχουμε καταφέρει εύκολα στο παρελθόν». Και πάλι λοιπόν, ως παθολόγος, πηγαίνω στο ποιος είναι ο παθοφυσιολογικός μηχανισμός, τι προκαλεί αυτό [και] τι πάει στραβά. Και υπήρχε ένα πολύ καλό έγγραφο από τον Δρ. Föhse et al από την Ολλανδία, που εξέταζε τα εμβόλια Pfizer.

Και έκαναν μια αρκετά καλή ανάλυση του ανοσοποιητικού συστήματος μετά τις βολές. Και το συμπέρασμά τους ήταν ανησυχητικό και ανησυχητικό με την έννοια ότι έλεγε, βλέπουμε μια αλλαγή της έμφυτης ανοσολογικής απόκρισης. Το μόνο που ακούτε στις ειδήσεις είναι αντισώματα, αντισώματα, αντισώματα, ποια είναι τα αντισώματα σας; Αυτό δεν είναι πραγματικά το πιο σημαντικό μέρος του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Το πιο σημαντικό μέρος είναι η απόκριση των Τ-κυττάρων μας.

Αυτοί είναι οι πεζοναύτες του ανοσοποιητικού μας συστήματος, οι πρώτοι που μπαίνουν μέσα. Και είναι εκείνοι όταν μπαίνει ένας εισβολέας, έχουν αυτές τις μικρές χειροβομβίδες, τρυπούν με ένα ένζυμο που ονομάζεται περφορίνη και μετά ρίχνουν μέσα ένα μεγάλο ένζυμο και ανατινάζουν το μολυσμένο κύτταρο. Το ίδιο και με τον καρκίνο. Κάνουν το ίδιο πράγμα όλη μέρα, το ανοσοποιητικό σας σύστημα, αυτοί οι στρατιώτες, τα Τ-κύτταρά σας, τα μακροφάγα σας ή τα δενδριτικά σας κύτταρα.

Είναι η πρώτη γραμμή σας λέγοντας: «Είναι κάτι, φίλος ή εχθρός». Έτσι, θα δώσουν τα χέρια με τα κύτταρα σας και θα πουν, «Α, αυτό το κύτταρο έχει κάποιες μεταλλάξεις. Αυτό είναι ένα πρώιμο καρκινικό κύτταρο. Θα το τινάξουν στον αέρα. Λοιπόν, αυτή η μελέτη από την Ολλανδία έλεγε ότι αυτό το έμφυτο ανοσοποιητικό σύστημα, αυτή η έμφυτη ανοσοαπόκριση φαίνεται να έχει αλλοιωθεί στο να μην ενεργεί σωστά. Και έχουμε υποδοχείς, αυτούς τους μικρούς υποδοχείς μοτίβων παζλ, αυτό το κλείδωμα με αυτό, και ονομάζονται υποδοχείς που μοιάζουν με διόδια, που γράφονται ακριβώς όπως ένας δρόμος με διόδια.

Έτσι, οι υποδοχείς διοδίων 7 και 8 είναι πολύ σημαντικοί για να δίνετε σήμα στο σώμα σας, "Γεια, πρέπει να είστε ξύπνιοι και να συνεχίσετε για να καταπολεμήσετε αυτόν τον ιό, αυτόν τον ιό, αυτόν τον ιό, αυτόν τον ιό." Έχουμε λοιπόν ιούς στο σώμα μας συνεχώς, αλλά το ανοσοποιητικό μας σύστημα λέει: «Όχι, θα σε κρατήσω υπό έλεγχο. Δεν πρόκειται να ξυπνήσεις. Δεν μπορείς να με μολύνεις αυτή τη στιγμή. Είμαστε ενθουσιασμένοι. Ξέρουμε πώς να σε πολεμήσουμε».

Υπάρχουν επίσης ορισμένοι υποδοχείς τύπου Toll που είναι πολύ σημαντικοί για να μιλήσετε με το έμφυτο ανοσοποιητικό σας σύστημα. Και το Τ-κύτταρο σας λέει, "Γεια, αν είστε σε κανονικούς αριθμούς, τότε θα ανανεωθούμε και θα καταπολεμήσουμε αυτά τα καρκινικά κύτταρα." Λοιπόν, σε αυτή τη μελέτη της Pfizer από τον Δρ. Föhse, συνειδητοποιούν ότι αυτοί οι υποδοχείς έχουν πέσει κάτω και έχουν συντονιστεί ή συντονιστεί μέχρι το τέλος σε ορισμένους.

Και έτσι το πρόβλημα τώρα γίνεται αυτό το σήμα που έχετε στους στρατιώτες σας, τώρα οι στρατιώτες κοιμούνται ή μεθυσμένοι στους στρατώνες και δεν μπορούν καν να ξυπνήσουν. Και τώρα, αν κοιτάξετε τα δεδομένα που αντιλαμβάνεστε μετά τους πυροβολισμούς, υπήρχαν τόνοι εστιών έρπητα ζωστήρα, τόνοι από αυτούς. Αυτό ήταν ένα άλλο μοτίβο που είδα και στο εργαστήριο. Λοιπόν, αυτό συμβαίνει επειδή αυτοί οι υποδοχείς που μοιάζουν με Toll είχαν ρυθμιστεί προς τα κάτω.

Το ίδιο πράγμα, άρχισα να βλέπω την αύξηση στους καρκίνους. Λοιπόν, γιατί είναι αυτό; Επειδή μηχανιστικά τα πράγματα που έπρεπε να είναι πάντα αναμμένα, έκλεισαν άθελά τους. Και επιπλέον αυτού, έχουμε και άλλους γονιδιακούς υποδοχείς στους οποίους η πρωτεΐνη ακίδας δεσμεύει το ογκοκατασταλτικό γονίδιο P53, τον φύλακα του γονιδιώματός μας. Η απορρύθμιση σε αυτό το γονίδιο μπορεί επίσης να οδηγήσει σε καρκινικά μονοπάτια, γνωρίζουμε καλά ότι μέρος αυτής της πρωτεΐνης ακίδας συνδέεται με αυτό. Το γονίδιο BRCA που ακούτε για τους καρκίνους του μαστού, το ίδιο πράγμα. Συνδέεται με αυτό.

Γνωρίζουμε, λοιπόν, από εργαστηριακή σπασίκλα, geeky σκοπιά, τους μηχανισμούς. Και έτσι στο εργαστήριο, λέω ότι βλέπω μια αύξηση στους καρκίνους που δεν θα έπρεπε να βλέπω, σε ποσοστά που δεν θα έπρεπε να βλέπω, σε ηλικιακές ομάδες που δεν θα έπρεπε να βλέπω. Και μετά μίλησα με συναδέλφους σε όλο τον κόσμο και αρχίζουν να επαληθεύουν αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι όταν ένας επιστήμονας… απλώς σε περιθωριοποιούν και λένε, «Ω, αυτό είναι εκτός αφήγησης, μην το κοιτάς αυτό .»

Η άποψή μου είναι αν έχουμε κάτι νέο και καινούργιο, που λένε ότι ήταν ο ιός, παρόλο που κατά 80 τοις εκατό δεν ήταν νέος, επειδή ήταν τόσο παρόμοιο με τον SARS-CoV-1, όταν κάτι είναι νέο και νέο, δηλ. γονιδιακές ενέσεις για την τόνωση μιας ανοσολογικής απόκρισης, αυτό είναι νέο και νέο.

Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθήσουμε αυτήν την προσέγγιση του γαλλικού νομικού συστήματος, ένοχοι έως ότου αποδειχθεί αθώος. Έτσι, κάθε ανεπιθύμητη αντίδραση, κάθε περίεργο μοτίβο έξω από το φυσιολογικό μετά από αυτές τις βολές, θα έπρεπε να έχει πυροδοτήσει μια κόκκινη σημαία για να πει: «Πρέπει να κάνουμε αυτοψία σε αυτόν τον θάνατο. Ήταν κοντά στις βολές τους» ή «Θεέ μου, αυτός ο ασθενής που ήταν υγιής και καλά τώρα δεν είναι τόσο υγιής και καλά. Πρέπει να διερευνήσουμε, αν αυτό σχετίζεται με αυτή τη νέα πειραματική μέθοδο που εφαρμόζουμε σε έναν ευρύ παγκόσμιο πληθυσμό». Αυτό θα ήταν το λογικό να γίνει. Αυτό θα ήταν το παρατηρητικό και το επιστημονικό πράγμα που πρέπει να κάνουμε.

Εν τω μεταξύ, είχαμε ομοσπονδιακούς πράκτορες που δεν θα κατονομαστούν λέγοντας, ή θα μπορούσαμε να τους ονομάσουμε, δεν πειράζει. Αλλά στο τέλος της ημέρας είπαν: «Μην κάνετε αυτοψίες. Δεν πρόκειται να το δούμε αυτό. Δεν πρόκειται να το χρηματοδοτήσουμε». Κάτι που, από ηθική ηθική άποψη, δεν έχει κανένα νόημα. Αν πρόκειται να κυκλοφορήσουμε κάτι, ολοκαίνουργιο στον πληθυσμό μας και στη συνέχεια να πούμε στους ανθρώπους ότι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικοί, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Δεν μπορείς να κάνεις αυτόν τον ισχυρισμό.

Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι παραβιάζει τον νόμο περί ψευδών αξιώσεων στη διαφήμιση εδώ στις Ηνωμένες Πολιτείες, όσον αφορά το να λέμε στους ανθρώπους ότι πρέπει να συμμετέχουν σε ένα πείραμα, κάτι ασφαλές και αποτελεσματικό, αλλά δεν μελετάτε αν είναι ή όχι. Όσοι από εμάς έχουμε κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, συνειδητοποιούμε ότι σε πολλούς ανθρώπους δεν είναι ασφαλείς και μη αποτελεσματικοί. Τα εργαστηριακά πρότυπα εκτός από τους καρκίνους, βλέπουμε αυξήσεις και παράγοντες πήξης να επιμένουν για μεγάλο χρονικό διάστημα, μετά τον εμβολιασμό.

Θα πρέπει να κάνουμε μια σύγκριση των ασθενών που έχουν αναρρώσει από τον COVID με τους εμβολιασμένους ασθενείς και αυτά τα διαφορετικά πρότυπα ασθένειας. Επειδή σε έναν ασθενή με εμβόλιο, λαμβάνετε μόνο περίπου το 12 τοις εκατό της πρωτεΐνης ολόκληρου του ιού. Σε φυσική λοίμωξη, αναγκάζετε ολόκληρο το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μιλήσει μεταξύ τους. Με ένα εμβόλιο, είναι μια διαφορετική ιστορία. Και αυτά τα πλάνα δεν τροποποιήθηκαν ποτέ από την αρχική γονιδιακή αλληλουχία. Τώρα μπαίνουμε στο Omicron. Αυτά τα πλάνα δεν καλύπτουν καν το Omicron.

Αυτά λοιπόν τα μοτίβα πήξης, αυτά τα πρότυπα θανάτου, αυτά τα μοτίβα αυτοψίας, αυτά τα μοτίβα καρκίνου, αυτά τα μοτίβα από ιούς. Το μόνο που λέω είναι ότι οι παθολόγοι είναι γενικά οι πρώτοι που βλέπουν κάτι ως στραβό ή κακό με την υγεία ενός περιφερειακού πληθυσμού. Όπως όταν ανακαλύφθηκε ο HIV. Ξέρω έναν από τους συναδέλφους που έβλεπε μερικούς από τους καρκίνους του δέρματος που σχετίζονταν με τον HIV στη Νέα Υόρκη και σκέφτηκε, «Ε, αυτός είναι ένας συγκεκριμένος πληθυσμός».

Στη συνέχεια χρειάζεται γιατροί να έρθουν κοντά για να κάνουν διάλογο. Μας έλειψε ο διάλογος στην κοινωνία τα τελευταία δύο χρόνια για να πούμε, «Βλέπεις αυτό το μοτίβο; Βλέπεις αυτό το μοτίβο;» Αντίθετα, σας περιθωριοποιούν ή λένε, «Α, αυτό είναι απλά τρελό και φυσικά αυτό δεν συμβαίνει». Αντί να πούμε, "Ε, ας καθίσουμε στο τραπέζι, ας κάνουμε διάλογο μαζί, βάλουμε δεδομένα και καταλάβουμε είναι αυτό ένα σήμα ή όχι;" Και αν δεν είναι υπέροχο, αλλά αν είναι, οφείλουμε στην ανθρωπότητα αυτό που εκπαιδευτήκαμε να κάνουμε για να μάθουμε γιατί.

κ. Jekielek: Οπότε υποθέτω ότι πρότεινα ακούσια ένα σωρό μελέτες που θα έπρεπε να είναι σε εξέλιξη. Μιλήσατε για αυτοψίες, αλλά γιατί δεν μου δίνετε μια φωτογραφία με βάση αυτό που μιλάτε αυτή τη στιγμή, με βάση τα σήματα που έχετε δει, σωστά; Ποιες είναι οι μελέτες που πιστεύετε ότι πρέπει να γίνουν κατά προτεραιότητα αυτή τη στιγμή;

Δρ. Κόουλ: Νούμερο ένα, όλες οι ομοσπονδιακές βάσεις δεδομένων, ένας καρκίνος μπαίνει στο σύστημα με κωδικούς χρέωσης. Έτσι, θα ήταν πολύ εύκολο για τις ασφαλιστικές εταιρείες και την κυβέρνηση να κάνουν μια στατιστική ανάλυση βάσει ηλικίας για κάθε τύπο καρκίνου, επειδή πρέπει να κωδικοποιήσουμε. Όταν βάζουμε τις αναφορές μας, ποιος τύπος καρκίνου, ποιος κωδικός παίρνει, ώστε να μπορούμε να κάνουμε μια διαστρωμάτωση ηλικίας για να δούμε πολύ εύκολα τις ανόδους, μετά την εμφάνιση των βολών.

Και μπορείτε να κάνετε μια πολύ εύκολη συγκριτική ομάδα εναντίον των ανεμβολίαστων, εκείνων που επέλεξαν να μην κάνουν αυτά τα εμβόλια. Και θα μπορούσατε να το κάνετε από το 2018 έως το 2019, έχουμε τα σύνολα δεδομένων και αυτά θα πρέπει να είναι ανοιχτό δημόσιο αρχείο. Θα ήταν πολύ εύκολο να έχουμε τώρα στατιστική σημασία εκατομμυρίων ασθενών. Θα ήταν λοιπόν πολύ απλό που θα έπρεπε να το είχαμε κάνει την ημέρα που ξεκίνησαν οι βολές.

Κάθε κρατική υπηρεσία έπρεπε να το παρακολουθεί και να το αναφέρει. Και είναι ενδιαφέρον εκ των υστέρων να πάμε και να σκεφτούμε ότι από τότε που κυκλοφόρησε η πρώτη λήψη, πόσες ενημερώσεις για την ασφάλεια δεδομένων, πόσες ενημερώσεις σχετικά με την αποτελεσματικότητα, πόσες, "Αυτό πετυχαίνει, αυτό δεν είναι". Έχουμε ακούσει από το FDA, το CDC ή το NIH τον τελευταίο χρόνο τώρα, ούτε μια δημόσια ασφάλεια. Αυτό θα έπρεπε να ήταν μηνιαίο και δεν είχαμε ούτε ένα, παρόλο που υποσχέθηκαν ότι θα το έκαναν, δεν το έκαναν. Αυτή θα ήταν λοιπόν μια μελέτη, απλώς μια στατιστική ανάλυση των αυξήσεων του καρκίνου.

κ. Jekielek: Για να είμαστε ξεκάθαροι, και θα χρησιμοποιούσατε τα δεδομένα του 2018 και του 2019 ως δεδομένα ελέγχου;

Δρ. Κόουλ: Ως ομάδα ελέγχου, σωστά.

κ. Jekielek: Καταλαβαίνω. Και μετά να έχετε τους μη εμβολιασμένους ως μια άλλη ομάδα για να σχετίσετε και μετά τους εμβολιασμένους.

Δρ Κόουλ: Ναι. Από τη στιγμή που έγιναν οι βολές μέχρι τώρα, θα ήταν μια καλή σύγκριση.

κ. Jekielek: Και επίσης υπάρχουν διαφορετικά εμβόλια, αυτό είναι ένα άλλο πράγμα που παίζει.

Δρ. Κόουλ: Αλήθεια, αλήθεια. Και τα δύο βασισμένα στο mRNA. Στο τέλος της ημέρας, όλοι παράγουν μια πρωτεΐνη ακίδας. Και η σημαντική πτυχή της τοξικής επίδρασης που βλέπει κανείς στο σώμα είναι ότι η πρωτεΐνη ακίδας έχει τεχνικά τοξική ικανότητα. Όταν τα σχεδιάσαμε, υπήρχαν άτομα που πήγαν ενώπιον του Κογκρέσου που είναι πολύ γνωστά στον τομέα της εμβολιολογίας και είπαν ότι πρέπει να είμαστε πολύ, πολύ προσεκτικοί σχετικά με τη χρήση ολόκληρης της πρωτεΐνης ακίδας, γνωρίζοντας την ιστορία του εμβολίου SARS-CoV-1 αποτυχίες, και το MERS επιχείρησε αποτυχίες εμβολίων που δεν τα κατάφεραν ποτέ από τις δοκιμές σε ζώα λόγω των τοξικών επιπτώσεων.

Και οι δυσμενείς ανοσολογικές αντιδράσεις που ήρθαν στο δρόμο μόλις εμφανιστούν οι νέοι ιοί άγριου τύπου. Ξέραμε λοιπόν από νωρίς ότι η χρήση μιας πλήρους σειράς ακίδων ήταν κακή ιδέα. Έγινε πολύς λόγος για τη χρήση απλώς ενός τομέα δέσμευσης υποδοχέα και/ή τη χρήση άλλης πρωτεΐνης, αλλά όχι τη χρήση της ακίδας.

Αλλά στο τέλος της ημέρας, είπε, «Ε, θα κάνουμε απλώς την ακίδα». Λοιπόν, το Ινστιτούτο Salk έκανε μελέτες και πήραν την πρωτεΐνη ακίδας που ήταν συνδεδεμένη με ένα μικρό αδρανές σωματίδιο. Έτσι, μόνο η ακίδα εγχύθηκε στα μοντέλα των θηλαστικών τους και όλη η ίδια ασθένεια που είδαμε στους πνεύμονες, στον εγκέφαλο, στην καρδιά, στα νεφρά, στο συκώτι που βλέπαμε σε μερικούς από τους μολυσμένους ασθενείς, βλέπαμε ακριβώς με μόνο η πρωτεΐνη ακίδας.

Έτσι συνειδητοποιήσαμε ότι η ακίδα μπορεί να προκαλέσει όλες τις ίδιες αλλαγές που μπορεί να προκαλέσει ολόκληρος ο ιός. Και εν τω μεταξύ, επιλέξαμε να δώσουμε αυτή την ακίδα ως πρωτεΐνη, λοιπόν, το mRNA για να κάνουμε το σώμα μας να φτιάξει την ακίδα, κάτι που δεν έχουμε ξανακάνει. Με ένα λιπιδικό νανοσωματίδιο, που είναι σαν το σκόρδο, πηγαίνει παντού. Αυτά τα νανοσωματίδια λιπιδίων μπορούν να διαχυθούν σε οποιοδήποτε όργανο και να διασχίσουν τον αιματοεγκεφαλικό φραγμό.

Τα λιπιδικά νανοσωματίδια έχουν επίσης τόσες πολλές χημικές ουσίες που δεν έχουμε δοκιμάσει ποτέ πριν ούτε σε ανθρώπους. Έχουμε λοιπόν όλα αυτά τα μέρη που τοποθετούμε σε ανθρώπους που ελπίζουν σε μια καλή ανταπόκριση, αλλά δεν γνωρίζουν σε καμία μακροπρόθεσμη μελέτη ποια θα είναι τα μακροπρόθεσμα δεδομένα. Επομένως, είναι ένα μεγάλο πείραμα για την ανθρωπότητα που κάναμε.

Αλλά είχαμε πρώιμα σημάδια τοξικότητας και είχαμε από νωρίς ευκαιρίες να πούμε, «Ίσως αυτό δεν είναι καλή ιδέα». Ειδικά αν είχαμε αναβάλει τα σπουδαία δεδομένα που βλέπαμε ήδη για τις πρώιμες θεραπείες και την ατυχή αφήγηση ότι δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα για να σώσουμε τους ανθρώπους από αυτή την ασθένεια. Κλειδώστε, φορέστε μια μάσκα και πάρτε μια βολή, αυτή είναι η μόνη σας επιλογή. Κάτι που είναι ανοησία γιατί από άποψη δημόσιας υγείας, προφανώς έχουμε ήδη μιλήσει για τα μηνύματα της βιταμίνης D.

Μιλήστε για απώλεια βάρους. Μιλήστε για την τροποποίηση της φτωχής δυτικής μας διατροφής εδώ και σε άλλα μέρη του κόσμου. Μιλάμε για κίνηση του σώματός μας, μιλάμε για ύπνο, δημόσια υγεία, αλλά εν τω μεταξύ, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα, είναι το μόνο που ακούσαμε ποτέ. Αλλά από εργαστηριακή άποψη, παρακολουθούσα ποιος ήταν υγιής, παρακολουθούσα ποιος ήταν ανθυγιεινός. Παρακολούθησα αυτές τις αντιδράσεις. Άρα αυτές οι μελέτες θα μπορούσαν να είχαν γίνει και θα έπρεπε να είχαν γίνει.

Οπότε το πρώτο που θα έκανα θα ήταν η ανάλυση του καρκίνου. Το δεύτερο που έχει αρχίσει να γίνεται από ανθρώπους που κοιτάζουν από έξω προς τα μέσα, αλλά πρέπει να γίνει από τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες. Τα δεδομένα μας στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πολύ φτωχά. Πολλοί στον κόσμο έχουν πολύ καλύτερα δεδομένα από εμάς, αλλά βλέπουμε μια αύξηση των θανάτων από όλες τις αιτίες σε ομάδες που έχουν δεχτεί πυροβολισμό έναντι εκείνων που δεν το έκαναν.

Ο Δρ. Πανταζάτος από την Κολούμπια, ένας νευροβιολόγος, ο Δρ. Νιλ Φέντον από το Ηνωμένο Βασίλειο, εξετάζουν τα σύνολα δεδομένων, ποιος πήρε τον πυροβολισμό, ποιος δεν πήρε τον πυροβολισμό. Αυτοί που το έκαναν, από τι πεθαίνουν; Και σε γενικές γραμμές, το ποσοστό θνησιμότητας τους είναι τώρα αυξημένο σε σύγκριση με την άλλη ομάδα. Κάτι που μας λέει πάλι, υπάρχει κάτι μηχανιστικά λάθος με το ανοσοποιητικό μας σύστημα ή με αυτήν την τοξίνη μακροπρόθεσμα ή βραχυπρόθεσμα.

Και εδώ είναι μια ενδιαφέρουσα πτυχή του. Είναι αυτή η πρωτεΐνη ακίδας, συνεχίζω να την αποκαλώ τοξίνη, ξέρω ότι θα δεχθώ κριτική από κάποιους για αυτό. Ο Δρ. Ogata στο Χάρβαρντ έκανε μια μελέτη και σας είπαν ότι θα κάνετε την βολή στο χέρι, τα κύτταρά σας θα χρησιμοποιήσουν αυτό το mRNA ή το DNA και το J&J μετατρέπεται σε αγγελιοφόρο RNA και στη συνέχεια δημιουργεί την πρωτεΐνη ακίδας. Μένει στην αγκαλιά σου και είσαι καλά.

Λοιπόν, στην πραγματικότητα οι μελέτες από τον Δρ. Ogata [στο Χάρβαρντ] έδειξαν, όχι, κυκλοφορεί πραγματικά σε όλο το σώμα σας για οπουδήποτε από δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Γνωρίζουμε από τη μελέτη Salk ότι αυτή η ακίδα μπορεί να προκαλέσει φλεγμονή και τις ίδιες αντιδράσεις με το COVID. Ξέρουμε, λοιπόν, τώρα για δύο έως τέσσερις εβδομάδες, έχετε κάτι που μπορεί να προκαλέσει καταρράκτες του ανοσοποιητικού και προβλήματα στην κυκλοφορία.

Έτσι, όταν λένε, «Θεέ μου, ένας θάνατος από πυροβολισμό μπορεί να είναι μόνο τις πρώτες δύο μέρες, ιστορικά». Όχι εάν μια τοξίνη κυκλοφορεί για δύο έως τέσσερις εβδομάδες. Έτσι, όταν ακούμε για αυτούς τους διάσημους ανθρώπους που πέθαναν δύο εβδομάδες μετά τον πυροβολισμό τους, ω όχι, αυτά δεν είναι τα droid που ψάχνετε. Δεν ήταν η βολή. Μηχανιστικά αυτή η πρωτεΐνη κυκλοφορεί. Άρα θα μπορούσε να είναι η βολή. Θα έπρεπε λοιπόν να είχαμε κάνει αυτοψίες σε όλους αυτούς τους ανθρώπους, αναζητώντας την παρουσία αυτής της πρωτεΐνης ακίδας που κυκλοφορεί.

Και στη συνέχεια σε μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Journal of Immunology σε εξωσώματα, βρήκαμε την πρωτεΐνη ακίδας να κυκλοφορεί για έως και τέσσερις μήνες. Και μετά το έργο του Δρ. Bruce Patterson, όπου παρακολουθούσε ποιος τύπος κυττάρων στο σώμα φέρει την πρωτεΐνη ακίδας και για πόσο καιρό σε ασθενείς μετά τη νόσο COVID, για έως και 15 μήνες, είχαν επίσης την ακίδα.

Οπότε δεν λέω ότι είναι όλο το πλάνο. Δεν θέλω να το πω αυτό. Αλλά πολλοί άνθρωποι έχουν συμπτώματα μακράς διάρκειας από τον ίδιο τον COVID. Πρέπει λοιπόν να μελετήσουμε ποιοι είναι αυτοί με συγκεκριμένους γενετικούς υποτύπους που έχουν προδιάθεση να πάθουν μακροπρόθεσμη ασθένεια ή τραυματισμό εμβολίου. Και αυτά είναι πράγματα από μοριακό επίπεδο στο εργαστήριο που μπορούμε να κάνουμε. Μπορούμε να πούμε ότι ο τύπος του γονιδίου σας είναι αυτός. Διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο από COVID ή ο τύπος του γονιδίου σας είναι αυτός που διατρέχετε υψηλότερο κίνδυνο από βολές.

Τόσο πολύ εύκολο να κάνετε μελέτες, αλλά όταν πηγαίνετε στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για να πείτε, "Αυτό είναι κάτι που πρέπει πραγματικά να εξετάσουμε". Και λένε, «Όχι». Και δεν ξέρω αν αυτό συμφωνεί με τα μεγάλα φαρμακεία και τη χρηματοδότησή τους και την αλληλένδετη εξάρτηση που έχουν ο ένας από τον άλλον, ότι πρόκειται για αιχμαλωτισμένες ομοσπονδιακές υπηρεσίες, που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν περισσότερο τα φαρμακευτικά προϊόντα παρά τους πολίτες.

Επομένως, αυτοί οι οργανισμοί θα πρέπει να μελετούν τις αρνητικές επιπτώσεις και αντ' αυτού έχουν συμφέροντα για τα έσοδα που εισρέουν σε αυτά, επειδή έχουν δικαιώματα ευρεσιτεχνίας που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή ενός εμβολίου που χρησιμοποιείται για να επιβληθεί στους πολίτες μας. Αυτό είναι ανήθικο και είναι ανήθικο να υπάρχει αυτό το αλληλένδετο συμφέρον και μετά να το επιβάλλεις επίσης. Και αυτή η σύγκρουση συμφερόντων εμποδίζει την ευκαιρία να κάνουμε πλήρη και ολοκληρωμένη και καλή επιστήμη.

κ. Jekielek: Θέλω λοιπόν να επιστρέψω σε κάτι που είπατε λίγο νωρίτερα, και έχω την αίσθηση ότι λέτε ότι ορισμένες από αυτές τις μελέτες που προτείνετε να γίνουν επειγόντως, στην πραγματικότητα τα δεδομένα υπάρχουν ήδη για αυτές . Και είναι απλώς ένα θέμα βασικά να κάνουμε την ανάλυση σε αυτό το σημείο.

Δρ Κόουλ: Έχεις δίκιο. Και αυτός είναι πραγματικά ένας ενδιαφέρον, εύκολος τρόπος… Θα μπορούσα να κάνω λάθος στην εκτίμησή μου και αν κάνω, θέλω να μάθω. Αυτό αφορά την ανθρωπότητα και αυτό είναι το "Υπάρχει κακό ή όχι;" Και αν υπάρχει σήμα, τότε πρέπει να αλλάξουμε γρήγορα αυτό που κάνουμε. Και έτσι λόγω των αλγορίθμων τεχνητής νοημοσύνης, λόγω των δυνατοτήτων λογισμικού μας τώρα, λόγω αυτών των μεγάλων ομοσπονδιακών βάσεων δεδομένων που παρακολουθούν αυτούς τους κωδικούς χρέωσης, θα μπορούσαμε να το κάνουμε χθες.

Αν υπήρχε ένα, η πολιτική βούληση, το νούμερο δύο, η χρηματοδότηση ή το νούμερο τρία, αν δεν μας εμποδίζουν να το κάνουμε, όπως ακριβώς θέλουν να κρύψουν τα δεδομένα της Pfizer και αυτό έπρεπε να εξαναγκαστεί. Ταυτόχρονα, μόνο η εξέταση των δικών μας κυβερνητικών δεδομένων θα πρέπει να είναι ένα πολύ εύκολο μήνυμα.

κ. Jekielek: Προτείνετε ένα άλλο πράγμα εδώ, το οποίο είναι ότι ελπίζετε ότι όλα αυτά τα δεδομένα θα είναι διαθέσιμα. Τα δεδομένα που δεν είναι άμεσα διαθέσιμα αυτή τη στιγμή, για οποιονδήποτε λόγο, σωστά;

Δρ Κόουλ: Ναι. Εάν όντως βρισκόμαστε σε πανδημία, θα πρέπει να έχουμε απόλυτη διαφάνεια στα δεδομένα και τις πληροφορίες. Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στη ζωή, ακολουθήστε τα χρήματα. Αν θέλεις να μάθεις ποια είναι η αλήθεια, δες ποιος φιμώνεται. Πέταξαν τον Γαλιλαίο στον πύργο. Δεν είχε άδικο για τις αστρονομικές του παρατηρήσεις. Είναι πολύ απογοητευτικό να βλέπεις πράγματα και να σε φιμώνουν επιστημονικά αντί να κάνεις διάλογο με συναδέλφους.

Επειδή ιστορικά η επιστήμη γινόταν με παρατήρηση, ορίστε την υπόθεσή σας, κάντε το πείραμα, επιβεβαιώστε ή αρνηθείτε το. Αλλά στη σημερινή εποχή τώρα, αν δείτε κάτι που δεν ταιριάζει σε μια συγκεκριμένη κατασκευή ή ρουμπρίκα, ακυρώνεστε, αντί για «Ε, τώρα αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα σκέψη. Έχει εγκυρότητα; Πρέπει να κάνουμε κάτι με βάση αυτό; Πρέπει να δούμε αυτά τα δεδομένα; Πρέπει να δούμε αν το επιβεβαιώνει η επιστήμη ή όχι;». «Ναι, γιατί εδώ υπάρχουν ζωές. Εάν υποτίθεται ότι πρόκειται για πανδημία, θα πρέπει να κάνουμε την πιο επίπονη επιστημονική αναζήτηση από οτιδήποτε έχουμε κάνει ποτέ».

κ. Jekielek: Και υποτίθεται ότι εννοείτε, μόνο και μόνο επειδή δεν βλέπετε να γίνεται αυτό, για οποιονδήποτε λόγο.

Δρ. Κόουλ: Σωστά. Σωστός. Όταν ακούς, «Μην το μελετάς αυτό. Μην κάνετε αυτοψίες», γιατί να μην το κάνουμε. «Μην κοιτάτε αυτή τη βάση δεδομένων. Γιατί; Γιατί να μην το κάναμε, φυσικά και θα έπρεπε. Πρόκειται, προφανώς, για έναν ιό. Είναι θέμα ανθρωπιάς. Αφορά την ανθρώπινη κατάσταση, αλλά είναι κακή επιστήμη να μην ψάχνεις, δεν μπορείς να βρεις αυτό που δεν ψάχνεις.

Πρέπει λοιπόν να ψάχνουμε και για να σώσουμε ζωές, θα πρέπει να κοιτάμε τώρα. Και για να αποφευχθεί η ζημιά, αυτό είναι το άλλο σημαντικό σημείο. Εάν πιστεύουμε ότι αυτές οι μέθοδοι είναι ασφαλείς και αποτελεσματικές ή ορισμένα φάρμακα που χρησιμοποιήσαμε, εκ των υστέρων είναι επίσης τοξικά, η ρεμδεσιβίρη ως παράδειγμα. Ο ΠΟΥ είπε πριν από ένα χρόνο, μην το χρησιμοποιείτε αυτό.

Θα πρέπει λοιπόν να εξετάσουμε όλα αυτά τα φάρμακα. Θα πρέπει να εξετάσουμε όλους αυτούς τους μηχανισμούς. Πρέπει να δούμε την παθολογία. Πρέπει να κοιτάξουμε τα εμβόλια. Θα πρέπει να τα κοιτάμε όλα. Και αντ' αυτού, το μόνο που ακούμε είναι: «Κάνε αυτό, αυτό και αυτό, κάνε αυτό που λέμε». Αυτό είναι παράλογο. Είμαι επιστήμονας. Λειτουργούμε όπως κάνει ο Δρ. Σποκ, με βάση τη λογική, αλλά πολλά από αυτά που κάνουμε είναι τόσο παράλογα και υποχρηματοδοτούμενα, ή αν αυξήσουν τις ταραχές ή το ενδιαφέρον, γρήγορα στριμώχνονται.

κ. Jekielek: Αναφερθήκατε λοιπόν στην εντολή, που συνδέεται με πιθανές συγκρούσεις συμφερόντων. Υποθέτω ότι ήθελα να καταλάβω πλήρως γιατί η όλη εικόνα του γιατί οι ίδιες οι εντολές, που είναι ο MC στο να απαλλαγούμε από τις εντολές παρελαύνει.

Δρ. Κόουλ: Πρώτα και κύρια, δίκαιες αρχές του νόμου περί δικαιωμάτων του Συντάγματος, η ελευθερία της αυτονομίας, του σώματος να επιβάλλεται σε οποιονδήποτε ένα πείραμα. Ακόμα κι αν αυτά ήταν ασφαλή και αποτελεσματικά, θα εξακολουθούσα να είμαι ενάντια στην επιβολή τους επειδή το σώμα σας είναι δικό σας. Και είναι το μόνο που έχεις είναι δικό σου. Και το να παραβιάζεται αυτό είναι αντίθετο με τις αρχές πάνω στις οποίες βασίζεται αυτό το έθνος. Αυτό είναι λοιπόν ένα, και νομίζω ότι είναι μια καθολική αρχή, εννοώ, όχι μόνο αυτό το έθνος, αλλά πρέπει να ισχύει παγκοσμίως.

Νούμερο δύο, δεν θα πρέπει να επιβάλλονται επειδή είναι πειραματικά. Και αν ακολουθείτε τα ήθη και την ηθική οποιουδήποτε πειράματος, οποιουδήποτε θεσμικού συμβουλίου αναθεώρησης, οποιασδήποτε μελέτης, πρέπει να έχετε ενημερωμένη συγκατάθεση. Το να επιβάλλεις κάτι περαιτέρω στο οποίο δεν μπορείς να συναινέσεις είναι ενάντια σε όλα όσα έχουμε κάνει ποτέ στην ιατρική και την ηθική έως ότου είχαμε τον ατυχή πειραματισμό στη ναζιστική Γερμανία και στις επόμενες δίκες της Νυρεμβέργης. Το να αναγκάζετε τους ανθρώπους να είναι το πειραματικό σας θέμα δεν είναι αυτό που είμαστε.

Και όχι μόνο ως λαός ή ως ανθρωπότητα ή γιατροί, απλά δεν είναι αυτό που είμαστε. Και εν τω μεταξύ, επιβάλλουμε κάτι για το οποίο δεν λέμε στους ανθρώπους όλα τα συστατικά, για το οποίο έχουμε δει περισσότερους θανάτους από αυτά τα εμβόλια από όλα τα άλλα εμβόλια μαζί τα τελευταία 30 χρόνια συλλογής δεδομένων. Περισσότεροι από 21.000 θάνατοι στο σύστημα VAERS, αυτός είναι ένας πολύ χαμηλός αριθμός που αναφέρθηκε και μπορείτε να μπείτε ξανά στα στατιστικά στοιχεία και τις μελέτες σχετικά με αυτό.

κ. Jekielek: Θέλω απλώς να πηδήξω για ένα δευτερόλεπτο. Λοιπόν, έχω μιλήσει για αυτό με άλλους καλεσμένους, αλλά και πάλι, το σύστημα VAERS είναι ένα σήμα.

Δρ Κόουλ: Είναι ένα σήμα.

κ. Jekielek: Δεν είναι οριστικό, σωστά.

Δρ. Κόουλ: Αλλά είναι το καλύτερο που έχουμε.

κ. Jekielek: Σωστά. Σωστά. Δεν το αμφισβητώ αυτό, αλλά η άποψή μου είναι ότι μερικές φορές το ακούω συγκεχυμένο, οι άνθρωποι λένε όχι, «Αυτό είναι 100 τοις εκατό. Αυτό είναι αληθινό."

Δρ. Κόουλ: Ω, όχι, όχι, αλλά σαν να βλέπω σήματα στο εργαστήριο. Επειδή είναι ένα σταθερό σήμα κάθε χρόνο, έτσι λένε οι άνθρωποι, όπως είπαν οι Fauci και Walensky την περασμένη εβδομάδα, «Ω. Αλλά οι άνθρωποι καταγράφονται σε VAERS μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα ή οτιδήποτε άλλο». Σκέφτηκα. "Ναί. Αλλά το κάνουν και μετά από εμβόλιο ιλαράς ή μετά από εμβόλιο παρωτίτιδας». Έτσι, είναι apples to apples όσον αφορά την αναφορά στο σύστημα. Αυτό λοιπόν ήταν ένα ύποπτο επιχείρημα που έκαναν μπροστά στο Κογκρέσο τις προάλλες.

Και σκέφτηκα, «Ε, υποθέτω ότι προσπαθούν να κρύψουν κάτι επειδή τα δεδομένα της VAERS μας ταιριάζουν πολύ καλά με τα δεδομένα EUROMOMO, τα ευρωπαϊκά δεδομένα και τα δυσμενή συστήματά τους, και μετά το σύστημα της κίτρινης κάρτας στο Ηνωμένο Βασίλειο και μετά το ανεπιθύμητες ενέργειες στο σύστημα αναφοράς της Νέας Ζηλανδίας, κ.λπ., κ.λπ.

Επομένως, είναι συνεπής σε όλα τα επίπεδα, ο αριθμός των ανεπιθύμητων ενεργειών και των θανάτων που βλέπουμε μετά τον πυροβολισμό παγκοσμίως. Μπορούμε λοιπόν να κάνουμε αυτό το επιχείρημα για το δικό μας σύστημα VAERS. Αλλά τότε μπορούμε να δούμε τα έθνη που έχουν καλύτερα δεδομένα από εμάς. Και εξακολουθούν να βλέπουν αυτό το υπερβολικό σήμα τραυματισμού και θανάτου. Είναι λοιπόν ένα πείραμα για την ανθρωπότητα, είναι προφανώς ένας άλλος λόγος που είμαι ενάντια σε αυτές τις εντολές. Και τότε το πιο σημαντικό από όλα αυτή τη στιγμή είναι η βασική επιστήμη.

Η πολιτική μας θα πρέπει να εξελιχθεί γρήγορα ώστε να ταιριάζει με την επιστήμη. Επιστημονικά αυτή τη στιγμή έχουμε ευλογηθεί με ένα ατύχημα και αυτό είναι το Omicron. Το Omicron είναι ουσιαστικά ένας διαφορετικός ιός. Δεν διακλαδώνεται. Αν κοιτάξετε τα φυλογενετικά πρότυπα, αν κοιτάξετε τα γονίδια, το Omicron είναι το δικό του οικογενειακό δέντρο, δεν διακλαδίζεται από τις άλλες παραλλαγές. Και ευτυχώς, λειτουργεί περισσότερο σαν κοινό κρυολόγημα γιατί δεν το δεσμεύει… Θα μπορούσα να με πιάσω σε όλους τους διαφορετικούς υποδοχείς, δεν θα το κάνω, αλλά είναι κοινό κρυολόγημα. Αυτό είναι ευλογία.

Ταυτόχρονα όμως το εμβόλιο δεν το καλύπτει καν. Οι πρωτεΐνες σε αυτή την ακίδα είναι τόσο διαφορετικές τώρα που η λήψη δεν την καλύπτει. Τώρα ξέρουμε ότι το πλάνο από αυτά που συζητήσαμε νωρίτερα, έχει ορισμένες τοξικότητες. Δεν υπάρχει καν για να επιβάλουμε ένα πλάνο που δημιουργήθηκε για αυτό το πρώιμο οικογενειακό δέντρο Wuhan, το οποίο έχει εξαφανιστεί σχεδόν πριν από ένα χρόνο. Το πλάνο είναι για αυτό.

Λέμε, «Θέλουμε να σας δώσουμε μια ευκαιρία για πέντε γενιές πριν από αυτόν τον ιό, αλλά θα σας το δώσουμε για κάτι που δεν σχετίζεται καν με αυτό». Και εδώ είναι που το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε απόλυτο λάθος την περασμένη εβδομάδα. Γιατί όταν είπαν στους εργαζόμενους στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης, λοιπόν, μπορείτε ακόμα να το επιβάλετε. Γιατί θα επιβάλλατε κάτι σε δεδομένα που ήταν πριν από τέσσερις μήνες για διαφορετικό ιό;

Αυτός είναι ένας διαφορετικός ιός τώρα, ουσιαστικά. Ναι σίγουρα. Το ονομάζουμε SARS-CoV-2 Omicron, αλλά είναι πραγματικά; Η γυναίκα μου και εγώ κάναμε και οι δύο τις προπτυχιακές μας διατριβές για τα μοριακά φυλογενετικά δέντρα. Οπότε αυτό είναι ακριβώς στο δρομάκι αυτού που κάνουμε. Και όταν κοιτάζω τη μοριακή φυλογενετική, το γενεαλογικό δέντρο, τη διακλάδωση αυτού, είναι τρελό να λες, «Θέλω να πάρεις μια βολή για την οποία υπάρχει πιθανός θάνατος ή βλάβη για να διατηρήσεις τη δουλειά σου, για να παραμείνεις κερδοφόρος απασχόληση, για να μπούμε σε ένα εστιατόριο ή να είμαστε λειτουργικοί στην κοινωνία, όταν τώρα έχουμε να κάνουμε με έναν ιό που είναι εντελώς διαφορετικός ουσιαστικά.

κ. Jekielek: Λοιπόν, και υπάρχει αυτό το άλλο στοιχείο. Οι κοροναϊοί, από ό,τι καταλαβαίνω, είναι γνωστό ότι μεταλλάσσονται, αρκετά. Έτσι, προφανώς αυτό γίνεται κατανοητό καθώς συνέβαινε η ανάπτυξη του εμβολίου και η ανάπτυξη θεραπείας και τα πάντα. Και πώς λοιπόν μπαίνει αυτός ο παράγοντας στην εξίσωση εδώ;

Δρ. Κόουλ: Λοιπόν, έχουμε επιστρέψει στην αρχή, ουσιαστικά με τον ιό. Και τώρα έχουμε έναν πολύ πιο καλοήθη ιό. Μια ευλογία από το σύμπαν, από τους ουρανούς, όπως θέλετε πείτε το, αυτό είναι καλό. Λειτουργεί σχεδόν ως φυσικό εμβόλιο. Έχει αλληλουχίες που είναι παρόμοιες με τις άλλες μερίδες του ιού, απλά δεν είναι τόσο επιζήμιο όσο οι προηγούμενες παραλλαγές. Έτσι, οι κοροναϊοί πάντα μεταλλάσσονται, όπως είπατε.

Όταν ξεκινήσαμε αυτό το μονοπάτι του εμβολιασμού, αν ήμασταν επιστημονικά ειλικρινείς και είχαμε ακούσει ανοσολόγους προηγούμενων και παρόντων ετών, θα λέγαμε ότι δεν μπορείτε να κυνηγήσετε έναν κορονοϊό. Υπάρχει λόγος 40 χρόνια μετά, δεν υπάρχει εμβόλιο για τον HIV. Αυτό συμβαίνει επειδή αυτός ο ιός μεταλλάσσεται πάντα. Έχει διαφορετική ακίδα, αλλά έχει μια ακίδα παρόλα αυτά. Υπάρχουν ορισμένες οικογένειες ιών που έχουν σταθερό ρυθμό μετάλλαξης.

Γνωρίζουμε ιστορικά στην ιολογία ότι οι κοροναϊοί έχουν σταθερό ποσοστό μεταλλάξεων. Ένα εμβόλιο είναι για προγραμματισμό εκ των προτέρων, βρίσκεις μια πρωτεΐνη σε έναν ιό που λες, «Εντάξει, αν το δώσω τώρα, θα δημιουργήσω λίγη ανοσολογική μνήμη. Και μετά, όταν εμφανιστεί αυτός ο ιός, το σώμα θα διεγερθεί ελαφρώς για να το θυμηθεί για να πει, «ω, το αναγνωρίζω. Μπορώ να το παλέψω».

Εν μέσω μιας πανδημίας με έναν ιό που μεταλλάσσεται συνεχώς, δεν έχουμε ξανακάνει κάτι τέτοιο. Και δεν έχει επιστημονικό νόημα. Πάντα θα παίζουμε Whac-A-Mole, προσπαθώντας να πιάσουμε την επόμενη μετάλλαξη, αλλά πάντα θα είναι μια μετάλλαξη μπροστά μας. Αυτή είναι μια οικογένεια ιών για τους οποίους δεν έχουμε κάνει ποτέ με επιτυχία εμβόλιο. Και αν είμαστε επιστημονικά ειλικρινείς, δεν μπορούμε να φτιάξουμε εμβόλιο, γιατί θα είναι πάντα μπροστά μας.

Τώρα μπορούμε να φτιάξουμε ίσως ελαφρώς πιο ασφαλείς, αλλά ποτέ δεν το κάναμε με αυτούς τους άλλους τρόπους, αυτόν τον τομέα δέσμευσης υποδοχέα ή το νουκλεοκαψίδιο. Υπάρχουν μερικά από αυτά εκεί έξω, είναι ακόμα πειραματικά επίσης. Οπότε βρισκόμαστε κάπως σε αυτό το αίνιγμα, πηγαίνετε να πάρετε το αναμνηστικό σας, αλλά το αναμνηστικό σας είναι άσκοπο, γιατί ο ιός θα κάνει αυτό που κάνει πάντα. Ο ιός θα ιωθεί, θα ήθελα να πω. Θα κάνει αυτό που πρόκειται να κάνει.

Και το να παίζουμε τον Θεό ενάντια σε έναν ιό με τρόπο που θα μας ξεπερνά πάντα δεν είναι σοφία στην επιστήμη. Και εκεί πρέπει να πούμε, "Εντάξει, ποια είναι η ασφαλής και αποτελεσματική έγκαιρη θεραπεία;" Γιατί δεν επικεντρωνόμαστε στους τρόπους θεραπείας αντί να πιστεύουμε ότι μπορούμε να αποτρέψουμε κάτι επιστημονικά… Δεν λέω να μην ασχολείστε με την επιστήμη. Η επιστήμη είναι φανταστική. Θα πρέπει πάντα να ψάχνουμε τρόπους για να το κάνουμε αυτό. Αλλά όταν υπάρχει περισσότερο κακό παρά καλό ή περισσότερο δυνητικό κακό παρά καλό, αυτή είναι η ισορροπία που ζυγίζουμε πάντα στην ιατρική.

Και έχουμε χάσει πολλά από την ηθική μας προσέγγιση από αυτή την άποψη. Και είναι ενδιαφέρον, αν κοιτάξετε το έργο του Δρ Gabayan Vandenbosch, ξέρει, και τη μελέτη του Dr. Föhse, που ανέφερα προηγουμένως, χαλάμε την έμφυτη ανοσία μας. Γνωρίζουμε από το Ηνωμένο Βασίλειο, εάν κάνατε τις βολές σας πριν καταλήξετε να μολυνθείτε, είχατε μια περιορισμένη ανοσολογική απόκριση σε ένα συγκεκριμένο μέρος του ιού, τα νουκλεοκαψίδια, που ήταν τα δεδομένα της εβδομάδας 42 στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Βλέπουμε τώρα ότι όσοι πήραν τις βολές που παίρνουν το Omicron το λαμβάνουν με υψηλότερους ρυθμούς από εκείνους που δεν πήραν τις βολές. Αυτά είναι δεδομένα από τη Δανία. Οπότε οι βολές σε προδιαθέτουν κυριολεκτικά σε υψηλότερο ποσοστό από ό,τι αν δεν το έκανες. Υπάρχουν λοιπόν τόσα πολλά πράγματα που βλέπουμε ότι αν… Η Ιστορία είναι καλός δάσκαλος, και αν είχαμε ακούσει την ιστορία, θα λέγαμε, «Ε, είναι συνετή η επιστημονική προσέγγιση που ακολουθούμε;» Τώρα είναι εύκολο μέσω της αναδρομικής εμβέλειας, να μην πούμε. Αλλά αν είχαμε ακούσει κάποιους από τους φωνητικούς επιστήμονες που αποσιωπήθηκαν, τότε μπορεί να μην βρεθούμε στη θέση που βρισκόμαστε τώρα.

κ. Jekielek: Πώς ήταν λοιπόν οι δουλειές από τότε που ήσασταν στο προσκήνιο, θα λέγαμε πίσω από το μικροσκόπιο.

Δρ. Κόουλ: Και αυτό ήταν που ήταν συναρπαστικό. Έτσι, ως κάποιος που τώρα θεωρείται αιρετικός για την ομιλία της επιστήμης, έχω δεχτεί επίθεση. Διαθέτω 12 κρατικές ιατρικές άδειες εκ των οποίων οι τέσσερις δέχονται επίθεση αυτή τη στιγμή. Ούτε ένας ασθενής δεν παραπονέθηκε εναντίον μου από τους 500.000 ασθενείς που έχω δει τα τελευταία 26 χρόνια. Όλες οι πολιτικές επιθέσεις από συναδέλφους ή πολιτικές οντότητες στις άδειες, τις επιχειρήσεις μου, λόγω της αντιεπαγγελματικής μου συμπεριφοράς όσον αφορά την ομιλία της επιστήμης και των δεδομένων, είχα βάλει τις ασφαλιστικές εταιρείες να με αποσύρουν από τα πάνελ τους.

Έτσι, από την 1η Ιανουαρίου, έχασα περίπου το 30 τοις εκατό της επιχείρησής μου. Και στο τέλος της ημέρας, ήταν θυμωμένοι μαζί μου που χρησιμοποίησα ένα ασφαλές, αποτελεσματικό φάρμακο που κράτησε τρία έως 400 άτομα εκτός νοσοκομείου. Οπότε τιμωρήθηκα επειδή είπα επιστημονικά δεδομένα και αλήθεια. Και στο τέλος της ημέρας, το μετανιώνω; Με τίποτα. Έσωσα ζωές.

κ. Jekielek: Γιατί πιστεύετε ότι υπάρχουν τόσο λίγοι γιατροί που κοιτάζουν τα πράγματα όπως εσείς και κάποιοι από τους άλλους ανθρώπους που ήσασταν στη σημερινή εκδήλωση;

Δρ Κόουλ: Φόβος. Ο φόβος είναι η πραγματική πανδημία. Δεν κατηγορώ τους συναδέλφους μου από μόνοι τους. Πολλοί από αυτούς είναι νωρίς εκτός προπόνησης, έχουν βουνά από χρέη. Αν μιλήσουν, έχουν χάσει την εκπαίδευσή τους και τη δουλειά τους ως γιατρός. Έπειτα, έχετε περισσότερα, για την ηλικιακή μου ομάδα, που έχουν παιδιά στο κολέγιο και έχουν μια μακρόχρονη καριέρα. Δεν θέλουν να κουνήσουν τη βάρκα.

Είναι ενδιαφέρον αν παρατηρήσετε, όσοι έχουν μιλήσει ανοιχτά, τείνουν να είναι ανεξάρτητοι και/ή πρόθυμοι να χάσουν τη δουλειά τους, γιατί η αλήθεια είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Η αξία της ανθρωπότητας είναι πιο σημαντική από τα χρήματα. Ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον συνάνθρωπο μας είναι πιο σημαντικός από τα χρήματα. Επωφελούμαι από αυτά για τα οποία μίλησα και κάνω; Με τίποτα. Είναι πολλοί από τους συναδέλφους μου; Όχι. Αρκετοί έχουν χάσει δουλειές, αρκετοί έχουν χάσει συμβάσεις, αρκετοί έχουν χάσει άδειες, αλλά στο τέλος της ημέρας, η ειλικρινής απάντηση, δεν ξέρω γιατί οι συνάδελφοί μου δεν θα βγουν έξω. Αυτές είναι μερικές από τις υποθέσεις μου.

Μπορώ να φανταστώ αυτά τα σενάρια, αλλά την ίδια στιγμή, η αλήθεια είναι αλήθεια. Και είναι άβολο όπου κι αν πάει μερικές φορές. Και μερικές φορές πρέπει να ακολουθήσετε αυτά τα άβολα δεδομένα. Και πάντα επιφυλάσσομαι να κάνω λάθος και να λέω στους επιστήμονες συναδέλφους μου «Ας καθίσουμε μαζί στο τραπέζι, καφέ, μεσημεριανό. Αν κάνω λάθος, δείξε μου πού κάνω λάθος. Γιατί αυτό που μοιραζόμαστε είναι για λογαριασμό της ανθρωπότητας». Εάν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα που τους οδηγούν, τότε νομίζω ότι εμποδίζει αυτή την ειλικρινή, πλήρη, πλήρη συζήτηση μερικές φορές.

Και εκεί είναι που γίνεται πολύ απογοητευτικό αν πρέπει πραγματικά… Δεν μπορώ να αμφισβητήσω τα κίνητρα κανενός. Δεν ξέρω γιατί δεν θα μιλήσουν, αλλά ξέρω ότι τα άτομα που βρίσκονται σε αυτόν τον αγώνα για το δικαίωμα να μοιράζονται δεδομένα, την επιστήμη, την αλήθεια και να αγωνίζονται για την ελευθερία για την ανθρωπότητα φαίνεται να έχουν πολύ παρόμοια νοοτροπία. Δεν είναι όλοι πολιτικά ίδιοι, απλώς προέρχονται από την ίδια ηθική.

κ. Jekielek: Σήμερα λοιπόν, μαγικό ραβδί, μπορείτε να βοηθήσετε να αναπτυχθούν κάποιες πολιτικές σκέψεις. Δεν ξέρω τι θα σκεφτείτε, αλλά τι θα θέλατε να δείτε να αλλάξει αυτή τη στιγμή;

Δρ. Κόουλ: Το νούμερο ένα, θα ήθελα να δω η δημόσια υγεία να αφορά πραγματικά τη δημόσια υγεία. Αυτή είναι νομίζω ότι η μεγαλύτερη τραγωδία τα τελευταία δύο χρόνια είναι ότι υπάρχουν τόσα πολλά πράγματα που θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει για να είμαστε πιο υγιείς άνθρωποι. Μερικά από τα πράγματα για τα οποία έχω ήδη μιλήσει — οπότε κουνήστε το μαγικό ραβδί στη δημόσια υγεία.

Νούμερο δύο, βγάλτε την κυβέρνηση από την ιατρική περίθαλψη του λαού. Η κυβέρνηση, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δεν χρειάζεται να σας υπαγορεύουν τι μεταχείριση θα κάνετε ή δεν θα λάβετε. Αφήστε τους γιατρούς να είναι γιατροί και να συνταγογραφούν φάρμακα που είναι ασφαλή και αποτελεσματικά. Μην τους τιμωρείτε επειδή είναι καλοί γιατροί και προστατεύστε τα παιδιά. Μην πειραματίζεστε ποτέ με τα παιδιά.

Έτσι, αν είχα το μαγικό ραβδί αύριο, αυτά θα έλεγα. Ας αλλάξουμε τη δημόσια υγεία μας με την έννοια ότι έχει να κάνει με την υγεία. Ας σταματήσουν οι εντολές γιατί είναι γελοίες. Ας γίνουν γιατροί οι γιατροί. Ας προστατέψουμε τα παιδιά μας και ας εκτιμήσουμε την επόμενη γενιά. Ο ιστός μιας κοινωνίας μετριέται από το πώς συμπεριφερόμαστε στα παιδιά μας.

Κύριος Τζέκιλεκ: Λοιπόν, Δρ Ράιαν Κόουλ, είναι μεγάλη χαρά που σας έχουμε στην εκπομπή.

Δρ. Κόουλ: Γιαν, είναι τιμή. Σε ευχαριστώ πάρα πολύ.

κ. Jekielek: Ζούμε σε μια εποχή οπλισμένης πληροφόρησης και λογοκρισίας. Για να είστε οι πρώτοι που θα μάθετε για νέα επεισόδια του American Thought Leaders και σχετικό περιεχόμενο, μπορείτε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο στη διεύθυνση theepochtimes.com/newsletter. Μπορείτε απλώς να πατήσετε το σημάδι επιλογής στο American Thought Leaders.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου