Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βιοεργαστήρια που διαχειρίζονται στην Ουκρανία... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Η Κίνα προτρέπει τις ΗΠΑ να αποκαλύψουν περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με τα βιοεργαστήρια που διαχειρίζονται στην Ουκρανία...

  Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρ...

 






Το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών προέτρεψε τις Ηνωμένες Πολιτείες να αποκαλύψουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα βιολογικά εργαστήρια που διαχειρίζονται στην Ουκρανία και να εγγυηθούν την ασφάλειά τους.


«Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης και για χάρη της υγείας και της ασφάλειας του λαού της Ουκρανίας, της περιοχής και του κόσμου γενικότερα, η Κίνα καλεί όλα τα μέρη, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων»

 

Ο εκπρόσωπος Τύπου Zhao Lijian έκανε τις παρατηρήσεις σε μια τακτική ενημέρωση Τύπου στο Πεκίνο, σύμφωνα με το Κινεζικό Πρακτορείο ειδήσεων CGTN.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε την Κυριακή ότι υπάρχουν στοιχεία για ένα στρατιωτικό βιολογικό πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από τις ΗΠΑ στην Ουκρανία, όπως είχαμε αποκαλύψει στο "Ελλήνων Αφύπνιση".

Επικαλούμενος δημόσια στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τις ΗΠΑ, ο Ζάο είπε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες διαθέτουν 26 βιολογικά εργαστήρια στην Ουκρανία, επί των οποίων το Πεντάγωνο έχει τον απόλυτο έλεγχο.

Δεδομένης της τρέχουσας κατάστασης και για χάρη της υγείας και της ασφάλειας του λαού της Ουκρανίας, της περιοχής και του κόσμου γενικότερα, η Κίνα καλεί όλα τα μέρη, ιδιαίτερα τις Ηνωμένες Πολιτείες, να διασφαλίσουν την ασφάλεια αυτών των εργαστηρίων και να δημοσιοποιήσουν λεπτομέρειες όπως οι ιοί που αποθηκεύτηκαν και η έρευνα που έγινε σε αυτά τα εργαστήρια, είπε ο Zhao.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ έχει λειτουργήσει 336 βιολογικά εργαστήρια σε 30 χώρες σε όλο τον κόσμο. Το Fort Detrick , όπου βρίσκεται το Ιατρικό Ερευνητικό Ινστιτούτο Λοιμωδών Νοσημάτων του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών, είναι το κέντρο των βιοστρατιωτικών δραστηριοτήτων των ΗΠΑ.

Ο Ζάο είπε ότι οι ΗΠΑ απέτυχαν να λάβουν σοβαρά υπόψη την επιφυλακτικότητα της διεθνούς κοινότητας για αυτά τα βιολογικά εργαστήρια, και αντίθετα την απέρριψε ως παραπληροφόρηση.

Σημειώνοντας ότι οι ΗΠΑ ήταν η μόνη χώρα που εμπόδισε τη δημιουργία ενός μηχανισμού επαλήθευσης της Σύμβασης για τα Βιολογικά Όπλα τα τελευταία 20 χρόνια, είπε ότι η διεθνής κοινότητα ανησυχεί όλο και περισσότερο για αυτό.

«Προτρέπουμε για άλλη μια φορά την αμερικανική πλευρά να παράσχει πλήρη διευκρίνιση των βιοστρατιωτικών δραστηριοτήτων της εντός και εκτός των συνόρων της και να αποδεχθεί την πολυμερή επαλήθευση», είπε.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

1 σχόλιο

  1. Ο τρόπος που εκφράζετε ο Κινέζος δεν Μ αρέσει....θεωρώ πως δεν θα έχουμε καλή εξέλιξη.... σίγουρα θέλει να μάθει τα πάντα σχετικά και να τα εκμεταλλευτεί αντίστοιχα από την πλευρά του.... αντίστροφη ρόλων....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου