Μασονία (Ελευθεροτεκτονισμός): Η προέλευση, η διάδοση, η ιστορία και οι πραγματικές δραστηριότητες... - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Μασονία (Ελευθεροτεκτονισμός): Η προέλευση, η διάδοση, η ιστορία και οι πραγματικές δραστηριότητες...

  Υπάρχουν πραγματικά τρία είδη μασόνων. Το χειρότερο είδος είναι οι Μπλε Τέκτονες, που αποτελούνται από μαθητευόμενους, συντρόφους και δασκ...

 


Υπάρχουν πραγματικά τρία είδη μασόνων. Το χειρότερο είδος είναι οι Μπλε Τέκτονες, που αποτελούνται από μαθητευόμενους, συντρόφους και δασκάλους και χωρίζονται σε διάφορους βαθμούς.


Η συντριπτική πλειονότητα των μασόνων δεν γνωρίζει τίποτα για τον πραγματικό σκοπό και τα αντικείμενα της μυστικής οργάνωσής τους και δεν συμμετέχει σε αυτά. Γι' αυτούς, ο Τεκτονισμός είναι το πολύ-πολύ μια φιλανθρωπική κοινωνία. Η τάξη και το σώμα , επομένως, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να πληρώνουν συνδρομές και να παρακολουθούν αυτό που, γι' αυτούς, δεν φαίνεται περισσότερο από αθώες συναντήσεις.

 

Πηγή: Fitzinfo.net

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

 

By The Southern Cross, 19 Ιουνίου 1933, Anno Domini

Η Μασονία, η οποία είναι μια παγκόσμια μυστική κοινωνία, δηλώνει ότι είναι φιλανθρωπική, ότι αγωνίζεται για μια ανώτερη ηθική ζωή των μελών της και ότι κατευθύνει την ανθρωπότητα προς τον διαφωτισμό, την πρόοδο, την ελευθερία και την αλήθεια- ενώ, ο πραγματικός της σκοπός είναι να αντικαταστήσει όλα τα υπερφυσικά πράγματα και τη λατρεία του Θεού με τις αρχές του Νατουραλισμού και τη λατρεία του ανθρώπου. Ως εκ τούτου, η πρόοδός της συνίσταται σε:

  • (1) τον εξοβελισμό της θρησκείας από όλα τα κυβερνητικά αξιώματα, τα δικαστήρια και όλες τις δημόσιες λειτουργίες
  • (2) την άρνηση του μυστηριακού χαρακτήρα του γάμου, καθιστώντας τον καθαρά κοσμικό, που μπορεί να συνάπτεται και να διαλύεται κατά βούληση
  • (3) την πλήρη ελευθερία σε κάθε θρησκεία, εκτός από τον Καθολικισμό,
  • (4) την καθολική υιοθέτηση της κρατικής εκπαίδευσης, στην οποία αποκλείεται το ίδιο το όνομα του Θεού και στη θέση του αντικαθίσταται ένα σύγχρονο είδος ειδωλολατρίας, το οποίο μπορεί δικαίως να ονομαστεί "λατρεία της σημαίας"
  • (5) πλήρη ελευθερία του Τύπου να υπονομεύει την ηθική, την αγνότητα, την υπακοή και τη θρησκεία
  • (6) πλήρη ελευθερία του κινηματογράφου να επιτίθεται στα ίδια τα θεμέλια της χριστιανικής κοινωνίας.

Ο τεκτονισμός προέρχεται από την Αγγλία- το έτος γέννησής του είναι το 1717. Ιδρυτές της ήταν δύο προτεστάντες ιερείς, ο James Anderson, από τη Σκωτία, και ο John Disaguliers, ένας Γάλλος. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ έχουν πλέον απαγορεύσει τον Τεκτονισμό από την Ιταλία και τη Γερμανία και έχουν διαλύσει τις στοές.

Σήμερα υπάρχουν 5.500.000 μασόνοι σε όλο τον κόσμο. Στις Η.Π.Α. υπάρχουν 3.000.000, στην Αγγλία 400.000 και στην Ιρλανδία 50.000. Επομένως, υπάρχουν μόνο 300.00 ηπειρωτικοί τέκτονες. Ο Τεκτονισμός ισχυρίζεται ότι είναι ο εμπνευστής της Γαλλικής Επανάστασης του 1789, καθώς και των επαναστάσεων του 1830 και του 1848. Ο Τεκτονισμός προκάλεσε την πτώση του Παπικού Κράτους το 1870, τον αντικληρικαλισμό του 1900 και τη σφαγή των Αρμενίων. Καυχιούνται ότι είναι οι κύριοι δημιουργοί της σημερινής μεξικανικής και ισπανικής επίθεσης κατά της Καθολικής Εκκλησίας, καθώς και ότι εμπλέκονται σε κάθε επανάσταση των τελευταίων 200 ετών. Λέγεται ότι οι Εβραίοι μασόνοι βρίσκονται στο πίσω μέρος του κομμουνισμού σήμερα στη Ρωσία. Ο κεντρικός στόχος είναι εξ αρχής η κατάργηση του Χριστιανισμού και αντ' αυτού η εγκαθίδρυση ενός άθεου εβραιο-μασονικού καθεστώτος στη γη.

Ο τεκτονισμός φαίνεται να βρίσκεται υπό τον έλεγχο μεγάλων οικονομικών Εβραίων μεγιστάνων. Αυτοί οι τελευταίοι ελέγχουν την αγορά χρήματος, τον Τύπο (είτε μέσω των μεγάλων διαφημίσεών τους, που συχνά καλύπτουν ολόκληρες σελίδες, είτε μέσω των κυριότερων πρακτορείων τύπου, τα οποία βρίσκονται υπό τον αποκλειστικό έλεγχο των Εβραίων, δηλαδή του Reuters, της Wolffs, της Havas και του J.T.A. (Jewish Telegraphic Agency). Εδώ βρίσκεται το μυστικό του πώς ο Τύπος, σε όλο τον κόσμο, είναι ομόφωνος στις παραπλανητικές ειδήσεις του για την Καθολική Εκκλησία, σχεδόν καθημερινά, καθώς και στις καθολικές επιθέσεις του εναντίον της σε ορισμένες καθορισμένες χρονικές στιγμές. Ως εκ τούτου, οι Καθολικοί γνωρίζουν πλέον καλά ότι οτιδήποτε βλέπουν στον Τύπο για την Εκκλησία είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι ψευδές ή τουλάχιστον τραγελαφικά διαστρεβλωμένο. Όλα αυτά λειτουργούν σύμφωνα με το σχέδιο εκστρατείας που εκδίδεται από ένα κεντρικό διοικητικό όργανο.

Πρέπει να θυμόμαστε, ωστόσο, ότι η συντριπτική πλειονότητα των μασόνων δεν γνωρίζει τίποτα για τον πραγματικό σκοπό και τα αντικείμενα της μυστικής οργάνωσής τους και δεν συμμετέχει σε αυτά. Γι' αυτούς, ο Τεκτονισμός είναι το πολύ-πολύ μια φιλανθρωπική κοινωνία. Η τάξη και το σώμα , επομένως, δεν κάνουν τίποτα περισσότερο από το να πληρώνουν συνδρομές και να παρακολουθούν αυτό που, γι' αυτούς, δεν φαίνεται περισσότερο από αθώες συναντήσεις.

Υπάρχουν πραγματικά τρία είδη μασόνων. Το χειρότερο είδος είναι οι Μπλε Τέκτονες, που αποτελούνται από μαθητευόμενους, συντρόφους και δασκάλους και χωρίζονται σε διάφορους βαθμούς. Οι βαθμοί αυτοί διοικούνται από μυστικές επιτροπές που στην πραγματικότητα είναι άγνωστες στα ίδια τα μέλη των στοών. Το επόμενο είδος ονομάζεται "ατελής τεκτονισμός". Αυτό αποτελείται από κοινωνίες υπό την καθοδήγηση και την καθοδήγηση του Τεκτονισμού - π.χ. η Θεοσοφική Ένωση, το Πιστό Τάγμα των Βουβαλιών κ.λπ. Η τελευταία κατηγορία είναι αυτό που είναι γνωστό ως "Λευκός Τεκτονισμός" - π.χ., το Διεθνές Ρόταρυ, οι Φίλοι του Ισραήλ, ο Σύλλογος Εσπεράντο, κ.λπ. - το πραγματικό του καθενός είναι να διαδώσει την αδιαφορία στη θρησκεία, τον ψεύτικο διεθνισμό, κ.λπ. και έτσι να προετοιμάσει το έδαφος για το εβραϊκό-τεκτονικό άθεο βασίλειο του ανθρώπου στη γη, σε αντίθεση με τη Βασιλεία του Θεού. Ο τεκτονισμός, επομένως, έχει διττό χαρακτήρα - έναν ανοιχτό και φανερό για να λειτουργεί ως ένα είδος τυφλού, και έναν άλλο μυστικό και κρυφό, όπου το πραγματικό κακό γίνεται από τους λίγους εκλεκτούς.

Αν ο Τεκτονισμός είναι αθώος, γιατί ο τρομερός όρκος μυστικότητας, με τις απερίγραπτες απειλές του; Γιατί ο όρκος λαμβάνεται σε κάθε βήμα στους διάφορους βαθμούς; Ο όρκος που δίνεται στον πρώτο βαθμό έχει ως εξής: "Εγώ, ενώπιον του Μεγάλου Αρχιτέκτονα του Σύμπαντος ... ορκίζομαι δια του παρόντος και εδώ επίσημα και ειλικρινά ότι πάντα θα κρύβω, θα αποκρύπτω και ποτέ δεν θα αποκαλύπτω οποιοδήποτε μέρος ή μέρη, οποιοδήποτε σημείο ή σημεία, των μυστικών ή μυστηρίων του Ελεύθερου και Δεκτού Τεκτονισμού ή των μυστικών που ανήκουν σε αυτόν, τα οποία μπορεί να έχουν γίνει γνωστά στο παρελθόν, θα γίνουν γνωστά τώρα ή μπορεί να μου κοινοποιηθούν σε οποιαδήποτε μελλοντική στιγμή" κ.λπ. "...Αυτά τα διάφορα σημεία ορκίζομαι πανηγυρικά να τα τηρήσω υπό καμία μικρότερη ποινή από το να μου κόψουν το λαιμό σταυρωτά, να μου ξεριζώσουν τη γλώσσα από τη ρίζα και να θάψουν το σώμα μου στην άμμο της θάλασσας... ή την πιο αποτελεσματική τιμωρία του να στιγματιστώ ως εσκεμμένο επίορκο άτομο, άκυρο από κάθε ηθική αξία. Ο Θεός να με βοηθήσει", κ.λπ.

Κανένας Καθολικός, υπό την απειλή του αφορισμού, δεν μπορεί να είναι μασόνος (βλ. Νέο Κανονικό Δίκαιο, Κανόνας 2335). Ο τεκτονισμός καταδικάστηκε για πρώτη φορά από τον Κλήμη ΧΙΙ το 1738. Έκτοτε, εννέα διαφορετικοί Πάπες τoν έχουν καταδικάσει. Ο Πίος ΙΧ την αποκάλεσε "Συναγωγή του Σατανά". Τα λόγια του Πάπα Κλήμεντα είναι τα εξής: "Η Μαυριτανία είναι η μόνη που μπορεί να γίνει από τον Πάπα Κλήμη: "Διατάζουμε αυστηρά και με αρετή ιεράς υπακοής, ότι (οι Καθολικοί) δεν θα εγγράφονται... δεν θα συνδέονται... δεν θα συμμετέχουν στις διαδικασίες τους, δεν θα τους βοηθούν, ούτε θα τους παρέχουν με οποιονδήποτε τρόπο συμβούλιο, βοήθεια ή εύνοια, δημόσια ή ιδιωτικά, άμεσα ή έμμεσα... υπό την απειλή αφορισμού που συνεπάγεται η ίδια η πράξη..... Η άφεση αμαρτιών δεν λαμβάνεται παρά μόνο μέσω των δικών μας και των διαδόχων μας". Ο Λέων ΙΓ' επικύρωσε την καταδίκη στην Εγκύκλιο Επιστολή του, "Humanum Genus", της 20ής Απριλίου 1884.



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου