Τουρκική προκλητικότητα χωρίς όρια από Μ.Μ.Ε – δημοσιογράφους! Ουρλιάζουν για το φράχτη στον Έβρο και ζητούν αποστρατικοποίηση και εισβολή σε ελληνικά νησιά - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Τουρκική προκλητικότητα χωρίς όρια από Μ.Μ.Ε – δημοσιογράφους! Ουρλιάζουν για το φράχτη στον Έβρο και ζητούν αποστρατικοποίηση και εισβολή σε ελληνικά νησιά

Χωρίς τέλος φαίνονται να είναι οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για κλιμάκωση των εχθρικών ενεργ...







Χωρίς τέλος φαίνονται να είναι οι τουρκικές προκλήσεις εναντίον της χώρας μας, επιβεβαιώνοντας όσους μιλούν για κλιμάκωση των εχθρικών ενεργειών από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.


Σε πλήρη εγρήγορση παραμένει η Αθήνα μπροστά στο ενδεχόμενο ενός ακόμη «θερμού καλοκαιριού» με αφορμή το εσωτερικό αδιέξοδο της Άγκυρας, εξαιτίας του οποίου ως πιθανή εκτιμούν την περαιτέρω κλιμάκωση των τουρκικών προκλήσεων το επόμενο διάστημα τόσο μερίδα του ευρωπαϊκού Τύπου, όσο και διεθνείς αναλυτές.


Στις νέες προκλήσεις σχετικά με το Αιγαίο και τα ελληνικά νησιά η Τουρκία, εμμένει στο ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησής τους. Μάλιστα λένε ότι οι ΗΠΑ βοηθούν την Ελλάδα και πολιορκούν την Τουρκία.

Φιλοκυβερνητική εφημερίδα, σύμφωνα με το directus.gr, δημοσίευσε δορυφορική φωτογραφία από μια στρατιωτική άσκηση στη Λέσβο και έλεγε ότι αυτός είναι ο λόγος που μπορεί να αμφισβητηθεί η κυριαρχία του νησιού, γιατί είναι στρατιωτικοποιημένο.

Παράλληλα, στο CNN TURK αναφέρεται ότι «η Ρόδος, η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος πρέπει να αποστρατιωτικοποιηθούν».

Ο στρατιωτικός αναλυτής Tζοσκούν Μπασμπούγ, είπε χαρακτηριστικά ότι «οι ΗΠΑ λένε πως εδώ δημιουργούν μια δομή του ΝΑΤΟ ή μήπως προσπαθούν να πολιορκήσουν την Τουρκία. Οι χάρτες τα δείχνουν όλα».

Και προσέθεσε: «Η Ρόδος, η Λέσβος, η Χίος, η Σάμος είναι οι περιοχές που η Ελλάδα στρατιωτικοποιεί περισσότερο. Ενώ οι συνθήκες λένε πως η Ελλάδα εδώ δεν μπορεί να κάνει ούτε οχυρωματικά έργα. Φυσικά ούτε να έχει και στρατό. Με ξεκάθαρο τρόπο εγκαθιστούν δυνάμεις και βασίζονται στο ΝΑΤΟ όπως τους παροτρύνουν οι ΗΠΑ.»


Τούρκος δημοσιογράφος θέλει η Άγκυρα να εισβάλλει σε ελληνικά νησιά! – Χάρτες

Πριν λίγο, ο Gürkan Hacır, αρθρογράφος της εφημερίδας Korkusuz, ”έγραψε στη στήλη του σήμερα ότι η Τουρκία μπορεί να κάνει μια κίνηση αφού η Ελλάδα εξοπλίζει τα νησιά.”

Αναλυτικά τι αναφέρει:

”Τώρα, ας διαβάσουμε προσεκτικά τη δήλωση που έκανε ο Τσαβούσογλου μόλις πριν από 2 ημέρες.

Τι λέει ο Τσαβούσογλου…

”Είμαστε εξαιρετικά σοβαροί. Δεν μπλοφάρουμε. Εάν η Ελλάδα δεν συμμορφωθεί με αυτό, θα προχωρήσουμε περαιτέρω.”

Και συνεχίζει ο το σχόλιό του ο Τούρκος δημοσιογράφος. ”Ποιο είναι το επόμενο στάδιο; Στρατιωτική επέμβαση στα νησιά; Μπορεί… όλα να συμβούν. Γιατί η Δύση δεν τήρησε τις συμφωνίες. Το ΝΑΤΟ είπε ”δεν θα επεκταθώ” και διευρύνθηκε. Η Ελλάδα είπε δεν στείλω στρατό στα νησιά και έστειλε.Τώρα… οι λογαριασμοί γίνονται ξανά από την αρχή.

Όλοι οι λογαριασμοί που δημιουργήθηκαν μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο αλλάζουν. Η Ρωσία ανοίγει παλιά βιβλία… Η Κίνα ετοιμάζεται να τα ανοίξει”, αναφέρει ο δημοσιογράφος!

Δείτε χάρτες:










«Ουρλιάζουν» οι Τούρκοι: «Επέκταση του φράχτη στον Έβρο από την Ελλάδα..»

Στο κλίμα επαγρύπνησης που επικρατεί στην ελληνική κυβέρνηση, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις, αξιολογούνται καθημερινά οι συνθήκες πίεσης προς την Ελλάδα στο πεδίο, αλλά και η ακραία ρητορική της πολιτικής τάξης της γειτονικής χώρας, ιδίως σε μια ημέρα μνήμης και πένθους για τον Ελληνισμό, όπως η χθεσινή.

40.000 λαθρομετανάστες το πρώτο τετράμηνο

Ήδη, 40.000 μετανάστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να περάσουν από τον Έβρο το πρώτο τετράμηνο του 2022, όπως γνωστοποίησε χθες ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, καθώς στον ακήρυχτο υβριδικό πόλεμο της Τουρκίας, επανέρχονται ως «όπλο» για τη γειτονική χώρα οι αυξανόμενες μεταναστευτικές ροές.

«Ουρλιάζουν» οι Τούρκοι

«Μια αξιοσημείωτη κίνηση προήλθε από την Ελλάδα, η οποία κατήγγειλε την Τουρκία στις ΗΠΑ

Ο Έλληνας υπουργός Μετανάστευσης, σε δήλωσή του στο κανάλι του Σκάι, ανακοίνωσε «ότι ο παλιός φράχτης ήταν 15 χλμ., προστέθηκαν 25 χλμ. επί κυβέρνησης Μητσοτάκη και ξεκινάμε τώρα να προσθέσουμε άλλα 80 χλμ. με χρηματοδότηση από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ώστε να υπάρχει ένας πλήρης φράχτης.»

Η δήλωση αυτή έγινε την ώρα που οι εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Αθήνας κλιμακώνονται.

Οι δύο χώρες μέλη του ΝΑΤΟ έχουν διαφωνήσει πρόσφατα σχετικά με τις γεωτρήσεις και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου στη Μεσόγειο.

Τέλος, ο Πρόεδρος Ερντογάν επέκρινε τις δηλώσεις του Έλληνα Πρωθυπουργού Μητσοτάκη στο Κογκρέσο των ΗΠΑ και είπε: «Δεν υπάρχει πια άνθρωπος σαν τον Μητσοτάκη για μένα».

«Η διοίκηση της Αθήνας ανησυχεί ότι ο Ερντογάν θα χρησιμοποιήσει τους μετανάστες ως εργαλείο πίεσης, όπως το 2020», αναφέρουν οι Τούρκοι.




 Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου