Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις της Δύσης «σπρώχνουν τη Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Πρόεδρος της Λευκορωσίας Λουκασένκο προειδοποιεί ότι οι κυρώσεις της Δύσης «σπρώχνουν τη Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο»

  Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας απηύθυνε προειδοποίηση στην Δύση να μην συνεχίσει την πολιτική των κυρώσεων διότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμο...

 





Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας απηύθυνε προειδοποίηση στην Δύση να μην συνεχίσει την πολιτική των κυρώσεων διότι ένας Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι πιο κοντά από ποτέ.


«Είναι χειρότερο από τον πόλεμο. Αυτό ωθεί τη Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για να μην μπούμε σε μπελάδες. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων»


Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο εξέπεμψε απόψε μια ανατριχιαστική πρόβλεψη – απειλή, ότι οι κυρώσεις της Δύσης στη Ρωσία ωθούν το Κρεμλίνο σε «Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο», αφού ο Βλαντιμίρ Πούτιν έθεσε τις δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε «συναγερμό».

Τα σχόλια του Λουκασένκο έγιναν καθώς το Κίεβο και η Μόσχα συμφώνησαν να διεξαγάγουν ειρηνευτικές συνομιλίες στα σύνορα με τη Λευκορωσία - αν και ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι παραδέχτηκε ότι δεν ήταν σίγουρος για μια θετική λύση, προσθέτοντας ότι οφείλει στους λαούς του να προσπαθήσουν τουλάχιστον να δεσμευτούν.

Απόψε, επίσης, η ΕΕ αποκάλυψε ένα νέο πακέτο κυρώσεων κατά του καθεστώτος του Πούτιν, κλείνοντας τον εναέριο χώρο της σε όλα τα ρωσικά αεροπλάνα και απαγορεύοντας τα μέσα προπαγάνδας του Κρεμλίνου Russia Today και Sputnik. Σε απάντηση στα μέτρα, ο ρωσικός αερομεταφορέας Aeroflot δήλωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις προς την Ευρώπη.

«Τώρα γίνεται πολύς λόγος ενάντια στον τραπεζικό τομέα, το φυσικό αέριο, το πετρέλαιο, το SWIFT», είπε ο Λουκασένκο, σύμφωνα με τη Daily Mail. «Είναι χειρότερο από τον πόλεμο. Αυτό ωθεί τη Ρωσία σε έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Εδώ πρέπει να είμαστε συγκρατημένοι για να μην μπούμε σε μπελάδες. Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων ».

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS:

«Σε μια κατάσταση όπως αυτή θα πρέπει να γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τέτοιες κυρώσεις. Πολλά λέγονται για τον τραπεζικό τομέα. Φυσικό αέριο, πετρέλαιο, SWIFT. Είναι χειρότερο από πόλεμο.

Η Ρωσία ωθείται προς έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Πρέπει να είστε πολύ επιφυλακτικοί και να αποφύγετε κάτι τέτοιο.

Γιατί ο πυρηνικός πόλεμος είναι το τέλος των πάντων», είπε ο Λουκασένκο.

Τόνισε ότι οι επιχειρήσεις υψηλής τεχνολογίας της Λευκορωσίας ενδέχεται να βοηθήσουν τη Ρωσία να αποκτήσει υποκατάστατα για τα δυτικά και ασιατικά μικροτσίπ.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο μοναδικός ωφελούμενος από αυτό που συμβαίνει εδώ. Με αυτό τον τρόπο η Ευρώπη μπορεί να δείξει τη θέση της και οι ανταγωνιστές να εξαλειφθούν», πρόσθεσε.

«Αυτό που συμβαίνει σήμερα μας προτρέπει να συνεργαστούμε στενά. Για παράδειγμα, έχουν προειδοποιήσει τη Ρωσία ότι θα τερματίσουν τις προμήθειες εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας πρώτα και κύρια, μικροτσίπ και ούτω καθεξής, που κατασκευάζουμε στην βιομηχανική μας ένωση Integral (Λευκορώσος κατασκευαστής μικροτσίπ και ενδείξεων LCD)», είπε ο Λουκασένκο, παρατηρώντας πως τα μικροτσίπ της Λευκορωσίας μπορεί να είναι λίγο μεγαλύτερα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ήταν κατώτερα από άποψη ποιότητας και αξιοπιστίας.

Ο Λευκορώσος πρόεδρος προειδοποίησε πως το Μινσκ και η Μόσχα θα επιβάλουν πολύ σοβαρές κυρώσεις κατά της Δύσης.

«Οι κυρώσεις μας, που θα επιβληθούν από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, θα είναι ογκώδεις… Αυτοί οι μηχανισμοί έχουν ήδη αρχίσει να λειτουργούν. Εάν χρειαστεί, θα χτίσουμε αυτά τα μέτρα αλλά όχι εις βάρος μας», είπε.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου