Τα κυρίαρχα ψέματα που λέγονται για τη Ρωσία και για την εισβολή της στην Ουκρανία - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τα κυρίαρχα ψέματα που λέγονται για τη Ρωσία και για την εισβολή της στην Ουκρανία

  Η Ουκρανία και η Ευρώπη καταστρέφονται πλήρως αφού έγιναν χρήσιμοι ηλίθιοι πολεμώντας σαν πληρεξούσιες/μαριονέτες τη Ρωσία...και όλα αυτά ...

 






Η Ουκρανία και η Ευρώπη καταστρέφονται πλήρως αφού έγιναν χρήσιμοι ηλίθιοι πολεμώντας σαν πληρεξούσιες/μαριονέτες τη Ρωσία...και όλα αυτά για να μη χάσουν οι ΗΠΑ την απόλυτη κυριαρχία τους στο πλανήτη.

 

Η Αμερική χάνει τον εαυτό της σε μια περιστρεφόμενη δίνη εξαπάτησης. Κάθε κυρίαρχο αφήγημα για τη Ρωσία και τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας είναι ένα μείγμα κατάφωρων ψεμάτων και προπαγάνδας.

 

Του Chris Kanthan

Απόδοση: Game theory

 

Οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ όπως το YouTube, το Twitter, το Facebook κ.λπ. λειτουργούν ως κρατικά ελεγχόμενη αστυνομία σκέψης. Έτσι, όποιος απομυθοποιεί αποτελεσματικά τα προφανή αντιρωσικά ψέματα αποκλείεται στα γρήγορα — ο Scott Ritter και ο Pepe Escobar είναι δύο πρόσφατα σκανδαλώδη παραδείγματα. Ακριβώς όπως οι οικονομικές κυρώσεις και η κλοπή συναλλαγματικών αποθεμάτων από τη Ρωσία διαβρώνουν το καθεστώς του αμερικανικού δολαρίου, η κατάφωρη λογοκρισία και η χειραγώγηση των πληροφοριών αποδεικνύουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ δεν αξίζουν να είναι παγκόσμια εργαλεία επικοινωνίας.

Πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παρωδία δεν έχει ακόμη φανεί. Ωστόσο, για όσους ενδιαφέρονται για τη γεωπολιτική πραγματικότητα, εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά/δυτικά ψέματα για τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Εγκλήματα πολέμου»

Αυτή είναι η αγαπημένη πολεμική προπαγάνδα της Αμερικής - σκεφτείτε τον Καντάφι που σκότωνε τους δικούς του ανθρώπους ... Οι στρατιώτες του Καντάφι να χρησιμοποιούν βιάγκρα για να βιάσουν γυναίκες... Ο Ασάντ να χρησιμοποιεί χημικά όπλα... Ο Σαντάμ που πετούσε μωρά από τις θερμοκοιτίδες και ούτω καθεξής. Αυτή η προπαγάνδα φρικαλεότητας πηγαίνει πίσω ακόμη και στον ισπανοαμερικανικό πόλεμο, όταν και τα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιήθηκαν για να αυξήσουν την υποστήριξη στον πόλεμο.

Το γεγονός είναι ότι οι Ουκρανοί στρατιώτες και οι Ναζί διαπράττουν κάθε είδους εγκλήματα πολέμου, συμπεριλαμβανομένων των βίντεο προπαγάνδας τύπου ISIS και ακόμα όταν στη πραγματικότητα σταυρώνουν ή καίνε τους Ρώσους στρατιώτες ζωντανούς. Ο ουκρανικός στρατός σκοτώνει επίσης "συνεργάτες" και τυχόν φιλορώσσους αξιωματούχους. Φιλορώσοι νομοθέτες στην Ουκρανία συνελήφθησαν και βασανίστηκαν επίσης.


Η Ρωσία πραγματικά αγωνίζεται για να ελαχιστοποιήσει την απώλεια αμάχων. Σκεφτείτε πώς οι ΗΠΑ διεξήγαγαν το πόλεμο στο Ιράκ — υπήρξαν 72 ημέρες συνεχών βομβαρδισμών με πυραύλους και αεροπλάνα πριν τα αμερικανικά στρατεύματα μπουν στο Ιράκ. Πολλές ιρακινές πόλεις ισοπεδώθηκαν· και η Αμερική χρησιμοποίησε απεμπλουτισμένο ουράνιο, το οποίο εξακολουθεί να προκαλεί γενετικές ανωμαλίες σε πόλεις όπως τη Φαλούτζα. Ομοίως, στη Συρία, οι ΗΠΑ κατέστρεψαν πόλεις όπως τη Ράκκα, όπου αμέτρητοι άμαχοι σφαγιάστηκαν.


Σε σύγκριση με τη στρατηγική των ΗΠΑ, η Ρωσία ήταν εξαιρετικά προσεκτική και είναι πρόθυμη να αναλάβει μεγαλύτερη αναλογία ρίσκου/απώλειας για να αποφύγει τις απώλειες αμάχων.

Επιπλέον, αυτό που δεν επισημαίνουν τα κυρίαρχα μέσα ενημέρωσης είναι το γεγονός ότι ο ουκρανικός στρατός και οι πολιτοφυλακές χρησιμοποιούν σχολεία, νοσοκομεία, εμπορικά κέντρα κ.λπ. ως στρατιωτικά φυλάκια ή αποθήκες όπλων. Επίσης, τοποθετούν τανκς και εκτοξευτές πυραύλων σε περιοχές αμάχων και μετά κλαψουρίζουν για τους ρωσικούς βομβαρδισμούς.





Η άρνηση ύπαρξης Ναζιστών

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας, πολλά άρθρα δημοσιεύθηκαν στα δυτικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με την άνοδο του ναζισμού στην Ουκρανία.


Το BBC και άλλοι έκαναν ντοκιμαντέρ για τους νεοναζί στην Ουκρανία. Ο συνεργάτης των ναζί Stephen Bandera έχει μετατραπεί σε εθνικό ήρωα τα τελευταία χρόνια, τα αγάλματά του είναι παντού, τα γενέθλιά του είναι τώρα εθνική εορτή και έχουν τυπωθεί εθνικά γραμματόσημα για να τον τιμήσουν.


Το τάγμα Αζόφ χρησιμοποιεί κατάφωρα ναζιστικά σύμβολα — το λογότυπο της μεραρχίας των SS του Χίτλερ, ο ναζιστικός μαύρος ήλιος, το Κρανίο και Οστά των Ναζί και πολλά ακόμα λογότυπα που μερικές φορές τροποποιούνται ελαφρώς.





Στο Instagram, ο Ουκρανός κωμικός και μαριονέτα Πρόεδρος δημοσίευσε μια φωτογραφία ενός στρατιώτη και στη συνέχεια αναγκάστηκε να τη διαγράψει αφού πολλοί άνθρωποι υπέδειξαν ένα ναζιστικό διακριτικό στη στολή του στρατιώτη.





Ωστόσο, όλα αυτά ωθούνται στη δυστοπική τρύπα μνήμης του Οργουελιανού κόσμου. Αντ' αυτού, οι ναζιστικές πολιτοφυλακές όπως το Τάγμα Αζόφ δοξάζονται. Και η μεγάλη δικαιολογία για όλη αυτή την άρνηση ύπαρξης ναζιστών είναι ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας είναι Εβραίος. Ε; Πώς είπατε; Αυτό λέγεται γεωπολιτική. Εδώ είναι ο Ζελένσκι που απονέμει βραβείο σε έναν ηγέτη της ναζιστικής πολιτοφυλακής:




Το Ισραήλ επίσης όπλιζε, χρηματοδότησε και περίθαλψε ακόμη και το ISIS και την Αλ Κάιντα στη Συρία. Όσο για τους εθνικιστές και τους Ναζί της Ουκρανίας, η CIA συνεργάζεται μαζί τους από τη δεκαετία του 1950. Ψάξτε για την "Επιχείρηση Αεροδυναμική".

Η Ουκρανία ως πιόνι του ΝΑΤΟ

Εάν η Ουκρανία γίνει εντελώς αντιρωσική και μέρος της συμμαχίας των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, τότε η Ρωσία θα χάσει τη Κριμαία και τον έλεγχο της Μαύρης Θάλασσας. Έτσι, μια εχθρική Ουκρανία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για τη Ρωσία. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ο Αμερικανός γεωπολιτικός εγκέφαλος, ο Brzezinksi, έγραψε στο βιβλίο του «Η μεγάλη σκακιέρα» τη δεκαετία του 1990 ότι οι ΗΠΑ πρέπει να βάλουν την Ουκρανία στο ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, το βιβλίο του είναι τόσο σημαντικό που η έκδοση PDF βρίσκεται στον ιστότοπο της CIA! Και εδώ είναι ένα απόσπασμα από το βιβλίο που εξηγεί πώς να αποδυναμώσετε τη Ρωσία αποσπώντας την Ουκρανία μακριά της:





Οι άνθρωποι που ισχυρίζονται ότι η Ουκρανία είναι κυρίαρχο έθνος και μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, το παίζουν χαζοί. Σκεφτείτε, για παράδειγμα, πώς οι ΗΠΑ και η Αυστραλία απειλούν να βομβαρδίσουν/εισβάλουν στα μικροσκοπικά νησιά του Σολομώντα, εάν αυτά επιτρέψουν την εγκατάσταση εκεί κινεζικής στρατιωτικής βάσης!


Οι ΗΠΑ όχι μόνο έχουν το Δόγμα Μονρόε που ελέγχει τη Λατινική Αμερική, αλλά και ελέγχουν στρατηγικά ή προσπαθούν να ελέγξουν την Αφρική, τη Μέση Ανατολή, την Ασία και την Ευρώπη. Δεν υπάρχει μέρος της γης που οι ΗΠΑ να μην θέλουν να ελέγξουν. Η Αμερική επιθυμεί μια «κυριαρχία πλήρους φάσματος». Ωστόσο, η Ρωσία υποτίθεται ότι δεν έχει σφαίρα επιρροής και ενεργεί σαν γκρινιάρης.

Οι μαριονέτες - ηγέτες της Ουκρανίας έχουν μιλήσει αρκετά ανοικτά για την ένταξη στο ΝΑΤΟ ακόμη και για την απόκτηση πυρηνικών όπλων. Τροποποίησαν ακόμη και το σύνταγμα πριν από μερικά χρόνια για να συμπεριλάβουν την ένταξη στο ΝΑΤΟ ως στόχο.

Οι Ουκρανοί μισούν τη Ρωσία

Αυτό είναι άλλο ένα μεγάλο ψέμα. Ακόμη και το 2010, η Ουκρανία ψήφισε υπέρ ενός φιλορώσσου Προέδρου. Περίπου το 40% του πληθυσμού είναι εθνικά Ρώσοι. Έτσι, προφανώς, είναι υπέρ της Ρωσίας. Και πολλοί Ουκρανοί ήταν ουδέτεροι ή είχαν θετικά συναισθήματα για τη Ρωσία. Η ΕΣΣΔ είχε ακόμη και έναν Ουκρανό ηγέτη — τον Χρουστσόφ. Οι σκληροπυρηνικοί εθνικιστές και ναζί θα παρέμεναν περιθωριακή ομάδα εάν δεν είχαν την υποστήριξη των ΗΠΑ.

Όπως και η Κριμαία, πολλές περιοχές στην Ουκρανία θα έχουν τώρα δημοψηφίσματα για να ενταχθούν στη Ρωσία. Στις 9 Μαΐου, ημέρα της Νίκης, φέτος, πολλές πόλεις στην Ουκρανία είχαν φιλορωσικές παρελάσεις.






«Απρόκλητη εισβολή»

Τα δυτικά μέσα ενημέρωσης παρουσιάζουν τον Πούτιν ως ένα τρελό άτομο που προσπαθεί να κατακτήσει την Ευρώπη. Τέτοια υστερικά ψέματα. Η Ουκρανία προκαλεί τη Ρωσία για περισσότερα από 15 χρόνια. Εδώ είναι μια σύνοψη:

  • Η έγχρωμη επανάσταση των ΗΠΑ το 2004 ανέτρεψε τον νικητή των προεδρικών εκλογών (επειδή ήταν λίγο υπέρ της Ρωσίας).
  • Από το 2005, οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή 25+ νέων εργαστηρίων βιοπολέμου στην Ουκρανία.
  • Το 2014, οι ΗΠΑ πραγματοποίησαν πραξικόπημα στην Ουκρανία και άλλαξαν δραματικά τη μοίρα και τη φύση της χώρας. Για άλλη μια φορά, ένας δημοκρατικά εκλεγμένος φιλορώσος Πρόεδρος απομακρύνθηκε παράνομα από τη Δύση. Επετράπη στον ναζισμό να ανθίσει και οι ναζιστικές πολιτοφυλακές εκπαιδεύτηκαν και οπλίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από τις χώρες του ΝΑΤΟ.
  • Προωθήθηκε η αντιρωσική υστερία — όπως η απαγόρευση της ρωσικής ως επίσημης γλώσσας, η απαγόρευση των μέσων ενημέρωσης και των ιστότοπων στη ρωσική γλώσσα, η δολοφονία πολιτών ρωσικής εθνικότητας, ο βομβαρδισμός των αυτονομιστών στο Ντονμπάς και η δολοφονία 14.000+ πολιτών.
  • Δισεκατομμύρια δολάρια σε όπλα ξεχύθηκαν στην Ουκρανία την τελευταία δεκαετία.
  • Υπήρχαν όλες οι ενδείξεις ότι η Ουκρανία ήταν έτοιμη να εισβάλει στην Κριμαία και το Ντονμπάς.

Εάν η Ρωσία περίμενε την Ουκρανία να κάνει τη πρώτη κίνηση, η Ρωσία θα έχανε την Κριμαία και το Ντονμπάς. Η Δύση θα είχε οργανώσει μια επίθεση ψευδούς επισήμανσης (false flag attack) ούτως ή άλλως για να δικαιολογήσει τις επιθέσεις.

Όλα τα πρόσφατα ψέματα για τη Μαριούπολη («Η Ρωσία βομβαρδίζει το νοσοκομείο») ή τη Μπούτσα («Η Ρωσία έσφαξε αμάχους») είναι παραδείγματα ότι τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης και το κατεστημένο της εξωτερικής πολιτικής, μπορούν να σκεφτούν ό,τι είδους ψέματα υπάρχουν και να τα κάνουν να φαίνονται πραγματικότητα. Γιατί λοιπόν ο Πούτιν να περιμένει να δεχτεί τις επιθέσεις και μετά να προσπαθήσει να προετοιμάσει μια εισβολή; Θα ήταν πολύ αργά και πολύ δαπανηρό.

Έτσι, η Ρωσία έκανε το μόνο συνετό και λογικό πράγμα. Φυσικά, ήταν μια τραγική απόφαση που ώθησε τον κόσμο προς έναν πυρηνικό πόλεμο ή/και τον 3ο Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όλα αυτά συμβαίνουν απλά και μόνο επειδή οι ΗΠΑ θέλουν να διατηρήσουν την παγκόσμια ηγεμονία τους. Οι ΗΠΑ προσπάθησαν να σακατέψουν την Κίνα (νούμερο #1 εχθρό) κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης Τράμπ, αλλά αυτό απέτυχε. Έτσι, τώρα η δεύτερη επιλογή της είναι να σακατέψει τη Ρωσία, τον νούμερο #2 εχθρό. Βλακωδώς, η Ευρώπη ακολουθεί πιστά αυτό το σχέδιο. Ωστόσο, η οικονομία της Ευρώπης θα καταστραφεί από αυτόν τον αμερικανικό πόλεμο δι' αντιπροσώπων.

Οι ΗΠΑ έχουν δύο ηλίθιους πληρεξούσιους/μαριονέτες που πολεμούν τη Ρωσία — την Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πώς θα τελειώσει αυτό; Δύσκολο να πω. Εάν η Ρωσία μπορεί να κερδίσει τις μάχες σε μεγάλες πόλεις όπως το Χάρκοβο και την Οδησσό, μπορεί να χωρίσει την Ουκρανία στα δύο. Αυτό θα είναι μια μεγάλη νίκη, τουλάχιστον στο εγγύς μέλλον. Μέχρι το τέλος του έτους, θα έχουμε μια σαφέστερη εικόνα για το ποιος είναι ο νικητής.



 


 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου