O Ακάρ απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας είναι σε επιφυλακή. Ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον Εναέριο Χώρο μας» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

O Ακάρ απειλεί ξανά την Ελλάδα: «Το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας είναι σε επιφυλακή. Ελληνικά μαχητικά παραβιάζουν τον Εναέριο Χώρο μας»

  «Η Ελλαδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε» Η Τουρκία στήνει σταδι...

 


«Η Ελλαδα με προβοκάτσιες και ενέργειες σε ασκήσεις προσπαθεί να δημιουργήσει τετελεσμένα. Δεν θα το επιτρέψουμε»


Η Τουρκία στήνει σταδιακά κρίση με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας να εξαπολύει δριμεία επίθεση κατά της Ελλάδας και να αποκαλύπτει πως το τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό βρίσκεται σε επιφυλακή. Ταυτόχρονα Τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «Η Ελλάδα κατέλαβε το Μαράθι»


Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι «η Ελλάδα συνεχίζει με πείσμα τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, ενάντια στη στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου».

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πήγε στη Σανλιούρφα με τη διοίκηση των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά την τελευταία νηστεία του Ραμαζανιού του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους εργαζόμενους στη Διοίκηση του Ναυπηγείου στην Κωνσταντινούπολη.

«Η Ελλάδα συνεχίζει με πείσμα τις προκλητικές της ενέργειες»

Ο Ακάρ συνέχισε τη πολεμική ρητορική λέγοντας ότι «η Ελλάδα συνεχίζει πεισματικά τις προκλητικές ενέργειες και τη ρητορική της στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο ενάντια στη στάση της Τουρκίας υπέρ της καλής γειτονίας, των διεθνών σχέσεων και του διαλόγου». Στη συνέχεια δήλωσε: «Δεν είναι αδυναμία για εμάς να λέμε “ας λύσουμε τα προβλήματά μας με διάλογο”. Γιατί δεν θα επιτρέψουμε ένα τετελεσμένο γεγονός, ούτε θα παραβιάσουμε τα δικαιώματα μας και των Κυπρίων αδελφών μας. Είμαστε αποφασισμένοι, αποφασισμένοι και ικανοί για αυτό.  Η Ελλάδα εργάζεται για το τετελεσμένο σε βάρος της χώρας μας με κάποιες πρωτοβουλίες κάθε φορά, συμπεριλαμβανομένων διεθνών ασκήσεων, δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ».

Στη συνέχεια, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας τόνισε ότι η Ελλάδα έκανε προσθήκες στο έγγραφο που προετοιμάστηκε για τη διεξαγωγή της άσκησης Tiger Meet, με προσέγγιση που στοχεύει την Τουρκία και εκμεταλλεύεται τις διαφωνίες μεταξύ των δύο χωρών.

Συγκεκριμένα, είπε: «Αποσυρθήκαμε από την άσκηση Tiger Meet, είπαμε ότι δεν θα συμμετάσχουμε σε αυτή την άσκηση. Έχουμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε απόπειρες εκμετάλλευσης»

«Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας ενάντια σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας».

Ο Ακάρ αναφέρθηκε επίσης στις πρόσφατες παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου από τα αεροσκάφη της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας και είπε: «Σίγουρα θα δείξουμε την αντίδρασή μας σε οποιαδήποτε ενέργεια εναντίον μας. Η Πολεμική μας Αεροπορία δείχνει την απαραίτητη αντίδραση απέναντι στις παραβιάσεις τους. Το Πολεμικό μας Ναυτικό βρίσκεται ήδη σε επιφυλακή. Κάνουν ό,τι χρειάζεται για να προστατέψουν και να παρακολουθήσουν τις περιοχές της θαλάσσιας δικαιοδοσίας μας».

Τουρκικός παροξυσμός: «Η Αθήνα κατέλαβε το Μαράθι και εγκαινίασε μονάδα αφαλάτωσης νερού»

Τα πρόσφατα εγκαίνια μονάδας αφαλάτωσης στη νησίδα Μαράθι της Πάτμου, παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, ενόχλησε τον πρώην Γενικό Γραμματέα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, απόστρατο αξιωματικό και γεωπολιτικό - στρατιωτικό αναλυτή, Γιουμίτ Γιαλίμ, που κατηγόρησε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, για… «μειοδοσία».

Χαρακτηρίζοντας «κατοχικό κυβερνήτη» τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, ο Γιαλίμ έστρεψε τα πυρά του κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, επειδή δεν αντιδρά στην «κατάληψη» της νησίδας από την Αθήνα. «Ενθαρρυμένη από την αδράνεια του Ταγίπ Ερντογάν, η Ελλάδα συνεχίζει την εγκατάσταση και τις επενδύσεις στα κατεχόμενα νησιά μας. Η Ελλάδα κατασκεύασε Μονάδα Επεξεργασίας Θαλασσινού Νερού στο Μαράθι Αϊδινίου αξίας 201.500 ευρώ. Με τη λειτουργία του θα καλυφθούν οι απαιτήσεις σε πόσιμο νερό των Ελλήνων πολιτών και των Ελλήνων στρατιωτών που είναι εγκατεστημένοι στο νησί» αναφέρει προκλητικά ο πρώην Γενικός Γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Άμυνας, που χαρακτηρίζει «τουρκικό» το Μαράθι, το οποίο «καταλήφθηκε» από την Ελλάδα το… 2016. «Το νησί Μαράθι Αιδινίου έχει καταχωρηθεί ως τουρκικό στα αρχεία της Τουρκοϊταλικής Συνέλευσης της 4ης Ιανουαρίου 1932 και της Κοινωνίας των Εθνών, αλλα καταλήφθηκε από την Ελλάδα το 2016» λέει.


Ο Γιαλίμ κατηγορεί τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού, που δεν απέτρεψε την παρουσία του περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργου Χατζημάρκου, του δημάρχου Πάτμου Λευτέρη Πέντε και άλλων Ελλήνων αξιωματούχων στο Μαράθι, που τέλεσαν εγκαίνια με τις ευλογίες ιερέα που «διόρισε» το πατριαρχείο της Κωνσταντινούπολης, με τις σημαίες της Ελλάδας, της Ε.Ε. και του Βυζαντίου να κυματίζουν στο νησί. «Ενώ τελούνταν τα εγκαίνια παρουσία Ελλήνων κρατικών αξιωματούχων στο τουρκικό νησί, ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού -που είναι υπεύθυνος για τη διατήρηση της δημόσιας τάξης στα νησιά, παρακολουθούσε την τελετή σαν τουρίστας. Ο Σοϊλού δεν μπορεί να αποπέμψει τον Χατζημάρκο, ούτε να ορίσει διαχειριστή στη θέση του» σχολιάζει προκλητικά ο Τούρκος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής.Ο Γιουμίτ Γιαλίμ , είναι ένας από τους κύριους εκφραστές του τουρκικού αναθεωρητισμού κατά της χώρας μας. Μέσα από βιβλία, άρθρα, διαλέξεις, συνεντεύξεις στα ΜΜΕ κ.α. ο Γιαλίμ, έχει καταφέρει να επιβάλλει μια σειρά από ακραίες θέσεις, ως επίσημο δόγμα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής. Ο Γιαλίμ ήταν αυτός που πρώτος έθεσε δημόσια στην Τουρκία, θέμα υποτιθέμενης παράνομης κατοχής από τη χώρα μας νησιών, νησίδων και βραχονησίδων στο Αιγαίο Πέλαγος. Θεωρία που αρχικά υιοθετήθηκε, για πολιτικούς λόγους, από το αντιπολιτευόμενο κεμαλικό Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και στη συνέχεια από την τουρκική κυβέρνηση και τον πρόεδρο Ταγίπ Ερτογάν, στο πλαίσιο των νέο-οθωμανικών τους επιδιώξεων. Αν και θεωρείται «κεμαλικός» ο Γιαλίμ κατάφερε -χαϊδεύοντας και τ’ αυτιά των ακραίων εθνικιστών- να επιβάλλει κάποιες από τις μαξιμαλιστικές του θέσεις στην ατζέντα της πολιτικής ζωής της χώρας.Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου