Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ στρατολογεί πολίτες για «αποστολές μάχης εναντίον των Ρώσων επιτιθέμενων». Επικίνδυνη εξέλιξη για γενικότερη ανάφλεξη... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ στρατολογεί πολίτες για «αποστολές μάχης εναντίον των Ρώσων επιτιθέμενων». Επικίνδυνη εξέλιξη για γενικότερη ανάφλεξη...

  Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ συνεχίζουν να οξύνονται, οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές στον δρόμο του Τελ Αβίβ συνέκριναν τον Βλα...

 






Καθώς οι εντάσεις μεταξύ Ρωσίας και Ισραήλ συνεχίζουν να οξύνονται, οι αντιπολεμικοί διαδηλωτές στον δρόμο του Τελ Αβίβ συνέκριναν τον Βλαντιμίρ Πούτιν με τον Χίτλερ


Η πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ απηύθυνε έκκληση να στρατολογήσει Ισραηλινούς πολίτες «να συμμετάσχουν σε αποστολές μάχης κατά των Ρώσων επιτιθέμενων».


Σύμφωνα με δημόσια ανάρτηση στο Facebook στην επίσημη σελίδα της πρεσβείας, το κάλεσμα αναφέρει:

«Επείγων! Την προσοχή των προσώπων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προστασία της Ουκρανίας από τη ρωσική στρατιωτική επίθεση. Αγαπητοί συμπατριώτες, αδέρφια και όλοι οι φροντιστές πολίτες του Ισραήλ και άλλων χωρών που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο Ισραήλ! Η Πρεσβεία έχει ξεκινήσει τη διαμόρφωση καταλόγων εθελοντών που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε πολεμικές ενέργειες κατά του Ρώσου επιτιθέμενου».

Είναι σαφές ότι μια τέτοια κίνηση θα μπορούσε να ληφθεί από τη Ρωσία ως ευθεία εμπλοκή του Ισραήλ στον πόλεμο, κάτι που θα σήμαινε άμεση εμπλοκή των Η.Π.Α και του ΝΑΤΟ...




Ανάρτηση στο Facebook από την πρεσβεία της Ουκρανίας στο Ισραήλ.

Υπολογίζεται ότι περίπου μισό εκατομμύριο Ισραηλινοί έχουν ουκρανικές ρίζες, με σημαντικό αριθμό από αυτούς να έχουν φτάσει στο Ισραήλ τα τελευταία χρόνια μετά την προσάρτηση της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Η περίεργη και επικίνδυνη ανακοίνωση της πρεσβείας της Ουκρανίας έρχεται καθώς η επίσημη στάση του Ισραήλ σχετικά με τη πολεμική σύγκρουση στην Ουκρανία επικρίνεται έντονα από τη Μόσχα.

Στις 25 Φεβρουαρίου, ο ισραηλινός πρεσβευτής στη Μόσχα κλήθηκε από τον υφυπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας για να απαντήσει , σύμφωνα με πληροφορίες, γιατί το Τελ Αβίβ εξέφραζε υποστήριξη στους «Ναζί» στην Ουκρανία.

Οι εντάσεις στους δρόμους του Ισραήλ έχουν επίσης αυξηθεί, με εκατοντάδες εποίκους να διαδηλώνουν στο Τελ Αβίβ με πλακάτ που έγραφαν «Ο Πούτιν είναι ο νέος Χίτλερ».

Ακόμη και πριν ξεκινήσει η σύγκρουση στην Ουκρανία, το Τελ Αβίβ ήλπιζε να αποφύγει την επικίνδυνη επιλογή μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας.

Ωστόσο, στις 24 Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση του Ισραήλ αναγκάστηκε τελικά να διαλέξει πλευρά, εκδίδοντας μια δήλωση χαρακτηρίζοντας τη ρωσική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία «παραβίαση της παγκόσμιας τάξης».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου