Η Πολωνία θα Απορρίψει την οδηγία της ΕΕ για το «κλίμα» γιατί δεν θέλει να επιβαρύνει υπερβολικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ακούς Μητσοτάκη; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Πολωνία θα Απορρίψει την οδηγία της ΕΕ για το «κλίμα» γιατί δεν θέλει να επιβαρύνει υπερβολικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις. Ακούς Μητσοτάκη;

  Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ αφυπνίζονται για τις ασυνέπειες και την ψευδοεπιστήμη πίσω από το κίνημα της «κλιματικής αλλαγής»....

 


Όλο και περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ αφυπνίζονται για τις ασυνέπειες και την ψευδοεπιστήμη πίσω από το κίνημα της «κλιματικής αλλαγής»...Η δική μας είναι αμετακίνητη από το άρμα της παγκοσμιοποίησης δυστυχώς...και τα αποτελέσματα τα βλέπουμε ήδη!


Οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και το Νταβός ενδεχομένως θα δυσκολευτούν να δουν τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων να γίνεται πραγματικότητα εγκαίρως μέχρι το 2030.

 

Πηγή: Europereloaded

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

ο "Fit for 55" είναι η τελευταία εκστρατεία της ΕΕ για νέους στόχους μείωσης των "καθαρών" εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά τουλάχιστον 55% έως το 2030. Η προτεινόμενη δέσμη μέτρων ευελπιστεί να ευθυγραμμίσει τη νομοθεσία της ΕΕ με αυτόν τον στόχο για το 2030.

Αλλά οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και το Νταβός ανησυχούν τώρα επειδή δεν φαίνεται να συμφωνούν όλες οι χώρες της ΕΕ με αυτή τη νέα δέσμη αυταρχικών "πράσινων" πολιτικών.

Η Warsaw Voice αναφέρει...

«Η Πολωνία δεν βλέπει καμία επιλογή να υποστηρίξει το πακέτο πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα Fit for 55 «με την τρέχουσα μορφή», καθώς θα επιβάρυνε υπερβολικά τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργικού συμβουλίου Piotr Mueller στον δημόσιο ραδιοφωνικό σταθμό PR 24.

«Με την τρέχουσα μορφή είναι απολύτως αποκλεισμένο», είπε ο Mueller όταν ρωτήθηκε εάν η Πολωνία θα μπορούσε να υποστηρίξει το πακέτο. «Με την τρέχουσα μορφή αυτό το πρόγραμμα θα μεταφραστεί σε βαρύ βάρος πρόσθετων τελών για τα φτωχότερα και μεσαίου εισοδήματος άτομα, για τις πολωνικές επιχειρήσεις».

Η Πολωνία αυτή τη στιγμή χτίζει έναν συνασπισμό χωρών που επιδιώκουν να μπλοκάρουν ορισμένες προτάσεις, σημείωσε.

Η Βαρσοβία θα γνωρίσει την απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον μηχανισμό όρων στις 16 Φεβρουαρίου, ανέφερε το ΔΕΕ στο Twitter. Η Πολωνία και η Ουγγαρία υπέβαλαν καταγγελία στο ΔΕΕ σχετικά με αυτόν τον μηχανισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υποστηρίζοντας ότι συνδέει την εκταμίευση κονδυλίων της ΕΕ με απροσδιόριστα κριτήρια για την αξιολόγηση της τήρησης του κράτους δικαίου μιας χώρας.»

Οι επικριτές και οι αντίπαλοι δεν περιορίζονται μόνο στους πιο παραδοσιακούς και συντηρητικούς κύκλους, αλλά και από τους ίδιους τους Πράσινους.

Φαίνεται ότι ακόμη και η πολιτική αριστερά αφυπνίζεται για το γεγονός ότι αυτά που διαφημίζονται ως "βιοκαύσιμα" στην πραγματικότητα αποφέρουν μεγάλες καταστροφές στο περιβάλλον. Ένα από τα κορυφαία "βιοκαύσιμα" της Ευρώπης είναι στην πραγματικότητα τα ροκανίδια ξύλου. Σωστά, ξύλο. Αυτό φαίνεται ότι ξέφυγε από την οργή της Greta Thunberg. Πρόκειται για ένα επικερδές παραθυράκι που εκμεταλλεύονται οι λεγόμενοι "πράσινοι" παραγωγοί ενέργειας προκειμένου να επωφεληθούν από δωρεάν κρατικές επιδοτήσεις και μετρητά μέσω αμφιλεγόμενων συστημάτων πίστωσης εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα. Ακόμα και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει υποχωρήσει σε μια πρόταση για τη μετατόπιση του νέου νόμου για τα "πράσινα καύσιμα" προς μη υγρές εναλλακτικές λύσεις, όπως η ηλεκτρική ενέργεια, στο πλαίσιο του προγράμματος Fit for 55 - παρά τα 10 χρόνια που η οδηγία για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (RED) προκαλεί εκτεταμένη αποψίλωση των δασών, απώλεια οικοτόπων και οι εκπομπές του λεγόμενου "βιοντίζελ" ξεπερνούν το παραδοσιακό ντίζελ από ορυκτά καύσιμα που προοριζόταν να αντικαταστήσει. Άλλα αποκαλούμενα "πράσινα" καύσιμα παράγονται από καταστροφικές καλλιέργειες που δημιουργούνται μόνον για γρήγορο και εύκολο κέρδος (cash crops) , όπως το φοινικέλαιο.

Καθώς περισσότερες κυβερνήσεις της ΕΕ αφυπνίζονται για τις ασυνέπειες και την ψευδοεπιστήμη πίσω από το κίνημα της κλιματικής αλλαγής, οι τεχνοκράτες στις Βρυξέλλες και το Νταβός ενδεχομένως θα δυσκολευτούν να δουν τη νέα παγκόσμια τάξη πραγμάτων να γίνεται πραγματικότητα εγκαίρως για το 2030.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου