Ευλογιά των πιθήκων…μια διαφορετική προσέγγιση! - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ευλογιά των πιθήκων…μια διαφορετική προσέγγιση!

  Τι συμβαίνει; Ανησυχία απλά ή φόβος (εκ νέου); Η όλη ουσία του πράγματος είναι η επιβολή της βιοτρομοκρατίας... Δεν είναι τυχαίο εξάλλου...

 






Τι συμβαίνει; Ανησυχία απλά ή φόβος (εκ νέου); Η όλη ουσία του πράγματος είναι η επιβολή της βιοτρομοκρατίας...


Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι προ εξαμήνου και πλέον, έγινε συζήτηση για τη νόσο σε συνέδριο βιοασφάλειας στο Μόναχο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βαθύπλουτος πληροφορικάριος μίλησε για πανδημία ευλογιάς από πέρισυ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν προ έτους το εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων και ήδη σκέπτονται να παραγγείλουν ή παρήγγειλαν μεγάλη ποσότητα εμβολίων...

 

Γράφει ο Παιδίατρος – Λοιμωξιολόγος Ιωάννης Καβαλιώτης

Προς το παρόν φαίνεται ότι είναι μια ασυνήθιστη επιδημία μιας γνωστής νόσου ζώων. Η αλλαγή της συμπεριφοράς ενός ιού μπορεί σαφώς να προκαλέσει ανησυχία, αλλά και έκπληξη συγχρόνως. Είναι το γιατί.

Μέχρι τώρα, η ευλογιά των πιθήκων ήταν αρκετά προβλέψιμη. Το φυσικό σπίτι του ιού είναι τα άγρια ​​ζώα. Κάποιος στα τροπικά δάση της Δυτικής και Κεντρικής Αφρικής έρχεται σε επαφή με ένα μολυσμένο ζώο και ο ιός κάνει το άλμα μεταξύ των ειδών. Ο ιός βρίσκεται πλέον έξω από το συνηθισμένο του σπίτι και αγωνίζεται να εξαπλωθεί, επομένως χρειάζεται παρατεταμένη στενή επαφή για να συνεχίσει. Έτσι, οι εστίες τείνουν να είναι μικρές και να εξαντλούνται από μόνες τους.

Μικρός αριθμός κρουσμάτων έχει εμφανιστεί αλλού στον κόσμο στο παρελθόν, αλλά όλα μπορούν να συνδεθούν αμέσως με κάποιον που ταξιδεύει σε μια πληγείσα χώρα και την φέρνει στο σπίτι. Αυτό δεν ισχύει πλέον.

-Για πρώτη φορά ο ιός εντοπίζεται σε άτομα χωρίς σαφή σύνδεση με τη Δυτική και Κεντρική Αφρική

-Δεν είναι σαφές από που προσελαβαν  τον ιό οι άνθρωποι

-Η ευλογιά των πιθήκων εξαπλώνεται κατά τη διάρκεια σεξουαλικών δραστηριοτήτων

-Πολλοί από αυτούς που επηρεάζονται είναι ομοφυλόφιλοι και αμφιφυλόφιλοι νεαροί άνδρες

-Ο ιός είναι DNA (άρα δεν μεταλλάσσεται εύκολα) κι έτσι δεν έχουμε κάτι σαν Covid No 2

-Είναι μια νέα κατάσταση που δεν έχουμε ξαναδεί

 Τι συμβαίνει λοιπόν;

Γνωρίζουμε ότι η επιδημία είναι διαφορετική, αλλά δεν ξέρουμε γιατί. Χονδρικά ή ο ιός έχει αλλάξει ή ο ίδιος παλιός ιός βρέθηκε στο σωστό μέρος, την κατάλληλη στιγμή, με τις κατάλληλες συνθήκες ανάπτυξης.

Πρώιμες γενετικές αναλύσεις δείχνουν ότι τα τρέχοντα κρούσματα σχετίζονται πολύ στενά με μορφές του ιού που παρατηρήθηκαν το 2018. Είναι νωρίς ακόμη βέβαια. Αλλά ένας ιός δεν χρειάζεται να αλλάξει για να εκμεταλλευτεί μια ευκαιρία. Αυτό μας έμαθαν ο ιοί Ebola και Zika.

Δεν είναι σαφές γιατί οι γκέι και οι αμφιφυλόφιλοι άντρες επηρεάζονται δυσανάλογα. Οι σεξουαλικές συμπεριφορές διευκολύνουν τη διάδοση; Είναι απλώς σύμπτωση; Είναι μια κοινότητα που έχει μεγαλύτερη επίγνωση της σεξουαλικής υγείας και της εξέτασης; Μπορεί επίσης να γίνεται ευκολότερο να εξαπλωθεί η ευλογιά των πιθήκων.

Οι μαζικοί εμβολιασμοί κατά της ευλογιάς του παρελθόντος ίσως έδιναν στις παλαιότερες γενιές κάποια προστασία έναντι της στενά συγγενούς ευλογιάς των πιθήκων. Η τελευταία σήμερα μεταδίδεται μάλλον πιο αποτελεσματικά από ό,τι στην εποχή της ευλογιάς. Η κατανόηση του πώς ξεκίνησε αυτή η επιδημία θα βοηθήσει στην πρόβλεψη του τι θα συμβεί στη συνέχεια. Ίσως όμως βλέπουμε μόνο την κορυφή του παγόβουνου. Λείπουν σύνδεσμοι σε μια αλυσίδα που φαίνεται να εξαπλώνεται στις χώρες. Πιθανόν κάποια μαζική εκδήλωση όπου συγκεντρώθηκαν πολλοί άνθρωποι και μετέφεραν τον ιό στα σπίτια τους σε διάφορες χώρες, θα μπορούσε να εξηγήσει την τρέχουσα κατάσταση. Εκτός και αν ο ιός κυκλοφορεί από καιρό και κάποια στιγμή εκδηλώθηκε.

Δεν νομίζω ότι το ευρύ κοινό χρειάζεται ναι οό ανησυχεί σε αυτό το στάδιο, παρά το ότι δεν έχουν αποκαλυφθεί όλα. Δεν είναι Covid. Είναι γνωστός ιός, υπάρχουν κάποια φάρμακα και κάποια εμβόλια. Είναι ήπιος ιός, πιο επικίνδυνος σε μικρά παιδιά, έγκυες και ανοσοκατασταλμένους. Να σημειωθεί ότι διασπείρεται πολύ αργά. Πιστεύω η επιδημία θα εκλείψει γρήγορα, όπως και άλλες στο παρελθόν. 

Το μόνο που φοβίζει είναι μήπως η όλη έμφαση της ιστορίας αποσκοπεί στην πιο εύκολη εφαρμογή της μεταβίβασης ατομικών δεδομένων και δικαιωμάτων στον WHO. Με τόσα που έχουμε δεί, όλα να τα σκεφτόμαστε.  

Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι προ εξαμήνου και πλέον έγινε συζήτηση για τη νόσο σε συνέδριο βιοασφάλειας στο Μόναχο. Δεν είναι τυχαίο ότι ο βαθύπλουτος πληροφορικάριος μίλησε για πανδημία ευλογιάς από πέρισυ. Δεν είναι τυχαίο ότι οι ΗΠΑ χρηματοδότησαν προ έτους το εργοστάσιο παραγωγής εμβολίων και ήδη σκέπτονται να παραγγείλουν ή παρήγγειλαν μεγάλη ποσότητα εμβολίων.

Και φυσικά δεν είναι τυχαίο ότι στην άμοιρη χώρα μας ανέλαβε πάλι τη διαφήμιση της νόσου και τα εμβόλια της ο πλέον ακατάλληλος γι αυτό. Ο εθνικός μας πνευμονολόγος. Πόσο φαιδρό φαντάζει να σου μιλά για λοιμώξεις και εμβόλια ένας πνευμονολόγος!  Θα μου πεις και οι άλλοι που βγαίνουν πιο ειδικοί είναι;. Όλοι εντολές εκτελούν. Τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώπουλα κάνουν πάρτυ στον αέρα. 

Ας σοβαρευτούμε όμως. Η όλη ουσία του πράγματος είναι η επιβολή της βιοτρομοκρατίας. Αυτή επικράτησε επί Covid-19, αυτή θα επιβληθεί και τώρα, αυτή θα έχουμε μελλοντικά. 



 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου