Σφοδρές συγκρούσεις στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ωμή βία της αστυνομίας στους εξεγερμένους Γάλλους κατά του κατά του δικτατορικού εμβολιαστικού πάσου. Στο δρόμο και οι Αυστραλλοί και όλος ο πλανήτης κατά της Νέας Τάξης... (Video's & Φωτογραφίες) - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σφοδρές συγκρούσεις στη πρωτεύουσα της Γαλλίας. Ωμή βία της αστυνομίας στους εξεγερμένους Γάλλους κατά του κατά του δικτατορικού εμβολιαστικού πάσου. Στο δρόμο και οι Αυστραλλοί και όλος ο πλανήτης κατά της Νέας Τάξης... (Video's & Φωτογραφίες)

  Χάος στην πιο διάσημη λεωφόρο της Ευρώπης. Αναφορές για βίαιες συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών απο την αστυνομία. - Tεράστια συγκέντρω...

 





Χάος στην πιο διάσημη λεωφόρο της Ευρώπης. Αναφορές για βίαιες συλλήψεις και προσαγωγές διαδηλωτών απο την αστυνομία. - Tεράστια συγκέντρωση & στην Αυστραλία - Απολύστε τους πολιτικούς φώναζαν οι διαδηλωτές


Στο δρόμο για το Παρίσι και τις Βρυξέλλες xιλιάδες. Διαμαρτύρονται για το ελευθεροκτόνο εμβολιαστικό πάσο κ την αύξηση της τιμής της βενζίνης. Για το κυρίαρχο αφήγημα κ τους υποστηρικτές του, είναι αντιεμβολιαστές κ ακροδεξιοί. Εξυπηρετεί στην αποδόμηση τους και στην καταστολή. 


Η αστυνομία προσπάθησε να εμποδίσει ακόμα και με τη βία χιλιάδες οχήματα που προσπαθούσαν να εισέλθουν στο Παρίσι στο πλαίσιο διαμαρτυρίας ενάντια στους δικτατορικούς κανονισμούς για τον κορωνοϊό που ισχύουν στη Γαλλία, όπως φυσικά καιν στη χώρα μας.





Εκτοξεύτηκαν δακρυγόνα στην πόλη καθώς οι διαδηλωτές αψήφησαν την εντολή απαγόρευσης της «Συμφωνίας της Ελευθερίας». Χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού από τεθωρακισμένα έκανε η γαλλική αστυνομία εναντίον διαδηλωτών στη λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων στο Παρίσι, λίγο αφότου το γαλλικό «Κονβόι της Ελευθερίας» παρά τους περιορισμούς του Covid-19 κατάφερε να εισέλθει στη γαλλική πρωτεύουσα.

Με έμπνευση από τις διαδηλώσει του «Κονβόι της Ελευθερίας» στον Καναδά, οι οδηγοί στη Γαλλία κρατούσαν σημαίες της χώρας τους και κόρναραν αψηφώντας τις εντολές της αστυνομίας να μην μπουν στην πόλη.

Η αστυνομία είπε στους διαδηλωτές να προχωρήσουν, καθώς ορισμένοι από τους επιβαίνοντες σκαρφάλωσαν στα οχήματά τους στη μέση του κυκλικού κόμβου στην αρχή της λεωφόρου Σανζ Ελιζέ.



Νωρίτερα, η αστυνομία γνωστοποίησε ότι σταμάτησε 500 οχήματα που προσπαθούσαν να πάνε στο Παρίσι Ο υπουργός Εσωτερικών Gérald Darmanin δήλωσε ότι περισσότερες από 300 κλήσεις σε οδηγούς έχουν επιδοθεί και 54 άτομα συνελήφθησαν.

Οι αρχές έχουν αναπτύξει περισσότερους από 7.000 αξιωματικούς τις επόμενες τρεις ημέρες σε μια προσπάθεια να σταματήσουν τους διαδηλωτές.

Παρά τις προσπάθειες αυτές, εκατοντάδες οχήματα κατάφεραν να φτάσουν στην Αψίδα του Θριάμβου στην πόλη με αποτέλεσμα η αστυνομία να κάνειν χρήση βίας και να εκτοξεύσει δακρυγόνα κατά των διαδηλωτών στην κοντινή λεωφόρο των Ηλυσίων Πεδίων.



Οι διαδηλωτές, σε αντίθεση με εμάς στην Ελλάδα, αντιτίθενται στο πάσο Covid της Γαλλίας, το οποίο απαιτεί από τους ανθρώπους να επιδείξουν αποδείκτικά εμβολιασμού πριν εισέλθουν σε δημόσιους χώρους, θέλουν να συγκεντρωθούν και να αποκλείσουν την πρωτεύουσα όλο το Σαββατοκύριακο - υποδηλώνοντας ότι τέτοιες σκηνές μπορεί να επαναληφθούν την Κυριακή.

Οι διαδηλώσεις έχουν οργανωθεί στο Διαδίκτυο και φαίνεται να προέρχονται από διάφορα πολιτικά και ιδεολογικά υπόβαθρα, καθιστώντας δύσκολη την εκτίμηση του πόσα οχήματα μπορεί να φτάνουν στο Παρίσι κάθε μέρα. Έχουν επίσης προσελκύσει άλλους που είναι θυμωμένοι με την άνοδο των τιμών στη Γαλλία.

Παρόμοιες διαδηλώσεις έχουν αρχίσει να εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο.

Η Αυστρία και το Βέλγιο έχουν απαγορεύσει την είσοδο στις πρωτεύουσές τους σε τέτοιου είδους νηοπομπές, με παρόμοιες διαδηλώσεις να εμφανίζονται επίσης στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και την Ολλανδία.

Ορισμένοι σχεδιάζουν να συνεχίσουν στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται πολλά θεσμικά όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για περαιτέρω διαδηλώσεις τη Δευτέρα. Οι αρχές της πόλης απαγόρευσαν επίσης την προγραμματισμένη διαδήλωση.

Tεράστια συγκέντρωση στην Αυστραλία - Απολύστε τους πολιτικούς φώναζαν οι διαδηλωτές

Σε παγκόσμιο κίνημα έχει εξελιχθεί το «κονβόι της ελευθερίας» που ξεκίνησε μεν από τον Καναδά αλλά μεταφέρεται σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης. Ο κόσμος δείχνει ότι δεν αντέχει άλλο στην καταπίεση και στα μέτρα κατά του κορωνοϊού που επιβάλλουν οι κυβερνήσεις. Στο πλαίσιο αυτό, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο μια μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα της Αυστραλίας την Καμπέρα.

Χιλιάδες διαδηλωτές, που έφτασαν με φορτηγά, αυτοκίνητα και λεωφορεία, ξεχύθηκαν στους δρόμους της πόλης και συγκεντρώθηκαν έξω από το Κοινοβούλιο, ζητώντας τον τερματισμό των μέτρων για τον κορωνοϊό. 

Η δημοσιογράφος του 7News, Jennifer Bechwati, περιέγραψε τη συγκέντρωση ως «μία από τις μεγαλύτερες διαδηλώσεις που έχω δει ποτέ».






Μόλις το πλήθος έφτασε έξω από το Κοινοβούλιο φώναξε «απολύστε τους όλους», αναφερόμενο στον πρωθυπουργό Σκοτ ​​Μόρισον αλλά και στους πρωθυπουργούς των πολιτειών(όπως ο Νταν Άντριους της Βικτώρια) που είναι υπεύθυνοι για την εφαρμογή ορισμένων από τα πιο σκληρά μέτρα που σχετίζονται με την πανδημία στον κόσμο. Στη Βικτώρια, για παράδειγμα, οι μάσκες προσώπου και η απόδειξη εμβολιασμού απαιτούνται στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους και οι εργαζόμενοι στους περισσότερους τομείς απαιτείται να εμβολιαστούν για να εργαστούν.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου