Ρωσία προς Ο.Η.Ε: «Τουλάχιστον 30 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, στα οποία διεξάγονται εξαιρετικά επικίνδυνα πειράματα με στόχο την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων ιών. Γνωρίζουμε για το UP-4...» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ρωσία προς Ο.Η.Ε: «Τουλάχιστον 30 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, στα οποία διεξάγονται εξαιρετικά επικίνδυνα πειράματα με στόχο την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων ιών. Γνωρίζουμε για το UP-4...»

«Αυτά τα πειράματα χρηματοδοτούνται και εποπτεύονται άμεσα από το Γραφείο Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλα...






«Αυτά τα πειράματα χρηματοδοτούνται και εποπτεύονται άμεσα από το Γραφείο Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων του Εθνικού Κέντρου Ιατρικών Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ»


«Στόχος του πειραματικού έργου UP-4 είναι να μελετήσει την πιθανότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω αποδημητικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά παθογόνων ιών γρίπης, όπως η H5N1, της οποίας η θνησιμότητα για τον άνθρωπο φτάνει και το 50%, αλλά και η νόσος του Newcastle»

 

Ένα δίκτυο περίπου 30 βιολογικών εργαστηρίων στην Ουκρανία, χρηματοδοτούμενο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, ασχολήθηκε με την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων των παθογόνων παραγόντων θανατηφόρων ασθενειών. Αυτό δήλωσε την Παρασκευή ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ Vasily Nebenzya, μιλώντας σε συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του παγκόσμιου οργανισμού που συγκλήθηκε με πρωτοβουλία της Ρωσικής Ομοσπονδίας για το θέμα των αμερικανικών στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων στην Ουκρανία, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass.

«Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας έλαβε έγγραφα που επιβεβαιώνουν ότι έχει δημιουργηθεί ένα δίκτυο τουλάχιστον 30 βιολογικών εργαστηρίων στην επικράτεια της Ουκρανίας, στα οποία διεξάγονται εξαιρετικά επικίνδυνα βιολογικά πειράματα με στόχο την ενίσχυση των παθογόνων ιδιοτήτων της πανώλης, του άνθρακα, της τουλαραιμίας. χολέρα και άλλες θανατηφόρες ασθένειες. χρησιμοποιώντας συνθετική βιολογία", δήλωσε ο Nebenzya. "Αυτή η εργασία χρηματοδοτείται και εποπτεύεται άμεσα από το Γραφείο Μείωσης Αμυντικών Απειλών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των συμφερόντων του Εθνικού Κέντρου Ιατρικών Πληροφοριών του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ ." 

«Ο στρατός μας ενημερώθηκε για τις λεπτομέρειες του έργου UP-4, το οποίο εφαρμόστηκε στα εργαστήρια του Κιέβου, του Χάρκοβο και της Οδησσού. Στόχος του είναι να μελετήσει την πιθανότητα εξάπλωσης ιδιαίτερα επικίνδυνων λοιμώξεων μέσω αποδημητικών πτηνών, συμπεριλαμβανομένων των εξαιρετικά παθογόνων Η γρίπη H5N1, της οποίας η θνησιμότητα για τον άνθρωπο φτάνει το 50%, αλλά και η νόσος του Newcastle», επέστησε την προσοχή ο μόνιμος εκπρόσωπος της Ρωσικής Ομοσπονδίας. «Στο πλαίσιο ενός άλλου έργου, οι νυχτερίδες θεωρούνται φορείς δυνητικών παραγόντων βιολογικών όπλων».

Επιπλέον, σημείωσε ο διπλωμάτης, μεταξύ των τομέων μελέτης είναι βακτηριακά και ιικά παθογόνα που μπορούν να μεταδοθούν από τις νυχτερίδες στον άνθρωπο: πανώλη, λεπτοσπείρωση, καθώς και ιοί και κοροναϊοί. «Όπως προκύπτει από τα έγγραφα του έργου, οι Ηνωμένες Πολιτείες χρηματοδότησαν ενεργά βιολογικά έργα στην Ουκρανία», δήλωσε.

"Διεξήχθησαν πειράματα για τη μελέτη της μετάδοσης επικίνδυνων ασθενειών από εξωπαράσιτα - ψείρες και ψύλλους. Ακόμη και οι μη ειδικοί κατανοούν ότι τέτοια πειράματα είναι από τα πιο απερίσκεπτα, καθώς δεν επιτρέπουν τον έλεγχο της περαιτέρω εξέλιξης της κατάστασης." είπε ο Nebenzya.

Κίνδυνος υλικών να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών

Ο Nebenzya σημείωσε επίσης ότι η Ρωσική Ομοσπονδία προειδοποιεί για τους κινδύνους υλικών από βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία να πέσουν στα χέρια τρομοκρατών.

"Η ανάλυση των υλικών επιβεβαιώνει τη μεταφορά περισσότερων από 140 δοχείων με εξωπαράσιτα νυχτερίδας από το βιοεργαστήριο του Χάρκοβο στο εξωτερικό. Δεν γνωρίζουμε ποια είναι η τύχη αυτών των επικίνδυνων βιοϋλικών και ποιες θα είναι οι συνέπειες εάν διαλυθούν χωρίς διεθνή έλεγχο. πιθανό ότι στην απεραντοσύνη της Ευρώπης ο Nebenzya είπε: «Σε κάθε περίπτωση, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος κλοπής για τρομοκρατικούς σκοπούς ή για πώληση στη μαύρη αγορά».

Σύμφωνα με τον μόνιμο εκπρόσωπο της Ρωσικής Ομοσπονδίας, υπό το πρόσχημα της δοκιμής μέσων για τη θεραπεία και την πρόληψη της μόλυνσης από τον κορωνοϊό από την Ουκρανία στο Ινστιτούτο Ερευνών. Ο Walter Reed του αμερικανικού στρατού αφαίρεσε αρκετές χιλιάδες δείγματα ορού ασθενών, τα περισσότερα από τα οποία ανήκουν στη σλαβική εθνότητα. "Όλοι γνωρίζουν πόσο σχολαστική είναι η Δύση με τη μεταφορά βιοϋλικών πολιτών δυτικών χωρών στο εξωτερικό. Και για καλό λόγο - τελικά, θεωρητικά, μπορούν να δημιουργηθούν βιοπαράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν επιλεκτικά διάφορες εθνοτικές ομάδες", είπε.

Περιορισμός βιολογικών προγραμμάτων

Πρόσθεσε επίσης ότι το Κίεβο, κατ' εντολή της Δύσης, περιορίζει επειγόντως τα βιολογικά προγράμματα και καλύπτει τα ίχνη του.

«Τα υλικά που έχει στη διάθεσή του το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας επιβεβαιώνουν ότι όλες οι σοβαρές μελέτες αυξημένου κινδύνου σε βιολογικά εργαστήρια της Ουκρανίας πραγματοποιήθηκαν υπό την άμεση επίβλεψη ειδικών από τις Ηνωμένες Πολιτείες που είχαν διπλωματική ασυλία», σημείωσε ο Nebenzia. Σύμφωνα με το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας, το καθεστώς του Κιέβου ζητά από δυτικούς επιμελητές να καλύψει βιαστικά τα ίχνη του, έτσι ώστε να αποδειχθούν άμεσες παραβιάσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ουκρανία του Άρθρου 1 της Σύμβασης για την Απαγόρευση των Βιολογικών και Τοξινών Όπλων. να μην φτάσει στη ρωσική πλευρά.

«Υπάρχει έκτακτη περικοπή των βιολογικών προγραμμάτων, το Υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας έχει θέσει ως στόχο την πλήρη καταστροφή των βιολογικών παραγόντων στα εργαστήρια από τις 24 Φεβρουαρίου», σημείωσε ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ.

Παράλληλα, τόνισε ο διπλωμάτης, η ανάλυση της εντολής προς στελέχη των εργαστηρίων δείχνει ότι η διαδικασία εκκαθάρισης συλλογών αποσκοπεί στην ανεπανόρθωτη καταστροφή τους. "Μια ανάλυση των πράξεων καταστροφής δείχνει ότι 232 δοχεία με τον αιτιολογικό παράγοντα της λεπτοσπείρωσης, 30 με τουλαραιμία, 10 με βρουκέλλωση, 5 με πανώλη καταστράφηκαν μόνο στο Lviv. Συνολικά, περισσότερα από 320 δοχεία", είπε ο Nebenzia. πιστεύουν ότι οι εργασίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο στρατιωτικών βιολογικών προγραμμάτων.




Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου