Και τώρα ποιος είναι «ψεκασμένος»; Ο επικεφαλής του ΠΟΥ παραδέχεται για πρώτη φορά τη «Θεωρία Συνωμοσίας» της διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Γουχάν...! Θυμάστε τι έλεγε ο Τραμπ τον οποίο λοιδόρησαν ακόμα και τα ελληνικά ΜΜΕ; - Ελλήνων Αφύπνιση

Page Nav

HIDE

Grid

GRID_STYLE
{fbt_classic_header}

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:

latest

Και τώρα ποιος είναι «ψεκασμένος»; Ο επικεφαλής του ΠΟΥ παραδέχεται για πρώτη φορά τη «Θεωρία Συνωμοσίας» της διαρροής του κορωνοϊού από το εργαστήριο της Γουχάν...! Θυμάστε τι έλεγε ο Τραμπ τον οποίο λοιδόρησαν ακόμα και τα ελληνικά ΜΜΕ;

  Μετα από 2 χρόνια απόκρυψης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται την αλήθεια κεκλεισμένων των θυρών…! Όταν ο Τράμπ μιλούσε για κινέ...

 







Μετα από 2 χρόνια απόκρυψης, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχεται την αλήθεια κεκλεισμένων των θυρών…! Όταν ο Τράμπ μιλούσε για κινέζικο ιό και για διαρροή από το εργαστήριο της Γουχάν, τον έλεγαν «ρατσιστή» και «ψεκασμένο»...! Μαζί και όλους εμάς που παρουσιάζαμε στοιχεία και μελέτες που αποδείκνυαν αυτό ακριβώς...!


Η έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου που επιβεβαίωνε Πομπέο και Τράμπ και ο βρώμικος πόλεμος του Π.Ο.Υ και του Φάουτσι στον πρώην Αμερικανό Πρόεδρο που έλεγε την αλήθεια!

 

Ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας πιστεύει ιδιωτικά ότι η πανδημία του Covid ξεκίνησε μετά από διαρροή από κινεζικό εργαστήριο, ισχυρίζεται ανώτερη κυβερνητική πηγή.

Ενώ δημόσια η ομάδα υποστηρίζει ότι «όλες οι υποθέσεις παραμένουν στο τραπέζι» σχετικά με την προέλευση του Covid, η πηγή είπε ότι ο Tedros Adhanom Ghebreyesus, γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), είχε πρόσφατα εκμυστηρευτεί σε υψηλόβαθμο Ευρωπαίο πολιτικό ότι πιθανή εξήγηση ήταν ένα καταστροφικό ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν, όπου οι λοιμώξεις εξαπλώθηκαν για πρώτη φορά στα τέλη του 2019..

Την αποκάλυψη κάνει η Daily Mail On Sunday, επικαλούμενη κυβερνητική πηγή, όπως και τα υπόλοιπα βρετανικά ΜΜΕ, υπενθυμίζοντας μάλιστα ότι στο παρελθόν ο ΠΟΥ έχει επικριθεί για το ότι θεωρούσε πως η πιθανότητα διαρροής του κορωνοϊού από εργαστήριο ήταν απλώς μια «θεωρία συνωμοσίας».

Ο Δρ. Tedros Adhanom Ghebreyesus – ο Γενικός Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) – είχε προηγουμένως τονίσει πόσο απίθανη ήταν η μακρόχρονη θεωρία της «διαρροής εργαστηρίου», παρά τα στοιχεία για το αντίθετο. Τώρα, σύμφωνα με μια αναφορά της Daily Mail, ο Δρ Τέντρος «εκμυστηρεύτηκε σε έναν ανώτερο Ευρωπαίο πολιτικό ότι η πιο πιθανή εξήγηση ήταν ένα καταστροφικό ατύχημα σε εργαστήριο στη Γουχάν».

Η σιωπηλή παραδοχή για την υποστήριξη της θεωρίας της «διαρροής εργαστηρίου» είναι ιδιαίτερα αντίθετη με τη δημόσια θέση του ΠΟΥ, του οποίου οι συνεργαζόμενοι επιστήμονες έχουν συχνά χαρακτηρίσει την υπόθεση ως «θεωρία συνωμοσίας» και προσπαθούν να φιμώσουν τις φωνές όσων ισχυρίζονται το αντίθετο.

Ωστόσο, ελλείψει οποιασδήποτε ακαταμάχητης απόδειξης «ζωονοσογόνου» εξάπλωσης –της διαδικασίας με την οποία ένας ιός μεταπηδά από τα ζώα στον άνθρωπο– υιοθετεί τώρα μια πιο ουδέτερη δημόσια στάση.

Ο Δρ Tedros ενημέρωσε τα κράτη μέλη για την πανδημία αυτόν τον μήνα, παραδέχοντας: «Δεν έχουμε ακόμη απαντήσεις ως προς το από πού προήλθε ή πώς εισήλθε στον ανθρώπινο πληθυσμό.

«Η κατανόηση της προέλευσης του ιού είναι πολύ σημαντική επιστημονικά για την πρόληψη μελλοντικών επιδημιών και πανδημιών.

«Αλλά ηθικά, το οφείλουμε επίσης σε όλους εκείνους που υπέφεραν και πέθαναν και τις οικογένειές τους. Όσο περισσότερο παίρνει, τόσο πιο δύσκολο γίνεται. Πρέπει να επιταχύνουμε και να δράσουμε με την αίσθηση του επείγοντος.

«Όλες οι υποθέσεις πρέπει να παραμείνουν στο τραπέζι μέχρι να έχουμε στοιχεία που θα μας επιτρέψουν να αποκλείσουμε ορισμένες υποθέσεις εντός ή εκτός. Αυτό καθιστά ακόμη πιο επείγον να διατηρηθεί αυτό το επιστημονικό έργο χωριστά από την πολιτική. Ο τρόπος για να αποτραπεί η πολιτικοποίηση είναι οι χώρες να μοιράζονται δεδομένα και δείγματα με διαφάνεια και χωρίς παρεμβάσεις από καμία κυβέρνηση. Ο μόνος τρόπος με τον οποίο αυτή η επιστημονική εργασία μπορεί να προχωρήσει με επιτυχία είναι με την πλήρη συνεργασία από όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, όπου αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα SARS-CoV-2».


Πέρυσι, ο ΠΟΥ ίδρυσε την Επιστημονική Συμβουλευτική Ομάδα για την Προέλευση των Νέων Παθογόνων (Sago) για να περιγράψει ποιες μελέτες θα χρειάζονταν για τον εντοπισμό της προέλευσης του SARS-CoV-2 –όπως είναι επιστημονικά γνωστός ο Covid– και για να «δημιουργηθεί ένα παγκόσμιο πλαίσιο για τη μελέτη της προέλευσης των αναδυόμενων και των επανεμφανιζόμενων παθογόνων».

Μια αρχική έρευνα για το ξέσπασμα από τον ΠΟΥ συνάντησε σθεναρή αντίσταση από την Κίνα, οδηγώντας σε μια έκθεση που κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο ιός SARS-CoV-2 πιθανότατα πέρασε στους ανθρώπους από μια νυχτερίδα μέσω ενός άλλου αγνώστου είδους.

Αλλά αφού 14 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας επέκριναν τα ευρήματά της ως τρωτά, ο Δρ Τέντρος παραδέχτηκε τα ελαττώματα της έκθεσης και διέταξε νέα διαδικασία έρευνας.

Ωστόσο, η αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών έχει τοποθετήσει το μυστικό εργαστήριο της Γουχάν στο επίκεντρο της ανάλυσής της.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ισχυρίστηκε ότι οι εργαζόμενοι στο ινστιτούτο είχαν αρρωστήσει με συμπτώματα που μοιάζουν με Covid το φθινόπωρο του 2019 – εβδομάδες πριν χτυπήσει ο συναγερμός, και είπε ότι ως μέρος στρατιωτικών προγραμμάτων οι επιστήμονές του πειραματίζονταν με έναν κορονοϊό νυχτερίδας πολύ παρόμοιο σε αυτόν που προκαλεί τον Covid.

Τα «κενά» και οι μελέτες Κινέζων ερευνητών

Ωστόσο, κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για ορισμένα κενά που εξακολουθούν να υπάρχουν. Οι νέες μελέτες, για παράδειγμα, δεν ταυτοποίησαν κάποιο συγκεκριμένο ζώο στην αγορά που να μετέδωσε τον ιό στους ανθρώπους.

«Πιστεύω ότι αυτό που υποστηρίζουν θα μπορούσε να είναι αληθές» αναφέρει ο Τζες Μπλουμ, ιολόγος από το Κέντρο Ερευνών για τον καρκίνο, Fred Hutchison. «Δεν θεωρώ, ωστόσο, ότι η ποιότητα αυτών των στοιχείων είναι επαρκής για να πούμε με βεβαιότητα ότι κάποιο από αυτά τα σενάρια είναι σωστό».

Σε μια ξεχωριστή μελέτη, επιστήμονες από το κινεζικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών ανέλυσαν γενετικά ίχνη από τα πρώτα περιβαλλοντικά δείγματα που συνελέγησαν στην αγορά τον Ιανουάριο του 2020.

Μέχρι να μεταβούν στο σημείο οι Κινέζοι ερευνητές προκειμένου να συλλέξουν αυτά τα δείγματα, η αστυνομία είχε κλείσει και είχε απολυμάνει την αγορά, καθώς ένας αριθμός ανθρώπων που συνδέονταν με αυτήν είχαν αρρωστήσει από Covid. Εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν πλέον καθόλου ζωντανά ζώα στην αγορά.

Οι ερευνητές πήραν δείγματα από τους τοίχους, τα πατώματα και από άλλες επιφάνειες εντός της αγοράς, καθώς και από κρέας που βρισκόταν σε ψυγεία και καταψύκτες. Επιπλέον, εξέτασαν ποντίκια καθώς και αδέσποτους σκύλους και γάτες που βρίσκονταν γύρω από την αγορά, ενώ πήραν δείγματα και από τους υπονόμους έξω από αυτήν. Στη συνέχεια, οι ερευνητές ανέλυσαν τα δείγματα αυτά για γενετικά ίχνη κοροναϊών που θα μπορούσαν να προέρχονται από ανθρώπους ή ζώα.

Παρ’ όλο που οι Κινέζοι ερευνητές διεξήγαγαν την εν λόγω μελέτη πάνω από δύο χρόνια πριν, δεν είχαν δημοσιοποιήσει τα αποτελέσματά της μέχρι την πρόσφατα. Ανέφεραν ότι τα δείγματα από την αγορά της Χουανάν συμπεριελάμβαναν δύο εξελιγμένες μορφές του ιού, γνωστές και ως γενεαλογίες Α και Β, οι οποίες κυκλοφορούσαν κατά τη διάρκεια του εντοπισμού των πρώτων κρουσμάτων στην Κίνα.

Έρευνα από Πανεπιστήμιο του Αμβούργου επιβεβαίωνε Πομπέο και Τράμπ. «Ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός SARS-CoV-2 παρασκευάστηκε και «ξέφυγε» από εργαστήριο της Γουχάν»

Σε άρθρο του ιστολογίου μας ( εδώ ) το Φεβρουάριο του 2021 είχαμε παρουσιάσει έρευνα που παρείχε ενδείξεις ότι ο κορωνοϊός ενδέχεται να προήλθε από ατύχημα σε εργαστήριο της Γουχάν. Τα στοιχεία αυτά έφερε στο φως έρευνα του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, επαναφέροντας, τότε, το σενάριο που προσπάθησε μετά μανίας να «ξορκίσει» ο ΠΟΥ...!

Ειδικότερα, στην έρευνά του ο φυσικός Ρόλαντ Βιζεντάνγκερ, καθηγητής του Πανεπιστημίου του Αμβούργου, ανέφερε ότι είναι 99,9% βέβαιος ότι ο ιός «ξέφυγε» από εργαστήριο της Γουχάν. 

Στην 100 σελίδων έρευνα , ο ίδιος έκανε λόγο για ενδείξεις που «μαρτυρούν» ότι ο ιός διέρρευσε από το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν. 

Θυμάστε τι έλεγαν τότε τα αμερικανικά – και όχι μόνο - ΜΜΕ:

«Η αναφορά του Ντόναλντ Τραμπ για «κινεζικό ιό» προώθησε τον ρατσισμό κατά των Ασιατών»



  Σχολιάστε το άρθρο μας


Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.  To ιστολόγιο μας δεν υιοθετεί τις απόψεις των αρθρογράφων, ούτε ταυτίζεται με τα θέματα που αναδημοσιεύει από άλλες ενημερωτικές ιστοσελίδες και δεν ευθύνεται για την εγκυρότητα, την αξιοπιστία και το περιεχόμενό τους.


Ακολουθήστε το ellinikiafipnisis.blogspot.com 

στο Facebook...

στο GAB...

στο Twitter

κοινοποιήστε το και στους φίλους σας!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Μπορείτε να γράψετε και να σχολιάσετε τα πάντα, αλλά αν το κείμενο σας περιέχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς σας ενημερώνουμε ότι δεν θα δημοσιεύεται. Σε περίπτωση καθυστέρησης δημοσίευσης των σχολίων ζητούμε συγγνώμη και παρακαλούμε να μην βγάζετε αυθαίρετα συμπεράσματα. Με σεβασμό και εκτίμηση η διαχείριση του ιστολογίου