Ο Μπάιντεν «έβαλε την ουρά στα σκέλια» και εξήγγειλε απλά κυρώσεις με «μακροπρόθεσμο αντίκτυπο» στη Ρωσία. Επανέλαβε ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Μπάιντεν «έβαλε την ουρά στα σκέλια» και εξήγγειλε απλά κυρώσεις με «μακροπρόθεσμο αντίκτυπο» στη Ρωσία. Επανέλαβε ότι δεν θα στείλει στρατό στην Ουκρανία...

  Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ενέργειες των ρωσικών αρχών στην Ουκρανία αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικα...

 






Σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, οι ενέργειες των ρωσικών αρχών στην Ουκρανία αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, όπως επανέλαβε στο διάγγελμα του.


Ο Μπάιντεν ισχυρίζεται ότι η Μόσχα έχει απορρίψει όλες τις προτάσεις της Ουάσιγκτον και των συμμάχων της για διάλογο για την ασφάλεια στην Ευρώπη. 

 

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε απόψε μια σειρά από νέες κυρώσεις που αποσκοπούν να βλάψουν την οικονομία της Ρωσίας και να την αποκόψουν από την παγκόσμια οικονομία.

Ο Μπάιντεν είπε ότι οι νέες κυρώσεις θα «επιβάλουν σοβαρό κόστος στη ρωσική οικονομία» και ότι είχαν βελτιστοποιηθεί «μεγιστοποιώντας τον μακροπρόθεσμο αντίκτυπο στη Ρωσία».

Ο Αμερικανός Πρόεδρος ανέφερε πως δίνει εντολή για νέες κυρώσεις, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών.  Επίσης δήλωσε πως παγώνει στις ΗΠΑ κάθε περουσιακό στοιχείο των Ρώσων στους οποίους επιβάλλονται κυρώσεις.

«Έχουμε επιβάλει κυρώσεις σε ρωσικές τράπεζες, με αποθέματα 1 τρισ. δολάρια. Θα χτυπήσουμε το ρούβλι, να μην μπορούν να κάνουν συναλλαγές με γιεν, ευρώ, δολάριο, να μην μπορούν να χρηματοδοτήσουν τον ρωσικό στρατό» τόνισε.

«Ο Πούτιν είναι αυτός που επέλεξε αυτόν τον πόλεμο και θα υποστεί τις συνέπειες ο ίδιος και η χώρα του» είπε ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν θα πολεμήσουν αμερικανικά στρατεύματα στην Ουκρανία, αλλά θα υπερασπιστούν κάθε σπιθαμή νατοϊκού εδάφους

Επίσης ο Μπαίντεν  κάλεσε τις εταιρείες ενέργειας να μη εκμεταλλευθούν την κατάσταση, ανεβάζοντας τις τιμές πετρελαίου και αερίου

«Οι κυρώσεις από τις χώρες της G7 θα περιορίσουν την ικανότητα της Ρωσίας να κάνει επιχειρηματικές δραστηριότητες σε δολάρια, λίρες ή γιεν», πρόσθεσε.

Οι τραπεζικές κυρώσεις δεν περιλαμβάνουν την αποκοπή της Ρωσίας από το σύστημα SWIFT, καθώς αντιτάχθηκαν αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά ο Μπάιντεν είπε ότι «υπερβαίνουν» το SWIFT και η πλήρης επίδρασή τους θα γίνει αισθητή τους επόμενους μήνες.

«Δεν ήταν ποτέ το θέμα η ασφάλεια στην Ουκρανία… Ήταν η επιθυμία του Πούτιν για αυτοκρατορία με κάθε κόστος … Οι επιλογές του Πούτιν θα αφήσουν τη Ρωσία πιο αδύναμη και τον υπόλοιπο κόσμο δυνατότερο», είπε χαρακτηριστικά ο Μπάιντεν και κατηγόρησε τη Μόσχα για «προμελετημένη» και «απρόκλητη επιθετικότητα» κατά της Ουκρανίας.

Ο Μπάιντεν επανέλαβε ότι οι αμερικανικές δυνάμεις δεν θα πολεμήσουν στην Ουκρανία, αλλά αναπτύσσουν περισσότερες αμερικανικές δυνάμεις στο ΝΑΤΟ και ότι το ΝΑΤΟ είναι αφοσιωμένο στη συλλογική του άμυνα. Είπε επίσης ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να απαντήσουν σε οποιαδήποτε ρωσική κυβερνοεπίθεση.

«Αυτός [ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν] απέρριψε κάθε προσπάθεια καλής πίστης που έχουν κάνει οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοι και εταίροι μας για να αντιμετωπίσουν τα θέματα αμοιβαίας ασφάλειας που μας απασχολούν μέσω του διαλόγου», είπε ο Μπάιντεν.

Σύμφωνα με τον Μπάιντεν, οι ενέργειες των ρωσικών αρχών στην Ουκρανία αποτελούν κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου.

«Είδαμε το σκηνοθετημένο πολιτικό θέατρο στη Μόσχα, εξωφρενικούς και αβάσιμους ισχυρισμούς ότι η Ουκρανία πρόκειται να εισβάλει και να ξεκινήσει πόλεμο εναντίον της Ρωσίας, ότι η Ουκρανία είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει χημικά όπλα, η Ουκρανία έχει διαπράξει γενοκτονία, χωρίς κανένα στοιχείο. Γίναμε μάρτυρες ενός κατάφωρη παραβίαση των διεθνών κανόνων σε μια προσπάθεια να δημιουργηθούν μονομερώς δύο νέες λεγόμενες δημοκρατίες σε κυρίαρχο ουκρανικό έδαφος», υποστήριξε ο Αμερικανός ηγέτης.

Ο Μπάιντεν είπε ότι η Βορειοατλαντική Συμμαχία στη σύνοδο κορυφής της Παρασκευής θα εξετάσει όλα τα θέματα περαιτέρω ενίσχυσης των δραστηριοτήτων της. 

"Το ΝΑΤΟ θα φιλοξενήσει μια σύνοδο κορυφής αύριο. Θα είμαι εκεί <...> για να επιβεβαιώσω την αλληλεγγύη μας και να επεξεργαστούμε τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε για να ενισχύσουμε περαιτέρω όλα τα μέρη στη συμμαχία μας στο ΝΑΤΟ", είπε.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου