Συναγερμός στη Γερμανία: Σύσταση στους πολίτες να μαζέψουν προμήθειες σε τρόφιμα - Καταγράφονται τα καταφύγια - Πιθανή μια κυβερνοεπίθεση. - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Συναγερμός στη Γερμανία: Σύσταση στους πολίτες να μαζέψουν προμήθειες σε τρόφιμα - Καταγράφονται τα καταφύγια - Πιθανή μια κυβερνοεπίθεση.

  Ο συναγερμός στη Γερμανία για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης και η προηγηθείσα περίεργη πρόβλεψη του Κλάους Σβάμπ για μια «νέα κυβερνοπανδη...

 






Ο συναγερμός στη Γερμανία για το ενδεχόμενο κυβερνοεπίθεσης και η προηγηθείσα περίεργη πρόβλεψη του Κλάους Σβάμπ για μια «νέα κυβερνοπανδημία που θα κάνει τον Covid-19 να μας φαίνεται σαν μια “μικρή ενόχληση”». Συμπτώσεις ή προγραμματισμένα βήματα;


Με την παράκληση να μην υπάρξει πανικός…η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ έριξε χθες «βόμβα» στην γερμανική κοινωνία, δίνοντας συστάσεις στους πολίτες να είναι προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο, προτάσσοντας τη πιθανότητα κυβερνοεπίθεσης, ενώ τους κάλεσε να συγκεντρώσουν στο σπίτι τους προμήθειες άμεσης ανάγκης, δίνοντας ταυτόχρονα λεπτομερή κατάλογο…


Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών του Βερολίνου Nancy Faeser (SPD) ανακοινώνει ότι η ομοσπονδιακή κυβέρνηση θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στην πολιτική προστασία. «Το σημείο καμπής μας καθιστά πολύ σαφές ότι έχουμε σημαντική ανάγκη για βελτίωση όσον αφορά την πολιτική προστασία», δήλωσε ο πολιτικός του SPD σε συνέντευξή της στην Handelsblatt. «Πρέπει να επιταχύνουμε εδώ για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου».

Ενώ μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία και αυξάνεται η ανησυχία στις αγορές και την εφοδιαστική αλυσίδα, σε παγκόσμιο επίπεδο, η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας κάλεσε τους πολίτες της χώρας να λάβουν προφυλάξεις ώστε να είναι προετοιμασμένοι σε περίπτωση μιας κρίσης. «Σκεφτείτε, για παράδειγμα, το ενδεχόμενο κυβερνοεπιθέσεων σε σημαντικές υποδομές», είπε η υπουργός στην εφημερίδα «Handelsblatt».

«Εάν το ρεύμα κοπεί για μια μεγάλη χρονική περίοδο ή η καθημερινή ζωή περιοριστεί με κάποιον άλλον τρόπο, τότε σαφώς είναι λογικό να έχουμε στο σπίτι μια προμήθεια έκτακτης ανάγκης».

Βασικές προμήθειες τροφίμων

Σε αυτό το πλαίσιο, η Νάνσι Φάζερ αναφέρθηκε σε μία λίστα που δημοσίευσε η Πολιτική Προστασία της Γερμανίας, η οποία παρουσιάζει ένα παράδειγμα έκτακτης προμήθειας τροφίμων. Μάλιστα, τονίζεται ότι οι πολίτες πρέπει να προχωρήσουν σταδιακά στην αγορά προμηθειών, χωρίς πανικό, ώστε να μην υπάρξουν ελλείψεις στην αγορά.

Οι συστάσεις της αρμόδιας υπηρεσίας περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων λεπτομερή λίστα με βασικές προμήθειες, που πρέπει να διαθέτουν όλοι οι πολίτες στο σπίτι για την περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Οι προμήθειες αυτές αρκούν καταρχήν για δέκα ημέρες στο σπίτι, χωρίς να χρειάζονται επιπλέον ψώνια.

Απαραίτητες προμήθειες για ένα άτομο θεωρούνται, λοιπόν, σύμφωνα με τη γερμανική υπηρεσία οι εξής: 20 λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σε σιτηρά, ψωμί, πατάτα, ρύζι και ζυμαρικά αλλά και 1,5 κιλό σε κρέας, ψάρι και αυγά.

Οι συστάσεις περιλαμβάνουν επίσης οδηγίες για τη σωστή αποθήκευση και συντήρηση των τροφίμων, βασικές πληροφορίες για το τι χρειάζεται το ανθρώπινο σώμα καθημερινά σε θρεπτικά συστατικά, αλλά και ειδικές πληροφορίες για την κάλυψη βιοτικών αναγκών των κατοικιδίων.

Η υπουργός έκανε γνωστό πως  γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας.

«Υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία. Είναι λογικό αν επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά» ανέφερε.

«Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις, τις πανδημίες, τις απειλές πολέμου» τόνισε η Φίσερ.

 Κυβερνοεπιθέσεις

Η ίδια προειδοποίησε για «υψηλό κίνδυνο κυβερνοεπιθέσεων».

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει στον κυβερνοχώρο δραστηριότητα η οποία επηρεάζει τις επιχειρήσεις και κρίσιμες υποδομές» και για αυτό έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα μέτρα προστασίας, τόνισε η κυρία Φέζερ σε συνέντευξή της στην Handelsblatt και πρόσθεσε ότι είναι πιθανόν να επιτευχθεί και συνταγματική αναθεώρηση προκειμένου την ευθύνη για την κυβερνοασφάλεια να αναλάβει κεντρικά η ομοσπονδία.

Η «πρόβλεψη» του Σβάμπ το 2020

Στα μέσα του Απριλίου του 2022 είχε γίνει viral ένα video με δηλώσεις του γνωστού νοσηρού πρωτεργάτη του ολοκληρωτισμού Κλάους Σβάμπ, οι οποίες είχαν γίνει το 2020 στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ. Χαρακτηριστικά είχε πει τα εξής:

«Όλοι γνωρίζουμε παρ’ όλα αυτά δεν δίνουμε επαρκή προσοχή στο τρομακτικό σενάριο μιας συνολικής κυβερνοεπίθεσης η οποία θα φέρει πλήρες χάος στην παροχή ενέργειας, στις μεταφορές, στις υγειονομικές υπηρεσίες και στο σύνολο της κοινωνίας μας. 

Η κρίση του Covid-19 από αυτή την άποψη θα φαίνεται ως μια μικρή ενόχληση, συγκριτικά με μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση. Η αξιοποίηση της Covid-19 σαν έγκαιρη ευκαιρία που θα αποδώσει μαθήματα για την κοινότητα της κυβερνοασφάλειας μπορεί να σχεδιάσει και να βελτιώσει την ετοιμότητά μας για μια ενδεχόμενη κυβερνοπανδημία», 

Σήμερα λοιπόν ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη ένας πόλεμος και μια πανδημία, ίσως είναι ο κατάλληλος χρόνος για να προχωρήσουν οι παγκοσμιοποιητές σε αυτό το επόμενο βήμα για το οποίο προειδοποίησε η Γερμανία τους πολίτες της. Αν αντιληφθείς ότι όλα είναι προγραμματισμένα, θα αντιληφθείς και τα επόμενα βήματα που έρχονται και ήδη εφαρμόζονται πιλοτικά σε κάποιες χώρες...και για τα οποία έχουμε αναφερθεί στο ιστολόγιο μας...! Δυστυχώς είμαστε ακόμα στην αρχή...



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου