Ενεργειακός συναγερμός: Η Ουκρανία διακόπτει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λόγω «παρέμβασης κατοχικών ρωσικών δυνάμεων». Θα τρίβει τα χέρια του ο Biden… - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ενεργειακός συναγερμός: Η Ουκρανία διακόπτει τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη λόγω «παρέμβασης κατοχικών ρωσικών δυνάμεων». Θα τρίβει τα χέρια του ο Biden…

  Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές προελαύνουσες δυνάμεις, για την διακοπή της μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, χωρίς μ...

 






Η Ουκρανία κατηγορεί τις ρωσικές προελαύνουσες δυνάμεις, για την διακοπή της μεταφοράς του ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη, χωρίς μέχρι στιγμής η Μόσχα να έχει κάνει κάποια αναφορά για την ανακοίνωση.


Όντως φταίει η «παρέμβαση κατοχικών Ρωσικών δυνάμεων» ή η Ουκρανία κάνει το χατήρι των Η.Π.Α για να πουλήσει ο Biden τα δικά του αποθέματα στην Ευρωπη; Σε κάθε περίπτωση παραμένει στην διακριτική ευχέρεια της Ρωσίας για το αν θα αυξήσει την ροή του φυσικού αερίου από τους εναλλακτικούς αγωγούς που παρακάμπτουν την Ουκρανία, όπως οι Nordstream και Turkishstream.


Η Ουκρανία δήλωσε ότι θα αναστείλει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω ενός σημείου διέλευσης το οποίο είπε ότι παραδίδει σχεδόν το ένα τρίτο του καυσίμου που διοχετεύεται από τη Ρωσία στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας, κατηγορώντας τη Μόσχα για την κίνηση.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του συστήματος μεταφοράς αερίου της Ουκρανίας GTSOU ανακοίνωσε σήμερα ότι λόγω ανωτέρας βίας θα διακόψει από αύριο Τετάρτη, 11 Μαΐου, τη μεταφορά ρωσικού φυσικού αερίου προς την Ευρώπη μέσω του σταθμού της Σοχρανίφκα.

Η Ουκρανία παραμένει διαμετακομιστικός κόμβος για το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, ακόμη και μετά τη ρωσική εισβολή στη χώρα, στις 24 Φεβρουαρίου.

Η GTSOU υποστηρίζει ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει τον σταθμό συμπίεσης του Νοβοπσκόφ, λόγω «της παρέμβασης των κατοχικών δυνάμεων στην τεχνική διαδικασία». Ο σταθμός αυτός, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, είχε καταληφθεί από τις ρωσικές δυνάμεις και τους φιλορώσους αυτονομιστές λίγο μετά την εισβολή. Είναι ο πρώτος σταθμός συμπίεσης στο σύστημα διαμετακόμισης στην περιοχή του Λουχάνσκ, σε έναν αγωγό απ’ όπου μεταφέρονται περίπου 32,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα αερίου την ημέρα ή το ένα τρίτο του ρωσικού φυσικού αερίου που μεταφέρεται στην Ευρώπη μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με την GTSOU.

«Προκειμένου να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της προς τους Ευρωπαίους εταίρους της και με βάση τους όρους της συμφωνίας, είναι δυνατόν να γίνεται προσωρινά η μεταφορά του φυσικού αερίου από το σημείο διασύνδεσης Σούτζα που βρίσκεται σε έδαφος ελεγχόμενο από την Ουκρανία», πρόσθεσε η GTSOU στην ανακοίνωσή της.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου