Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της τρίχρονης στο Ιπποκράτειο: «Δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» - Σοβαρές ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει η οικογένεια. Με εντολή Πλεύρη ξεκινά έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του θανάτου της τρίχρονης στο Ιπποκράτειο: «Δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» - Σοβαρές ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει η οικογένεια. Με εντολή Πλεύρη ξεκινά έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο

  «Στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» - Καταγγελίες για σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκ...

 


«Στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου» - Καταγγελίες για σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία που νοσηλεύθηκε το παιδί, από τον Δικηγόρο της οικογένειας


Σε θρίλερ εξελίσσεται ο ξαφνικός θάνατος του τρίχρονου κοριτσιού που νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης. Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

 

Το πόρισμα, ωστόσο για την αιτία θανάτου θα βγει μόλις ολοκληρωθούν οι ιστολογικές και οι κυτταρολογικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την τοπική ιστοσελίδα Voria.gr, οι εκτιμήσεις των θεραπόντων γιατρών για τον θάνατο του κοριτσιού ήταν ανακοπή και πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, νοσοκομειακές πηγές αναφέρουν πως το παιδί μεταφέρθηκε το μεσημέρι της Κυριακής με υψηλό πυρετό και πολυοργανική ανεπάρκεια από το νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο, όπου κατέληξε παρά τις προσπάθειες των γιατρών, δύο ώρες αργότερα.

Υπενθυμίζεται πως η περιπέτεια που κατέληξε σε τραγωδία για το τρίχρονο κοριτσάκι ξεκίνησε τη Μεγάλη Τρίτη, όταν εισήχθη στο νοσοκομείο «Παπαγεωργίου» με πρήξιμο στον αστράγαλο.

Μετά από λίγες ημέρες νοσηλείας η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε, με τους γιατρούς του νοσοκομείου να εξετάζουν ακόμη και την πιθανότητα της νόσου «Kawasaki».

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, μετά τη βιοψία που πραγματοποιήθηκε, αποκλείστηκε τόσο το ενδεχόμενο οξείας συστηματικής αγγειίτιδας, όσο και εκείνο του long covid, καθώς εντοπίστηκαν αντισώματα στον οργανισμό του.

«Στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου»

Όπως ανέφερε η Τεχνική Σύμβουλος που όρισε η οικογένεια, ιατροδικαστής, Κατερίνα Αποστολίδου, το τρίχρονο κοριτσάκι νοσηλευόταν επί δέκα ημέρες στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, δεν ολοκληρώθηκε η διερεύνηση και δεν κατέληξαν σε διάγνωση οι γιατροί και «στην νεκροτομή που έγινε σήμερα, δυστυχώς, δεν βρήκαμε ακόμα σαφή αιτία θανάτου».

«Προς το παρόν έχει βρεθεί μόνο ένα εγκεφαλικό και πνευμονικο οίδημα, τα οποία ήταν αναμενόμενα ευρήματα γιατί δημιουργήθηκε πολυοργανική ανεπάρκεια στο παιδί και περιμένουμε μήπως μας διαφωτίσουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα», συμπλήρωσε η κυρία Αποστολίδου.

Σύμφωνα με το ιστορικό που έλαβε από τους γονείς η έμπειρη ιατροδικαστής, από τους γιατρούς του νοσοκομείου Παπαγεωργίου είχε εξεταστεί τόσο η πιθανότητα της νόσου «Kawasaki» όσο και η πιθανότητα του long covid, ωστόσο δεν ολοκληρώθηκε η διάγνωση.

Σημειώνεται ότι η κα. Αποστολίδου δεν έχει λάβει ακόμα στα χέρια της τον ιατρικό φάκελο του παιδιού προκειμένου να έχει εικόνα της διερεύνησης και τις εξετάσεις που έκαναν οι γιατροί.

Την ίδια ώρα ιατροδικαστές της Θεσσαλονίκης δηλώνουν πως  «δεν έχουμε κανένα μακροσκοπικό εύρημα. Βασιζόμαστε στην ιστολογική εξέταση προκειμένου να βρούμε την αιτία θανάτου». Ακόμη οι ίδιες πηγές πρόσθεταν πως η ανακοπή δεν είναι αιτία θανάτου αλλά ένας μηχανισμός που οδηγεί στον θάνατο.  

 Υπενθυμίζεται πως το τρίχρονο κοριτσάκι κατέληξε στη ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Ιπποκράτειο το μεσημέρι του Σαββάτου.

Καταγγελία για παραλείψεις - «Για 11 ημέρες δεν υπήρχε διάγνωση»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στο grtimes, ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί. «Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

Σύμφωνα με τον κ. Διαλυνά δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή: «Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις.Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Με εντολή Πλεύρη έρευνα για τον αιφνίδιο θάνατο 3χρονης στο «Παπαγεωργίου»

Ο θάνατος του παιδιού στο «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο όπου μεταφέρθηκε στη συνέχεια, προκάλεσε την παρέμβαση του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, ο οποίος ζήτησε να διερευνηθούν οι συνθήκες νοσηλείας του παιδιού, καθώς οι γονείς μιλούν για ιατρικό λάθος.

Αναμένεται η ιστολογική και κυτταρολογική εξέταση των Ιατροδικαστών και αν υπάρξουν ευρήματα στο πόρισμά τους, μπορεί να διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου