Ο Μπιλ Γκέιτς ξανά «χτύπησε»: «Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα με τον κορωνοϊό. Πρέπει οι Παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες για τη προστασία Δημόσιας Υγείας» - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Ο Μπιλ Γκέιτς ξανά «χτύπησε»: «Ακόμα δεν έχουμε δει τα χειρότερα με τον κορωνοϊό. Πρέπει οι Παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες για τη προστασία Δημόσιας Υγείας»

«Δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας»...





«Δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δήλωσε ο δημιουργός της Microsoft. 


«Επείγει η σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα απαρτίζεται από επιδημιολόγους έως ειδικούς σε υπολογιστικά μοντέλα και θα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των χωρών.». Ουσιαστικά κλείνει το μάτι στη «Διεθνή Συνθήκη αντιμετώπισης πανδημιών», χάρη στην οποία ο Π.Ο.Υ θα ασκεί υπερεθνικές εξουσίες. Μιλούν ξεκάθαρα...

 

Την έντονη ανησυχία του για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού εξέφρασε ο Μπιλ Γκέιτς, προειδοποιώντας ότι ο κόσμος δεν έχει δει ακόμα τα χειρότερα.

«Η πανδημία του κορωνοϊού κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει» τόνισε ο Μπιλ Γκέιτς, επισημαίνοντας ότι μπορεί ακόμα να υπάρξει ένα στέλεχος που θα είναι «πιο μεταδοτικό και ίσως πιο θανατηφόρο».

«Έχουμε ακόμη τον κίνδυνο η πανδημία αυτή να παράγει ένα στέλεχος που θα είναι πιο μεταδοτικό και ακόμη πιο θανατηφόρο. Δεν είναι βέβαια πιθανό, δεν θέλω να γίνω η φωνή της καταστροφής, όμως υπάρχει ένα ρίσκο πολύ πάνω του 5% πως δεν έχουμε δει ακόμη τα χειρότερα αυτής της πανδημίας» δήλωσε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στους Financial Times, αποσπάσματα της οποίας δημοσίευσαν πολλά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Απευθυνόμενος στους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας και τους ιθύνοντες χάραξης πολιτικής ο Μπιλ Γκέιτς μέσω συνέντευξής του στους Financial Times, επεσήμανε ότι επείγει η σύσταση ομάδας εμπειρογνωμόνων, που θα απαρτίζεται από επιδημιολόγους έως ειδικούς σε υπολογιστικά μοντέλα και θα τελεί υπό την αιγίδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ώστε να εντοπίζονται άμεσα παγκόσμιες απειλές για τη δημόσια υγεία και να βελτιωθεί η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των χωρών.

«Το χρηματικό ποσό που εμπλέκεται είναι πολύ μικρό σε σύγκριση με το όφελος και θα είναι μια δοκιμασία: μπορούν οι παγκόσμιοι θεσμοί να αναλάβουν νέες ευθύνες με εξαιρετικό τρόπο, ακόμη και σε μια χρονική περίοδο όπου οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας είναι σκληρές, ΗΠΑ-Ρωσίας είναι εξαιρετικά σκληρό;» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκέιτς. 

Με τέτοιες δηλώσεις φυσικά κλείνει το μάτι σε μια μορφή τεχνοκρατικής παγκοσμιοποίησης, για την οποία έχουμε αναφερθεί πολλάκις, στο πλαίσιο της οποίας ο Π.Ο.Υ, μέσω της «Διεθνούς Συνθήκης αντιμετώπισης πανδημιών» θα ασκεί υπερεθνικές εξουσίες.

Δεν είναι φυσικά η πρώτη φορά που ο Μπιλ Γκέιτς προχωρά σε «προβλέψεις». Την τελευταία φορά ήταν όταν προειδοποίησε ότι το χειρότερο κύμα της πανδημίας θα «χτυπήσει» τον Δεκέμβριο του ‘21.

Μάλιστα, από το 2015 προειδοποιούσε ότι ο πλανήτης δεν είναι έτοιμος για μια νέα πανδημία. Στο βιβλίο που εξέδωσε την Τρίτη και αφορά την πανδημία, συνιστά στις κυβερνήσεις όλου του κόσμου να ετοιμάσουν ειδικές ομάδες που θα έχουν επιδημιολόγους και μηχανικούς υπολογιστών για να μπορούν να προβλέψουν και να βοηθήσουν σε έναν μελλοντικό κίνδυνο. Αυτό το σχέδιο, όπως λέει, θα μπορεί να στηριχθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και μπορεί να στοιχίζει 1 δισ. δολάρια τον χρόνο.

Ο συναγερμός που σήμανε ο Γκέιτς, έρχεται λίγο μετά και τις προειδοποιήσεις του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο οποίος έλεγε ότι πρέπει ο κόσμος να προφυλάσσεται από τον κορωνοϊό και εκτίμησε ότι υπάρχει κίνδυνος, αφού πολλές χώρες έχουν μειώσει τον αριθμό των τεστ και έτσι δεν παρακολουθείται στενά η πορεία της πανδημίας.



Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου