Ποιος λέει την αλήθεια για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία; Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πεντάγωνο των Η.Π.Α ή η Ρωσία; Η Ζαχάροβα κατήγγειλε ξανά την ύπαρξη τους... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ποιος λέει την αλήθεια για τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία; Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Πεντάγωνο των Η.Π.Α ή η Ρωσία; Η Ζαχάροβα κατήγγειλε ξανά την ύπαρξη τους...

  Έρευνα σε αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία αποκαλύπτουν «παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα» καταγγέλλει η Μαρία Ζαχάροβ...

 






Έρευνα σε αμερικανικά βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία αποκαλύπτουν «παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα» καταγγέλλει η Μαρία Ζαχάροβα.


ΟΗΕ και Ευρωπαϊκή Ένωση δηλώνουν ότι «δεν μπορούν να επιβεβαιώσουν πληροφορίες για βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία». Το Πεντάγωνο θεωρεί «ψευδείς και παράλογες» τις πληροφορίες.

 

Σχολιάζοντας δηλώσεις της τρίτης τη τάξει της αμερικανικής διπλωματίας, Βικτόρια Νούλαντ για τις ανησυχίες της Ουάσιγκτον μήπως η Ρωσία καταλάβει εργαστήρια έρευνας για βιολογικά όπλα, η εκπρόσωπος του ρωσικού ΥΠΕΞ Μαρία Ζαχάροβα επεσήμανε ότι η Νούλαντ «επιβεβαίωσε την ύπαρξη όχι μόνο των εν λόγω εργαστηρίων, αλλά, όπως τα αποκαλούν στην πραγματικότητα, ερευνητικά.

Και είπε μια αξιοσημείωτη φράση - δηλαδή το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων, που χρειαζόταν και τώρα έχουμε - ότι [οι ΗΠΑ] έκαναν τα πάντα για να μην καταλήξουν αυτά τα υλικά στα χέρια της Ρωσίας. Δεν χρειάζεται να μαντέψουμε τι είδους υλικά είναι αυτά, δεν υπάρχει τίποτα να μαντέψουμε πια εν προκειμένω. Αυτά είναι τα υλικά που αποδεικνύουν την παράνομη και εγκληματική δραστηριότητα των ΗΠΑ σε ουκρανικό έδαφος», είπε η Ζαχάροβα.

Ζαχάροβα: Οι ΗΠΑ μας έχουν περικυκλώσει με βιολογικά εργαστήρια

Η Ζαχάροβα υποστήριξε ότι οι ΗΠΑ διεξάγουν μυστικά βιολογικά προγράμματα στην Ουκρανία, και απαίτησε να αποκαλύψει η Ουάσιγκτον τις λεπτομέρειες αυτών που κάνει, προσθέτοντας ότι έχει δει ντοκουμεντα που υποστηρίζουν τους ισχυρισμούς της ότι οι Αμερικανοί έχουν στοιχεία βιολογικών όπλων κοντά στα σύνορα Ουκρανάις - Ρωσίας. Υποστήριξε δε ότι το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας τρέχει άμεσα τα προγράμματα αυτά.

Η Ζαχάροβα είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα ότι η Ρωσία πρότεινε συνεργασία στις ΗΠΑ αναφορικά με τα βιολογικά πειράματα, «αλλά τα εργαστήριά τους σε μετασοβιετικά εδάφη καλύπτονται από πέπλο απορρήτου και δημιουργήθηκαν για να αναπτύξουν πρόσθετες προκλήσεις και απειλές στη Ρωσία»

«Ήμασταν έτοιμοι να στείλουμε ειδικούς και αντιπροσωπείες που αποτελούνταν από εκπροσώπους διαφόρων φορέων. Όλα αυτά ήταν καλυμμένα με μυστήριο, όλα αυτά ήταν απόρρητα. Φυσικά, αυτό δεν συνεπαγόταν καμία συνεργασία από την πλευρά τους, <...> γιατί όλα αυτά δεν στόχευαν στην ανάπτυξη απαντήσεων σε νέες προκλήσεις και απειλές, αλλά στη δημιουργία νέων προκλήσεων και απειλών απευθείας εναντίον της χώρας μας και του πληθυσμού μας», ισχυρίστηκε η Ζαχάροβα.

«Αν δεν σταματήσει αυτό τώρα, στο μέλλον όλα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και <...> θα τεθούν εκτός ελέγχου αποκλειστικά από εκείνες τις εξτρεμιστικές δυνάμεις που ουσιαστικά, κατά τη γνώμη μου, ούτε οι ίδιες θα μπορούν να θέσουν υπό έλεγχο, για να μην πω από κανέναν άλλο», πρόσθεσε.

Το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ δεν μπορεί να επιβεβαιώσει πληροφορίες για βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα Stefan Dujarric σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή η οργάνωση δεν έχει πληροφορίες»

Ο ΟΗΕ δεν έχει πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν την παρουσία βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία για την εφαρμογή του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος. Αυτό δήλωσε την Τετάρτη σε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάρικ.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πληροφορίες που να επιβεβαιώνουν τις αναφορές και τις υποθέσεις για τέτοια εργαστήρια», είπε, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα γεγονότα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου από ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ελήφθησαν πληροφορίες από υπαλλήλους ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων για την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου: πανώλη, άνθρακας, τουλαραιμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Αργότερα, εκπρόσωπος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την παρουσία εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία.

Η ΕΕ δεν είναι σίγουρη για την αξιοπιστία των πληροφοριών της Ρωσίας σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία

Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να εμπιστευτούν αυτά τα δεδομένα με το σκεπτικό ότι, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της εξωτερικής υπηρεσίας της ΕΕ, οι ρωσικές πληροφορίες για βιολογικές ουσίες και μυστικά εργαστήρια στην Ουκρανία και τη Γεωργία είχαν προηγουμένως διαψευσθεί από δομές της ΕΕ που δημιουργήθηκαν ειδικά για την αναζήτηση "ρωσικής παραπληροφόρησης". , καθώς και διάφορες μη κυβερνητικές οργανώσεις

Η Ευρωπαϊκή Ένωση γνωρίζει τις πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρια των ΗΠΑ στην επικράτεια της Ουκρανίας, τις οποίες παρουσίασε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αλλά δεν τις εμπιστεύεται. Αυτό δήλωσε στους δημοσιογράφους την Τετάρτη ο εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Εξωτερικών της ΕΕ Πίτερ Στάνο.

«Γνωρίζουμε τη δήλωση του ρωσικού υπουργείου Άμυνας για τον λεγόμενο καθαρισμό βιολογικών υλικών σε βιολογικά εργαστήρια [των ΗΠΑ] στην Ουκρανία», είπε. «Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το επίπεδο εμπιστοσύνης [από τις Βρυξέλλες ] στις πληροφορίες που παρέχονται από το Κρεμλίνο είναι πολύ χαμηλές και αμφισβητήσιμες».

Οι Βρυξέλλες δεν θέλουν να εμπιστευτούν αυτά τα δεδομένα με το σκεπτικό ότι, σύμφωνα με τον Stano, οι ρωσικές πληροφορίες για βιολογικές ουσίες και μυστικά εργαστήρια στην Ουκρανία και τη Γεωργία είχαν προηγουμένως αρνηθεί από δομές της ΕΕ που δημιουργήθηκαν ειδικά για την αναζήτηση "ρωσικής παραπληροφόρησης", καθώς και διάφορες μη - κυβερνητικούς οργανισμούς.

«Δεν γνωρίζουμε τίποτα για προγράμματα σε βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία που δεν πληρούν τις απαιτήσεις της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα», είπε.

Νωρίτερα, ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, υποστράτηγος Igor Konashenkov, δήλωσε ότι κατά τη διάρκεια μιας ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης, τα γεγονότα έκτακτης εκκαθάρισης από το καθεστώς του Κιέβου από ίχνη στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος που εφαρμόζεται στην Ουκρανία, που χρηματοδοτούνται από το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ, αποκαλύφθηκαν. Σύμφωνα με τον ίδιο, ελήφθησαν πληροφορίες από υπαλλήλους ουκρανικών βιολογικών εργαστηρίων για την επείγουσα καταστροφή ιδιαίτερα επικίνδυνων παθογόνων στις 24 Φεβρουαρίου: πανώλη, άνθρακας, τουλαραιμία, χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. Αργότερα, εκπρόσωπος των ΗΠΑ επιβεβαίωσε την παρουσία εγκαταστάσεων βιολογικής έρευνας στην Ουκρανία.

Το Πεντάγωνο θεωρεί «ψευδείς και παράλογες» τις πληροφορίες της Ρωσίας για βιοεργαστήρια στην Ουκρανία

Ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου πιστεύει ότι οι πληροφορίες που έδωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας για την παρουσία στην Ουκρανία βιολογικών εργαστηρίων για την εφαρμογή του στρατιωτικού βιολογικού προγράμματος του Κιέβου είναι «ψευδείς και παράλογες». Αυτό ανέφερε το Reuters την Τετάρτη .

Κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην Ουάσιγκτον, εκπρόσωπος του Πενταγώνου σημείωσε ότι «αυτή είναι παράλογη παραπληροφόρηση από τη ρωσική πλευρά, πρόκειται για σκόπιμα ψέματα».



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου